![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
motan cu probleme urinare
Last Updated: Mar 23 2010 18:09, Started by
HADE 61
, Jan 26 2010 11:08
·
0

Posted 26 January 2010 - 11:08

am un motanel care va implini 2 ani . problemele urinare au inceput prin luna decembrie la inceput - nu mai facea pipi decat cate putin , cu urlete . l-am dus la veterinar - sondaj , perfuzii , injectii , branula , echografie- nisip , pietre in vezica urinara , analize , regim cu royal canin urinary = o ameliorare .
pe 2 ianuarie noaptea , cine umbla pe la veterinar ? de data asta degradarea a fost rapida . n-a mai putut face deloc pipi, se tot sforta , a inceput sa-si piarda echilibrul cazand cu tot cu litiera , ochii i se miscau ciudat . din nou sondaj , analize , injectii cu antibiotic , a ramas cu sonda 3 zile in pampers , perfuzii , vetrecal . dupa 14 zile de tratament , marea rezolvare a fost ca facea pipi cu sange ceva mai mult decat o moneda de 50 de bani . problema lui s-a rezolvat babeste cautand pe net un tratament pentru nisip / pietre in vezica urinara si a constat din fierberea unei cani cu apa si 3 radacini de patrunjel pana apa scade aprox la jumate. acea cantitate se imparte in 3 , ideal ar fi ca sa nu manance deloc in acea zi . radacinile de patrunjel cumparate din obor de sot s-au dovedit a fi pastarnac - deci atentie , iar la kaufland avea ambalat la caserole cu eticheta . daca se considera ca nu s-a rezolvat total se mai administreaza peste o saptamana in acelas mod . |
Posted 26 January 2010 - 11:41

am un motanel care va implini 2 ani . problemele urinare au inceput prin luna decembrie la inceput - nu mai facea pipi decat cate putin , cu urlete . l-am dus la veterinar - sondaj , perfuzii , injectii , branula , echografie- nisip , pietre in vezica urinara , analize , regim cu royal canin urinary = o ameliorare . pe 2 ianuarie noaptea , cine umbla pe la veterinar ? de data asta degradarea a fost rapida . n-a mai putut face deloc pipi, se tot sforta , a inceput sa-si piarda echilibrul cazand cu tot cu litiera , ochii i se miscau ciudat . din nou sondaj , analize , injectii cu antibiotic , a ramas cu sonda 3 zile in pampers , perfuzii , vetrecal . dupa 14 zile de tratament , marea rezolvare a fost ca facea pipi cu sange ceva mai mult decat o moneda de 50 de bani . problema lui s-a rezolvat babeste cautand pe net un tratament pentru nisip / pietre in vezica urinara si a constat din fierberea unei cani cu apa si 3 radacini de patrunjel pana apa scade aprox la jumate. acea cantitate se imparte in 3 , ideal ar fi ca sa nu manance deloc in acea zi . radacinile de patrunjel cumparate din obor de sot s-au dovedit a fi pastarnac - deci atentie , iar la kaufland avea ambalat la caserole cu eticheta . daca se considera ca nu s-a rezolvat total se mai administreaza peste o saptamana in acelas mod . |
Posted 26 January 2010 - 11:47

Nu stiu cat de eficienta e radacina de patrunjel, dar pisicile sunt predispuse sa faca nisip in urina, si odata ce a inceput sa aiba blocaje, o sa tot faca, in functie de ce mananca. E bine sa-i respecti regimul alimentar, si sa urmaresti in mod curent daca isi face nevoile. Daca sta prea mult fara sa iasa, poate sa faca intoxicatie cu urina si sa intre in coma. Tinand cont de durata tratamentului, frecventa crizelor, si de modul in care s-a comportat motanul tau, probabil ar fi bine sa intrebi veterinarul daca nu e cazul sa-i faca o uretrostoma. O sa fie mai usor si pentru el, dar si pentru voi.
|
Posted 26 January 2010 - 13:04

am un motanel care va implini 2 ani . problemele urinare au inceput prin luna decembrie la inceput - nu mai facea pipi decat cate putin , cu urlete . l-am dus la veterinar - sondaj , perfuzii , injectii , branula , echografie- nisip , pietre in vezica urinara , analize , regim cu royal canin urinary = o ameliorare . pe 2 ianuarie noaptea , cine umbla pe la veterinar ? de data asta degradarea a fost rapida . n-a mai putut face deloc pipi, se tot sforta , a inceput sa-si piarda echilibrul cazand cu tot cu litiera , ochii i se miscau ciudat . din nou sondaj , analize , injectii cu antibiotic , a ramas cu sonda 3 zile in pampers , perfuzii , vetrecal . dupa 14 zile de tratament , marea rezolvare a fost ca facea pipi cu sange ceva mai mult decat o moneda de 50 de bani . problema lui s-a rezolvat babeste cautand pe net un tratament pentru nisip / pietre in vezica urinara si a constat din fierberea unei cani cu apa si 3 radacini de patrunjel pana apa scade aprox la jumate. acea cantitate se imparte in 3 , ideal ar fi ca sa nu manance deloc in acea zi . radacinile de patrunjel cumparate din obor de sot s-au dovedit a fi pastarnac - deci atentie , iar la kaufland avea ambalat la caserole cu eticheta . daca se considera ca nu s-a rezolvat total se mai administreaza peste o saptamana in acelas mod . E castrat? :( |
Posted 27 January 2010 - 14:38

nu e castrat si doctorul - vre-o 3 , zice ca nu poate fi vorba de asta pentru ca i-ar cauza si mai mult .
am inceput acest subiect ca sa va arat ca merge metoda asta cu ceaiul de radacina de patrunjel . astazi i-am dat a 2-a portie de ceai si motanul face pipi cu jet si cel mai important merge doar la litiera . |
Posted 27 January 2010 - 22:19

nu e castrat si doctorul - vre-o 3 , zice ca nu poate fi vorba de asta pentru ca i-ar cauza si mai mult . am inceput acest subiect ca sa va arat ca merge metoda asta cu ceaiul de radacina de patrunjel . astazi i-am dat a 2-a portie de ceai si motanul face pipi cu jet si cel mai important merge doar la litiera . Sucul din ridichea neagra e foarte bun. |
Posted 28 January 2010 - 00:03

Si eu stiu ca e pentru rinichi. Dar la om. Nu stiu ce i-ar putea cauza bietului motan.
|
Posted 28 January 2010 - 00:48

nu e castrat si doctorul - vre-o 3 , zice ca nu poate fi vorba de asta pentru ca i-ar cauza si mai mult . am inceput acest subiect ca sa va arat ca merge metoda asta cu ceaiul de radacina de patrunjel . astazi i-am dat a 2-a portie de ceai si motanul face pipi cu jet si cel mai important merge doar la litiera . Da-i cateva zile hrana umeda pentru probleme urinare(urgent!), se gaseste in farmaciile veterinare. Si tine-l la regim; sa nu-i dai deloc peste(!) de exemplu... Si mai consulta si alt veterinar daca cel la care ai fost nu ti-a vorbit nimic despre regimul alimentar pe care trebuie sa il faci. Dar poti sa intrebi si farmacistii, ca ei sunt la curent cu problemele pisicesti si au tot felul de preparate: hrana uscata sau umeda cu adaosuri speciale pentru astfel de probleme, plus medicamente. |
|
Posted 28 January 2010 - 20:03

va multumesc.
karuna , motanelul mananca doar royal canin urinary din decembrie si uscata si plic . ridichea neagra e pentru tuse , parca asa stiam . motanelul e cel pe care l-am oferit la adoptii prin octombrie 2008 . |
Posted 23 March 2010 - 15:23

Buna!am si eu o problema ai am gasit postat pe net.acum o saptamana mi am uitat motanul in casa.El a vrut sa isi faca nevoile iar singurul loc pe unde intra puti aer era geamul rabatat asa ca s-a incumetat sa iasa,numai ca a ramas "blocat" jumatate in camera si jumatate afara.L-am gasit pe la ora 13:30 cand am venit de la scoala.aproape "paralizat de labutele din spate".de miercuri pana vineri a refuzat sa manace,sa bea apa si in plus urina cu sange asa ca m am hotarat sa merg la medic.Acolo mi s a spus ca nu are coloana sau vreun organ intern afectat doar ca din cauza ca a stat mult timp intepenit o sa isi revina mai greu.L-au bagat la perfuzie si seara l am luat acasa.Incepuse sa isi revina de cum am ajuns mi a cerut mancare apa,incepuse sa urineze normal si sa toarca.Sambata pe la 5 am mers iar la tratament.I-au facut 3 injectii cand am ajuns acasa a inceput iar sa urineze cu sange.Duminica iar la tratament iar injectii de data asta cu una mai mult,acea in plus i au facut o a sa i se regleze iar urina si mi au spus ca este si din cauza stresului dar daca tot asa o sa faca sa vin si luni. nu mai m -am dus.Stau undeva la marginea Ploiestului si m am gandit ca drumul cu masina poate il streseaza.A inceput sa isi revina,se spala singur,mananca,bea apa,urineaza cei drept cu sange dar urineaza si la partea cu grosu' satam cam rau ca nu prea face dar probabil pana isi revine din cauza ca inca este slabit si probabil asimileaza toata mancarea.Da mi un sfat.crezi Ca o sa i fac vreun rau daca incerc ceaiul din radacina de patrunjel?Multumesc.Pupici :kisstogether:
|
Posted 23 March 2010 - 18:09

Doctorii i-au facut proba de sediment? Presupun ca nu urineaza cu sange din cauza pietrelor ci din cauza traumei. Deci ceaiul de patrunjel, daca chiar functioneaza in sfarmarea pietrelor, nu ar avea nici un efect in cazul lui.
Doctorului i-ai zis ca are probleme cu constiparea? Nu prea-i bine sa nu-si faca nevoile multe zile. Ai putea incerca sa-i dai o lingura de iaurt (vezi sa nu fie rece), poate-l ajuta. Mergi la doctor, nu-l trata dupa ureche. Nu-i normal sa urineze cu sange. Si te rog frumos, daca mai scrii pe aici, foloseste cu incredere semnele de puctuatie (si enterul). N-am reusit sa citesc tot ce-ai scris.. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users