Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Semnalizare incarcare Pachet acum...

Implantologie & Cityscape (re...

Scurta sinteza a atacurilor posib...

Cel mai bun antivirus / firewall ...
 Honor 200 si 200 Pro

Sfat inchidere spatiu intre cada ...

ANCPI: Scaderi pe piata imobiliara

Dac+Amp sau DAC/AMP combo pentru ...
 Camera cu panou solar 180° field ...

Eroare F16 msh Whirlpool 6 sense

Toyota - inconveniente minore poa...

Cadere frunze la lamai
 Releu protectie tensiune

Sfat achizitie masina noua

Numere inmatriculare inundatie

Adaptor mandrina la paleta
 

Programe si probleme partitionare HDD

- - - - -
  • Please log in to reply
481 replies to this topic

#37
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,867
  • Înscris: 15.06.2004
La reinstalare windows este afectata partitia de recovery ( isi pierde proprietatea de a fi Activa ) - se poate rezolva totusi din disk management setand-o din nou ca Activa.
Eu am folosit la nebook-ul meu ( care avea totusi 2 partitii + cea de recovery ) EASEUS versiuena Home fara probleme - am redimensionat C-ul care era prea mare si am dat spatiu la D. Poti face repartitionarea si cu el, micsorand C-ul iar apoi in spatiul obtinut creand 2 partitii. Ca un sfat - partitia de 15 Gb nu-si are rostul. Mai bine lasi mai mult la C.

#38
OriOn20

OriOn20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,683
  • Înscris: 07.04.2010
La inceput am folosit si eu tot felul de programe departitionare dar am renuntat.Mai partitionez hardul numai cand instalez vindowsul este f usor si nu ai probleme.Poti face cate partitii vrei si cat de mari vrei f rapid si usor.Nu cred ca are rost sa te complici cu nush ce programe pe care poate nu le stii folosi si mai rau iti strici calc.Iar daca iti iei un hdd nou si vrei sa il partitionezi folosesti disk managerul din windows mai ales ca cel din win 7 este imbunatatil fata de predecesorii lor.

#39
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,867
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Nu cred ca are rost sa te complici cu nush ce programe pe care poate nu le stii folosi si mai rau iti strici calc.
1. Nu mai scrie cu sh ca nu e regulamentar.
2. Sunt cazuri separate, nu ptr harduri noi, in care partitiile sunt deja create si au date pe ele, cand este necesara modificarea partitiilor.
De exemplu cumperi un laptop cu sistemul preinstalat - dar nu ai decat o partitie si vrei sa ma icreezi una. Sau ai un hdd mai vechi si vrei sa schimbi sistemu lde operare, dar noul sistem are nevoie de mai mult spatiu pe C:

#40
iics

iics

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 31.07.2005
eu am avut/am o problema cu cele 2 hdduri pe care le am,  am folosit la partitionare care e versiunea 9, din 2008,    deci exista si versiune mai noua,   si a mers si n-a mers,  adica:    hddurile au 1.5tb each,   sistemul este  asrock alivenf6p-vsta,  proc sempron 2ghz,    1g ram,  windows xp sp3,     hddurile sunt achizitionate acum o saptamana,  predecesoarele lor mai mici fiind vandute, la inceput,  am pus unul din cele 2 hdd noi,   sa incep sa transfer din cele mici ,  si nu-mi vedea decat 1tb,   partition magic nu-mi facea partitii dincolo de 1tb,  imi dadea o eroare  "I/O hardware failure"   am scanat de baduri cu HDD Regenerator,  dupa 1023 gb,  toate sectoarele erau stricate,    m-am speriat,    am facut un topic,  unde mi s-a recomandat sa incerc cu disk management,  dar n-am stiut initial ce e acest disk management,  si avand nevoie sa transfer repede datele sa pot da cele 2hdduri mai mici promise clientului, si speriat ca cel nou e un sfert stricat, cum ziceau hdd regenerator,  si HDtune,   am dus hddul in alt calculator mai performant, adica placa baza mai buna,    aici mergea fara probleme,  am facut initial  3 partitii     una pt viitorul windows,  alta de 900 sa pun datele,  si sa fiu sigur ca macar 900 gb imi vede calcu meu,  si inca o partitie cu restul spatiului pe care am pus date mai putin importante ,  am mers la calcul meu,  am pus hddul,  am instalat windows si surpriza,  mergea vedea si ultima partitie,  nu intelegeam de ce,  am inceput sa intalez drivere si cand am ajuns la driverul de sata,  si l-am instalat, dupa restart a reaparut problema,   si deci am reinstalat windowsul ca nu am reusit sa scap de driver,    si n-am mai instalat acel driver,  care nici acum nu inteleg care e problema lui,  fara el imi vede toata capacitatea,  cu el vede doar 60%,  in mod normal trebuia sa fie invers.   si citind aici atatea critici despre partition magic,  ma intreb,  daca partitionam cu alt program, era mai bine?  sau e doar driverul de vina.
am pus acum sa formatez cu acest disk management din windows si astept de juma de ora si e abia la 40%,  partitia in cauza avand 350 gb,   nu inteleg ce dureaza asa mult,

Edited by iics, 12 April 2010 - 17:36.


#41
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,867
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

am folosit la partitionare care e versiunea 9, din 2008, deci exista si versiune mai noua
Oficial nu a existat niciodata. Probabil o fi vre-o versiune beta abandonata.

Quote

am pus acum sa formatez cu acest disk management din windows si astept de juma de ora si e abia la 40%, partitia in cauza avand 350 gb, nu inteleg ce dureaza asa mult,
Ai dat Full Format. Este absolut normal sa dureze atat la o partitie de asemena dimensiuni.

#42
nighthawk101

nighthawk101

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 340
  • Înscris: 26.04.2008
Se poate sa modific o partitie fara sa pierd datele de pe ea ?
Am C si D
C-ul e doar pt sistemul de operare,iar pe D am filme,poze,jocuri instalate,etc. Pot sa fac si partitia E ? Adica, D-ul are in total 575 GB, am liberi inca vreo 250  GB .
As vrea sa fac inca o partitie ( E ) de vreo 150 GB, dar nu vreau sa risc,mi-e teama sa nu pierd datele din D.
Exista vreo modalitate ? Cu Acronis Disk Director ar merge,oare ?

Edited by nighthawk101, 14 April 2010 - 09:56.


#43
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,867
  • Înscris: 15.06.2004
Da, se poate. Eu as recomanda Easeus Home Edition. Practic vei face urmatoarele:
- Redimensionezi D-ul - tragi de marginea din dreapta pana creezi spatiul dorit ptr partitia noua.
- Creezi partitia noua
- Formatezi aceasta partitie nou creata.

Evident exista riscul pierderii unor date. CIteste primul topic ptr a vedea ce precautii trebuie sa iei inainte de a face operatia respectiva.

#44
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006
Un disc bootabil: Partition Wizard Bootable CD

Cu un pic de manopera se poate integra in Ultimate Boot CD sau folosi ca atare.

Se descarca imaginea iso, se arde pe un CD cu IMGBurn sau Nero si se booteaza de pe CD.

Screenshot-uri:

Attached File  PW1.jpeg   164.42K   91 downloads

Attached File  PW2.jpeg   32.05K   76 downloads

Attached File  PW3.jpeg   155.42K   90 downloads



PS: Nu l-am testat dar pare o scula utila.

#45
dan_slack

dan_slack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,790
  • Înscris: 22.07.2006

View Postnighthawk101, on 14th April 2010, 10:55, said:

Se poate sa modific o partitie fara sa pierd datele de pe ea ?
Am C si D
C-ul e doar pt sistemul de operare,iar pe D am filme,poze,jocuri instalate,etc. Pot sa fac si partitia E ? Adica, D-ul are in total 575 GB, am liberi inca vreo 250  GB .
As vrea sa fac inca o partitie ( E ) de vreo 150 GB, dar nu vreau sa risc,mi-e teama sa nu pierd datele din D.
Exista vreo modalitate ? Cu Acronis Disk Director ar merge,oare ?
Descarca Linux Mint si pune-l pe un CD (ca imagine, sa fie boot-abil) apoi bootezi de pe el si gata, ai un sistem de operare complet, usor de folosit :coolspeak:
Acolo dai click pe butonul stanga jos, cum ar fi sa zicem 'Start', si scrii la Search: "GParted"
De aici e simplu.

Succes!

PS. Daca ai posibilitatea de boot de pe USB, intra si pe www.pendrivelinux.com si fa-ti un stick USB boot-abil, tot cu Linux Mint. Merge mult mai rapid decat de pe CD.

PPS. De ce-ti trebuie 3 partitii ?!

#46
icamaster

icamaster

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,152
  • Înscris: 13.02.2008
Am o intrebare. Pot sa iau de pe o partitie gata facuta un anumit spatiu si sa fac alta partitie.
Altfel spus am o partitie D de aprox 140GB si vreau sa iau 5GB din ea si sa fac un E. Se poate fara sa pierd datele de pe D?

#47
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006
Daca te oboseai sa citesti topicul, aflai raspunsul.

Micsorezi D-ul, in cazul tau dinspre dreapta (de la coada) si in spatiul ramas liber creezi o noua partitie.

Recomandat sa defragmentezi D-ul inainte.

#48
vibeee97

vibeee97

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 22.01.2010
Buna.Vreau sa maresc spatiul unei partitii prin stergere alteia,apoi marirea spatiului primei partitii.Dar nu pot sa sterg o partitie D:/.Atasez un screenShot.

Attached Files



#49
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006
Din ce apare acolo (nu e vizibil) banuiesc ca e partitie system.

Sigur nu ai sistemul instalat pe acea partitie?

Poti sa incerci cu discul de boot pe care l-am postat un pic mai sus, daca nu merge cu alt partition manager, ex. Easeus.

#50
vibeee97

vibeee97

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 22.01.2010
Da...am instalat un sistem pe acea partitie,dar nu este cel in uz.Acolo am un windows xp pe care il tineam de teste.Dar acum numai am nevoie de ea si am zis sa unesc partitia aceea cu cea pe care am acum windows 7

Edited by Ravy, 05 May 2010 - 11:45.


#51
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006
OK...daca esti sigur ca nu ai fisiere sistem care sa mai trebuiasca pe acea partitie, incearca intai Easeus, daca nu merge, fa discul de boot.

Verifica totusi intai sa ai boot.ini, ntdetect.com si ntldr pe partitia C, ca sa fii sigur.

Edited by ear1976, 05 May 2010 - 14:46.


#52
nairda87

nairda87

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 17.05.2010
ceau! am si eu o mica mare problema si anume ,am incercat sa lipesc partitia E de partitia C unde am windows ul instalat si nu reusesc. Am folosit Acronis Disk Director Suite ,am urmat pasii de lipire cu fuctia merge  calculatorul s a restartat si cand sa ma uit daca s au lipit cele doua partitii,surpriza. de curand am dat jos EASEUS Partition Master 5.8.1 Professional Edition Demo dar am observat ca nu are optiune de lipire.

#53
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006
Nu poti sa lipesti direct E-ul de C peste alta partitie (presupun ca exista un D intre ele).
Ce trebuie sa faci este:

Stergi partitia E (daca ai date importante pe ele, in prealabil le copii in alta parte).

Muti partitia D catre dreapta complet.

Spatiul liber ramas intre C si D il aloci (lipesti) partitiei C.

#54
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,867
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

EASEUS Partition Master 5.8.1 Professional Edition Demo
Foloseste versiunea Home - e full si free. Cel descarcat, asa cumn ii spune numele este DEMO.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate