Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Adevarata Energie Libera

- - - - -
  • Please log in to reply
76 replies to this topic

#55
eu0800

eu0800

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 11.04.2008

View PosttheMisuser, on 4th February 2010, 01:38, said:

Interesant :)
Incearca sa desenezi, sau sa descrii textual, cum ar merge o asa jucarie.
In mod normal, randamentul in cazul unui singur grad, teoretic e 1-299/300. Adica vreo 0,3%. Pt. 10 grade e 1-290/300=3.3%. Adica la 10 grade si 1 tona de apa, in cazul ideal abia am obtine 300Wh din cei 10kwh.
(mai sunt niste cicluri termice care scot mai mult decat randamentul Carnot dar sa zicem ca il luam pe asta drept etalon acum)

Tot ce ati postat voi acum e un fel de chineza pentru mine. Uite ce mi-am imaginat eu. Doua bazine ermetice ,suprapuse conectate intre ele cu 2 orificii dotate cu supape de presiune, in cel de jos avem un lichit/gaz volatil astfel ca atunci cand creste temperatura creste presiunea si gazul trece in cel de al doilea bazin, cand scade temperatura gazul revine in primul bazin. in dreptul fiecarui orificiu plasam o turbina si captam enrgia mecanica rezultata. Nu cunosc ce dimensiune ar trebui sa aiba aceste bazine pt un randament optim,. E doar o idee,asa ca nu va grabiti sa-mi demonstrati ca nu merge,e foarte probabil sa nu mearga. pun si un desen, nu mi-a placut niciodata sa desenez deci... :peacefingers:

#56
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Tot mai aproape de proiectul unei locomotive cu aburi... Si unde este energia free?

#57
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,113
  • Înscris: 25.02.2007
Eh, merge, numa ca regimul e discontinuu. Adica dupa ce trece fluidul in celalalt recipient, asteptam pana se raceste sau schimbam intrarea calda cu rece.
Rezolvarea clasica e cu un bazin la cald si unul la rece, pompand fluidul in starea lichida pe o parte si in cealalta parte (pe sus sa zicem) cu zona gazoasa avand turbina.
Cresterea de presiune se face prin tranzitia de stare dintre lichid si gaz, preparand mediul de lucru (presiunea) in asa fel incat temperatura la care se intampla tranzitia sa fie optima pentru randament.
(apa de pilda fierbe de pe la 30 la nu stiu cate sute de grade, depinzand de presiune)

Ai sa-ti propun alta tema pentru imaginatie. Cum preluam temperatura aerului din miscarea lui produsa de vant ? Ai vazut cum e un cooler de comp. Are niste aripioare de aluminiu peste care bate vantul produs de ventilator. Problema e cantitatea minima de material pentru aripioare si cantitatea maxima de aer care sa le raceasca/incalzeasca.

Un astfel de cooler mai e si la masini, ii zice radiator. Ala transfera caldura de la instalatia de racire aerului care trece prin el. Noua ne trebuie ca in loc de ventilator sa aiba aerul miscarea lui naturala (2m/s).

Cine se mai plictiseste, e invitat sa-si imagineze cum aerul din cadrul de 10m^2 isi transfera temperatura lichidului de lucru al instalatiei. Si sa reia socoteala (nu specific metoda de calcul pentru a nu induce aceiasi eroare in caz ca am gresit la calcule) energiei disponibile pentru ca mie mi se pare net si categoric in favoarea sistemului termic fata de varianta mecanica cu pale/turbine/elicii etc.

Atat de net si de categoric incat in loc de elicii am putea vedea copacei de aluminiu pe post de generator de electricitate :)

View Postmister_rf, on 6th February 2010, 00:32, said:

Si unde este energia free?
In aer.

#58
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,113
  • Înscris: 25.02.2007
C'mon geniilor :)
Cel mai ieftin schimbator de caldura cu 10m^3 aer/secunda.
Un cooler de PIV are undeva la 100m^3/ora. Deci ar trebui ceva de 360x mai mare. Dar avand in vedere ca vorbim de volum, dimensiunea creste practic de 8x. Adica in jur de 1m^3 de aripioare.

Ce e interesant e ca si daca nu bate vantul, daca punem 1w/cooler (adica ne facem singuri vantul), tot ramane pe plus instalatia (ar trebui sa iasa in jur de 1kw la 20grade afara si 10 grade panza freatica).

Hm ? Hmmmm ?
Cine gaseste o varianta mai ieftina decat 360 de coolere P IV ?   :naughty:

edit - acum imi dau seama !!! nici nu e nevoie de panze colectoare - merge mai simplu cu un ventilator si se poate face in spatele casei toata povestea

Edited by theMisuser, 07 February 2010 - 01:30.


#59
gabigowriel

gabigowriel

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,254
  • Înscris: 07.12.2009

View Posteu0800, on 24th January 2010, 21:26, said:

Am gasit zilele acestea cateva articole desore energia libera. Stie cineva mai multe? Perfect
http://www.energobio...gie-libera.html

Eu incep cu acest link.Pe mine m-a surprins articolul respectiv. Anii 1800........interesant..

Pentru "inginerii, doctoranzii si superbii nostri oameni de stiinta " , va rog mult sa va indreptati atentia in zona ; Stiinta aplicata si cele de felul ei . Mai exact invit cu raspunsuri pe acest topic , doar pe cei suficienti de "ticniti" incat sa creada asa ceva. Va multumesc! :peacefingers:

http://www.energobio...Hendershot.html
Ar mai fi.

Dar imi amintesc ca, acum cativa ani"mai multi de fapt" Am gasit undeva un articol. Era vorba despre o masinarie, ceva, avea si o poza, despre care se spunea ca colecteza energie electrica din aer. Acum caut, dar nu mai gasesc nimic in legatura cu treaba asta. in mare ,arata ca un paun de metal , amestecat cu o antena parabolica ceva, uhh. Sper sa gasesc ceva legat despre asta cat de curand.
filmul asta este interesant despre cold fusion (bagi 1 watt si scoti 10... PREA TARE!) : [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/gGJiLrG3fLY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#60
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005
la eolian o estimare realista a puterii este de 1,5 watt / mp la o viteza a vantului de de 2m/sec.  Si creste proportional cu cubul vitezei a.i. la 10m/sec puterea este de 125 de ori mai mare.

Dar media anuala  in diverse zone e aia care este, nu prea grozava, de aia se si pun turbinele mari acolo unde trece de 5m/sec.

#61
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,113
  • Înscris: 25.02.2007
Merge si iarna si vara ideea..
E putin mai complicat de realizat dar energia produsa este maxima exact cand ai nevoie de ea. Cand e cel mai cald sau cel mai rece.
Vantul ajuta dar nu-i musai, merge si fara.

Nu vrea nimeni sa participe la design ? O vreti d-a gata, la magazinul din colt ?
Vorbim de o instalatie capabila sa produca in medie 1kw si spatiul ocupat de ea e acceptabil (trebuie totusi facut si radiatorul din interiorul pamantului).

#62
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Uitati-va mai bine la sistemul SPITERI SARGENT ,foloseste presiunea hidrostatica a apei ,si odata pornit acest sistem vei avea gratis energie toata viata. Acest inginer a primit medalia de aur al academiei din Malta .Sistemul este simplu ,produce lucru mecanic gratis ,actioneaza o pompa, aceasta pompeaza apa la inaltime intr-un bazin iar apoi va fi coborata printr-un tub in turbina generator si de-acolo apa va curge inapoi in bazinul de unde a fost pompata initial. Eu am inteles acest sistem de pe o animatie youtube. Nu o sa ne mai trebuiasca niciodata vant sau soare acest sistem practic poate fi oprit doar daca golesti apa in care acest sistem se rastoarna stanga dreapta, cu acest sistem Spiteri Sargent se alimenteaza 25 de case intr-un sat din Malta, trebuie sa gasesc informatiile si voi reveni cu detaliii

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/bQCO7iYTkwU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]  .................Cautati Spiteri water pump si minunati-va ,eu ma chinui sa gasesc niste prelata impermeabila sa pot construi burdufurile la ambele capete, astea au rolul de piston si vor dezechilibra permanent acest sistem, folosind energia hidrostatica, este un sistem care si functioneaza printre atatea balariii care le gasesti pe net.

#63
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,113
  • Înscris: 25.02.2007
Pare ca mai sunt si birouri 'serioase' de proprietate intelectuala.
link1
link2

Ce-i interesant la astia ca cineva studiaza totusi ce vrea aplicantu acolo..
Nu pot sa nu ma intreb cum ar arata aparatu' lu popescu_pope intr-o analiza de acest gen. Ore difera mult fata de analizele de pe forum ?  :naughty:

edit - am gasit si patentu publicat acolo unde merge orice (07141653.pdf)

Attached Files


Edited by theMisuser, 07 March 2010 - 00:46.


#64
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Eu sunt interesat de Rotoverter, daca ati citit ceva atunci de aici puteti incepe. Este cred unicul sistem care este la indemana oricui ,deoarece foloseste ca element de baza banalul motor trifazic, care cu o mica modificare pe alimentarea trifazica, adica alimentarea cu curent a doua faze din trei, iar cea de-a treia transformata pe baza unui banc de condensatori cu intrerupator pe fiecare din acestia intr-o faza virtuala care va capta curentii produsi de inductia magnetica a motorului. Acest motor modificat este adus in rezonanta tocmai de acesti condensatori, adica un motor trifazic de 5 kw va consuma doar 200w , alimentat printr-un inverter de 120v de la un panou fotovoltaic sau baterii. Ce avantaj rezulta de-aici:motorul la iesire va produce circa 1,5 kw putere, deci COP>7, maxim s-a reusit COP 1800% de cei care l-au experimentat, motorul este rece ,trebuie exclus ventilatorul nu este nevoie de racire pentru ca motorul este adus in rezonanta, se poate cupla cu un generator cu magneti permanenti sau chiar un motor identic cu rotoverter, rotoverterul poate fi pus pe strunguri,masini de gaurit, si alte masini unelte, doar cu simpla modificare in sensul ca daca ai nevoie de 1kw putere va trebui sa pui un motor de 3-4 kw , marimea nu ar fi decisiva daca in final ai nevoie sa reduci consumul cu 80-90% acelui sistem pe care vrei sa-l alimentezi. Un alt avantaj este ca poti sa extragi surplusul de curent produs de acest rotoverter din banca de condensatori ,printr-un montaj electronic adecvat ,care poate fi gasit in noianul de informatii despre acest sistem rotoverter. Personal doresc sa-mi procur un motor trifazic BALDOR ,sunt cele mai eficiente pentru aceasta conversie ,deoarece au o alimentare trifazica pe 460V , 60hz fata de cele din Europa care au 400V, 50hz. Din informatiile mele motoarele Europene au 60-70% eficienta in conversia Rotoverter, pentru ca au o impedanta care este mai greu de pus in rezonanta cu bancul de condensatori. Am in vedere alimentarea Rotoverter din panourile fotovoltaice pe care le am, 400w total, si apoi antrenarea unui generator cu magneti permanenti din cele construite pentru aplicatii eoliene, iar curentul obtinut si redresat sa-l trec printr-un regulator si apoi direct in blocul de baterii gel 400 ah , iar pe timp innourat ,sau pe timp de noapte sa folosesc un switch automat dintr-un bloc tampon de baterii care au fost incarcate in prealabil tot de ROTOVERTER.Acest sistem te poate face total independent de energie electrica primita de la retea, pentru ca totul este MOKA, soarele, vantul, apa etc. cuplate la ROTOVERTER iar rezonata lui sa-ti dea beneficiile. Sa nu care sa credeti ca este un perpetuum mobile, ci doar extragerea unei energii din punctul zero prin punerea in rezonata cu spatiul inconjurator al acestui sistem. Suntem inconjurati de foarte multe energii gratis, dar extragem un rahat din fundul pamantului care ni-l da dracu si credem incontinuare ca asta-i energia noastra cea de toate zilele. EU NU CRED CA ESTE, DESI LUCREZ CA SI PETROLIST ,  urasc rahatul asta din toti rarunchiii. :thumbdown:

#65
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
http://www.panaceaun...sity.org/RV.pdf

#66
NASTYPRIMUL

NASTYPRIMUL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 20.09.2008
Si totusi exista energie libera.
Diferente de potential in atmosfera.
Ce spunea Tesla cu extragerea direct din atmosfera.
Energia existenta in orice punct din spatiu. Nu prea cunosc.

Dpdv energetic nu sintem mai avansati ca oamenii primitivi. Ardem niste celuloza in cazane si facem abur. Care il folosim la generatoare electrice. De-abia aici sintem mai avansati, la partea electrica.


În 1892 Tesla spunea: "Energia electrică este prezentă peste tot în cantități nelimitate și poate conduce toate mașinile din lume fără a fi nevoie de cărbune, petrol sau gaze ". Acesta este adevăratul concept de energie liberă.

Edited by NASTYPRIMUL, 10 November 2010 - 03:31.


#67
NASTYPRIMUL

NASTYPRIMUL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 20.09.2008
Din moment ce la o furtuna apar acele descarcari intre nori, si intre nori si pamint, e logic sa se poate folosi direct acea energie, prin captatori, sau dispozitive care isi transmit diferenta de potential, cum, nu stiu.
Vidul cosmic e plin de radiatie ce circula cu viteza luminii. Nu stiu de ce nu am putea folosi acea energie oriunde in spatiu. Ma refer la cosmos, nu atmosfera.

Observati ca m-am facut cuminte. Accept ca viteza luminii e regina. Caut regele....mai departe. :coolspeak:

#68
pantone

pantone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 13.08.2008
sau dispozitive care isi transmit diferenta de potential, cum, nu stiu.


peswiki.com/index.php/Directory:Ismael_Aviso_Self...      :o

[quote name='pantone' date='13th February 2011, 11:01' post='9462197']
sau dispozitive care isi transmit diferenta de potential, cum, nu stiu.




[url="http://peswiki.com/index.php/Directory:Ismael_Aviso_Self-Charging_Electric_Car"]http://peswiki.com/index.php/Directory:Ism...ng_Electric_Car[/url]

#69
adrianfolteanu

adrianfolteanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 01.03.2011

View Posteu0800, on 29th January 2010, 11:51, said:

Intrebarea, in termeni mai comerciali se traduce cam asa.

Putem gasi, exista metode/mijloace care ne pot oferi tuturor alternative la energia poluanta si costisitoare la care avem acces(mai mult sau mai putin) in prezent???
   Daca da, care sunt acele  metode/mijloace , surse de energie ieftina si multa????

ps:  Nu caut un perpetum mobille, nu exista.
ce zici de ceea ce este in attach
am gasit intamplator si l-am tradus cu google ptr ca nu stiam limba

Attached Files



#70
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
@adrianfolteanu
OFF TOPIC

Incerca sa te limitezi cu aceste ''inovatii'' la un singur topic. Multumesc.

#71
adrianfolteanu

adrianfolteanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 01.03.2011

View PostViorelsolar, on 7th March 2010, 21:21, said:

Eu sunt interesat de Rotoverter, daca ati citit ceva atunci de aici puteti incepe. Este cred unicul sistem care este la indemana oricui ,deoarece foloseste ca element de baza banalul motor trifazic, care cu o mica modificare pe alimentarea trifazica, adica alimentarea cu curent a doua faze din trei, iar cea de-a treia transformata pe baza unui banc de condensatori cu intrerupator pe fiecare din acestia intr-o faza virtuala care va capta curentii produsi de inductia magnetica a motorului. Acest motor modificat este adus in rezonanta tocmai de acesti condensatori, adica un motor trifazic de 5 kw va consuma doar 200w , alimentat printr-un inverter de 120v de la un panou fotovoltaic sau baterii. Ce avantaj rezulta de-aici:motorul la iesire va produce circa 1,5 kw putere, deci COP>7, maxim s-a reusit COP 1800% de cei care l-au experimentat, motorul este rece ,trebuie exclus ventilatorul nu este nevoie de racire pentru ca motorul este adus in rezonanta, se poate cupla cu un generator cu magneti permanenti sau chiar un motor identic cu rotoverter, rotoverterul poate fi pus pe strunguri,masini de gaurit, si alte masini unelte, doar cu simpla modificare in sensul ca daca ai nevoie de 1kw putere va trebui sa pui un motor de 3-4 kw , marimea nu ar fi decisiva daca in final ai nevoie sa reduci consumul cu 80-90% acelui sistem pe care vrei sa-l alimentezi. Un alt avantaj este ca poti sa extragi surplusul de curent produs de acest rotoverter din banca de condensatori ,printr-un montaj electronic adecvat ,care poate fi gasit in noianul de informatii despre acest sistem rotoverter. Personal doresc sa-mi procur un motor trifazic BALDOR ,sunt cele mai eficiente pentru aceasta conversie ,deoarece au o alimentare trifazica pe 460V , 60hz fata de cele din Europa care au 400V, 50hz. Din informatiile mele motoarele Europene au 60-70% eficienta in conversia Rotoverter, pentru ca au o impedanta care este mai greu de pus in rezonanta cu bancul de condensatori. Am in vedere alimentarea Rotoverter din panourile fotovoltaice pe care le am, 400w total, si apoi antrenarea unui generator cu magneti permanenti din cele construite pentru aplicatii eoliene, iar curentul obtinut si redresat sa-l trec printr-un regulator si apoi direct in blocul de baterii gel 400 ah , iar pe timp innourat ,sau pe timp de noapte sa folosesc un switch automat dintr-un bloc tampon de baterii care au fost incarcate in prealabil tot de ROTOVERTER.Acest sistem te poate face total independent de energie electrica primita de la retea, pentru ca totul este MOKA, soarele, vantul, apa etc. cuplate la ROTOVERTER iar rezonata lui sa-ti dea beneficiile. Sa nu care sa credeti ca este un perpetuum mobile, ci doar extragerea unei energii din punctul zero prin punerea in rezonata cu spatiul inconjurator al acestui sistem. Suntem inconjurati de foarte multe energii gratis, dar extragem un rahat din fundul pamantului care ni-l da dracu si credem incontinuare ca asta-i energia noastra cea de toate zilele. EU NU CRED CA ESTE, DESI LUCREZ CA SI PETROLIST ,  urasc rahatul asta din toti rarunchiii. :thumbdown:
de ce nu incerci sa antrenezi generatorul de eoliana cu un motor adams
rezultatul este mult mai spectaculos
de ce , pentru ca poti incarca cu acest motor bateriile si generatorul de eoliana ramane free pentru consum

#72
adrianfolteanu

adrianfolteanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 01.03.2011

View Postadrianfolteanu, on 16th March 2011, 20:59, said:

de ce nu incerci sa antrenezi generatorul de eoliana cu un motor adams
rezultatul este mult mai spectaculos
de ce , pentru ca poti incarca cu acest motor bateriile si generatorul de eoliana ramane free pentru consum
uite in attach ceva care poate te ajuta in sistemul tau cu bateri si invertor

Attached Files



Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate