Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Astmul- boala cronica. Cum traim cu el?

- - - - -
  • Please log in to reply
42 replies to this topic

#1
cleioshenie

cleioshenie

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 30.08.2006
Nu am gasit subiect pe forum pe tema asta. VOiam sa scriem aici fiecare din experienta sa.

Dilemele mele:
-ce medicamente sunt compensate? si cat?
-la ce medici mergeti? spital/clinica/specialitate/nume
-cum derulati igiena casei/vietii pt o viata mai buna


Explicitez: eu luam Seretide, cand mi-a marit doza si trecut la  50/250 care e 150 roni, am realizat ca nu imi permit, ca nu e singurul meidcament lunar cumparat, asa ca am cerut medicului generalist sa mi-l schimbe , si iau Flixotide. Am inteles (barfa de pe net) ca acest medicament poate fi compensat 30% de trimiterea de la pneumolog si inca ceva de la dr de familie. E cineva care poate confirma?

Testare: spirometrie, alergiile din sange. Am fost la un singur pneumolog, care mi-a dat liste lungi si scumpe... si recomandari de vaccinuri. Mi s-a parut prea invaziv totul. Puteti sa imi recomandati un medic 'deschis'?

Igiena casei:
-scos covoare, plapuma de lana, pernele de puf, inlocuit cu hipoalergice.
-spal mai des draperia din dormitor si pe parchet cu mopul- a fost mult mai bine dupa ce am realizat cat praf aveam in perdea.
Ce aspirator imi recomandati? Am vazut reclame cu filtru Hepa.. a folosit cineva? e mai multumit?
despre purificatoarele de aer din casa cine/ce are? Cred ca sunt mai sofisticate decat aparatele saline, deoarece si filtreaza prin praf/acarieni/sporii de mucegaiuri prin filtrele HEPA. Dar nu mi-am luat inca.

Alimentatie. Cresterea imunitatii... aici o sa zic ca am fo ani de zile vegetariana. Un dr m-ia explicat -lipsa de Fe scade imunitatea. M-am invatat minte.

Restaurante de nefumatori? unde putem iesi? sunt unele cu spatiu pt nefumatori, dar sunt prost amenajate si fumul vine si...iarna e viata mai grea.


Voiam sa va explic o dilema: iarna mi s-au indesit crizele- poate e aerul uscat in casa. Mai pun recipiente cu apa pe calorifer....parca e mai bine. Ati incercat alta solutie?

Edited by cleioshenie, 24 January 2010 - 00:02.


#2
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
Dacă îl iei cu rețetă, reducerea e de 50%, și mai poți primi un card de la medicul specialist sau de la medicul de familie cu care mai primești o reducere de 25%.

#3
JayBird

JayBird

    IT Professional

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,511
  • Înscris: 15.09.2009
Eu nu am astm dar lucrez mult la calculator in spatiu inchis si mi-am luat un purificator de aer cu filtru HEPA/carbon si mai are si un biofilter precum si un ionizator incorporat. Marca e Pur Line PLS2100BM, nu ca sa fac reclama pt ca n-am nici un avantaj dar sunt multumit de el. Aerul din incapere e mai proaspat acum si nici praf nu se mai depune ca inainte.

Edited by JayBird, 24 January 2010 - 00:57.


#4
alinpantea

alinpantea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 16.04.2009
Am avut pe la 8-9 ani nu mai retin exact si a durat aprox 5-6 ani. In acesti ani am facut tratament de imunizare cu injectii subcutanate toamna si primavara si tratament la salina + aerosoli in fiecare vara(tg. ocna). Nu mai retin exact ce spray foloseam cand aveam crize. De fapt am avut doar vreo 2-3 crize. In rest mai foloseam spray ca si tratament. Ce pot sa zic , e o boala nasoala, eu am avut norocul ca eram mic si mi-a trecut relativ usor .. am inteles ca la copii se vindeca mai usor .. la adulti mai greu (spre deloc). Pentru mine, astmul a rezultat din nenumarate receli netratate. Bineinteles, am inlocuit toate pernele din casa cu unele hipoalergice, iar acum, m-am obisnuit foarte bine cu ele si nu mai pot dormi pe cele clasice, cu puf :D. 'Cicatricea' lasata de astm asupra mea este faptul ca am devenit foarte alergic la puf si praf. In rest toate bune si frumoase, acum, la 18 ani, avand o imunitate buna a organismului.

Multa sanatate si insanatosire grabnica!

#5
Molnjer

Molnjer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,662
  • Înscris: 02.12.2007
Si eu am avut astm in copilarie, am fost diagnosticat cu astm bronsic provocat de o bronsita nedescoperita de medicul de familie si de o nenorocita de aspirina. Am fost indopat cu ketotifen si aerosoli cu cortizon, am mers in fiecare an  la mare, iarna faceam schi si evitam pe cat posibil sa racesc si sa intru in contact cu substantele la care sunt alergic. Pana la urma m-am vindecat si am  un sistem imunitar puternic insa am ramas alergic la anumite feluri de polen, la praful de creta si altele.

Oricum, nu doresc nimanui sa aiba astm.

#6
cleioshenie

cleioshenie

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 30.08.2006
multam de informatii - o sa merg la dr de familie, sa discut cu ea de retete compensate.

din pacate, cu feritul de alergeni, e f. greu. Sunt alergica la praf, acarieni, par de pisica, si curatenia in casa eu o fac. Mai am si copil mic...
Si am un stres cu atata cortizon. Bine, e doar spray ce am luat, acesta nu ajunge in sange decat in cantitati mici, dar cand citeesc prospectele, ma ia cu fiori.

Si sa ma intorc la pubertate - e visul tuturor femeilor > o varsta :D

Edited by cleioshenie, 24 January 2010 - 16:29.


#7
bardezi

bardezi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 31.05.2006
acum am vazut ce vechi sunt postarile pe acest forum... dar interesante!
da, si eu am fost diagnosticat in urma cu ceva timp cu astm, dar de doi ani ma tin de tratament si vad ca este mai bine
in Timisoara, o recomand pe dna Dr. Ramona Cioaca, in P-ta Dacia, foarte draguta si cu copii!  :coolspeak:

#8
ramonika1982

ramonika1982

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 09.04.2008
Am 27 de ani. Prima criza de astm am avut-o pe la 12-13 ani, a doua criza aparand acum 2 ani iar din decembrie am crize foarte dese de la una pe luna am ajuns sa am crize zilnice si chiar de mai multe ori pe zi. Acum 4 ani mi-a fost depistata o alergie la polen si graminee si o rinita alergica si de atunci iau tratament pt alergie. Am fost la un doctor pneumolog care mi-a dat un tratament cu prednison 5 zile, pe care nu l-am suportat, si symbicort dim si seara. Dar crizele au continuat sa apara dupa 3 saptamani. Am constatat ca astmul ar putea aparea din cauza ca nu respir bine (sunt dependenta de picaturi-Olynth). Am fost la un dr ORL care mi-a spus ca am polipoza nazala, dar deocamdata nu mi-a spus exact daca trebuie operatie sau nu. Maine merg la al doilea control si sper sa imi spuna mai multe. In momentul de fata am niste crize foarte dese, crize care dupa parerea mea nu sunt de astm .. pur si simplu nu imi intra si iese aerul din piept fara tuse sau weezing si nu seamana deloc cu crizele de astm pe care le-am avut. Este posibil sa fie din cauza polipozei? Am uitat sa precizez ca in una din crizele mele am ajuns la urgenta unde mi-au spus ca as avea tahicardie... In momentul de fata nu stiu unde sa merg si ce sa fac sa inceteze aceste crizele pentru ca imi afecteaza viata drastic (nu mai pot alerga usor, nu mai pot sa fac din ceea ce faceam inainte de aceste crize). Ma tot gandesc de la ce as putea avea aceste crize: astm, atac de panica, inima, glanda? Este groaznic sa traiesti asa... nu doresc nimanui... sper doar sa descopar ce declanseaza aceste crize si cum sa le previn
Stiti un medic care ma poate ajuta?

#9
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
Ai fost la medic, până la urmă?

Acum mai iei Symbicort? Sau ce iei pentru astm (Seretide, Flixotide, etc.)? Crizele acelea trec cu Ventolin?

Polipoza nazală te împiedică doar să respiri pe nas, deci pe gură ar putea să intre aerul fără probleme. Trebuie să scapi de dependența de Olynth! Încearcă să îl înlocuiești treptat-treptat cu Nasonex sau cu Avamys!

Fă și niște analize (hemoleucogramă, calcemie)!

Edited by antigen, 14 April 2010 - 14:44.


#10
anabia

anabia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,064
  • Înscris: 07.01.2010
Ramonika1982 cu parere de rau iti spun ca nici un medic nu te poate ajuta. Am avut si eu alergie la praf si polen(testele alea cu intepaturile de ac pe brat), faceam urat cand venea primavara, ce sa mai spun, un chin.
Totul sta numai si numai in tine, trebuie sa-ti schimbi total(dar treptat in timp) modul de alimentatie. Si cu ocazia asta scapi si de medicamente, care numai bine nu fac.
Sanatate maxima si succes!

#11
errai

errai

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,154
  • Înscris: 08.05.2010
Mama mea are astm bronsic, nu foarte grav, dar raceste foarte repede la plamani  :confuzzled: , iar la ultima analiza i-a gasit plamanii in varsta de 52 de ani, iar ea are 42.
Intrebari: Varsta plamanilor este ceva ingrijorator???
De ce raceste atat de repede??? Ar avea probleme cu imunitatea, lipsa de vitamine????

#12
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
Nu e îngrijorător.

Pentru astm ia tratament? Ce? E astm alergic? Și "răcelile la plămâni" cum se manifestă? Că ar putea fi doar exacerbări ale astmului, dacă nu e suficient tratat. Ar putea avea și probleme cu imunitatea, și pentru asta există mai multe posibilități. Fie ceva de genul Luivac sau Bronchovaxom, care sunt un fel de vaccinuri (cam ca Polidinul), fie ceva plante.

#13
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
îmi cer scuze, post șters din greșeală.
îl repun sub forma asta, deocamdată.


 errai, on 21st July 2010, 14:12, said:

Ia Singulair 10 mg si Seretaide pufuri 50/250 cata 1 doza pe zi din fiecare, seara inainte sa se culce. Are astm bronsic din cate stiu eu.
Face de exemplu pneumonie  la fiecare 2 luni, daca sta putin in curent, raceste imediat. :confuzzled:
Ma gandesc, o raci asa repede de la astm sau de la imunitate??? Ca nu stiu, poate de la astm chiar daca ai imunitate sporita racesti la plamani usor???


#14
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
Mie mi se pare slab tratată... Ar trebui Seretide măcar două pufuri pe zi, unul dimineața și unul seara. Singulair e ok unul pe zi. Și ar putea dubla doza atunci când e răcită. Sigur ia Seretide-ul corect din punct de vedere tehnic?

Cred că ar trebui să vadă și dacă e alergică.

Sigur acelea sunt răceli la plămâni? Cu febră, cu tot ce trebuie?

#15
errai

errai

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,154
  • Înscris: 08.05.2010
k, am primit informatii proaspete :). De o saptamana medicul i-a scos seretide din tratament si i-a dat numai singulair, o pastila pe zi, de la seretide nu se simtea bine deloc. Testul de astm i-a iesit bun, facut acum o saptamna, dar problema sunt aceste pneumonii foarte frecvente, are frisoane, febra , tot tacamul.
Nu stiu... probabil medicul i-a schimbat tratamentul din cauza ca acuza dureri de oase/muschi efecte adverse de la seretide si asta sa-i fi provocat pneumonia??

Edited by errai, 21 July 2010 - 18:30.


#16
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
Super! :) Eu zic că trebuie doză mai mare, medicul ei scoate de tot. Probabil el o cunoaște mai bine.

Seretide-ul poate avea ca efect advers durerile musculare și osoase (încă n-am văzut pacient care să acuze asta, dar e posibil). Ce să-i fi provocat pneumonia? Seretide-ul? Nu cred.

Poate trebuie să-și crească imunitatea, cum am zis mai sus.

#17
Dau

Dau

    veteran

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,548
  • Înscris: 24.01.2007

 antigen, on 20th July 2010, 22:36, said:

...
Ar putea avea și probleme cu imunitatea, și pentru asta există mai multe posibilități. Fie ceva de genul Luivac sau Bronchovaxom, care sunt un fel de vaccinuri (cam ca Polidinul), fie ceva plante.

Te-as ruga sa detaliezi daca poti.
Multumesc.

#18
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
Luivac și Broncho-vaxom sunt amestecuri de fragmente de bacterii care produc cel mai frecvent infecții la nivel respirator (rinite, faringite, bronșite, etc.). Și dacă se iau amestecurile astea, se formează imunitate împotriva infecțiilor cu bacteriile astea, care sunt cele mai frecvente. De-asta spuneam că e un fel de vaccin. :)

Uite aici prospect pentru Luivac și pentru Broncho-vaxom!

La plante mă pricep mai puțin, dar sunt unele care sunt adjuvante pe respirator, de genul trei-frați-pătați, echinacea, muguri de pin, pătlagină (asta e pentru tuse), chimen negru (Baraka)... Mai sunt, dar nu mă prea pricep.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate