![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Programe de antrenament

Posted 27 April 2023 - 18:42

Depinde la ce nivel esti. Daca ai 52cm la coapsa (adica putin) si vrei sa cresti pana la 55cm de exemplu, da, poti face genuflexiuni cu 60kg si sa mai lasi in rezerva 5 repetari. Dar daca ai 65cm si vrei sa ajungi la 67cm nu-i de ajuns sa faci 10 genuflexiuni cu 100kg si sa mai lasi 5 in rezerva. Am dat doar un exemplu, cifrele pot sa difere. da, exact ... inca un lucru @bursucel: muschiul are nevoie de 3 zile ca sa se recupereze. de aceea daca faci pana la epuizare, lasa macar 3 zile de odihna. te asigur ca daca tii cont de proteine si pauza o sa dai mai mult randament Edited by jumperishere, 27 April 2023 - 18:45. |
Posted 27 April 2023 - 19:40

inca un lucru @bursucel: muschiul are nevoie de 3 zile ca sa se recupereze. de aceea daca faci pana la epuizare, lasa macar 3 zile de odihna. In fine, acum da, de 2x inseamna ca tintesc sa fac o data 2zile pauza si alta data 3 zile pauza. In principiu iau in considerare si las moale antrenamentul urmat de doar 2 zile pauza, dar.. nu-mi iese socoteala deobicei. Oricum n-ai cum sa respecti regula asta de 3 zile pauza daca faci de 2x pe saptamana ca-ti trebuie saptamana sa aiba 8 zile (2 zile de antrenament + 6 zile pauza). Edited by bursucelu_viesel, 27 April 2023 - 19:42. |
Posted 29 April 2023 - 18:23

Nu stiu de unde sa reduc: din intensitate sau volum (ul de seturi), caci iar incep aceeasi belea sa fac febra monstru care ma tine o saptamana. Am inceput cu vreo 2 RIR (repetari in rezerva), luand in calcul ca in niciun caz sa nu depasesc 1 RIR (deci sa ma feresc de facut pana la epuizare), la toate exercitiile/muschi, si am respectat planul. M-am ales cu febra monstru dupa antrenamentul de spate (care a constat din 3 seturi de tractiuni, si 2-3 de ramat cu bara, al 3-lea set fiind mai in gluma ceva departe de epuizare). La piept am facut 3 serii de impins inclinat, si 2 serii de dipsuri dar astea facute "cu juma de gura" caci simteam ca-i terminat pectoralul. Rezultatu-i ca am "ars" rau pieptul. Singurele grupe unde am facut febra numai potrivita au fost tricepsii si bicepsii. La triceps, dupa acele 2 seturi de dips facute "cu juma de gura" (la antrenamentul de piept) deci nici vorba sa ajung la epuizare, am facut o singura serie de skullcrusers, si o serie de kickback (ceva foarte usor). Febra se simte perfect, nu a ars muschiul dar e febra totusi, si se termina exact cand trebuie. La biceps am facut 3 serii de flexii (la fel peste tot - am lasat minim 1RIR), si apoi o serie de concentrate cu gantera. Deci 4 in total, si mi-a facut febra ok dar totusi cu 1 zi prea lunga, deci un pic prea multa febra. Ce ma sfatuiti, sa las mai multe repetari in rezerva sau sa fac mai putine serii? Mi s-a parut comic la triceps ca am facut o singura serie de lucru practic, dar a produs rezultatul numai bun (aparent, caci nu stiu daca o fi si vreun alt factor unde sa conteze seriile si sa nu conteze daca ai febra dupa). E si varianta de mijloc pe care as merge si anume sa reduc putin din ambele variabile. Un pic mai putine seturi si minim 2RIR. |
Posted 29 April 2023 - 18:47

ramat cu bara Eu de exemplu - fac cu baraZ, si am 2 tipuri de exercitiu - ori apuc de la curbura Z si duc coatele pe langa corp, ori iau priza maxima cu coatele indepartate sa fie mai pt umeri/trapez, dar in ambele cazuri ating cu bara de burta/stern, daca nu mai pot s-ating atunci consider ca s-a terminat. Altfel iarasi poti trisa folosind bicepsul si iar incepe nebuneala. In principiu incerc sa duc coatele in spate si antebratele sa stea ca balamalele (fara sa implice bicepsul deci). Si daca nu era de ajuns, mai e si factorul sistemului circulator, ca inainte ma opream ca simteam ca ma sufoc cu sange in cap.. eram erosu la fata si vena pe gat umflata. Ori odata ce poate s-a invatat corpul cu exercitiul, ma lasa (presiunea sanguina spre cap) sa fac mai mult timp per serie, deci iarasi ies mai multe repetari crezand ca am evoluat. Deci is nenumarate modalitatile prin care te poti imbata cu apa rece (cum ca ai evoluat) la exercitiul asta. De-aia eu nu prea-l iau in serios si incerc mereu sa fac miscarea cat mai corect fara sa ma intereseze prea mult cate kg are bara (si daca fac vreun progres sau bat apa-n piua). Edited by bursucelu_viesel, 29 April 2023 - 18:50. |
Posted 29 April 2023 - 21:25

Ca tot zicea Pele ca n-am pus nici o poza. Am gasit o poza, e de anul trecut. Nu prea pot sa-mi fac poze singur si nici nu-mi place, e facuta intr-o oglinda de dulap, nu-i de calitate. In realitate sunt mai blanos pe piept si burta.
Scopul nu-i sa-mi criticati papucii de casa, picioarele slabute(acum arata putin mai bine) sau bidonul din spate cu care mai fac exercitii acasa. N-am pretentii de sportiv/culturist. Nu ma compar cu nimeni, nu prea ma intereseaza masa musculara in mod deosebit, nu investesc multi bani in acest sport. Am pus doar asa de curiozitate, si asa cam trec anii si imbatranim. Cred ca aveam vreo 87kg la 1.83m. Anul asta o sa fac mai multe kg, peste 95, o sa ma fac putin mai pork decat in poza aia. Attached Files |
Posted 29 April 2023 - 21:48

Se vede ca te antrenezi. Bratele, pectoralii si umerii cu tot trapez arata bine. Picioarele par cam slabute si esti ai cam prea mult in jurul taliei. Succes in continuare!
|
Posted 29 April 2023 - 22:25

Posted 30 April 2023 - 10:15

Sandu,felicitari pt poza si pt forma!Tu,Vinciun si Bursucelu ,sunteti o sursa de motivatie pt mine!
Stai bine pe umeri si brate,forme frumoase/rotunjoare.De ce vrei sa ajungi la 95 kg?La forma aia,daca bagai definire 2 luni,cred ca aveai patratele. Edited by pele, 30 April 2023 - 10:16. |
Posted 30 April 2023 - 11:46

Da, Sandu, in locul tau si eu as baga o definire lejera. Ai avea rezultat mai spectaculos in scurt timp, mai ales ca vine vara. Daca bagi bulking acum sunt convins ca mai mult vei pune slanina.
Abia ce-mi revenisem dupa sarbatorile de anul nou si acum de pasti iar am dat frau liber mancatului ca porcu. Ce sa vezi, in 5 zile s-a pus brusc 1cm un plus pe burta. Si-apoi te mai miri de ce la noi majoritatea sunt rotunjori. Ca idee, in Fr majoritatea femeilor in varsta sunt slabe, dar la noi pfuuu... |
Posted 01 May 2023 - 10:19

nu prea ma intereseaza masa musculara in mod deosebit, Anul asta o sa fac mai multe kg, peste 95, o sa ma fac putin mai pork decat in poza aia. Postarile astea se bat cap in cap, vrei sa pui mai multe kg pentru ca te intereseaza masa musculara. Tocmai pentru ca imbatranim daca mai adaugi grasime te va imbatrani si mai mult, daca mai scazi din grasime mai intineresti. ![]() Ai oasele groase, incheietura mainii pare sa aiba vreo 20cm imprejur..asa se explica ca tii masa musculara multa pe antebrate, brate si umeri Da pentru o imbunatatire cred ca mai bine incepi sa antrenezi mai mult picioare, spate, abdomen... si sa mai adaugi si cate o alergare sa ii dai un soc la organism. |
|
Posted 01 May 2023 - 10:30

Pe masura ce inaintezi in varsta ar trebui sa privilegiezi forma atletica in detrimentul greuatatii/fortei pure. Vei arata mai tanar, mai potent si chiar e mai benefic pentru sanatate.
|
Posted 01 May 2023 - 10:40

daca mai scazi din grasime mai intineresti. Daca e de aspect de tinerete.. vopsitul barbii ar ajuta. ![]() Edited by bursucelu_viesel, 01 May 2023 - 10:41. |
Posted 06 May 2023 - 09:12

https://youtu.be/RbkzdWqIizY?t=641
In seara asta e confruntarea dintre Devon Larrat si Genadi. Mare clovn e Devon asta, si mi se pare ciudat cum parca nu poate sa tina mainile intinse, si-o fi sudat ligamentul chirurgical incat sa nu-i poata intinde mana sa piarda? ![]() |
Posted 06 May 2023 - 17:32

Am fost cam ocupat saptamana asta, am fost la tara. Au crescut buruienile de 50cm. Am terminat si cu procesul cu matusa cea nesimtita(care voia sa acapareze tot de la mostenire). S-a impartit terenul dupa 5 ani de proces, am cheltuit destui bani la notar pentru acte.
cam prea mult in jurul taliei. Succes in continuare! Am mai zis ca sunt cam gras, de fapt nu asa de gras pe cat de multa slana se aduna pe abdomen pana spre piept (dupa care se diminueaza mult) , ca la umeri se vad striatii si vene pe biceps, antebrate si gambe.
Nu papucii, ci mie mi-a starnit curiozitatea daca ai cheie. Sau doar te-ai ras in cap? La corp ai ditamai muschii. Da, in timp s-a rarit parul in fata fiind si blond-saten si ma tund eu cu zero.
De ce vrei sa ajungi la 95 kg?La forma aia,daca bagai definire 2 luni,cred ca aveai patratele. Nu vreau patratele, nu stiu daca s-ar vedea la 80kg. Vreau sa cresc in forta in principal si pentru asta trebuie sa fiu mai greu. Iar poza e din 2022. Acum sunt in varianta 2023 ![]()
Postarile astea se bat cap in cap, vrei sa pui mai multe kg pentru ca te intereseaza masa musculara. Nu zic ca nu vreau si muschi, ar fi culmea sa vreau doar slana. Dar mai mult vreau forta si pentru asta trebuie sa mananc.
Ai oasele groase, incheietura mainii pare sa aiba vreo 20cm imprejur..asa se explica ca tii masa musculara multa pe antebrate, brate si umeri 18.5cm are incheietura, tocmai ca am incheieturi mici. Asta antrenez eu mai serios: pectorali, umeri si brate. Spate lejer, picioare acum mai serios. |
Posted 07 May 2023 - 08:07

18.5cm are incheietura, tocmai ca am incheieturi mici. Asta antrenez eu mai serios: pectorali, umeri si brate. Spate lejer, picioare acum mai serios. Am gasit calculatorul asta,o formula creata de Casey Butt,si din ce am citit,e destul de precisa. Mie la 14% grasime mi-a calculat ca as putea sa cresc maxim 43cm in brat. https://dioxyme.com/...tial-calculator Attached FilesEdited by pele, 07 May 2023 - 08:09. |
|
Posted 10 May 2023 - 19:39

Am incheiat primele 9 luni de sala, timp in care am pus si 9 kg pe mine, cate un kilogram in fiecare luna astfel ca acum am 83. Evident ca este si grasime in astea, voi incerca in perioada urmatoare sa mentin greutatea si sa vad daca se poate transforma ceva din grasime in muschi, daca nu probabil ar trebui sa scad pana pe la vreo 80 kg.
Startul a fost destul de greu, cu exercitii facute incorect, este multa tehnica la unele dintre ele desi nu pare la prima vedere, iar avand 37 de ani corpul ma avertiza/taxa destul de repede cand nu faceam corect astfel ca am ajuns sa studiez mult tehnica. Privind in retrospectiva cred ca merita sa incepi cu antrenor personal, dar sa fie unul bun, ca vad pe la sala diversi cu antrenor care fac exercitiile incorect, totusi probabil depinde si de implicarea celui care se antreneaza. Alternativ un prieten care are ceva ani de sala in spate poate fi de mare ajutor. Dintre exercitiile selectate la inceput, doar waiter curl(flexie biceps cu o singura gantera?) a fost prost ales. Desi simti o arsura intensa in muschi cand tragi, nu se intampla mare lucru de fapt si bicepsul nu creste. Am trecut la flexie clasica cu gantere pentru fiecare mana si diferenta se vede. De luat nu am luat nimic, nici macar proteina astfel ca progresul e destul de lent, dar este. Daca e sa ma laud, cel mai bine stau la piept, triceps si picioare, probabil se trage si de la faptul ca au mai fost lucrate anterior. Desi in prima luna entuziasmul era mare, motivatia a fost la pamant in luna a 2-a si a 3-a, atunci a fost cel mai mare riscul de a renunta(unii chiar renunta in perioada asta), dar am continuat sa merg de 3-4 ori pe saptamana si am depasit momentul, astfel ca ma vad facand sala pe termen lung. |
Posted 11 May 2023 - 04:38

Am masurat si eu,17.3 cm. Am gasit calculatorul asta,o formula creata de Casey Butt,si din ce am citit,e destul de precisa. Mie la 14% grasime mi-a calculat ca as putea sa cresc maxim 43cm in brat. https://dioxyme.com/...tial-calculator Eu 17.5 si maxim am avut 45 in brat la rece |
Posted 14 May 2023 - 16:44

Am mai zis ca sunt cam gras, de fapt nu asa de gras pe cat de multa slana se aduna pe abdomen pana spre piept (dupa care se diminueaza mult) , ca la umeri se vad striatii si vene pe biceps, antebrate si gambe. Asa si la mine,grosul de grasime concentrata pe abdomen si piept. Am ajuns la 4 saptamani de dieta si abia daca am slabit 1,5kg.Am redus caloriile,am inceput sa fac si cardio,cam putin am reusit sa dau jos,incep sa cred ca n-o sa scap niciodata de burta. Ma saboteaza la maxim metabolismul,cand vreau sa cresc,tb sa cresc constant caloriile,altfel ma plafonez.Cand vreau sa scad,la fel,tb sa scad constant.Normal si logic,daca cresti greu,ar tb sa scazi usor. A inceput si colegul asta de la munca sa faca bascalie de mine.Mi-a zis ca daca fac patratele,imi da el mie 10 milioane (1000 lei),hahaha.
Obiectiv pt 2 luni: sa cresc forta la impins pt piept si ramat cu bara din aplecat( doar niste ex) ,de la 5 x 69 kg la 10 x 69 kg( de la 77x1 la 92 x1). Imi propusesem acum cateva luni sa ating niste numere la ramat ,impins,etc.La ramat am reusit ,impinsul merge ca dracu,defapt nu merge deloc. Attached FilesEdited by pele, 14 May 2023 - 16:53. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users