Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Semanatul si repicatul
Last Updated: Apr 15 2024 21:15, Started by
trestie-de-balta
, Jan 18 2010 21:52
·
47
#2737
Posted 30 April 2013 - 12:27
1orgu:
aerisire totala si umbrire - umbrirea am suspendat-o. Madaline te-am ascultat! este vreo diferenta intre plasa de umbrire suspendata sau pusa peste folie ,adica sunt plusuri si minusuri in afara de usurinta de a o indeparta cand dorim . |
#2738
Posted 30 April 2013 - 22:44
nea iorgu mi-am luat si eu azi cleste pentru palisat, buna scula pt casa omului isi merita banii
|
#2739
Posted 30 April 2013 - 23:58
paulspp, on 30 aprilie 2013 - 12:27, said:
este vreo diferenta intre plasa de umbrire suspendata sau pusa peste folie ,adica sunt plusuri si minusuri in afara de usurinta de a o indeparta cand dorim . Ultima varianta imi este practic cea care ma avantajeaza. Protejeaza, prin gradul de umbrire si folia, iar odata cu acest aspect si interiorul solarului. Aceasta se monteaza foarte usor peste solar, iar suprafata necesara de umbrire este aceea de a acoperii arcul de cerc. Adica, pana la nivelul (sau putin mai jos) al fermelor de sustinere. Vara intensitatea lumioasa vine de sus in jos. Lateralele nu prea sunt expuse. Consider ca folia de umbrire este foarte usor de montat (fixat), peste solar. Chiar daca bate vantul aceasta nu poate fi prea mult deranjata, fata de locul unde o fixam. Urmatoarea miscare pe care o face Iorgu , este sa fixeze folia pe exterior. Am cateva, solutii. sa vedem care este mai fiabila. dar sunt sigur ca vom avea si sugestiile colegilor nostri. Fratilor, voi cum procedati sau cum ati proceat cu folia de umbrire. Cand, cum si in ce fel o folositi? Blanco25, on 30 aprilie 2013 - 22:44, said:
nea iorgu mi-am luat si eu azi cleste pentru palisat, buna scula pt casa omului isi merita banii Intrebare la care asteptam foarte , foarte multi un raspuns: Care sunt semnele sau semnalele, pe care le primim de la frunze, cand plantele respective, au un deficit sau un excedent de umiditate in sol? Mentionez, plantutele vizate - tomate, vinete, ardei grasi, castraveti, kapia, conopida si cu bunavointa voastra si altele! Asteptam cu multa nerabdare un raspuns! |
#2740
Posted 01 May 2013 - 07:27
Nea 1orgule,pune si dumneata o poza de detaliu cum ai palisat rosiile cu ajutorul sirmei si a aparatului de legat !
Nu m-am prins cum ai fixat sirma (20cm in doua,shtreh?!) si planta legata cu banda.... Fa si dumneata un tutorial,asa ,ca la carte ! In afara de varianta clasica cu arac si "fundita" din loc in loc si palisarea spaniola sau Florida mai face cineva altfel,cu poze eventual ?! Ma gandesc ca dupa noi,sudistii,urmeaza cei din Nord,si lor le va prinde bine aceasta informatie ! |
#2742
Posted 01 May 2013 - 16:54
Ce sarma sa folosesc pentru sistemul de agatat la o structura de lemn , sarma neagra ? zincata? de 0,28 sau de 0,4 ? zincata am gasit doar de 0,28 sau mai subtire!!!
|
#2743
Posted 01 May 2013 - 22:29
#2744
Posted 01 May 2013 - 22:55
roadmaster969, on 01 mai 2013 - 07:27, said:
Nea 1orgule,pune si dumneata o poza de detaliu cum ai palisat rosiile cu ajutorul sirmei si a aparatului de legat ! Nu m-am prins cum ai fixat sirma (20cm in doua,shtreh?!) si planta legata cu banda.... Fa si dumneata un tutorial,asa ,ca la carte ! In afara de varianta clasica cu arac si "fundita" din loc in loc si palisarea spaniola sau Florida mai face cineva altfel,cu poze eventual ?! Ma gandesc ca dupa noi,sudistii,urmeaza cei din Nord,si lor le va prinde bine aceasta informatie ! Buna de seara, all forumist! Sarut mainile muncite, doamnelor! Cand s-a apucat iorgu sa paliseze si sa lege rosiile, am procedat in felul urmator: ma urcam pe o naveta, legam ata de palisat de sarma de sustinere, coboram, legam de carlgul de sarma galvanizata de 3mm., il infigeam pe acesta in sol, taiam ata, capsam cu banda de folie, de la aparatul de legat legume. O luam din nou de la capat. Dupa vreo 7-8 urcari si coborari de pe naveta, s-a ,,desteptat'' taranul! Am luat masura cu aprox. cat este de sus pana jos, plus legatura la carlig, am taiat la lungimea respectiva loturi de cate 25 de ate, le-am pus dupa gat si legam cate 6 (sase) ate odata la o urcare. Trei in fata, trei in spate, pe rand. Dupa ce am terminat de legat atele, am legat si fixat carligele in sol. Le-am infipt la 45* , pentru a se fixa mai bine. Dupa ce am terminat cu fixarea carligelor, am trecut la matisarea, legarea plantelor, cu aparatul de legat. Totul a fost ok. A mers ca pe banda. Nevoia m-a invatat si sfaturile voastre mi-au fost de un real folos. Recomand taierea sarmelor galvanizate, de 3 mm. grosime, la o lungime de 15-20cm. Se fixeaza mai bine. Aceasta metoda am folosit-o in solar. Pentru afara, in gradina, am inceput deja sa folosesc metoda Spaniola sau Florida. L-am copiat aproape 100% pe jumbo. In perspectiva vreau sa adopt o metoda de palisare, care sa imi foloseasca si la umbrire, in zilele alea caniculare care sigur vor venii. Caldura excesiva este mult mai periculoasa decat frigul care il invocam in sezonul rece! In speranta si dorinta de a fi cat mai explicit, sper ca am adus un pic de claritate in ce am facut. Revin fara nici un fel de probleme, cu amanunte in caz de solicitare. Acum imi permit sa fac o mica apreciere la ce cultivam si mancam noi din gradina noastra. Prin februarie, nicoretro, colegul nostru, a postat niste imagini cu ridichiile pe care le-a avut. Cand le-a vazut, Iorgu a inceput sa saliveze. Sunt mai pofticios ca o femeie gravida! Am facut rost de semintele respective, si acum vreo trei saptamani am semanat si eu ridichii. Acum sunt bune de consumat. Fratilor, in viata mea nu am mancat ridichii mai bune: gustoase, zemoase, fragede, dulci, moi, apetisante, aspectuase, atractive, carnoase, umede, aromate! Iorgu cred ca se va constipa. Ziua cand sunt in solar sau pe langa, la 10-15 minute, merg si scot cate una sau doua. Nu le spal, le sterg de pamant si le mananc direct. megane, m-a vazut live, a fost de fata! Mai simt cate odata scartait de nisip in dinti. Dar este natural 100%. Dimineata mananc ridichii si la micul dejun, la praz la fel, seara nu mai vorbesc. Puteti sa radeti, dar am devenit dependent de ridichii. Mai cumparam din piata, sau iarna de pe vreo taraba, dar nu aveau gust, erau atoase, erau ofilite inainte sa le speli. Nimic nu se compara cu legumele produse de noi. Culese si consumate in cel mai scurt timp. Avantaj noi. Este primul an de Paste, cand Iorgu nu cumpara nici un fel de vegetale. Avem tot ce ne trebuie. Efortul fizic, grijile si intretinerea plantutelor, ne aduc satisfactii incomparabile. Imi cer scuze, daca am fost putin, sau mai mult, patetic, dar acum, pe cuvantul meu , rontai la ridichiile alea bicolore. Rosu si alb. Pasiune si liniste. Odihna placuta sa aveti! Foto: - legat ata palisare - carlig fixare ata - fixare in sol, 45* - carligul pastreaza verticalitatea atei de palisare - banda moale, pentru legume fragede - plantuta sta dreapta - sustinere mixta - sustinere clips - urmeaza clikul - gata- nici nu a durut-o! - ridichii, ridichii, ridichii.... Attached FilesEdited by 1orgu, 01 May 2013 - 23:05. |
#2745
Posted 02 May 2013 - 18:16
#2746
Posted 02 May 2013 - 23:13
hilla, on 02 mai 2013 - 18:16, said: Eu am 60 de metri lungime nu cred ca face fata cel de 2 si eu am 51 dar din 3 in 3 m sau din 4 in 4 eu o sa o leg de capriori de sus 1orgu, on 01 mai 2013 - 22:55, said:
Buna de seara, all forumist! Sarut mainile muncite, doamnelor! Cand s-a apucat iorgu sa paliseze si sa lege rosiile, am procedat in felul urmator: ma urcam pe o naveta, legam ata de palisat de sarma de sustinere, coboram, legam de carlgul de sarma galvanizata de 3mm., il infigeam pe acesta in sol, taiam ata, capsam cu banda de folie, de la aparatul de legat legume. O luam din nou de la capat. Dupa vreo 7-8 urcari si coborari de pe naveta, s-a ,,desteptat'' taranul! Am luat masura cu aprox. cat este de sus pana jos, plus legatura la carlig, am taiat la lungimea respectiva loturi de cate 25 de ate, le-am pus dupa gat si legam cate 6 (sase) ate odata la o urcare. Trei in fata, trei in spate, pe rand. Dupa ce am terminat de legat atele, am legat si fixat carligele in sol. Le-am infipt la 45* , pentru a se fixa mai bine. Dupa ce am terminat cu fixarea carligelor, am trecut la matisarea, legarea plantelor, cu aparatul de legat. Totul a fost ok. A mers ca pe banda. Nevoia m-a invatat si sfaturile voastre mi-au fost de un real folos. Recomand taierea sarmelor galvanizate, de 3 mm. grosime, la o lungime de 15-20cm. Se fixeaza mai bine. Aceasta metoda am folosit-o in solar. Pentru afara, in gradina, am inceput deja sa folosesc metoda Spaniola sau Florida. L-am copiat aproape 100% pe jumbo. In perspectiva vreau sa adopt o metoda de palisare, care sa imi foloseasca si la umbrire, in zilele alea caniculare care sigur vor venii. Caldura excesiva este mult mai periculoasa decat frigul care il invocam in sezonul rece! In speranta si dorinta de a fi cat mai explicit, sper ca am adus un pic de claritate in ce am facut. Revin fara nici un fel de probleme, cu amanunte in caz de solicitare. Acum imi permit sa fac o mica apreciere la ce cultivam si mancam noi din gradina noastra. Prin februarie, nicoretro, colegul nostru, a postat niste imagini cu ridichiile pe care le-a avut. Cand le-a vazut, Iorgu a inceput sa saliveze. Sunt mai pofticios ca o femeie gravida! Am facut rost de semintele respective, si acum vreo trei saptamani am semanat si eu ridichii. Acum sunt bune de consumat. Fratilor, in viata mea nu am mancat ridichii mai bune: gustoase, zemoase, fragede, dulci, moi, apetisante, aspectuase, atractive, carnoase, umede, aromate! Iorgu cred ca se va constipa. Ziua cand sunt in solar sau pe langa, la 10-15 minute, merg si scot cate una sau doua. Nu le spal, le sterg de pamant si le mananc direct. megane, m-a vazut live, a fost de fata! Mai simt cate odata scartait de nisip in dinti. Dar este natural 100%. Dimineata mananc ridichii si la micul dejun, la praz la fel, seara nu mai vorbesc. Puteti sa radeti, dar am devenit dependent de ridichii. Mai cumparam din piata, sau iarna de pe vreo taraba, dar nu aveau gust, erau atoase, erau ofilite inainte sa le speli. Nimic nu se compara cu legumele produse de noi. Culese si consumate in cel mai scurt timp. Avantaj noi. Este primul an de Paste, cand Iorgu nu cumpara nici un fel de vegetale. Avem tot ce ne trebuie. Efortul fizic, grijile si intretinerea plantutelor, ne aduc satisfactii incomparabile. Imi cer scuze, daca am fost putin, sau mai mult, patetic, dar acum, pe cuvantul meu , rontai la ridichiile alea bicolore. Rosu si alb. Pasiune si liniste. Odihna placuta sa aveti! Foto: - legat ata palisare - carlig fixare ata - fixare in sol, 45* - carligul pastreaza verticalitatea atei de palisare - banda moale, pentru legume fragede - plantuta sta dreapta - sustinere mixta - sustinere clips - urmeaza clikul - gata- nici nu a durut-o! - ridichii, ridichii, ridichii.... dar fara carligele alea nu se poate palisa , ca eu daca am de facut vreo 2000 de carlige imi dau demisia ..., daca prin ata direct de colierul din banda , nu ai incercat si asa? Intamplare azi, intru in solar sa ud rasadurile si cand dau o privire de ansamblu vad 2 rosii culcate la pamant, incerc sa le ridic sa le indrept, nici o sansa... iau si le smulg din tavita, si deodata incep sa iasa niste furnici galbene, furnici aveam si pana acuma dar negre alea nu ma deranjeaza. Astea galbene ce sa fie cu ele cum scap de ele? |
|
#2747
Posted 03 May 2013 - 00:08
@blanco
Eu leg sfoara direct de planta sub o fruza din partea de jos a plantei. Atentie legatura trebuie sa aibe un ochi mai mare. (Diametru de 2-2.5 centimetri. E criminal sa pui atatea ancore in pamant. |
#2748
Posted 03 May 2013 - 06:23
@iorgu
n-ai luat dumneata clipsurile alea de palisare, macar pentru partea de jos iar in sus palisai cu respectivul aparat |
#2749
Posted 03 May 2013 - 06:41
Conf "instructiunilor de exploatare ",am reusit si eu palisarea tomatelor ,dupa sistemul 1orgu, system aplicat si in anul precedent,acum in varianta imbunatatita cu ajutorul ap de legat !
Am folosit sarma zincata de 2,5mm,din care am facut un u ptr rezistenta !Am muncit intr-adevar la taiatul lor,aprox180 buc,dar le voi exploata indelungat,mi se par versatile in curte ! Fata de sistemul cu oki direct pe planta ,mi se pare mai comod... le am incercat pe amandoua ! Acu', sa asteptam si varianta cealalta,vedem ,incercam ,tragem concluzii ! Jumborom,dai si tu niste poze sa vada si okii nostri de incepatori ?! Cand vii din Vama ,binenteles ! |
#2750
Posted 03 May 2013 - 06:44
La tomate, eu leg ata sus (cu 3 noduri simple), apoi inelul prin care trec tulpina tomatei la baza plantei, in retul sezonului doar rasucesc cu grija tulpina plantei in jurul atei.
La ardeii de solar, leg trei ate de sarma de palisare (eu am o coarda de poliester) distantate la cate 50 cm (o ata e verticala, alta ata e in stanga la 50 de cm, alta e in dreapta), apoi le prind in clips-ul de la baza plantei pe toate trei. Las planta sa se ramifice in 3 brate din tulpina principala (ciupesc, adica rup intotdeauna fructul ce se formeaza din prima floare situata chiar la ramificatie, cand ajunge la 2 cm - planta va "investi" mai putrenic in dezvoltarea celorlalte fructe) si infasor bratele in jurul atelor pe masura ce se dezvolta. Daca afacerea devine prea stufoasa, copilesc bratele laterale, adica rup alternativ lastarii care pornesc cate doi din fiecare nod: o data lastarul din stanga (care tinde sa labarteze planta), iar la urmatorul nod, de mai sus, pe cel din dreapta (care tinde sa aglomereze planta). Bratele plantelor vecine, se pot intersecta, dar nu-i bai. P.S. Dupa cat ma parleste soarele prin solar, la mare mai duc doar in septembrie ! Mai degraba la munte ... Edited by jumborom, 03 May 2013 - 06:47. |
#2751
Posted 03 May 2013 - 09:08
Si ptr ardei outdoor ,ce varianta ai sugera ?! In solar am pus numai rosii,iar ardeii si vinetele le-am exmatriculat in pagode ! Sunt mici,mici,mici.....
Ce ar merita preventiv pentru mana ,tinand cont de ploile care vor veni si de faptul ca nu le-am "tunat "decat o data cu niste guano autohton de gaina?! In afara de bordeleeza traditionala ?! Edited by roadmaster969, 03 May 2013 - 09:09. |
|
#2752
Posted 03 May 2013 - 09:22
Dithane. Incearca sa pui si plasa de umbrire, sa eviti arsurile solare.
|
#2753
Posted 03 May 2013 - 09:50
Ieri am dat pentru mana pe tomate cu antracol .Este bun ?
Edited by Alin1me, 03 May 2013 - 09:50. |
#2754
Posted 03 May 2013 - 09:55
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users