![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Semanatul si repicatul
Last Updated: May 19 2023 12:42, Started by
trestie-de-balta
, Jan 18 2010 21:52
·
45

Posted 01 April 2023 - 11:46

Io n-am chef sa repic, pentru mine repicatul e bataie de cap suplimentara si pierdere de vreme nu grija la udat. Ca sa nu belesc ochii la nesfarsit la ce a rasarit si ce nu eu pun semintele care-s mai cu capricii - ardei si vinete - la inmuiat/germinat in servetel si cand au dat coltisorul le seman si aia e. Rasar mai uniform ca interval de timp. Eu pe pun direct in tavi de 45 si le tin pana la plantat. Inclusiv rosiile |
Posted 01 April 2023 - 12:31

Asta cu nerepicatul e valabilă la câteva zeci, sute de răsaduri. Dacă sămânța e de calitate și se asigură condițiile optime, gradul de răsărite este peste 95%, la Kaprima F1 am avut anul acesta 98%.
PS: afară plouă, m-am retras în seră la repicat, unde îmi place cel mai mult. Attached Files |
Posted 01 April 2023 - 14:20

Claudia, tu ești in multe privințe un caz particular, regula însă e pt toți, eu nu ție ma adresam.
Pentru toți, simplu și safe, e sa pufai un fungicid după semănare și cam aia e tot. Edited by parintele, 01 April 2023 - 14:21. |
Posted 01 April 2023 - 15:27

corsica era vorba de cei care produc pentru mica gradina proprie. Dar ai inteles tu bine doar ca ai vrut sa te mandresti cu copilasi tai
![]() Mi se face rau cand vad rasaduri cata frunza cata iarba . Nici pe etnobotanice sa ma tii non stop nu as avea rabdare sa repic ce ai tu acolo ![]()
Claudia, tu ești in multe privințe un caz particular Ma injuri ma? ![]() Ca regula pentru cei care cresc doar pentru gradina lor, mie mi se pare absolut ilogic sa semeni de-a valma in aceeasi tavita plante cu timpi diferiti de germinare incat sa nu ai nici cel mai mic control nici asupra geminatiei nici asupra udarii
Fix asa procedez si eu, in felul asta nici nu ocupi spatiul in alveole cu seminte neviabile Eu pe pun direct in tavi de 45 si le tin pana la plantat. Inclusiv rosiile Eu cu rosiile nu ma complic, asa fac doar cu 4-5 fire pe care le incep in casa mai devreme sa am ceva timpurietate daca vremea e favorabila. Celelalte, grosul, le pun cu ghiveciul direct in rasadnita de afara, pun 2 seminte in ghiveci si daca rasar ambele -si cam asa se intampla - una o smulg. Edited by claudia313, 01 April 2023 - 15:29. |
Posted 02 April 2023 - 09:10

Asta cu nerepicatul e valabilă la câteva zeci, sute de răsaduri. Dacă sămânța e de calitate și se asigură condițiile optime, gradul de răsărite este peste 95%, la Kaprima F1 am avut anul acesta 98%. PS: afară plouă, m-am retras în seră la repicat, unde îmi place cel mai mult. rabdare de chinez batran ![]() nu cred ca am atata rabdare; si probabil as strica o gramada de rasaduri |
Posted 02 April 2023 - 09:28

Este terapie curata asa ceva,relaxare totala,doar tu si plantutele.
|
Posted 15 April 2023 - 15:47

Gradinarese,Marbene,HTP,S.Sun,Gigant rosu,C.T-Tomat0Seeds si Mr.Fothergills,Liguria,M.Salzi,Pera d Abruzzo,Cuore di bue d Albenga,S.Marzano,soiul meu si alte doua soiuri traditionale,au intrat pe traseu din data de 16.03.Grazie laum si yoaca70,restul de la Vivasem.Semanat in cernoziom cu turba cate 40% si 20% nisip.Repicat in 04.04,pamant din gradina unde vor fi cazate,in parti egale cu pamant universal de flori si nisip 20%.Rata de rasarire-86%.Plantare,in jur de 10 mai(10-12grade la 10 cm adancime).Pe bilon,100/80 cm,mulci-iarba cosita,picatura iar,din iulie,plasa umbrire 40%.In total,65-70 plantute(seman cateva si direct in pamant).
Ele sunt dragile mele"balarii".Ma straduiesc sa le asigur un trai decent. ![]() |
Posted 19 April 2023 - 15:15

Dupa repicat,le-am dat foliar lapte 1/10 asa,ca o adiere de vant.La 3-4 zile a fost o reactie buna(asa imi place mie sa cred).Le-am pregatit azi 6g drojdie(liniute a la anknic)/600ml apa statuta/jumatate lingura rasa de zahar(inspirat cumva si de peticel).Le voi servi peste 3-4 zile.Vreau sa le dau foliar Scudo 10ml/10l cu Phosphit one pt ca am avut ceva probleme cu mana si bacteriozele.Asta pana in plantare.Este si cand este bine s-ofac?
|
Posted 19 April 2023 - 16:29

Atenție la drojdie. Dacă vrei un ciclu prelungit, este indicat să aplici de cel mult 3 ori. Asta este valabil la roșii.
|
Posted 19 April 2023 - 16:58

Nu cred ca o voi folosi mai mult de trei ori.O explicatie mai pe larg exista?Sau o sursa.
Multumesc. |
|
Posted 20 April 2023 - 08:04

Mai multe detalii găsești pe canalul YouTube Dany și Cort.
|
Posted 20 April 2023 - 08:44

Cu plăcere! Sunt sigur că vei găsi mă multe sfaturi utile.
|
Posted 20 April 2023 - 09:21

Eu pe aia suspectez ca manca mult maro, ahtiati din cale afara pt un clik in plus.
|
Posted 20 April 2023 - 09:31

Trebuie sa va spun ca nici eu nu prea am mare incredere in iutubarii astia gen Tibi si Yahabibi. E ceva ce nu imi place la ei probabil ca Ceanu are ceva dreptate. Nu am vazut sa faca ceva mai deosebit sa arate vreo noutate. In fiecare an vin cu aceleasi dracovenii. .... In fine pentru cei care chiar sunt incepatori poate ajuta oarecum. Dar chestiile astea cu drojdii si lapte imi ridica oarece semne de intrebare.
|
|
Posted 20 April 2023 - 09:50

Nu sunt singurii și nici tu, adevărul e cumva la mijloc!
![]() |
Posted 20 April 2023 - 09:52

Spre ex la mine,sapt trecuta am bagat niste apa cu cenusa la rasaduri,acum nu pot veni sa spun ca se vede aceasta fertilizare ca a facut si dres,nici nu mai stiu de cand nu am vazut soarele,poate fi si asta motivul principal ca imi sunt mai mari,se poate da si drojdie dar sa nu te bazezi pe ea,plus ca amuzant este ca daca le spui ceva contra sar de parca o f... pe aia.
Ei nu fac tratamente chimice deloc,stropesc numa cu zeama de pisat intors la cazan de .... si au cele mai f..tute plante de pe tera. Problema este ca cineva isi poate f... gradina si recolta pe un sezon cu astia. Nu am auzit pe nimeni sa zica ca daca aplici drojdia tre sa fii atent ca iti haleste potasiu. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users