Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
iPhone XS telefonul functioneaza,...

La multi ani @alin632!

Temperatura in depozite vama 5...

nota constatare compania municipa...
 Inca un fost vechi comunist ajung...

Ce argumente au cei care susț...

Recomandare auto 6k euro

Vreau sa trimit o bicicleta Timis...
 Ceva studenti Academia Fortelor A...

Reflectoare mobile pentru vreme n...

Acord vizionare...?

Afecteaza in vreun fel piata munc...
 Urticarie de contact cu hainele ?

Modificare tocator de crengi

Transfer bani pe trading212

Autoturism saltat din parcare din...
 

WRT610N v2 Linksys

- - - - -
  • Please log in to reply
109 replies to this topic

#1
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,195
  • Înscris: 22.07.2005
Am cumparat acest router acum cateva zile si de ieri il am acasa. Inainte aveam un D-link 524, care si-a facut bine treaba insa era timpul sa il scot la pensie. Defapt cred ca am comandat la timp, deoarece am avut mari probleme cu el in ultimile doua zile.

De ce am facut aceasta alegere - in primul rand pentru ca poate rula in acelasi timp pe doua benzi diferite, astfel ca fisierele mici sau browsing-ul sunt rulate pe banda de 2.4GHz iar cele mai mari intra pe 5GHz. Astfel nu cred ca se va mai intampla sa nu pot deschide o pagina de internet, pentru ca dau jos un film.

Am vrut un router N, insa m-a interesat si optiunea de ftp, atasarea unui hdd extern pe USB si implicit instalarea unui client de torrent pe el. Cred ca asta am cumparat, insa va spun ca habar nu am cum se face asta. Muncesc toata ziua si nu am avut timp sa ma documentez, insa nu cred ca e mare inginerie. Se instaleaza relativ usor, exista un CD in pachet care ofera tot suportul necesar in limba romana.

Impresii dupa 24 de ore...
de bine...

Transferul meu intre router si laptop pe banda G, a crescut de la ~1MB/s la 5MB/s. Deocamdata doar atat... pentru banda N am un adaptor pe care inca nu am inceput sa-l folosesc la maxim, deoarece inca ma mai uit la reteaua aia de 5GHz si nu am timp sa o aranjez. Folosesc acum routerul doar pe 2.4GHz, insa eu vad doua retele, fiecare cu numele si setarile ei. Bineinteles ca se pot inchide fiecare dintre ele, la nevoie sau dupa chef.

Interfata de lucru este incredibil de bine facuta, se lucreaza mai usor decat pe vechiul meu prieten DL524.

Am montat un hdd samsung, care se poate accesa foarte usor in retea. Vitezele de transfer sunt de 2.5MB/s nu cred ca voi avea alte rezultate pe N, vom vedea...

Imi place cum arata, intradevar este o piesa  de design si parca nu merita sa-l tii ascuns...

De rau...
Dupa ce am cumparat, Mtz mi-a spus ca m-am cam grabit si e posibil sa existe probleme de incalzire, care pot provoca sincope in rularea normala. Acum cred ca are dreptate, insa iau in calcul ca majoritatea problemelor de acest gen au fost raportate de posesori de v1.0, s-ar parea ca la v2.0 s-au mai rezolvat din probleme. Spun asta dorindu-mi sa am dreptate, pentru ca intradevar am pus mana pe router si este destul de cald. Vedem mai tarziu ce se intampla, insa am spus chestia asta pentru ca cei care vor dori sa cumpere, sa o faca in cunostinta de cauza.
Aici se gaseste discutia despre acest subiect, pe forumul producatorului.

Tot la rau, introduc si faptul ca utilitarul de retea Network Magic vine in versiune trial si cu toate ca functioneaza foarte bine in limba romana, nu se poate comanda in aceasta varianta. Nu stiu cum dracu vine asta, insa ar fi fost bunicel cel putin pentru cateva operatiuni simple, cum ar fi transferuri in retea sau control acces...

Pretul (625lei) este destul de mare si cu greu m-am hotarat sa-l platesc, insa pentru ca nu schimb routerul decat odata la cativa ani... am spus ca merita. Am luat de la emag si am platit cu cardul de credit. Am dat cu 40lei mai mult pentru ca nu am chef de experiente cu alte magazine online. Eu nu am avut probleme cu ei si daca sunt multumit, de ce sa nu continui cu ei?!

Bun,
acum ca am termintat de povestit, as dori sa-mi dati si mie un tutorial cu modul in care se as putea sa instalez client de torent pe el.

[ http://www.geek.com/wp-content/uploads/2009/01/wrt610n_05.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by floraur, 15 January 2010 - 00:48.


#2
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,054
  • Înscris: 26.11.2001
Iti spun ce-am facut eu cu routerul, i-am pus DD-WRT, functioneaza mult mult de bine ca firmware-ul default de care se plange toata lumea pe forumuri, de fapt opinia generala este ca la Linksys lucreaza niste geeks care nu sunt in stare de nimic pe partea soft, partea buna fiind fiind ca routerele sunt "deschise" hardware pentru firmware custom.

Deci, citeste la www.dd-wrt.com specific despre routerul tau si purcede la upgrade.
CITESTE CU ATENTIE!

Ce-am configurat eu, butonul de WPS are acum functia de On/Off, un feature foarte cool.
Am setat putere de emisie de 1mW la router, acum nimeni din afara casei nu mai poate face "eavesdropping", iarasi un feature foarte tare.

#3
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,195
  • Înscris: 22.07.2005
Salut,
multumesc pentru ca ai intrat aici, te rog sa stai aproape pentru ca am o gramada de intrebari. Am intrat pe site-ul despre care vorbesti inca inainte de a-l cumpara si chiar ma gandeam sa frunzaresc mai atent forumul. Da-mi un link in care sa gasesc pasii astia, nu sunt puturos :) dar inca imi e greu sa gasesc ceva acolo.

Ce spui despre comentariile despre supraincalzire, mai apar la v2?

#4
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,054
  • Înscris: 26.11.2001
3 link-uri mari sunt de baza:
- Despre cum se face instalarea in general, http://www.dd-wrt.co...hp/Installation
- Asa numitul Peacock thread in care se trateaza modul de lucru si resetarea hard a unui router cu chipset Broadcom, http://www.dd-wrt.co...pic.php?t=51486
- Pagina specifica pentru WRT 610N in care sunt expusi pasii de instalare.


Despre incalzire... problema e mai nuantata, prin firmware-ul DD-WRT puterea de emisie pe Wi-Fi poate sa urce pana la 250mW, de la maxim ~100mW constructiv, asta pune "incarcare" pe sursa de alimentare si nu in ultimul rand pe finalii de emisie.
La putere maxima se pot distruge integratele de emisie, de asemenea se recomanda folosirea altui alimentator, cel din pachet nu este in stare sa asigure suficient curent pentru "work load"-ul respectiv, fapt pentru care incep sa apara foarte multe erori pe interfata de transmisie Wi-Fi (se monitorizeaza daca vrei sa faci power tunning).

La 1mW emisie nu mi-am pus problema daca se incalzeste...

Edited by Speedo, 15 January 2010 - 11:06.


#5
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,195
  • Înscris: 22.07.2005

View PostSpeedo, on 15th January 2010, 11:06, said:

3 link-uri mari sunt de baza:
- Despre cum se face instalarea in general, http://www.dd-wrt.co...hp/Installation
- Asa numitul Peacock thread in care se trateaza modul de lucru si resetarea hard a unui router cu chipset Broadcom, http://www.dd-wrt.co...pic.php?t=51486
- Pagina specifica pentru WRT 610N in care sunt expusi pasii de instalare.


Despre incalzire... problema e mai nuantata, prin firmware-ul DD-WRT puterea de emisie pe Wi-Fi poate sa urce pana la 250mW, de la maxim ~100mW constructiv, asta pune "incarcare" pe sursa de alimentare si nu in ultimul rand pe finalii de emisie.
La putere maxima se pot distruge integratele de emisie, de asemenea se recomanda folosirea altui alimentator, cel din pachet nu este in stare sa asigure suficient curent pentru "work load"-ul respectiv, fapt pentru care incep sa apara foarte multe erori pe interfata de transmisie Wi-Fi (se monitorizeaza daca vrei sa faci power tunning).

La 1mW emisie nu mi-am pus problema daca se incalzeste...

Bun si daca esti pe 1mW nu se pierde la viteza de transfer sau altfel spus se mai poate face streaming (de ex.)?
Cam ce alimentator mi-ar trebui pentru ca totul sa fie asa cum trebuie?
Multumesc pentru link-uri... Am vazut ca sunt mai multe aplicatii pe site la download, fiecare cu intrebuintare diferita. Exista vreun utilitar de retea gratuit acolo, ceva care sa-mi inlocuiasca ceea ce am acum din pachetul routerului?

Edited by floraur, 15 January 2010 - 11:23.


#6
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,054
  • Înscris: 26.11.2001
Evident ca puterea ti-o poti regla, depinde de nevoile tale, daca device-urile sunt apropiate si 1mW poate sa-ti sustina rata, de altfel si placile Wi-Fi din laptop-uri, daca sunt Automatic Power enable, isi reduc puterea de emisie pana la 1mW, sincer eu n-am vazut sub 12mW dar asa scrie la teorie.

In DD-WRT firmware ai o aplicatie care iti scaneaza spectrul Wi-Fi si-ti spune pe ce canale se emite si cu ce putere, pentru a alege astfel un canal liber, asta avand foarte mare importanta in N.

Mai mult, 610N cu DD-WRT iti da posibilitatea sa setezi ce antena interna sa emita si care sa receptioneze, ca sa faci diversitate spectrala, in cazul unui semnal cu probleme...beat this.


La ce utilitar te referi?
Daca pui DD-WRT nu se asteapta nimeni sa mai ceri un wizzard de configurare, este suficient oricum help-ul si cunostinte cat de cat de networking.

#7
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,195
  • Înscris: 22.07.2005
Nu am timp sa ma documentez exact cum ar trebui, spune-mi ce versiune de firmware ai, ca sa fiu sigur ca nu gresesc...

Mai e o intrebare, cum vor rula cele doua retele ale mele? Imi trebuiesc doua placi de retea separat sau se poate face pe una singura, poate pare intrebare tampita, insa vreau sa-mi clarific treaba asta? Acum le rulez pe doua placi, cea de 5GHz pe un adaptor wirr si cealalta de 2.4GHz pe placa leptopului.

#8
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,054
  • Înscris: 26.11.2001
Nu o sa-ti recomand o versiune pur si simplu, citeste tutorialurile, sunt foarte importante, altfel o sa ajungi sa ai un "bricked" router, ceea ce nu-ti doresti.

A doua intrebare n-am inteles-o deloc...

#9
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,324
  • Înscris: 29.11.2001
floraur, citeste cu atentie topicul dedicat routerului tau (atentie si la versiune!) pe dd-wrt.com. Altfel risti sa te faci cu un switch gigabit (fara management, ca e pierdut daca il brickuiesti) cam scumpisor.

Firmware-urile noi de dd-wrt rezolva - in cele mai multe cazuri - problema incalzirii modelelor noi de routere de la Linksys (in special a celor care au (si) 5GHz radio) si - cum ne-au obisnuit de ceva vreme - adauga o caruta de plusuri pe partea de functionalitate / utilizare.

Cat despre intrebarea a doua ... si mie mi-e greu sa o "diger". Device-ul tau are capabilitati dual-band la modul: se pot conecta clienti in 5 GHz, insa este compatibil SIMULTAN si cu ALTI clienti mai vechi, in 2.4.

#10
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002

View Postfloraur, on 15th January 2010, 00:42, said:

... atasarea unui hdd extern pe USB si implicit instalarea unui client de torrent pe el. Cred ca asta am cumparat, insa va spun ca habar nu am cum se face asta
Esti multumit de el? Cum e treaba cu torrentii? Ai apucat sa testezi? E complicat?

enjoy,
Mtz

Edited by Mtz, 14 February 2010 - 22:29.


#11
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,222
  • Înscris: 05.06.2002
am si eu o intrebare. am un asus care stie de ftp si torrente. problema e viteza portului USB foarte mica dura intre o vesnicie si o eternitate sa iau o imagine de dvd stocata pe hardul partajat si nu puteam sa vad decat divx-uri direct de pe hardul ala fiindca dvd-uri sau mkv-uri sacadau din cauza ratei de transfer. cum sta routerul asta in privinta asta?

#12
CatalinHonda

CatalinHonda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 632
  • Înscris: 14.09.2009
Probabil ai un model din seria 500, cu procesor slabut pentru asa ceva. Routerele mai noi ofera banda suficienta pe USB pentru a face streaming chiar si la 720p. (7-8 MB/s)

#13
tweety2oo6

tweety2oo6

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 23.04.2008
am un router wrt610n de aproape un an, evident e versiunea 1.0, sunt foarte multumit de el, l-am verificat pe toate partile.
ce nu-mi place e lipsa suportului pentru NTFS si lipsa a unui client de torrente pe el direct. in rest destul de multumit
citeam aici ca cativa dintre voi si-au instalat softul de la dd-wrt si as vrea niste impresii mai detaliate, ce aduce in plus si pe partea de usb si alte funcionalitati

merci, o zi buna

#14
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,195
  • Înscris: 22.07.2005

View PostMtz, on 14th February 2010, 22:25, said:

Esti multumit de el? Cum e treaba cu torrentii? Ai apucat sa testezi? E complicat?

enjoy,
Mtz

Nu am facut nimic cu el, merge pe default. Mi-e rusine sa recunosc, insa asta e sunt un puturos... nu mi-am facut timp sa citesc tutoriale despre dd-wrt, ca sa pun pe el sa vedem cum ruleaza. In rest functioneaza ok, viteza de transfer este extraordinara in comparatie dl-524. Stiu ca pot face o groaza de lucruri cu el, insa nu stiu cand voi pune mana serios pe el.

View PostFane, on 15th February 2010, 07:49, said:

am si eu o intrebare. am un asus care stie de ftp si torrente. problema e viteza portului USB foarte mica dura intre o vesnicie si o eternitate sa iau o imagine de dvd stocata pe hardul partajat si nu puteam sa vad decat divx-uri direct de pe hardul ala fiindca dvd-uri sau mkv-uri sacadau din cauza ratei de transfer. cum sta routerul asta in privinta asta?

Nu stiu :)
dar pana la urma o sa iti las un raspuns aici...

#15
digitalage

digitalage

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 26.01.2007
Am luat si eu aparatul (versiunea 2). Am avut inainta un TrendNet care se cam reseta cand foloseam torenti pe PC. Am linksys-ul de 1 sapt si merge cu imaginea originala, nu a fost nevoie sa il resetez vreodata, totul ce am facut in softul lui a mers ok (in timpul asta nu am rulat torente, o sa vad cum se comporta in zilele urmatoare).

Sunt insa nemultumit de 2 lucruri, pe care nu le-am prevazut dar le-am aflat ulterior citind:
1. semnal mai slab decat ruterul meu vechi trendnet
2. am atasat un hdd extern cu sistem de fisiere NTFS si l-am mapat ca share-drive. Surpriza a venit cand incercam sa sterg date de pe acest hard: aparent se stergeau, dar dupa cateva minute apareau din nou. De adaugat puteam adauga informatii pe hard. Am aflat ca nu are suport bun pt NTFS.

Inca un lucru ciudat: transferul de pe HDD-ul pus pe USB avea transfer maxim de 4 MB/s, putin in comparatie cu viteza pe direct (cand HDD-ul era atasat la PC). Mentionez ca legatura intre linksys si PC se face pe gigabit.

Asta asa, ca impresie dupa o sapt de lucru cu el...

Per total as spune ca sunt multumit de el, dar ar fi fost perfect daca nu avea aceste mici neajunsuri.



View PostSpeedo, on 15th January 2010, 12:03, said:

Mai mult, 610N cu DD-WRT iti da posibilitatea sa setezi ce antena interna sa emita si care sa receptioneze, ca sa faci diversitate spectrala, in cazul unui semnal cu probleme...beat this.
Te rog frumos, poti da detalii referitoare la diversitatea spectrala?

View PostTyby, on 28th January 2010, 01:20, said:

floraur, citeste cu atentie topicul dedicat routerului tau (atentie si la versiune!) pe dd-wrt.com. Altfel risti sa te faci cu un switch gigabit (fara management, ca e pierdut daca il brickuiesti) cam scumpisor.
Din cate am citit pe forum, si in manualul aparatului, versiunea 2 se poate reseta intr-un mod in care restaureaza imaginea originala - nu se mai brickuieste. Mi-e cam lene acum sa caut exact unde am citit, dar daca insista cineva o sa gasesc.

Edited by digitalage, 27 February 2010 - 22:00.


#16
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,054
  • Înscris: 26.11.2001
Toate lucrurile spuse de mine se fac cu firmware DD-WRT.
Citeste mai sus tutorialele si pune-o si tu.
O sa ai un super router.

Versiunea de firmware originala e o mizerie.
De fapt nimeni nu cumpara router-ul asta ca sa tina softul LinkSys pe el, trebuie sa fi "deranjat" sa dai destul de multi bani pe un hardware care este folosit la 10% din capacitate.

Edited by Speedo, 27 February 2010 - 22:44.


#17
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,324
  • Înscris: 29.11.2001
cat despre facilitatea de NAS, este - la fel ca si in cazul unor media playere - mai mult o chestie de marketing. Nu te astepta la viteza / stabilitate / acuratete pentru functiile de NAS. Este totusi un router, cu hardware si software de router.

#18
screech0

screech0

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 21.10.2005
Salut,
am luat si eu ieri un astfel de ruter de la emag (v2.0). Bineinteles ca nici nu stiu cum arata interfata originala de configurare de la Linksys. DD-WRT study pentru 1 ora si apoi re-flashing cu ultima versiune de firmware big.
Pot spune urmatoarele:
- merge mai stabil pe wi-fi (G) - timp de testare 1.5 ore (masurat numarul de TX/RX errors)
- rutarea gigabit e mana cereasca :)
- interfata DD-WRT e complexa si ofera multe optiuni
- HDD ext pe USB 2.0 formatat ext3 si montat foarte simplu in /opt
- nu am avut timp aseara sa incerc Network share, FTP sau torrent client
- bandwidth speed test in bucuresti a crescut de la 6-7 MBps la 10.5-10.7 MBps (RDS)
- pare interesanta si optiunea de SIP si DDNS o sa incerc sa ma uit si peste ele

/C

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate