Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

(kattty 2010) Un vis pe cale sa devina realitate

- - - - -
  • Please log in to reply
1183 replies to this topic

#1
kattty_2010

kattty_2010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 471
  • Înscris: 03.03.2009
Buna seara :newblush: ,

Dupa un an de navigat pe acest forum, m-am hotarit sa deschid si eu jurnalul casei mei. Ii felicit pe cei care au avut ideea de a crea acest forum si imi cer scuze anticipat daca intrebarile pe care le voi pune vi se par puerile sau au deja un raspuns prin forum.
Nu va pot descrie in cuvinte cat de mare este dorinta de a-mi construi o casa.

Iata pe scurt povestea mea:
Terenul l-am achizitionat in doua transe. Prima data am cumparat 1000 mp,dupa care am mai luat 900 mp la pretul total de 50.000 euro. La solicitarea CU, cei de la primarie m-au obligat sa fac alipirea terenurilor si a rezultat un teren de 1900 mp cu urmatoarele dimensiuni, asa cum reiese din Anexa Avizului de la Transelectrica: 118 ml- lateral, 14,70 ml - spatele curtii, 115 ml - lateral si deschiderea 18 ml. Deci terenul are forma de trapez.

Terenul este situat in comuna Dumitrana, oras Magurele, chiar in spatele caselor si aproape de padure.

Terenul in momentul de fata este imprejmuit (cu gard prefabricat - cea mai comoda si rapida varianta pentru o persoana care lucreaza intre 10-12 ore pe zi + porti din fier forjat si spun porti pentru ca am acces si in curtea vecinei care mi-a vadut terenul si sper ca imi va da drum de servitute la strada asfaltata; in momentul de fata accesul in curte se face pe drumul de tara). Pot spune ca in mare a iesit bine, sunt multumita. Varianta unui gard din boltari, caramida, gard bordurat cu fundatie era prea complicata pentru mine. Cost gard 45.000 ron si porti 10.000 ron.

Pentru a obtine un cost cat mai mic la casa, am cumparat doua garaje tip Granitul. Unul il voi folosi pe post de garaj si unul pe post de magazie. Bineinteles trebuie izolate la exterior, pus porti basculate si acoperis Lindab.

Utilitatile disponibile:
- apa - momentan nu exista apa curenta asa ca voi merge pe variata put cu pompa inox intrucat vad prin comuna ca hidrofoarele dau mari batai de cap;
- canalizare - nu exista si voi opta pentru o statie de microepurare (in momentul de fata nu am prea multe information despre solutia respectiva);  oricum imi doresc in timp si o piscina de 4/6 m asa ca trebuie sa am in vedere o microstatie de epurare cu volum mai mare;
- gaze - nu exista momentan- am inteles ca in 2011 vor baga, desi nu cred, asa ca voi opta pentru un cazan cu gazeificare;
- lumina exista si am doua variante: ori ne unim toti cei care urmeaza sa ne construim casa si facem extindere de retea care costa in jur de 60.000 ron+restful posterior ridicate de cablurile subterane de la intrarea in curte pana in spate unde imi fac casa - vezi Anexa Transelectrica (30% reusita pentru ca deja sunt discutii) ori imi trag curent, singura, din strada asfaltata unde exista stalp de curent si este racordare la reteaua electrica in jur de 3000 ron (prin curtea vecinei in baza unei declaratii notariale contra sumei de 1500 euro).

Întrebare

!!!! La capitolul curent ma intereseaza daca si-a mai tras curent cineva prin curtea vecinilor si daca da nu este riscant? In cazul in care vinde casa, noul proprietar nu iti poate face sicane?

Conform CU am luat urmatoarele avize: gunoi, apa si canal, mediu, electrica, transelectrica si scoatere din circuitul agricol (ultimul am inteles ca nu mai trebuie deoarece s-a dat la primarie o hotarare, ordin nu am inteles prea bine referitoare la terenurile aflate langa case care trec din teren intravilan agricol trec in construibil????).

Cand am scos avizul de la Transelectrica am avut un soc. Am constatat ca era cat pe-aici sa arunc pe ferestra aprox. 65.000 euro. La momentul la care am cumparat terenul am inteles de la vanzator ca LEA care traverseaza terenul ar fi de 200kV (zona de protectie in jur de 35m). Nu m-am dus la stalpi sa verific daca este vreo placuta pe care sa fie trecuta tensiunea. LEA de fapt sunt de 400kV si zona de protectie este de 75 m. Dar avand in vedere ca avizul este favorabil m-am mai linistit.

Intrucat avizele sunt gata, urmatoarea etapa este intocmirea proiectului. Am facut rost de softul Architect Home, pe care pot spune ca nu il stapanesc prea bine (am varianta 3 si 8), dar am reusit sa fac cat de cat o schita cu care ma prezint in fata dvs. Menționez ca imi doresc o casa simpla, fara etaj (parter + mansarda cu placa intre cele doua), asa cum reiese din schita anexata - suprafata utila » 170 mp. Parerile dvs. si orice sfat imi vor fi utile pentru a ma hotari la varianta finala.
Am inteles ca proiectul este structurat dupa cum urmeaza (daca nu spun bine va rog sa ma corectati):
a. Proiect de arhitectura (plan parter, plan mansarda, plan acoperis, 2 sectiuni caracteristice, 4 fatade, memoriu de arhitectura, lista de cantitati de materiale, referta de verificator autorizat);
b. Proiect de structura (plan fundatii, sectiuni fundatii, detalii de armare fundatii, memoriu de structuralista de cantitati de materiale, referat de verificator autorizat);
c. Proiect de instalatii (schema amplasarii tuturor instalatiilor sanitare, termice, electrice)

Întrebare

Imi poate recomanda cineva un proiectant bun?
In cazul in care nimeni nu imi recomanda un proiectant de care sa fie multumit si fac un studiu de piata (net sau ziare), cum imi dau seama care este cel mai bun proiectant? Se stie ca pretul cel mai mic nu ofera de cele mai multe ori calitatea.
La proiectul de instalatii de ce se face decat o schema si nu un proiect, care sa contina de exemplu nr. și tipul de calorifere dimensionate in functie de suprafata camerei, panouri solare, cazan, boiler etc.


Casa o voi face in regie proprie, momentan nu am o echipa si nici nu are rost sa ma interesez pana nu am AC. Sper ca in luna martie sa am AC. Cred ca daca reusesc sa incep constructia in iunie, la sfarsitul lui septembrie va fi gata la rosu+acoperis+izolat+amenajat un dormitor+dressing+WC serviciu. Acum nu stiu daca imi vor ajunge 30.000 euro. Voi incerca sa pornesc la drum cu banii astia, adica sa nu cheltuisc din ei pentru intocmirea PAC, AC, fier beton si caramida.

Despre materiale va voi scrie probabil dupa obtinerea AC.

Va multumesc anticipat pentru orice observatie sau sugestie pe care o veti avea.  :worthy:
Katy

Attached Files



#2
baldovica

baldovica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,193
  • Înscris: 07.01.2007
salutare!
bafta si succes in initiativa ta legata de constructia unei case!

vad ca vorbesti de zeci de mii de roni de parca ai tiparnita (10.000 Ron pt porti reprezinta o suma), la fel si de mp
Spune-ne mai multe despre nevoile tale, despre nr de membri(viitorii membri) ai familiei, despre sistemul de constructie , pomenesti despre o placa peste parter si o mansarda. Din desen reies 170mp pt parter + 170 pt mansarda = 340mp, exagerat de mult. Revino-ti cu picioarele pe pamant, trage aer in piept, respira calm.

inca ceva , pt ce trebuie sa muncesti 10-12 ore pe zi?
pt a plati un palat de casa?
in afara de astea 10-12 ore o sa mai ai nevoie de alte ore pt a intretine o casa foarte mare.
Dupa cum ai descris modul de cumparare al terenului si locatia (care nu e undeva in buricul centrului..)presupun ca nu esti in top 300
viata-i scurta , alege inteligent.

Edited by baldovica, 05 January 2010 - 00:07.


#3
kattty_2010

kattty_2010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 471
  • Înscris: 03.03.2009
Cateva poze ca sa va faceti o ideea asupra terenului. Am uitat sa spun ca am facut si studiu geo

Era bine daca aveam tiparnita. Dadeam la toata lumea care avea nevoie. Portile au costat asa de mult pentru ca sunt si foarte mari (5/2 m care culiseaza, respectiv 4/2 m pe balamale) si din fier forjat. Pe teren consider ca nu am dat asa de mult avand in vedere ca l-am luat in 2008 cand preturile erau maricele. Poate m-am exprimat prost cand am spus mansarda. Cred ca termenul bun era pod. si ca sa intelegeti ce vreau sa fac din pod intr-un viitor mai indepartat atasez o poza cu mentiunea ca inaltimea podului va fi mai mica decat ce se vede in poza.

Trag aer in piept in fiecare zi. un lucru este sigur. Anul acesta trebuie sa fac casa mai ales ca este criza si preturile au scazut foarte mult.

iti multumesc mult.

Attached Files



#4
MeT4L

MeT4L

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 714
  • Înscris: 19.10.2009
bafa cu casa! la sfarsit dupa ce termini cu totul ai putea sa nivelezi terenul si sa pui gazon pentru ca vara va fi o placere pentru tine si familia ta (si ochii vostrii) mai ales daca ai piscina langa, cu curentul nu cred ca o sa ai probleme pentru ca daca fac ceva vecinii pur si simplu ii dai in judecata


spor :peacefingers:


ps: a 3-a poza e minunata!!!!!!!!!

Edited by MeT4L, 05 January 2010 - 00:22.


#5
GERULA2006

GERULA2006

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,831
  • Înscris: 26.08.2006
In primul rind iti urez "Bine ai venit!"
Nu as recomanda sa tragi curentul prin curtea vecina.Poate vecinul este de buna credinta , dar in timp nu stii ce se poate intimpla....
Din ce vrei sa faci casa ? Lemn sau caramida si beton?

#6
kattty_2010

kattty_2010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 471
  • Înscris: 03.03.2009
Ai dreptate ca viata e scurta si ca o casa de 170 mp trebuie curatata. nu mai vorbim de curte. dar nu stiu la ce as putea renunta. un dormitor pentru beneficiari, o camera pentru copil daca va veni, o camera pentru parinti care sunt in varsta si nu se stie niciodata cand devin neputinciosi si au nevoie de ajutor. CT este camera tehnica. dressingul il fac ca nu mai vreau sa stau cu sifoniere in camere (in momentul de fata stau in garsoniera si simt ca ma sufoc). livingul si bucataria mi se par obligatorii. la ce as putea renunta? sa fac dormitoarele mai mici avand in vedere ca nu imi doresc sa pun decat un pat si noptiere?

cat despre orele petrecute la munca, atunci cand voi sta la curte mi-am promis ca voi darama usa la ora 17.00.

Vreau sa merg pe varianta caramida Porotherm de 25 cm la exterior si 13-15 la interior + beton

MeT4L cred ca nu m-am facut inteleasa.

Varianta de a trage curent fara sa am treaba cu vecinii cred ca ma costa in jur de 20-30.000 ron. Trebuie facuta extindere de retea (adica vreo 10 stalpi + cablu subteran de la poarta pana in fundul curtii unde imi fac casa). ca sa nu mai vorbesc de faptul ca toti cei care isi vor face case nici macar nu au ajuns la stadiul de a-si imprejmui terenul. ce fac stau dupa ei?

eu doream sa trag de la stalpul care se vede in poza (distanta de aprox 40 m pana la stalp). pentru asta trebuie sa trec cu cablul prin curte vecinei care mi-a vandut terenul, fie el aerian sau subteran.
este dispusa sa imi dea o declaratie notariala prin care este de acord sa ii traversez curtea (binenteles nu gratuit). odata data declaratia nu mai are cum sa se suceasca. In acest caz ma costa 1500 euro la vecina + 3000 ron bransarea la curent.

stau si ma intreb daca ar fi probleme in cazul in care ea ar vinde casa.

natura in zona este super, mai ales primavara. pana in momentul de fata nu am reusit sa vad caprioare, dar iepuri de camp, fazani si rate din belsug.

Attached Files



#7
baldovica

baldovica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,193
  • Înscris: 07.01.2007
sa zicem ca pentru o casa cu parter 170mp sunt acceptabili, insa din punct de vedere al costurilor de realizare al fundatiei /acoperisului este mai rentabil sa muti pe verticala o parte din camere
sa zicem dressingul si un dormitor, pentru ca vrei placa de beton peste parter(iar aceasta iti permite).
Eu nu incerc sa iti impun parerile mele dar un pod de 170mp este...enorm .

Daca vecina iti da acceptul sa traversezi curtea ei cu cablu de la electrica, si acest lucru este posibil(neexistand constructii care sa faca imposibila asta), pe viitor daca cineva vrea sa construiasca ceva sub respectivul cablu n-o sa ii fie permis de catre Electrica (in momentul in care solicita AC sau CU) , dar asta nu e problema ta, pt ca n-or sa aiba ce sa iti faca(ci vor trebui sa devieze traseul pe cheltuiala lor). Dar pt ce vrea vecina 1500 euro? Chiar asa, nu iti face nici o inlesnire , ca tot ai luat pamantul de la ea?

Edited by baldovica, 05 January 2010 - 01:14.


#8
kattty_2010

kattty_2010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 471
  • Înscris: 03.03.2009
aici nu este vorba ca pe viitor sa construiasca cineva sub cablul aerian sau pe cablul subteran pe care il trag. el va veni aproape de limita de teren dintre case. daca te uiti in poza stalpul este la intersectia a doua proprietati. problema se punea in cazul in care vinde casa. este posibil ca noul proprietar sa imi faca probleme, in conditiile in care ea da declaratie notariala?
pe praful asta nu iti mai face nimeni nici o inlesnire. mai in gluma mai in serios ea vehicula suma de 3000 de euro, dar refuz sa ii dau suma asta. prefer sa ridic casa sa merg cu generator de curent pana se hotarasc ceilalti vecini sa tragem impreuna curent pe drumul de tara.

#9
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007
electrica nu o sa iti accepte traversare de proprietate privata cu tot c mama ei de declaratie notariala. Nu se leaga la cap, ei merg doar pe domeniu public.

#10
kattty_2010

kattty_2010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 471
  • Înscris: 03.03.2009
Buna Mirela. sunt indragostita de topicul tau :inlove:. spune-mi te rog, si tu ai casa doar parter, ti se pare ca podul a iesit foarte mare?

am vorbit cu cineva de la electrica si a spus ca se poate. sa ajung acolo. pana nu am AC-ul sunt legata de maini si de picioare. daca ma apuc de casa apelez la vecina sa imi dea curent. si cand am facut gardul si portile m-a ajutat si i-am platit factura.

#11
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007
Podul nostru a iesit foarte mare pentru ca in practica, la construirea sarpantei am ridicat popii centrali cu inca jumatate de metru deoarece mi se parea foarte mica panta. Am obtinut astfel o suprafata utila suplimentara in pod. Suprafata casei este 211 mp amprenta la sol ( nclus terase si garaj) , suprafata utila parter este de 176mp, iar suprafata utila pod este de 90mp.

In pod vom amenaja un singur spatiu mare pentru vizionare filme, recreere, jocuri pe calculator ( pentru sotul meu ) , zone de ascuns pentru copii, un fel de incaperi secrete interzise adultilor :). Spatiul insa va fi creat asfel incat , la nevoie se pot aplica niste paravane de delimitare si creea 1-2 incaperi pentru dormit si culcat musafiri.

A..si un mini grup sanitar ( wc + chiuveta )

#12
kattty_2010

kattty_2010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 471
  • Înscris: 03.03.2009
deci suprafata utila a podului iese cam la jumatate. eu intentionez sa il amenajez ca in fotografia postata mai sus. oricum amenajarea podului ramane pe ultimul loc dupa contructia si finisarea casei + amenajarea curtii. cale lunga pana acolo.

mirela la cat a iesit panta (ma refer la grade)? Te felicit pentru casuta.

#13
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007
suprafata utila a podului este data de forma sarpantei, de amprenta la sol si de panta sarpantei asa ca difera de la casa la casa.
Nu stiu cat a iesit panta exact, n-a masurat-o nimeni.

S-au montat popii centrali si s-a plecat c sfoara spre colturle casei dupa care noi spuneam mai sus, mai jos :) etc.... pana am stabilit o panta care ne placea. Or fi masurat apoi muncitorii, dar noi nu ne-am mai interesat.oricum este o panta medie.

Edited by raduk, 05 January 2010 - 12:57.
citarea inutilă a postului precedent


#14
cheta06

cheta06

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,426
  • Înscris: 05.07.2009

View PostMirelaLucia, on 5th January 2010, 10:49, said:

In pod vom amenaja un singur spatiu mare pentru vizionare filme, recreere, jocuri pe calculator ( pentru sotul meu ) , zone de ascuns pentru copii, un fel de incaperi secrete interzise adultilor :). Spatiul insa va fi creat asfel incat , la nevoie se pot aplica niste paravane de delimitare si creea 1-2 incaperi pentru dormit si culcat musafiri.

Foarte bine gandit. Urcarea-scara mi se pare un pic cam anevoioasa , asta daca nu i ai schimbat locul. Poti posta o poza-doua cu scara sau locul de la scara? Binenteles posteaza le pe postul tau.

PS. Pun pariu ca o sa fii nevoita sa faci drumuri bucatarie-pod , pentru al servi pe sot cu mangeare  , la calculator :D


View PostMirelaLucia, on 5th January 2010, 11:33, said:

Nu stiu cat a iesit panta acoperisului exact, n-a masurat-o nimeni.

din ochi , pare cam 34-35 de grade

#15
kattty_2010

kattty_2010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 471
  • Înscris: 03.03.2009

View Postbaldovica, on 5th January 2010, 01:05, said:

sa zicem ca pentru o casa cu parter 170mp sunt acceptabili, insa din punct de vedere al costurilor de realizare al fundatiei /acoperisului este mai rentabil sa muti pe verticala o parte din camere
sa zicem dressingul si un dormitor, pentru ca vrei placa de beton peste parter(iar aceasta iti permite).
Eu nu incerc sa iti impun parerile mele dar un pod de 170mp este...enorm .

din ce am mai citit pe forum, am inteles ca, daca faci casa doar pe parter, nu trebuie neaparat sa coste si mai mult cu conditia sa ai un proiectant bun. este fundatia mai mare dar cantitatea de fier beton va fi mai mica etc

Plus ca imi este foarte frica de CUTREMUR. Vreau casa doar cu parter. nu mai vorbesc de faptul ca deschiderea in zona unde fac casa este de 14.70 m si cu cat casa este mai inalta cu atat retragerea fata de vecini este mai mare.

#16
kattty_2010

kattty_2010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 471
  • Înscris: 03.03.2009
Iata si randarile transmise de arhitect. Ce parere aveti? Schita postata la inceputul topicului nu a suferit mari modificari. Am renuntat la doua intrari, cea din capatul holului (pe care l-am scurtat) si cea de la bucatarie care dadea in terasa. Noua schita o puteti vedea in pdf-ul atasat (pagina 4).

Attached Files



#17
cheta06

cheta06

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,426
  • Înscris: 05.07.2009
Ca imagine generala-din exterior , duce a casa sociala , facuta pentru oameni sinistrati , care si-au pierdut casele pe la inundatii.
Fata de exemplele din email , uitate si tu un pic ce diferente este de volumetrie . Apare ba un lucarna , ba o iesire a unui perete , rezultant un mic joc al acoperisului , toate cu scopul de a mai "rupe" din monotonia unui acoperis in doua ape si cu scop de joc volumetric pentru a mai insenina-indulci un pic exteriorul casei.
Deci , la capitolul volumetrie , mai e loc de ceva retusuri si imbunatatiri.
Apoi :
- ferestra de la bucatarie , e bun cu parapetul mai inalt , dar fa o un pic mai inalta , astfel incat sa ajungi la nivel cu ferestrele/usile ,  peretilor exteriori ;
- la living , desparte - delimiteaza cumva acea fereastra -usa , cu o fereastra mai in stanga cu utilitate de iluminare naturala + o usa mai spre dreapta , cu utilitate atat de iluminare , cat si de acces in cladire ; problema e ca acea usa va fi pe post de usa principala , ceea ce va inseamna ca va fi destul de solicitata , asa ca delimiteaz o cumva de fereastra mare ;
- dressingul / baia  destul de maricele
- intrarea la dormitorul mai mare , cam trasa de par , adica ciudata ;
- iesire bucatarie/CT , de facut ceva in zona aia , sa nu para a rulota ; vezi ceva la pagina 2 , sau de gasit alta varianta

Edited by cheta06, 06 February 2010 - 09:51.


#18
forumeanu

forumeanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,447
  • Înscris: 20.12.2004
mie imi place. Daca ai teren mare (asa cum ai tu) merge o casa "simpla".
In tarile nordice am vazut foarte multe case in acest stil, nu foarte deosebite la exterior, dar dupa ce intrai gaseai un confort extraordinar si finisaje de bun gust.

Cred ca mai bine faci o constructie simpla - bine executata, si apoi sa investesti mult in finisaje.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate