Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Despre tarii și alte plăceri....distilate.
#19
Posted 01 January 2010 - 21:23
cipone, on 1st January 2010, 20:03, said: Deci permite-mi sa te contrazic: Glenfiddich 18, Grey Goose, Johnnie Walker Blue Label, Chivas Revolve, Dewar`s Aberfeldy, Lagavulin, Glenmorangie, Ciroc. Cam de astea am gustat eu. Te las pe tine sa le descurci ca vad ca te pricepi. Si daca vrei sa ai senzatia ca esti puternic nu bea vodka, bea 4-5 shoturi de Absinth de care trebuie si preparat cum trebuie. Distractie placuta. |
#21
Posted 01 January 2010 - 21:46
t-T-t, on 1st January 2010, 13:45, said: Cea mai populara si mai consumata bautura din lume e berea. SI aici vorbim strict de whisky si vodka. Cea mai populara si mai consumata bautura din lume cred ca e COLA. Whisky-ul si vodca fac parte dintr-o categorie de bauturi alcoolice, numita spirtoase. De aceea mi-am permis sa completez acea lista scurta cu alte bauturi spirtoase, pentru ca lumea nu se invarte in jurul acestor 2 bauturi. Cum am mai spus, nr. 1 e ROMUL. Berea nu se poate compara cu bauturile spirtoase sau cu vinul, pentru simplul motiv ca fac parte din categorii diferite. E ca si cum ai compara o barca cu o masina si cu o motocicleta (toate fiind mijloace de transport). conu71, on 1st January 2010, 15:38, said: treci pe la dezalcoolizare..... As aprecia daca ti-ai tine parerile pentru tine. Si eu am o parere personala despre tamplaria de PVC, consider ca e de cacao. Cea mai buna e cea de lemn de esenta tare stratificat. Dupa aia urmeaza cea de aluminiu cu bariera termica. Plastic nu mi-as pune nici la cusca la caine. Dar nu-mi permit sa-ti zic tie ce sa faci, ce sa vinzi, etc. Fiecare cu treaba lui. Faptul ca stiu destul de multe despre bauturi alcoolice se datoreaza atat faptului ca am avut o afacere in domeniu, cat si faptului ca mi-am permis sa incerc toate acele bauturi. De dezalcoolizare nu am nevoie, pentru ca, in afara de cola, nu am niciu viciu. Poate, daca as fi fost un copil de bani gata, o dadeam pe coca. In perioada asta nu prea beau alcool, pentru ca am nevoie de masina tot timpul. Dar nu mi-e rusine deloc sa spun ca am baut in tinerete si mult , dar mai ales si bine. Si sper sa m-apuc iar dupa ce mi-oi lua sofer. Pentru ca, asa cum m-a invatat cineva: Un om care nu bea, e ori bolnav, ori prost. Iar prin postul meu am vrut nu sa ma laud, ci sa deschid putin mintea unora care, atunci cand ies in oras, comanda "decat" ciorba de burta, ciolan cu varza, mici cu cartofi prajiti, Jack cu Red Bull, Ursus, Tamaioasa Romaneasca sau Grasa de Cotnari. Tarani de oras. |
#22
Posted 01 January 2010 - 22:28
t-T-t, on 1st January 2010, 02:49, said: Whisky (fara suparare) mi se pare o bautura de femei Ce spui tu acolo(fara suparare) :D e o mare prostie. De votat,votez pentru whisky.Cu vodca "nu ma inteleg" deloc si nici ea cu mine. :D Si,daca am de ales intre vodca si whisky,aleg cognacul. :D nicu131, on 1st January 2010, 02:59, said: vodka este pentru betivani, whisky este pentru domni t-T-t, on 1st January 2010, 03:07, said: Da brandu-uri mei bune la whisky jack daniels,jb si inca cateva. La Vodka sunt mult mai multe Smirnoff,Absolut,Finlandia,Ciroc ,Stolichnaya chiar si Stalinskaya. Moaca, on 1st January 2010, 22:40, said: Jack nici măcar nu e whisky, ci bourbon. "Important in the marketplace is Tennessee whiskey, of which Jack Daniel's is the leading example. During distillation, it is identical to bourbon whiskey in almost every important respect including the sour mash process, which is generally unique to North America, but Tennessee whiskey is charcoal filtered prior to barrel aging. The most recognizable differences are that Tennessee whiskey is filtered through sugar maple charcoal, giving it a unique flavor and aroma. The other major difference is the reuse of barrels which is not allowed in bourbon whiskey production. Though not defined by regulations, the Government of the United States of America officially recognized Tennessee whiskey as a separate style in 1941." Sursa doru_constantiniu, on 1st January 2010, 22:46, said: Pentru ca, asa cum m-a invatat cineva: Un om care nu bea, e ori bolnav, ori prost. PS:Eu aleg sa beau,cand am chef :D Edited by zuv, 01 January 2010 - 22:31. |
#23
Posted 01 January 2010 - 23:52
#24
Posted 02 January 2010 - 09:23
#25
Posted 02 January 2010 - 12:38
@zuv pai eu la de ala ma refeream :dribbledrool: la de ala de oameni puternici. Aseara am intrebat-o pe nevasta daca vrea un whiskey, i-am pus un strop de Glenfiddich, ca doar e bautura de femei si s-a luat de mine, de ce ii dau sa bea otrava de aia. Deci o sa mai incerc cu 3-4 femei sa vada daca e bautura de femei. Am impacat-o cu whiskey crema Bailey cu un cub de gheata. Dar poate omul nostru la de asta crema se referea :naughty:
|
#26
Posted 02 January 2010 - 14:00
cipone, on 2nd January 2010, 12:38, said: @zuv pai eu la de ala ma refeream :dribbledrool: la de ala de oameni puternici. Aseara am intrebat-o pe nevasta daca vrea un whiskey, i-am pus un strop de Glenfiddich, ca doar e bautura de femei si s-a luat de mine, de ce ii dau sa bea otrava de aia. Deci o sa mai incerc cu 3-4 femei sa vada daca e bautura de femei. Am impacat-o cu whiskey crema Bailey cu un cub de gheata. Dar poate omul nostru la de asta crema se referea :naughty: |
#27
Posted 02 January 2010 - 16:04
A mea nevasta gusta whiskey-ul si zice ca ii place gustul, dar ca arde prea tare :D !
Sora-mea a tras o dusca involuntar, a confundat paharul meu cu whiskey cu al ei cu suc de mere, si in secunda urmatoare era cu capul in chiuveta :lol: :lol: ! Cind e vorba de bautura conteaza si cum te simti inainte de a bea! Mi s-a intimplat o data sa beau o palinca de vreo 60 de grade si sa nu mi se para deloc tare, chiar mi-a picat bine ! Treaba s-a intimplat dupa vreo doua ceasuri de muncit afara in frig, ploaie si vint, iar cind am intrat in casa eram inghetati si am baut un pahar de palinca ! Am fost surprins sa aud ulterior ca era palinca de 60 de grade (gazda era bihorean :D ) ! |
#28
Posted 02 January 2010 - 17:30
cipone, on 1st January 2010, 21:03, said: Deci permite-mi sa te contrazic: Glenfiddich 18, Grey Goose, Johnnie Walker Blue Label, Chivas Revolve, Dewar`s Aberfeldy, Lagavulin, Glenmorangie, Ciroc. Cam de astea am gustat eu. cipone, on 1st January 2010, 21:03, said: Si daca vrei sa ai senzatia ca esti puternic nu bea vodka, bea 4-5 shoturi de Absinth de care trebuie si preparat cum trebuie. Distractie placuta. Numai cand aud cuvantul asta imi tresare inima. Trebuie sa recunosc ca am ajuns doar la 3 .Pe 4 nu am putut sa il iau ca imi tremura mana ca dracu. doru_constantiniu, on 1st January 2010, 22:46, said: Cea mai populara si mai consumata bautura din lume cred ca e COLA. Whisky-ul si vodca fac parte dintr-o categorie de bauturi alcoolice, numita spirtoase. De aceea mi-am permis sa completez acea lista scurta cu alte bauturi spirtoase, pentru ca lumea nu se invarte in jurul acestor 2 bauturi. Cum am mai spus, nr. 1 e ROMUL. Berea nu se poate compara cu bauturile spirtoase sau cu vinul, pentru simplul motiv ca fac parte din categorii diferite. E ca si cum ai compara o barca cu o masina si cu o motocicleta (toate fiind mijloace de transport). Eu ma refeream la cele alcoolice . zuv, on 1st January 2010, 23:28, said: Poate pentru lipovence... Ce spui tu acolo(fara suparare) :D e o mare prostie. De votat,votez pentru whisky.Cu vodca "nu ma inteleg" deloc si nici ea cu mine. :D Si,daca am de ales intre vodca si whisky,aleg cognacul. :D Iti spun asta fiindca sunt unul din ei :D Am si eu asta in gene :D De TERENTE nu mai spun :roflmaofast: Edited by t-T-t, 02 January 2010 - 17:24. |
|
#30
Posted 02 January 2010 - 19:33
Pe vremea lu' ceasca se gasea - la un pret imbatabil ... - rom havana club si lichior havana club. Pe care il primeam de la cubanezi la schimb pe aro si tractoare ...
Foarte bun - romul - si la niste preturi "neserioase" in ziua de azi ... De la polonezi primeam o vodka din cartofi, nu foarte tare, dar un pic aromata - Mazovian Vodka... Stolichnaya era la mare trecere, fiind foarte tare, dar n-avea nici un gust ... parca beai spirt. Whisky era ceva de vis - daca il gustai incepeai sa vezi "paradisul" occidental si te treceau lacrimile... Aveam si noi cateva marci de coniac - Miorita (exceptional), Tomis (bunicel) si Drobeta (un gust fin...) |
#31
Posted 02 January 2010 - 19:45
Stimati telespectatori, bag de seama ca mare parte dintre noi n-au nici cea mai mica idee despre ce inseamna o bautura de calitate - si in ce constau calitatile si particularitatile amindorura
Amindoua, si votca, si whisky-ul, sint initial o bautura incolora si de tarie variabila - by the way si cognac-ul e la fel Care se obtin prin distilare repetata La votca treaba e mai simpla - fabricantii de traditie cum sint Smirnoff, Absolut sau Finlandia isi tin secrete felurile in care distileaza "boasca" si de asemenea din ce o fac - pentru ca nu e un singur soi de cereale. In general insa dupa distilare votca se vinde si gata Eu unul n-am vazut votca de 10, 12 sau 18 ani vechime. Nu sint un mare cunoscator, dar cred ca la votca vorbim de calitate mai ales in privinta alegerii cerealelor, fermentarii si distilarii Cu whisky-ul se mai complica treaba, in sensul ca daca initial era vorba doar de scotch (asta stiam noi), acum ne dam seama ca mai exista si whiskey irlandez precum si multe altele - printre care exista si citeva sorturi de whisky japonez de o excelenta calitate Whisky-ul este la fel o bautura de mai multe soiuri de cereale, la fel ca votca, cu diferenta ca este lasat sa se matureze in butoaie de lemn - de regula de stejar Culoarea galbui-maronie o ia de la lemnul butoiului La whisky ai doua feluri: blended si single/double malt Poate ca doru constantiniu cu asta ar fi trebuit sa inceapa, ca sa inteleaga si voinicii care se harnicesc la tot felul de tuici Blended sint Teachers, Johnnie si alte JB, Grouse, Bell etc. De fapt sint ca un cupaj la vinuri: o casa de whisky cumpara de la mai multi producatori si le amesteca asa cum le place lor Au si alea gusturile lor; mie personal nu-mi place Johnnie blue label, mi se pare prea petty - mi se pare ca black label e mai moale: chestie de gust. In afara de faptul ca un blue costa 120 lire si un black cam 20, care in cazul meu n-a contat, pentru ca le-am baut gratis Single malt-urile sint produsul unei singure distilerii, pe ani de productie etc. Exemple sint o gramada, de la Glenmorangie (un whisky in general moale si fin, care-mi place mie) pina la paminturile de Laphroaig, pe care nu le bea toata lumea Glenmorangie matureaza whisky-ul in butoaie in care s-a tinut vin inainte - cumpara butoaie de Madeira, Burgundia, Jerez si parca mai era un soi - tocmai ca sa-i dea bauturii o aroma de vinul care-a fost inainte. Asta ca sa vedeti pina unde se merge cu degustarea si/sau rafinamentul Alta marca mai e Macallan, dar e scump al dracu' Si voi bolborositi aicea de bauturi de oameni viteji Single malt-urile se categorisesc dupa zona de unde provin, Highlands, Lowlands, Speyside si mai e una pe care nu mi-o aduc aminte acum Whiskey-urile irlandeze au alte particularitati, nu mai intru in detalii acuma, iar conteaza cerealele care intras in compozitie, nu doar distilarea face diferenta Din bauturile americane nu am incercat prea multe; Jim Beam sau Jack Daniels mi se par mult prea aromate si nu pot sa le beau Cine pune Bailey (cream) in aceeasi categorie cu whisky habar n-are despre ce vorbeste. Pentru neveste e bun Bailey, intr-adevar, sau mai puteti incerca Tia Maria sau Tia Leone (parca) - excelente. Mai exista Mozart (mai bun ca Bailey) tot pentru doamne, dar deja sintem off topic Nu mai comparati aceste bauturi cu tuica - sau chiar palinca - noastra. Noi stim sa facem distilatul nostru de prune, dar nu avem nici traditia si nici rafinamentul lor. Daca prindem o tuica buna e in 99,9% din cazuri pura intimplare. Si daca te duci la aceeasi sursa anul urmator te trezesti ca ori n-a mai facut, ori nu mai e la fel, ori o bei si tu si continui s-o lauzi din cauza ca ti-a placut odata dar de fapt nu mai tii minte cum a fost etc. O bautura de calitate trebuie sa-si mentina standardele an de an, si trebuie testata de degustatori special antrenati, eheheee... nu e chiar ca aia fiarta cind tai porcu' Daca stie cineva mai multe despre votca si vrea sa "impartaseasca" eu unul o sa citesc cu interes - nu sint fan votca, imi place mai mult whisky dupa cum probabil v-ati putut da seama. Dar sint deschis oricaror optiuni Edited by jafo, 02 January 2010 - 19:49. |
#32
Posted 02 January 2010 - 20:26
dintre vodka si whisky, prefer vodka.
imi plac si cocktailurile facute de mine sau alti colegi, din vodka s.a. |
#33
Posted 02 January 2010 - 20:53
|
#34
Posted 02 January 2010 - 21:17
O chestie interesanta, pe care va sfatuiesc sa o incercati: dupa ce beti un pahar de whiskey, nu spalati paharul, lasati-l citeva ore pina se usuca singur, si apoi mirositi-l !
Aroma e extraordinara :first: ! N-am incercat treaba asta cu whisky-uri scotiene fiindca nu prea beau, numai cu americane ! |
#35
Posted 02 January 2010 - 21:24
Dintre cele două prefer aproape tot timpul whiskey-ul dar depinde mult și brandul.
nicu131, on 1st January 2010, 01:59, said: vodka este pentru betivani, whisky este pentru domni Această alegere este de înțeles din moment ce atât whiskey-ul cât și vodca sunt făcute din porumb pe când cognacul se obține prin distilarea vinului (deci din struguri). Edited by m3th0dman, 02 January 2010 - 21:26. |
#36
Posted 02 January 2010 - 21:38
Whiskey-urile se fac din amestecuri de cereale, nu doar din porumb !
Unul din whiskey-urile cu continut mare de porumb e Greenore, pot sa va spun ca e foarte bun, dupa standardele mele, desigur :D ! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users