Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Despre tarii și alte plăceri....distilate.
Last Updated: Apr 01 2024 14:00, Started by
t-T-t
, Jan 01 2010 01:49
·
19
#541
Posted 20 December 2021 - 11:20
Foarte plăcută, e drept.
Mentolată, da, dar am senzația că e de la ienupăr sau altceva. |
#543
Posted 22 December 2021 - 09:15
Nu as mai deschide alt topic.
Din ce fructe si cum sa fac, acum iarna, ceva asemanator cu visinata? Am primit 1 l de tuica f. tare/prea tare si as vrea sa imit visinata - insa din fructe de sezon, ca sa zic asa. |
#544
Posted 22 December 2021 - 09:36
Daca tuica e de prune va iesi ceva nasol.
Visinata se face din rachiu de vin. Daca ai asa ceva poti folosi sirop de visine din comert. |
#545
Posted 22 December 2021 - 09:49
Tuica, am 2 jumatati, e 1/2 prune si cealalata din struguri.
Da, e o ideea buna siropul, insa nu am si zicem sa pun ceva care chiar arata ca un fruct. Edited by altnume, 22 December 2021 - 09:50. |
#547
Posted 22 December 2021 - 10:43
Buna si asta.
De exemplu, cu cativa ani in urma in loc de visine am utilizat gutui si am zis ca este gutuisata. Excelenta dar, e necesara supraveghere f. atenta intrucat fermenteaza foarte repede si trebuiesc inlaturate gutuile (materialul de gutuie; nu imi amintesca daca le-am ras sau doar cuburi). Acum, ma gandeam ca poate cineva a utilizat mere, banane, portocale etc. |
#548
Posted 22 December 2021 - 18:27
Luati cu tuica de prune ca face bine la sanatate. Nu mai mult de 30ml/zi la pranz. O strabunica avea obiceiul sa bea zilnic la masa de pranz un paharel mic si a trait pana la 97 de ani. Ar mai fi trait daca ar fi vrut dar a zis ca nu mai vrea sa vada atatea nenorociri si s-a stins la o luna cutremurul din 1977.
Citind acest articol mi-am amintit de ea. https://www.biod.ro/...s-sa-bem-tuica/ |
#549
Posted 26 December 2021 - 19:53
altnume, on 22 decembrie 2021 - 09:15, said:
Din ce fructe si cum sa fac, acum iarna, ceva asemanator cu visinata? Am primit 1 l de tuica f. tare/prea tare si as vrea sa imit visinata - insa din fructe de sezon, ca sa zic asa. Sau chiar visine, daca vrei neaparat visinata. |
#550
Posted 03 January 2022 - 11:10
Freddy12, on 22 decembrie 2021 - 18:27, said:
Luati cu tuica de prune ca face bine la sanatate. Nu mai mult de 30ml/zi la pranz. O strabunica avea obiceiul sa bea zilnic la masa de pranz un paharel mic si a trait pana la 97 de ani. Ar mai fi trait daca ar fi vrut dar a zis ca nu mai vrea sa vada atatea nenorociri si s-a stins la o luna cutremurul din 1977. Citind acest articol mi-am amintit de ea. https://www.biod.ro/...s-sa-bem-tuica/ Dar legat de articol, nu avem surse prea oficiale despre ce scrie acolo. Știam despre acele (posibile) beneficii, dar nu am găsit nic eu referințe. Cât privește vitaminele și enzimele pe care le menționează, ele sînt în cantități foarte mici în țuică, care e în esență apă și alcool. Dacă alea ar fi cele care ajută, um măr ar conține mult mai multe P.S. Nu există diferența între țuică și pălincă. Cea menționată acolo (și pe wiki, unde am contribuit la articol) ține doar de legislație. |
|
#551
Posted 20 January 2022 - 11:29
De la sotul meu care se ocupa cu "producerea' de tuica si palinca ptr consum propriu, stiu ca tuica e mai slaba (intre 20 si 45 grade) si palinca este peste 45 grade., indiferent din ce fructe e facuta.
Ttuica de prune sau palinca de prune. Tuica de pere sau palinca de pere. Tuica de pere+gutui sau palinca de pere+gutui. |
#552
Posted 21 January 2022 - 10:14
Cam aia e înțelegerea și în zona noastră, dar știu că nu e peste tot la fel.
Fiecare zonă are interpretarea ei, ca și cu ciorbă și supă |
#553
Posted 21 January 2022 - 16:32
icrobert, on 15 decembrie 2021 - 14:13, said:
Pentru cei ce vor face achizitii de bauturi in perioada asta de sarbatori, recomand evitarea FINESTORE. Au devenit din ce in ce mai nesimtiti cu preturile si momentan e o mare teapa. Amluat Evan Williams, un burbom de bază dar ca mie-mi place, în Oct. 60 lei, în Dec. 68 lei, acum e 72 lei ! Oare și la altele a crescut așa ? |
#554
Posted 21 January 2022 - 23:41
Morosanul, on 21 ianuarie 2022 - 16:32, said:
Amluat Evan Williams, un burbom de bază dar ca mie-mi place, în Oct. 60 lei, în Dec. 68 lei, acum e 72 lei ! Oare și la altele a crescut așa ? Vor reveni. Totusi au o reducere de 12% si in curand 15%. Duce pretul spre 62-64 lei. Eu l-am luat acum vreun an la 57 lei. |
#555
Posted 22 January 2022 - 16:00
In ciuda pretului accesibil Evan Williams bottled in bond bate multe whiskey-uri cu pretentii si preturi muuuult mai mari...
|
|
#556
Posted 22 January 2022 - 21:46
Ce relaxant când intră cineva snob-free
nniki, on 21 ianuarie 2022 - 23:41, said: in curand 15%. Duce pretul spre 62-64 lei. Eu l-am luat acum vreun an la 57 lei. |
#557
Posted 23 January 2022 - 00:56
pedros_2005, on 22 ianuarie 2022 - 16:00, said:
In ciuda pretului accesibil Evan Williams bottled in bond bate multe whiskey-uri cu pretentii si preturi muuuult mai mari... Am pus ochii de ceva timp pe Peaky Blinder bourbon, insa imi pare overpriced. il astept pana vine la un pret mai decent. Sunt "aparat" deocamdata de un WT Rare Breed, WT 101, Bulleit si Jim Beam Double Oak. |
#558
Posted 23 January 2022 - 18:58
Văd că vă dați și voi pe burboane.
Alea de secară nu vă plac ? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users