Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Despre tarii și alte plăceri....distilate.
Last Updated: Mar 12 2024 17:51, Started by
t-T-t
, Jan 01 2010 01:49
·
19
#37
Posted 02 January 2010 - 22:24
m3th0dman, on 2nd January 2010, 21:24, said: În general oamenii care se respectă beau cognac nu whiskey sau vodcă; horia66, on 2nd January 2010, 19:33, said: Pe vremea lu' ceasca se gasea - la un pret imbatabil ... - rom havana club . Pe care il primeam de la cubanezi la schimb pe aro si tractoare ... Am avut norocul,acum vreo 8 ani,sa beau un rom Havana Club uitat intr-o debara de pe vremea impuscatului(o cunostinta mostenise o casa in care nu mai locuise nimeni de atunci).A fost o desfatare a papilelor gustative. :D m3th0dman, on 2nd January 2010, 21:24, said: whiskey-ul (... )sunt făcute din porumb Edited by zuv, 02 January 2010 - 22:25. |
#38
Posted 03 January 2010 - 21:14
ar fi de preferat sa spuneti si de care whisky ati consumat,eu de exemplu red label nu pot sa beau sub nici o forma
|
#40
Posted 03 January 2010 - 22:00
Nu poti face o comparatie intre cele 2 pt ca sunt atatea produse diferite si de-o parte si de alta. De exemplu cei care spun ca nu le place vodca inseamna ca n-au baut niciodata Grey Goose sau Russki Standard. Sau poate unii cu varsta in jur de 40 ani si peste isi mai amintesc de Stolichnaya cu dop rosu de pe vremuri :)
La whisky e mult de discutat, a facut cineva mai devreme o clasificare buna. As spune ca la single-double malt e un must have un trabuc. Marca si tipul trabucului e in functie de sortimentul single-ului si de vechimea acestuia. De fapt single malt-ul se savureaza, nu se bea. Single malt-uri sunt multe, nu multi beau asa ceva, vorbim de sticle care pleaca de la 30-40 euro. Si ca sa fiu sincer, nici nu le prea gasesti prin magazine, chiar si cele de profil, pt simplul fapt ca nu le cumpara nimeni. La noi e conceptul cat mai mult, cat mai ieftin, cat mai prost. D-aia au si aparut combinatiile de whisky cu cola, Red Bull etc. Idem si pt vodca. O vodca buna, un single malt sau un coniac bun nu se combina cu nimic, se savureaza. |
#41
Posted 03 January 2010 - 23:24
Io vodca chioara nu mai pot sa beau din liceu, dar imi place cu apa tonica. Whisky, in schimb, imi place chior. Din cele gasibile peste tot, imi place Jameson. Dintre astea mai rare - Glenlivet si Lagavulin. Mai specialitati de atit am baut mai rar, fiecare cu "farmecul" lui, dar nu ma apuc sa fac aici un pomelnic.
Vodca pe care o cumpar de obicei e Absolut. Dar am zis, numai cu apa tonica. Nu o pot savura nemixata, nu imi place gustul (in urma unor betii nasoale, repetate, prin adolescenta). |
#42
Posted 04 January 2010 - 12:17
Lagavulin nu-i rar. a fost (mai) rar prin 2000-2002 cand pe sticla de 16 ani dadeai aproape 70€. dar a devenit un whisky "de moda" intre timp si distileria a crescut output-ul fata de inceputul aniilor 2000. io am luat o sticla "standard" (adica cel de 16) la sub 50€ amu vreo 3 sapt.
merita incercat si Macallan, Bruichladdich sau Glenfarclas. birtasu' meu tot apare cu o sticla de Tallisker, care, desi nu-i rau, parca nu-i pe lungimea mea de unda. dar asta nu-i bautura sa te-mbeti. numa tiganii si manelistii ce-au dat de bani se-mbata cu single malt. asta-i whisky care se consuma in timp ce fumezi un habanero. la lagavulin merge perfect un monte christo. pentru betivi incercati un "belfast bomber". 50% bailey's, 50% coniac. |
#43
Posted 04 January 2010 - 14:23
Rar, adica nu au la toate supermarketurile sau la Metro, cum e cazul Jameson, Jack, Johnnie etc., ci il gasesti numai la magazinele de bauturi.
|
#44
Posted 04 January 2010 - 14:34
pai si ulei de motor gasesti in principal la benzinarie. n-o sa iei un Baron el Rey Gold Edition din '98 in Metro.
Jameson, Jack Daniels si posircile alealalte le gasesti acolo unde-si ia lumea pileala de duzina. singurul whisky care l-am luat vreodata din supermarket a fost un glenfiddich de 12 ani. mai naspa, dar la 25€ n-ai ce te plange. dar pe ala-i pacat sa strici bunatate de trabuc, care bucata-i cat sticla aia. ala de ex. iar nu l-as lua din supermarket. |
#45
Posted 04 January 2010 - 17:04
cea mai buna e vodca
wisky e doar o vodca unde a fost adaugat putin galus, sau arome naturale cum scrie pe eticheta, sau tinute in butoaie speciale din nu stiu ce lemn de stejar, ce da o aroma deosebita bauturii |
#46
Posted 04 January 2010 - 22:12
Pengoon, on 4th January 2010, 14:34, said: pai si ulei de motor gasesti in principal la benzinarie. n-o sa iei un Baron el Rey Gold Edition din '98 in Metro. Jameson, Jack Daniels si posircile alealalte le gasesti acolo unde-si ia lumea pileala de duzina. singurul whisky care l-am luat vreodata din supermarket a fost un glenfiddich de 12 ani. mai naspa, dar la 25€ n-ai ce te plange. dar pe ala-i pacat sa strici bunatate de trabuc, care bucata-i cat sticla aia. ala de ex. iar nu l-as lua din supermarket. Deci: eu am clasificat in 3 categorii: 1. Whiskyuri de toate drumurile - de aici am zis ca imi place Jameson 2. Whiskyuri mai rare - am zis Lagavulin si Glenlivet 3. Specialitati. Tu vrei sa zici ca Jameson, J Walker & co. sint in aceeasi troaca cu Lagavulin si Glenlivet? Presupun ca nu. |
|
#47
Posted 04 January 2010 - 22:21
Abancor, Lagavulin si Glenlivet sunt single malt-uri(scrie si pe eticheta), n-au nici o treaba cu scotch-ul, adica Ballantines, Teachers J&B etc.
|
#48
Posted 04 January 2010 - 23:14
Cutzule daca taceai filozof ramineai
Puteai pur si simplu sa spui ca nu-ntelegi ce-i cu whisky-ul si era foarte corect. Si ca preferi votca Asa, nu-mi ramine decit sa-ti multumesc ca ne-ai luminat ca whisky-ul are "arome naturale cum scrie pe eticheta, sau tinute in butoaie speciale din nu stiu ce lemn de stejar, ce da o aroma deosebita bauturii". Daca nu ziceai chestia asta, nu-mi dadeam seama Mi-am adus aminte care era a patra regiune: Islands (Jura, Orkney si parca Mull) Si unii mai zic si de Midlands, ca un fel de alta zona (intre Highlands si Lowlands) Dar asta o doar o clasificare, mai sint si altele; daca intri in zona astora nu mai iesi decit cu o gramada de bani cheltuiti, plus o stiinta foarte placuta care te incurajeaza sa cheltuiesti bani in continuare Apreciez gestul confratilor care mai pun si un trabuc linga; eu nu mai fumez, asa ca trebuie sa ma multumesc doar cu licoarea In general beau cam 2-3 pahare - in total probabil 150-200 ml. Mai mult nu merita, il strici. Am incercat si coniacul: e mult mai aromat (strugurele are alta clasa), dar din pacate mie-mi place cu gheata sau cu apa. Ceea ce te condamna la whisky, daca tot vrei sa faci pe desteptu' Unii zic ca-ti bati joc de el daca-l bei cu gheata; treaba lor. Eu nu cred, un cub sau doua merg - depinde de gusturi. Sau de marimea cuburilor... sau daca-i vara sau toamna, sau daca esti vesel sau trist, ma rog, intelegeti ce vreau sa spun Mie-mi plac Glenmorangie sau Aberlour sau Macallan, dupa context si moment Am baut multe soiuri, majoritatea nu le mai tin minte dupa nume, sau si mai rau, nu mai mi-aduc aminte care mi-a placut. Si s-o iei de la capat mi s-a parut o indeletnicire care desi placuta, ar fi totusi plicticoasa. Sint prea multe Lagavulin de exemplu nu m-a impresionat. Laphroaig e o otrava care poa' s-o bea unu' care vrea sa se lase; dar am un prieten care numai asa ceva bea, iar bautura lui uzuala e Red label - asa ii plac lui, mai petty Un whisky oarecum pe gustul meu e Auchentoshan. Dar sint atit de multe... ce sa mai facem noi aicea teoria whisky-urilor Cine bea Jameson si/sau Jack Daniels - n-am inteles: au gusturi total diferite. Poate sa-ti placa ceva din fiecare dar nu le poti pune unul linga altul. Imi cer scuze daca ma insel, dar am impresia ca n-ai baut decit pe astea doua; sau poate inca doua pe linga ele. Daca-i asa, mai bine zi: mie mi-a placut mai mult whisky decit votca si gata. Avem noi boala asta sa zicem ca gata, stim, daca stim si noi un pic @adibmw: Thanks pentru tip, n-am stiut de alea doua votci. O sa caut. Dar si single malt-urile sint tot scotch, asta nu inseamna decit ca sint scotiene. Cred ca vroiai sa faci diferenta intre blended si single malt-uri Edit: Dac-ai putea sa mai dezvolti teoria votcii as aprecia pentru ca nu m-am prea interesat Stalichnaya aia cu dop rosu - pe vremuri am baut o gramada, dar din pacate pe vremea aia nu stiam ce stiu acum. Ce sa mai vorbim din aduceri aminte. Totusi, am baut in ultimii ani Stalichnaya cumparata din Londra si/sau Singapore si nu mi s-a parut mai grozava ca Absolut, sa zicem - poate ca-ti trebuie niscaiva antrenament?!? P.S. Citi dintre amatorii participanti la discutie stiau ca ambele, votca si whisky, sint "botezate" cu apa distilata ca sa li se corecteze taria la 40 grade? Ori va-nchipuiati ca toate distileriile din lume cunosc o metoda sa le iasa a doua fiertura fix la 40 si gata? Le iese oriunde intre 50 si 65 de grade, si le adauga apa distilata. Unele distilerii vind si produsul asa cum e, tare. Dar eu zic sa ne multumim cu alea 40 grade pentru discutia de fata |
#49
Posted 04 January 2010 - 23:31
adybmw, on 4th January 2010, 22:21, said: Abancor, Lagavulin si Glenlivet sunt single malt-uri(scrie si pe eticheta), n-au nici o treaba cu scotch-ul, adica Ballantines, Teachers J&B etc. Stiu asta, eu vorbeam numai de o clasificare in functie de pret si accesibilitate, pe care am facut-o cind am zis ce whiskyuri (ca denumire generica) imi plac. Nu e o problema de fond, doar de forma, de modul in care m-am exprimat. |
#50
Posted 04 January 2010 - 23:35
@jafo tu esti neam de scotian!
Acum, daca tot le stii asa dupa miros si culori, spune si tu la auditoriu care este bautura (dintre cele enumerate de tine) care te lasa cu capul limpede the day after. |
#51
Posted 04 January 2010 - 23:50
Vodka: Stolichnaya elit
Whisky: Laphroaig Daca n-am bani prefer berea. (Decat Jim Beam, Smirnoff sau alte porcarii) Attached FilesEdited by alalaltu, 04 January 2010 - 23:51. |
|
#52
Posted 04 January 2010 - 23:52
Niciuna nu te lasa limpede
Totul e sa bei destul Eu apreciez o bautura dupa care a doua zi te simti doar oarecum dezorientat, si cu gindul la ce-ar fi intre picioarele prietenei/nevestei, mai degraba decit ce treburi ai la servici Ce senzatii, ce poet te simti atunci - cind nu stii bine ce e cu tine, dar stii exact unde ai vrea sa fii De fapt ar trebui sa speri din rasputeri ca nu-ti pune cineva fiola Iar daca e simbata sau duminica stii ce ai de facut Daca te doare capul, ai baut posirca si mai bine te duci la servici |
#54
Posted 05 January 2010 - 07:04
abancor, on 4th January 2010, 21:12, said: Lagavulin de exemplu nu m-a impresionat. Laphroaig e o otrava care poa' s-o bea unu' care vrea sa se lase; dar am un prieten care numai asa ceva bea, iar bautura lui uzuala e Red label - asa ii plac lui, mai petty Lagavulin e un Islay. Ca si Ardbeg sau Laphroaig, care definitiv nu-s pe gustul oricui. ori iti plac ori nu. ca veni vorba, cand mai dau de bani poate ma fac cu un lagavulin "distiller's edition" la 18 ani. numa ca ala trece bine de 65€ :( abancor, on 4th January 2010, 21:12, said: P.S. Citi dintre amatorii participanti la discutie stiau ca ambele, votca si whisky, sint "botezate" cu apa distilata ca sa li se corecteze taria la 40 grade? Ori va-nchipuiati ca toate distileriile din lume cunosc o metoda sa le iasa a doua fiertura fix la 40 si gata? Le iese oriunde intre 50 si 65 de grade, si le adauga apa distilata. Unele distilerii vind si produsul asa cum e, tare. Dar eu zic sa ne multumim cu alea 40 grade pentru discutia de fata |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users