![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Testosteronul la femei
Last Updated: Jan 05 2010 13:59, Started by
szubs
, Dec 31 2009 00:43
·
0

Posted 31 December 2009 - 00:43

Salut!
As dori sa stiu si eu care sunt efectele testosteronului la femei. Multumesc. |
Posted 31 December 2009 - 00:50

Din cate stiu eu,fara advanced stuff ,e ca testosteronul induce dezvoltarea musculara,pilozitatea.Vrei sa bagi ceva la muschiuletz?
|
Posted 31 December 2009 - 02:06

szubs, on 31st December 2009, 00:43, said: Salut! As dori sa stiu si eu care sunt efectele testosteronului la femei. Multumesc. daca se exagereaza cu el pot aparea:afectiuni ale ficatului,inimii,rinichilor,tensiune crescuta.....etc |
Posted 31 December 2009 - 03:26

În primul și în primul rând testosteronul la reprezentantele sexului feminin determină acnee vulgară (față, decolteu, umeri și spatele superior). Glandele sebacee prezintă sensibilitate la acest hormon sau analogii săi. În mod fiziologic femeile au cantități mici de testosteron în sânge. Acesta este secretat de corticosuprarenale.
Pentru curioși/curioase: și la sexul masculin testosteronul este o cauză de acnee vulgară însă de obicei problema nu este de ordin cantitativ ci de ordin calitativ. Mai exact glandele sebacee răspund anormal datorită unor receptori „defecți” pentru acest hormon. Cât despre celelalte...te-au lămurit colegii. Aia cu bere mi-a plăcut! ![]() |
Posted 31 December 2009 - 14:00

Bun,si sa inteleg ca acea parte de testosteron care este adaugata la femei se va termina iar modificarile care apar la ele raman permanente???
Testosteronul la femei creste puterea acestora?? |
Posted 31 December 2009 - 16:28

szubs, on 31st December 2009, 14:00, said: Bun,si sa inteleg ca acea parte de testosteron care este adaugata la femei se va termina iar modificarile care apar la ele raman permanente??? Testosteronul la femei creste puterea acestora?? De asemenea determină modificări comportamentale, de personalitate etc (din sfera psihologiei/psihiatriei). Ar mai fi o problemă cu protecția anti-ateromatoasă (colesterolul depus în pereții vaselor de sânge) care este redusă în prezența testosteronului. Pe scurt: risc de infarct cardiac. Personal nu aș recomanda: culturiști și oameni de sport care au recunoscut că se dopau cu anabolizante aveau la analize, printre altele, coronarele (artere care irigă inima) îmbătrânite cu cel puțin 25-30 de ani. Până nu demult de infarct precoce (la 20-30 de ani) sufereau pacienții cu boli genetice dislipidemice. De curând o nouă categorie de pacienți fac așa ceva: cei care folosesc anabolizante „testosteron & testosteron-like”. Și da: forța musculară crește deoarece țesutul muscular răspunde direct la acest hormon anabolizant. |
Posted 31 December 2009 - 16:41

Orice femeie are si testosteron, poate vrei sa reformulezi intrebarea.
|
Posted 31 December 2009 - 18:32

Thomas-, on 31st December 2009, 16:41, said: Orice femeie are si testosteron, poate vrei sa reformulezi intrebarea. Cam cat costa un astfel de tratament cu testosteron??? |
Posted 01 January 2010 - 04:59

De asemenea determină modificări comportamentale, de personalitate etc (din sfera psihologiei/psihiatriei)
Poti sami dai te rog cateva exemple. |
Posted 01 January 2010 - 07:37

Da,testosteronul determina modificari de natura psihica,induce agresivitate marita.
|
Posted 01 January 2010 - 08:56

szubs, on 31st December 2009, 18:32, said: Da stiu ca si femeile au testosteron dar in cantitate mica 10% din cat are un barbat,eu vroiam sa aflu care sunt efectele lui la femei. poate 10% din cantitatea maxima la un barbat, altfel nu e asa putin. Ai un buletin de analiza foarte recent, al unei femei, in poza. Efectele nu sunt placute: pilozitate, infertilitate, risc de aparitie a tumorilor ovariene si uterine (daca testosteronul ala e nativ in exces sau luat pe termen lung), stimuleaza secretia de insulina (testosteronul si insulina sunt hormoni antagonici) - foame crescuta. Gandire oarecum de tip masculin (tot efect pe termen lung), libido crescut, agresivitate (cel putin enervare) crescuta, iar daca e nativ, apare forma corpului de tip masculin, adica femeia aia are soldurile mai stramte si umerii lati, are circumferinta pieptului mai mare decat cea a soldurilor. edit: dar nu e obligatoriu sa apara toate aceste efecte la o persoana. Pot sa apara doar unele. Attached FilesEdited by Dari@, 01 January 2010 - 09:01. |
Posted 01 January 2010 - 12:36

szubs, on 31st December 2009, 18:32, said: Da stiu ca si femeile au testosteron dar in cantitate mica 10% din cat are un barbat,eu vroiam sa aflu care sunt efectele lui la femei. Cam cat costa un astfel de tratament cu testosteron??? |
Posted 02 January 2010 - 01:13

nile, on 2nd January 2010, 01:09, said: Nici daca are par in jurul sfarcurilor, in mustata/barba, e solida ca un culturist si concureaza cu tine la "cel mai rupator vant" ? ![]() |
Posted 02 January 2010 - 09:22

Stapanul_clonelelor, on 1st January 2010, 19:35, said: Daca n-o putem aprecia....inseamna ca noi barbatii n-avem nici o sansa sa fim apreciati ![]() depinde, cine evalueaza omul dupa performantele calitative, cantitative si numerice ale unui organ care are doua functii strict fiziologice si atat, probabil ca va aprecia un futălău de profesie sau un linge-pixdă (neah, ca mai sunt implicate si alte organe in evaluare ![]() bilibistrocizel: ba da, poate sa aiba 5-6 fire de par in jurul sfarcurilor, ceva mustata abia zarita si 3-4 fire de par cam unde ar fi la voi favoritii. Da' s-a inventat penseta si apa oxigenata sau crema depilatoare, intre timp ![]() |
Posted 02 January 2010 - 16:34

nu toate care au/iau testosteron au hirsutism. cum ziceam mai sus, nu toate efectele apar deodata la o persoana.
Iar parul in exces nu are o singura cauza. Edited by Dari@, 02 January 2010 - 16:35. |
Posted 03 January 2010 - 18:46

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users