Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Cat va dura criza financiara si ce efecte va avea asupra Romaniei !

- - - - -
  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
iv3sTaR

iv3sTaR

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 716
  • Înscris: 18.11.2009
Manfred Wimmer CEO BCR

Previziuni estomparea efectelor in 2008 Costul de finantare externa al oricarei entitati din Romania ar putea sa se majoreze usor si e posibil ca pe termen mediu sa asistam la relocari in Romania ale unor companii straine. Nivelul unor indicatori indica o continuare a cresterii economice in 2008, chiar daca e posibil sa se inregistreze un ritm inferior celui din 2007. La nivelul Europei Centrale si de Est, perspectivele sunt promitatoare, iar o serie de evolutii fluctuante pe termen scurt ar putea fi estompata de evolutiile procesului de convergenta pe termen lung. Romania nu este o exceptie. Consideram ca efectul turbulentelor financiare internationale asupra Romaniei se va estompa in a doua parte a anului 2008. La baza unei evolutii macroeconomice pozitive ar putea sta un an agricol bun si o imbunatatire a performantei anumitor ramuri din industrie. La nivel global, elementul dominant din prezent este reducerea increderii investitorilor in pietele financiare, mai important decat lipsa lichiditatii. Pietele financiare tind sa exagereze turbulentele, reducand astfel semnificatia fundamentelor pe termen lung.

Patrick Gelin presedinte.-dir. gen. BRD-Gsg

Efect scumpirea finantarii Un prim efect a fost scumpirea finantarii externe pentru Romania; acest efect a fost urmat de scaderea cursului actiunilor la Bursa din Bucuresti si de deprecierea leului in raport cu euro. Aceste lucruri se datoreaza si fundamentelor macroeconomice locale. Romania cumuleaza, de fapt, mai multe handicapuri, dupa cum arata viziunea analistilor straini. Discutam aici despre efectele directe ale crizei internationale, semnele de intrebare in privinta evolutiei indicatorilor sai economici si lipsa de vizibilitate asupra actiunii Guvernului pe termen mediu. In mod evident, nu stiu cat timp va dura aceasta criza si probabil ca nimeni nu stie acest lucru. O prima indicatie asupra profunzimii crizei va fi data de rezultatele pe 2007 ale marilor banci. Dincolo de acest lucru, durata va depinde de gravitatea recesiunii americane, de amploarea reducerii ofertei de credit, de masurile luate de bancile centrale si de guverne si, de asemenea, de controlul aspectelor emotionale inerente acestui gen de evenimente.

Dan Pascariu presedinte. CA UniCredit tiriac

Indirect criza nu afecteaza direct romania Criza subprime din SUA nu afecteaza in mod direct Romania, intrucat, cu exceptia Citibank, niciuna dintre bancile-mama ale principalilor jucatori de pe piata romaneasca nu a fost afectata semnificativ de aceasta criza. Pe de alta parte, insa, sunt convins ca cele mai multe dintre institutiile financiare care opereaza in Romania sub impulsul bancilor-mama vor inaspri politica de administrare a riscurilor si, in acelasi timp, si datorita celorlalti factori economici, creditele vor fi mai scumpe atat in lei, cat si in euro. Este greu de spus, cel putin pana cand piata va considera ca toate institutiile financiare afectate au anuntat toate pierderile posibile si, din punct de vedere al psihologiei pietei, se poate considera ca criza subprime e depasita. Asta nu inseamna ca este sfarsitul tuturor problemelor, pentru ca poate ramane perceptia cu privire la faptul ca economia americana e in recesiune, or, aceasta poate dura si doi ani. Depinde foarte mult de raspunsul pe care piata il va da.

Mihai Bogza presedinte CA Bancpost

Corectii volatilitate monetara perpetuata Cred ca, pe plan international, efectele crizei subprime vor fi vizibile de-a lungul intregului an, fiind probabil sa isi mai estompeze din efecte in anul care vine. In ceea ce priveste Romania, cred ca bursa a suferit niste corectii fata de nivelurile probabil prea ridicate inregistrate si probabil ca aceasta corectie va fi limitata in viitor, iar volatilitatea monedei nationale s-ar putea perpetua in primul semestru al anului, cu miscari ale cursului in ambele directii. BNR are si capacitatea, si instrumentele de a tine sub control evolutia volatilitatii cursului si, in aceste conditii, impactul asupra sistemului bancar romanesc va fi minim. Credem ca, de fapt, principala provocare din acest an pentru Romania va fi data de efectele crizei internationale a lichiditatii, criza care va face mai limitat si mai scump accesul bancilor romanesti la surse externe de finantare, restrangandu-le capacitatea de continuare a expansiunii.

Catalin Chelu investitor

Optimism piata are sanse sa-si revina Si eu sunt incurcat, la fel ca toata lumea. Cred ca, in continuare, vor fi fluctuatii, dar nu cred ca se va repeta istoria, cand crizele financiare au avut efecte dezastruoase. Nu cred nici ca ne vom intoarce la valorile din 1998-1999, asa cum se vehiculeaza pe piata. Sunt increzator ca, la sfarsitul anului, piata va inchide pe crestere. Poate nu va fi un avans foarte mare, dar cresterile vor ajunge cel putin la jumatatea avansului de anul trecut. Totul depinde de momentul in care criza din America se va ameliora. Criza de pe piata financiara va da semne mai clare de revenire dupa prima jumatate a acestui an, cand marile companii vor termina de raportat rezultatele financiare. Efectele acesteia sunt destul de mari pentru Romania, insa piata are toate sansele sa isi revina. Pana atunci nu putem decat sa asteptam semne mai clare de revenire. Odata cu terminarea crizei, investitorii straini se vor intoarce pe piata.

Andrea Ferancova Dir. of Equities Wood&Company

Recesiune economia SUA afecteaza europa Cred ca nimeni din lume nu stie cat anume va dura criza de pe pietele de capital, insa situatia SUA va fi cu siguranta rezolvata. Nimeni nu stie precis cat de repede vor fi rezolvate problemele Statelor Unite. Economiile tarilor din Europa Centrala si de Est nu ar trebui sa fie afectate semnificativ, pe fondul estimarilor privind mentinerea cresterilor acestora. Spre deosebire de economii, pietele de capital din regiune sunt mai bine intercorelate cu cele internationale. In situatia in care va fi o recesiune in Statele Unite, care sa afecteze semnificativ si tarile din Europa de Vest, atunci aceasta va influenta si tarile din Europa Centrala si de Est, deoarece majoritatea exporturilor tarilor din regiune se indreapta acolo. Cresterea cotatiilor bursiere din ultimele zile se datoreaza nevoii de o revenire pe pietele de capital, dupa scaderi atat de mari. In perioada urmatoare, volatilitatea pe pietele de capital va fi mare, iar directia va fi data de Statale Unite si economiile mari.”

Mihai Caruntu analist piete de capital BCR

Europa de est perspective macro promitatoare Criza ar putea continua atat timp cat fluxul de stiri dinspre economia americana va fi negativ, in sensul mentinerii pesimismului in ceea ce priveste intrarea economiei americane in recesiune, ceea ce ar avea un impact negativ direct asupra cresterii economice la nivel global. Desigur ca, in cazul confirmarii unui astfel de scenariu, in urmatoarele luni, pietele financiare nu pot reactiona decat in sens negativ, amplitudinea unor ajustari suplimentare a indicilor pietelor de capital fiind totusi dificil de prognozat. In conditiile in care, foarte probabil se va dovedi ca interpretarile analistilor si investitorilor au fost, totusi, mai pesimiste decat situatia reala, este mult mai predictibil un scenariu de revenire a pietelor de capital incepand cu trimestrul al doilea al acestui an. Modul in care Romania va fi afectata de criza financiara trebuie sa fie privit in primul rand in context regional. Insa la nivelul Europei Centrale si de Est, perspectivele din punct de vedere macroeconomic sunt promitatoare, statele intrate recent in Uniunea Europeana urmand sa beneficieze in continuare de scenariul de convergenta pe termen lung.

‘Sunt increzator            ca, la sfarsitul anului, piata va inchide pe crestere. Poate nu va fi un avans foarte mare, dar cresterile vor ajunge cel putin la jumatatea avansului de anul trecut. Catalin Chelu investitor

‘Costul de finantare externa al oricarei entitati din Romania ar putea sa se majoreze usor si e posibil ca pe termen mediu sa asistam la relocari in Romania ale unor companii straine. Manfred Wimmer CEO BCR

Bogdan BILAUS manager investii Raiffeisen  

Consecinte

Incetinirea cresterii Este, poate, prea devreme sa etichetam starea curenta de lucruri drept criza. Economia mondiala evolueaza in cicluri, iar acum suntem la inceputul unei potentiale recesiuni in SUA. Inca e de vazut daca nu este decat o incetinire a cresterii. Alte zone economice evolueaza bine, deci fenomenul nu e globalizat. Este, insa, evident ca perioada cu un pret redus al riscului a trecut. Investitorii vor cauta remuneratii mai atractive pentru riscurile pe care si le asuma. Pe piata autohtona, investitorii straini vor fi descurajati de datele macroeconomice, deci de riscul mai mare. Daca investitorii romani vor invata sa ia decizii de investitii pe termen mediu si lung, bazate pe analize obiective si nu pe emotii, exista sanse ca piata de capital de la noi sa treaca cu bine peste aceasta perioada. Astfel de corectii au un anume rol in maturizarea pietei. Participantii vor accepta faptul ca aceasta nu evolueaza doar in sus, ca riscul este un aspect cel putin la fel de important ca si randamentul. Promisiunile de randamente spectaculoase trebuie analizate prin perspectiva riscului.

Owl Virusul H5N1 in varianta financiara.

Nu cred ca exista cineva care sa spuna cat va dura aceasta criza financiara, dar, pe termen scurt si mediu, se va mentine la un nivel ingrijorator, care este foarte posibil sa contamineze o perioada mai lunga de timp. Aceasta criza poate fi comparata cel mai bine cu virusul gripal H5N1, care a putut fi doar izolat, dar nu invins. Sistemul bancar si bursele sunt cele mai expuse. Cel mai vizibil si imediat efect in Romania il reprezinta seria de scaderi pe BVB care, de la 24 mld. euro capitalizare la inceput de an, inregistreaza acum sub 18 mld. euro. Un alt efect il reprezinta cresterea dobanzilor la credite, care va afecta in mod cert populatia, scumpirea importurilor, care va interfera direct cu buzunarul cetateanului obisnuit, dar si inflatia, care va avea o tendinta de crestere in 2008.

Maresalul Sperante in doua-trei luni

Fara indoiala ca asistam la o criza economica mondiala mult mai profunda decat toate cele anterioare. Aceasta criza a fost declansata de criza creditelor din SUA, dar cauzele sunt total diferite.Este vorba despre probleme majore ale economiei mondiale, probleme care au survenit odata cu declansarea procesului de globalizare economica. Lumea financiara isi pune sperante in capacitatea Statelor Unite de a evita criza economica in urmatoarele doua-trei luni. In ultimele doua zile, marile burse au reusit sa recupereze o buna parte din pierderile inregistrate marti. Acest lucru nu s-a datorat masurilor financiare impuse de administratia Bush. In realitate, este vorba despre un efect pozitiv, generat de dorinta investitorilor de a cumpara actiuni cat mai ieftine pentru fondurile mutuale (RRSP).

Brucan La cota de avarie

Astfel de crize sunt normale si restabilesc functionarea mecanismelor defectuoase...

Aceasta restabilire se face diferit, in functie de functionarea si organizarea economico-sociala a fiecarei tari (inca)... Problema Romaniei si a multor altor state subdezvoltate este ca atat economia, cat si organizarea economico-sociala sunt precare... Si in vremuri normale, astfel de tari functioneaza la limita de avarie...

Papillon Criza ca in 1929-1933?

Sa fie oare semnele unei crize atat de violente ca in anii 1929-1933? se intreaba tot romanul. Greu de apreciat, dar, dupa toate aparentele, exista o serie de factori care vin sa intareasca aceasta dimensiune tragica a economiei mondiale.Sa ne amintim de crahul financiar de la New York din 1929. Inceputurile au fost la fel de dure ca si acum, cu spaima tuturor investitorilor si jucatorilor de la Bursa si apoi cu domino-ul prabusirilor bancare in intreaga lume, a intreprinderilor s.a.m.d. As vrea sa nu am dreptate.

Sursa : money.ro

Diferite Declaratii ... ce credeti anul acesta vom iesi din criza ?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate