![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Temporizare lumina plafoniera
Last Updated: Feb 23 2007 21:37, Started by
max34
, Jul 26 2004 09:50
·
0

Posted 28 July 2004 - 16:37

Salutere uite ca treaba cu stailizatoru a mers beton cu un C de 400uF si cu un led de 10mm ultra light albastru statea 3s si se stingea era beton problema e ca nu ajunge lumina in masina e cam slaba , ar mai fi o chestie daca stiti ceva becuri albastre puternice sau neoane albastre si de unde gasesc dar aici se schimba treaba cu consumul si am aflat azi ca mai exista o metoda cu un tranzistor cu un condensator in baza si mi se pare foarte interesanta!
|
Posted 29 July 2004 - 10:32

7805 duce un 1A cu un mic radiator, un led nu cred sa consume mai mult de 100 ma, deci poti pune vreo 10 :) direct pe stabilizator.....totusi sa probezi cu mai putine si sa verifici cat de tare se incalzeste integratul...
totusi, probabil e mai eficient cu un bec vopsit albastru sau intr-un plastic albastru, dar unde il gasesti.......incearca pe la magazinele de pe maica domnului, poate gasesti ceva |
Posted 30 July 2004 - 13:32

mda, am uitat....trebuie sa fie si pe acolo magazine de electronice, nu se poate....
|
Posted 31 July 2004 - 14:34

Daca folosesti tranzistor de medie putere (de ex. BD 139 ) poti pune vreo 30 LED-uri , iar daca mai inseriezi cate 4 , va rezulta 120 bucati. Bineinteles ,trebuie calculata rezistenta pt limitarea curentului prin LED (sau LED-uri inseriate) , acesta e bine sa nu depaseasca 30 mA in general.
La 100mA nu cred ca va mere mult led-u. BD-ul poate fi comandat in montaj Darlington de un BC , iar baza BC-ului sa fie polarizata de la +12V prin dioda dupe care un electrolitic pt mentinerea perioadei discutate iar apoi o rezistenta de limitare a curentului de baza. |
Posted 31 July 2004 - 17:01

Am rezolvat problema am folosit un trazistor BD 912 cu o rezistenta de 10K in baza si apoi conectata la contactu de la usa si intr baza si emitor am pus un C de 220uF in serie cu o rezistenta de 15 ohmi in colector am pus 3 leduri ultra bright cu rezistente de 560 ohmi si apoi la masa iar emitorul tot timpul alimentat la +12V functioneaza perfect daca vreti schema spuneti cum se posteaza aicea.Oricu merci mult de ajutor Bafta!
|
Posted 01 December 2006 - 18:57

Am rezolvat problema am folosit un trazistor BD 912 cu o rezistenta de 10K in baza si apoi conectata la contactu de la usa si intr baza si emitor am pus un C de 220uF in serie cu o rezistenta de 15 ohmi in colector am pus 3 leduri ultra bright cu rezistente de 560 ohmi si apoi la masa iar emitorul tot timpul alimentat la +12V functioneaza perfect daca vreti schema spuneti cum se posteaza aicea.Oricu merci mult de ajutor Bafta! Saluti, imi pot face o idee despre cum arata schema, dar daca ai un webcam, scanner etc, fa si u o poza si pune aici :D sau da`mi mail, [email protected], daca ti-e mai usor ;) Multumiri anticipate! |
Posted 23 February 2007 - 21:37

![]() ![]() =206234:dimer.bmp_b.jpg] ![]() ![]() Attached Files |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users