Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Cosuri de fum

- - - - -
  • Please log in to reply
2456 replies to this topic

#19
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007

View Postscheleton, on Sep 1 2008, 20:18, said:

Dupa ce ani buni Schiedel s-a pronuntat impotriva cosurilor din inox, au sfarsit prin a oferi ei insisi astfel de cosuri Schiedel Inox
Au cumparat producatori germani si englezi de cosuri din inox, pe care i-au inchis si s-au apucat sa ia cosuri din inox din Italia, pe care insa le ofera la preturi cu mult peste cosuri similare.

nu ma refer nicicum la cele din inox,intotdeauna am considerat un cos ceramic mult mai bun ,cu conditia sa fie facut cum scrie la carte.
ca-s derbedei, asta-i altceva.

#20
danju

danju

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 01.01.2006
Nu am zis niciodata ca Schiedel face cosuri proaste. Am intrat si eu pe site, mi se par foarte bine facute.

Tot ce am vrut este sa propun un cos pe care sa-l facem toti, sa aiba un randament apropiat cosului Schiedel si sa coste mai putin.

Pur si simplu la mine problema ar fi financiara.

DAR.
Daca cei de la Schiedel monteaza cosul, atunci este un avantaj foarte mare.
Stiti cumva daca montajul este inclus in pretul cosului Schiedel? si cam cat costa mertrul liniar de cos cu TVA (variata ceramica mai ieftina dintre sistemele lor).

Acum gandind inginereste.
Pe masura ce fumul inainteaza pe lungimea cosului si da de aer rece acesta condenseaza. Acest condesn distruge in timp cosul, il infunda etc.
Solutia mea era. Caramizi cu interiorul rotund ce nu favorizeaza depunerea funinginii si izolate cu vata minerala bazaltica.
Pentru a iesi ieftin vata se poate spaclui cu adeziv si se poate ingloba in masa adezivului plasa din fibra de sticla, exact ca la montajul polistirenului. Astfel se obtine si un cos izolat.

Nu spun ca este la fel de bun ca Schiedel dar cred ca ar da randament.

Acum astept raspuns de la cei care au cos Schiedel sa ne zica pretul acestuia pe ml precum si daca montajul este inclus in pret.

Un cos dupa reteta data de mine mai mult ca sigur nu are durata de viata de 30 de ani ca si Schiedelul, iar printru-un calcul putem sa ne dam seama ce varianta merita aleasa.

Edited by danju, 01 September 2008 - 23:39.


#21
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postdanju, on Sep 2 2008, 00:37, said:

...un cos pe care sa-l facem toti, sa aiba un randament apropiat cosului Schiedel si sa coste mai putin..
Pe astia ii stii? Plewa

#22
adriani61

adriani61

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 08.06.2008
d-le danju, nu stiu de ce v-ati iritat de comentariile mele. Eu nu am intentia, nici sa va vand, nici sa fac reclama. Am dorit sa deschid acest topic in ideia de a comenta si a "combate" greselile ce le pot face unele persoane la constructia unui cos. Credeti-ma ca nu este o gluma constructia unui cos. Fiecare doreste sa faca lucruri de calitate cu cati mai putini bani. De la aceasta ideie au plecat si marii constructori , producatori de cosuri, numai ca, fiind sisteme prefabricate si confrantanu-ne cu greutati mari, producatorii s-au gandit sa "umble" la compozitia mantalelor sa le faca mai usoare. Aici apare diferenta intre producatori, sistemele, fiind foarte apropiate din punct de vedere al conceptiei. Este si normal sa fie mai scumpe cosurile tristrat prefabricate, fiindca apar costuri suplimentare, cum ar fi: compozitia mantalei (cu cat este mai usoara, cu atat este mai scumpa), transport, depozitare,etc, etc. Si cei de la firma mercedez, daca nu investeau in cercetare, poate acum vindeau ... altceva. Ca sa revenim la subiectul nostru, va spun ca aveti perfecta dreptate cand afirmati ca sistemele de cosuri de import sunt mai scumpe cam cu 20 euro/ml decat cosul construit din caramida (fara manopera de montaj), dar nu veti reusi sa construiti un cos de calitatea celor prefabricate (cred ca ati observat ca nu am dat nici un nume de produs). Solutia propusa de dvs este viabila, dar bataile de cap la constructia lui sunt pe masura. Calculul este simplu: dif. de 20 euro/ml x inaltime cos, poate fi suportata si scap de balamucul construirii cosului din caramida?
Cat despre cosurile de inox, ce sa zic? Au viata mai scurta decat cele de samota si sunt mai scumpe, dar sunt usoare, pot face ocoliri si da bine la o hala sau cladire inalta de birouri, de exemplu. In Europa exista multe fabrici de inox si preturile difera in functie de grosimea izolatiei, grosimea tablei de inox si de compozitia (calitatea) inoxului.
Va doresc succese !

Daca cei de la Schiedel monteaza cosul, atunci este un avantaj foarte mare.
Stiti cumva daca montajul este inclus in pretul cosului Schiedel? si cam cat costa mertrul liniar de cos cu TVA (variata ceramica mai ieftina dintre sistemele lor).
[/quote]

Contactati pe cei de la Schiedel. Montajul nu este inclus in pret.

[quote name='scheleton' post='5135204' date='Aug 29 2008, 18:45']1) Ref. la calculul puterii centralei: n-ai precizat in ce regiune e amplasata casa. E o diferenta la temperaturi exterioare intre Predeal si Calarasi... In zona de campie poti socoti si cu 45 W/m3, in anumite zone muntoase s-ar putea ca 55 W/m3 sa fie putin.. Conteaza si gradul de izolare termica.

2) Presupunand ca 20-23 kW e OK, intreb si eu: de ce nu cazan cu gazeificare?

3) Cosul de fum trebuie sa aiba urmatoarele dimensiuni la o putere de 20 kW
-cazan clasic: D=200 mm, h=min. 6 m
-cazan cu gazeificare: D=180 mm, h=min. 5 m.

Despre schiedel eu am o parere f. proasta -nu recomand ! Cica n-au nici-o reclamatie, bla-bla... Dealtfel modul agresiv de reclama, care se regaseste si aici pe forum, spune totul despre ei.
Preturile la schiedel-Inox sunt dublate sau triplate fata de normal, desi ei tot din Italia le cumpara ("produc"). Parerea mea e ca se pot achizitiona produse similare (italian quality) si de la o sumedenie de alte firme.[/quote]
1. normal, scheleton, lucrand la plewa incearca sa faca el reclama.
2. nu stiu cum a dimensionat scheleton cosul neavand informatii privind necesarul de tiraj al centralei. Daca are un necesar de tiraj intre 25-35 Pa, ce inaltime utila si ce diametru recomanzi d-le scheleton? ... apropo, "h=min.6 m" este inaltimea totala sau utila a cosului?
3. "Preturile la schiedel-Inox sunt dublate sau triplate fata de normal" Care este "normalul"? Care este grosimea si calitatea normalului? Si ca informatie suplimentara, fabricanti de cosuri de inox sunt, pe langa Italia, Croatia, Slovenia, Cehia, Anglia.

#23
rdesign

rdesign

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 28.08.2005

View Postdanju, on Sep 2 2008, 00:37, said:

Daca cei de la Schiedel monteaza cosul, atunci este un avantaj foarte mare.
Stiti cumva daca montajul este inclus in pretul cosului Schiedel? si cam cat costa mertrul liniar de cos cu TVA (variata ceramica mai ieftina dintre sistemele lor).

Cei de Schiedel nu monteaza cosuri dar au organizat cursuri de pregatire pentru montatori.
Asa cum am scris anterior, eu am inampinat dificultati in gasirea unor montatori buni. Dar cu putina insistenta i-am gasit.

Si au fost f.buni.Atat pregatiti teoretic cat si practic. De fapt "omul cu mistria" era inginer si mai monteaza si seminee. Deci voi avea solutia "all inclusive".
Manopera a fost de 1500 lei + ciubucul pt. ca am fost f multumit. Durata executiei - 4 zile a 12 h de munca.

Cosurile au fost 2 buc. (unul de 12m pt. centrala si unul de 6m pt. semineu)
Pretul pe metru liniar l-am scris mai sus, cand am aratat un calcul comparativ cu caramida, la care eu am beneficiat de discount.
El este orientativ si scade in functie de lungimea cosului, avand aceleasi accesorii la orice lungime.

#24
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postadriani61, on Sep 2 2008, 06:32, said:

...nici sa va vand, nici sa fac reclama..Contactati pe cei de la Schiedel. Montajul nu este inclus in pret..."Preturile la schiedel-Inox sunt dublate sau triplate fata de normal" ...
Ba iti faci reclama: ti-ai pus nr. tel, e-mail, etc. cu speranta arzatoare ca te va contacta lumea la greu.

Normal ca nu stii cum am dimensionat cosul, dealtfel e clar ca n-ai habar cum se calculeaza un cos de fum. Dovada: zici ca se dimensioneaza dupa "diagrame" si oricum n-ai fost in stare sa dai tu un raspuns la intrebarea pusa in "topicul tau".
Pt. informarea ta (restransa si limitata) cosurile se calculeaza asa cum au facut-o cei care au facut acele diagrame.

Nu lucrez la Plewa si nici la alta firma de cosuri: e un domeniu care imi provoaca scarba. Am vrut doar sa informez lumea, ca exista si altceva decat ce promovezi tu cu disperare. Dar nu-mi mai pierd vremea cu tine.

Pt. cei interesati de frumos: cosuri de ...sticla de la un mare producator Schott. Parca e altceva, nu?

Edited by scheleton, 02 September 2008 - 08:40.


#25
rdesign

rdesign

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 28.08.2005

View Postscheleton, on Sep 2 2008, 00:53, said:

Pe astia ii stii? Plewa

Attached Files



#26
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006
Vad ca mi te-ai adresat mie si ai atasat o fila in care ai subliniat carton asfaltat folosit la soclu.
Din comentariile din .pdf deducem ca te deranjeaza materialul (?!) sau poate culoarea, forma -nu e clar.
Cert este ca ai vrut tu sa fi caustic nevoie mare la adresa Plewa.

Inteleg ca tocmai iti montezi niste cosuri Schiedel si in calitate de beneficiar incerci sa-ti faci singur curaj. Esti f. multumit de ele, desi inteleg ca nici macar nu sunt gata ! Bugetul te-a durut un pic, dar cum spuneam iti faci curaj si strangi din dinti.
Daca tot nu s-a terminat montajul, n-ar strica sa-ti arunci un ochi  :eek: : ai descoperi niste "profesionisti" (de schiedel e vorba) sau ca sa trag o concluzie in stilul tau SCHIEDEL = CARTON ASFALTAT.

Vezi attach, pag. 2, fig. 1  :harhar:

Attached Files


Edited by scheleton, 02 September 2008 - 23:30.


#27
rdesign

rdesign

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 28.08.2005

View Postscheleton, on Sep 3 2008, 00:29, said:

Din comentariile din .pdf deducem ca te deranjeaza materialul (?!) sau poate culoarea, forma -nu e clar.

View Postscheleton, on Sep 3 2008, 00:29, said:

Daca tot nu s-a terminat montajul, .....

View Postrdesign, on Sep 2 2008, 06:43, said:

Si au fost f.buni.Atat pregatiti teoretic cat si practic. De fapt "omul cu mistria" era inginer si mai monteaza si seminee. Deci voi avea solutia "all inclusive".
Manopera a fost de 1500 lei + ciubucul pt. ca am fost f multumit. Durata executiei - 4 zile a 12 h de munca.

Attached Files


Edited by rdesign, 03 September 2008 - 05:57.


#28
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postrdesign, on Aug 27 2008, 22:40, said:

Nu fac apologia schiedel/ului.
Ba da, o faci

View Postrdesign, on Aug 27 2008, 22:40, said:

..In primul rand nu confunda centrala termica cu soba. Temperatura gazelor e mult mai scazuta dar condenseaza mai repede si condensul e acid.
Fa insa o socoteala. Ca sa reziste la condensul unei centrale termice teava trebuie sa fie din inox...
Tampenii, prostii... prostii, tampenii

Tocmai pt. ca temp. e scazuta, gazele condenseaza mai repede. Ori nu stii romana, ori n-ai inteles nimic.
Cum ai facut socoteala de ti-a iesit inox ?
Evacuarea gazelor arse la centralele cu condensare se face din ...plastic, nu din inox.

View Postrdesign, on Sep 2 2008, 06:43, said:

..solutia "all inclusive"..Manopera a fost de 1500 lei + ciubucul pt. ca am fost f multumit...Cosurile au fost 2 buc. ..
all inclusive: ciubuc, navete de bere  :cheers: , sandwich-uri, spalat salopete, etc., totul pt. ca ai fost multumit -eu sper ca esti si acum.

Cosurile au fost 2 buc.; acum mai e doar unul  :frust: , ca la celalalt s-a stricat cartonul asfaltat si a cazut.

Edited by scheleton, 03 September 2008 - 08:30.


#29
rdesign

rdesign

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 28.08.2005

View Postscheleton, on Sep 3 2008, 09:16, said:

Ba da, o faci


Tampenii, prostii... prostii, tampenii

....... Ori nu stii romana, ori n-ai inteles nimic......


all inclusive: ciubuc, navete de bere  :cheers: , sandwich-uri, spalat salopete, etc., totul pt. ca ai fost multumit -eu sper ca esti si acum.

Cosurile au fost 2 buc.; acum mai e doar unul  :frust: , ca la celalalt s-a stricat cartonul asfaltat si a cazut.

In primul rand nu ai decența necesară de a purta un dialog civilizat sau umorul fin te depășește.
Cu toate astea, sincer, mă distrezi.
Ori ai lucrat la/pentru Schiedel și ti-au dat flit ori esti vreun "tonomat plătit de concurență" pentru a face antireclamă.
Altfel, nu-ți înteleg înverșunarea în combaterea acestui produs, lipsită de orice argumente tehnice.
Dacă însă ti-ai dorit un asemenea coș și nu ti l-ai permis (că prea faci trimitere la preț), sincer îmi pare rău.
Cum îți plac coșurile din sticlă, puneți măcar la mașină (dacă ai) o teavă de eșapament placată cu cristale Swarovski. :lol:

Edited by rdesign, 03 September 2008 - 10:41.


#30
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postrdesign, on Sep 3 2008, 11:35, said:

...umorul fin..
Umor fin sau grosier: chestii straine de tine. Esti d-ala batzos, super-happy ca i-a facut Șidăl reducere.

Repet, n-am treaba cu cosurile de fum, e un domeniu plictisitor pt. mine -pt. tine cred ca e o provocare intelectuala majora !
Eu ma ocup cu instalatii ma' friend, cu centrale termice in special, iar dupa raspunsurile de frizer pe care le dai, e clar ca problemele cele mai mari nu o sa le ai cu cosurile (eventual doar cu cele de pe fata).
Nici nu vreau sa te intreb ce centrala ti-ai luat, ca mi-e frica ca-mi raspunzi.

Ma distreaza insa incompententa asa-zisilor specialisti: uita-te pe mini-topicul asta la ce ai scris tu si agentul ala de vanzari si o sa vezi cate argumente "tehnice" ati adus. Alegeti in continuare cosurile dupa "diagrame"; poate intr-o zi o sa-ti pui problema: dar diagramele cum au fost facute?

Edited by scheleton, 03 September 2008 - 11:10.


#31
adriani61

adriani61

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 08.06.2008

View Postscheleton, on Sep 3 2008, 12:07, said:

Umor fin sau grosier: chestii straine de tine. Esti d-ala batzos, super-happy ca i-a facut Șidăl reducere.

Repet, n-am treaba cu cosurile de fum, e un domeniu plictisitor pt. mine -pt. tine cred ca e o provocare intelectuala majora !
Eu ma ocup cu instalatii ma' friend, cu centrale termice in special, iar dupa raspunsurile de frizer pe care le dai, e clar ca problemele cele mai mari nu o sa le ai cu cosurile (eventual doar cu cele de pe fata).
Nici nu vreau sa te intreb ce centrala ti-ai luat, ca mi-e frica ca-mi raspunzi.

Ma distreaza insa incompententa asa-zisilor specialisti: uita-te pe mini-topicul asta la ce ai scris tu si agentul ala de vanzari si o sa vezi cate argumente "tehnice" ati adus. Alegeti in continuare cosurile dupa "diagrame"; poate intr-o zi o sa-ti pui problema: dar diagramele cum au fost facute?
nu iteleg de ce ai intrat pe acest topic, daca nu ai treaba cu cosurile !!!
Fiindca esti un mare om de stiinta, te invit sa navighezi prin alte ape. Succese d-le "stie tot" !!!

#32
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postadriani61, on Sep 5 2008, 09:25, said:

nu iteleg ..
..Uite si argumentele tehnice, uite si competenta ce se revarsa..!

#33
rstejar

rstejar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 24.10.2006
@ scheleton Te rog, daca e posibil, sa-mi faci un calcul pt. dimensionarea cosului la o CT viadrus U 22 D de 25 KW cu un tiraj specificat de producator in valoare de 0.2-0.35 mbar.  Multumesc anticipat!

#34
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postrstejar, on Sep 11 2008, 09:56, said:

..calcul pt. dimensionarea cosului la o CT viadrus U 22 D de 25 KW cu un tiraj ..de 0.2-0.35 mbar...
Inteleg ca Vidadrusul asta e un cazan de fonta clasic, cu functionare pe lemne sau carbuni. Are iesirea de gaze arse de 156 mm.

E greu facut un calcul, dar cu titlul de recomandare:
-cos cu sectiune circulara 200 mm, h=8 m
-cos cu sectiune patrata 200x200 mm, h=6 m

Intreaba-i si pe producatorii astia de cosuri, sa vedem ce recomanda diagramele lor.

#35
rstejar

rstejar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 24.10.2006

View Postscheleton, on Sep 11 2008, 14:00, said:

Inteleg ca Vidadrusul asta e un cazan de fonta clasic, cu functionare pe lemne sau carbuni. Are iesirea de gaze arse de 156 mm.

E greu facut un calcul, dar cu titlul de recomandare:
-cos cu sectiune circulara 200 mm, h=8 m
-cos cu sectiune patrata 200x200 mm, h=6 m

Intreaba-i si pe producatorii astia de cosuri, sa vedem ce recomanda diagramele lor.
h = 8 m e minim? Casa nu are 7 m la coama. Multumesc mult pt. atentia acordata!

#36
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postrstejar, on Sep 11 2008, 14:07, said:

h = 8 m e minim? Casa nu are 7 m la coama...
Da, e minim !

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate