Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Cit costa crearea unui site?

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#19
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005

View Postsergiu_spooky, on 7th December 2009, 11:26, said:

omudelacolt,
Nu vad unde ma contrazici.Am scris acolo clar ca ai aceleasi sanse sa iei teapa, cel putin in Romania.
Si la fel de multi freelanceri sunt in urma, nu doar firme, ca oamenii is tot aceiasi.
Pai si daca freelancerii buni nu lucreaza la proiecte dinastea, cu ce il ajuta pe el? Eu cunosc putini freelanceri buni, de oriunde, probabil pentru ca nu m-am interesat prea mult, dar cunosc foarte multi slabi de tot.

Uite inca o clarificare, ca pentru cineva care n-are idee ce presupune realizarea unui site.
Pe un site ai mai multe pagini, diferenta dintre multe fiind doar continutul, care mai mult ca sigur e text+imagini.
La realizarea unei pagini (a se intelege o singura pagina, prezentarea firmei sau pagina de contact sa zicem) se fac doua lucruri: se face template-ul paginii si apoi se pune continutul real in el. Pe un site de prezentare al unei firme care are sa zicem 10 produse ai nevoie de un site cu 15 pagini, din care 10 o sa fie paginile produselor, unde se lucreaza o data la template + de 10 ori pentru continut (text + imagini), pe care le primesti de la client de regula.
Dar clientii nu percep lucrurile asa si sunt taxati de 10 ori mai mult.
Un site cu 5 pagini de regula e taxat corect, ca sigur paginile sunt relativ diferite.

Am lucrat mult ca freelancer si am castigat decent. Am lucrat si cu clienti straini si cu romani. Singura diferenta e ca strainii sunt mai generosi, dar vor sa vada rapid rezultate. Nu am lucrat la site-uri de prezentare si alte balarii, ca sunt programator, nu webmaster si nici designer.
Lucrez si in firma, si desi ca freelancer puteam sa castig mult mai mult, pentru mine e mai sanatos sa merg la servici: nu stau cate-o saptamana in casa, am timp sa mananc, dorm noaptea bine, weekend-ul e weekend.
Si am observat ca am randament mult mai bun asa si ca proiectele la care lucrez iasa mult mai bine cand nu lucrezi singur si ai designer si alte cele la dispozitie.
Munca facuta de UN freelancer (sau doi) nu o sa se compare niciodata cu cea facuta intr-o firma, evident daca diferenta de pregatire e nesemnificativa.

Si am mai facut cred analogia cu masinile. Dai mai putin si iei un Logan, cu care poate te multumesti, poate nu, sau dai mai multi si iti iei un volvo si esti sigur multumit.

Uite mie astia imi plac http://73dpi.net/. Sunt extrem de buni. As vrea macar un exemplu de firma romaneasca care se apropie la 30% de aia. Si apoi cu bucurie voi plati 1000 euro pentru un site de prezentare.

P.s Bine , pun pariu ca se gaseste cineva sa zica ca nu sunt chiar asa tari, ca pot si ei face la fel sau chair mai bine...  :lol:

Edited by SE7EN, 07 December 2009 - 11:49.


#20
sergiu_spooky

sergiu_spooky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,738
  • Înscris: 23.06.2006
As vrea exemplu de freelancer roman care se apropie.
See my point?

#21
omudelacolt

omudelacolt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 07.12.2009
te contrazic acolo unde mergi atat de departe incat sa lasi impresia ca toti freelancerii sunt niste ratati care nu isi gasesc de munca si toti vor sa te pacaleasca .

a fii freelancer nu e pentru toata lumea . a fii freelancer implica decizie . unii oameni nu sunt echipati sa ia decizii pentru ei insisi ... asa ca prefera si se simt mai bine sa lucreze pentru altcineva .

de asta tu te simti mai bine lucrand pentru altcineva decat ca freelancer .

iar a fi freelancer nu implica doar sa iei proiecte si sa le lucrezi . implica sa cresti pe mai multe planuri , sa cunosti indeajuns de multe incat sa te situezi undeva peste medie , sa poti educa in anumite situatii , sa ai o baza de produse predefinite pe care le vinzi si din care iti scoti un venit pasiv , etc , etc . sunt foarte multe aspecte .

si asta nu e pentru oricine . si iti trebuiesc cativa ani buni pana pui totul la punct si creezi un mecanism care sa functioneze , sa iti aduca cateva mii de euro pe luna si care sa iti permita si sa iti iei nu 2 , ci 3 zile libere pe saptamana .

si pentru ca nu imi place sa vorbesc doar ca sa ma aflu in treaba si am putea sa ne contrazicem asa pana maine ... hai sa luam exemplul concret :

uite asta e primul freelancer care mi-a venit in mouse , primul dintr-o lista : http://www.daveharperdesign.com/ ( mergi la portofoliu sa vezi cam ce a facut - si e freelancer ) .

apoi ... pe google.ro daca cauti web design ... o sa gasesti primele 3 rezultate astea : http://www.silkweb.r...ofoliu_web.html , http://www.directdes...o/portfolio.php , http://www.protempus...dir/Web_Design/ .

mergi si uita-te pe portofoliile lor si fa o comparatie . ingrozitoare in termeni de usabilitate , aspect , finisaje ... par niste site'uri facute acum 3-4 ani cand inca foloseam tabele ca sa asezam elemente in pagina ...

ca sa nu mai zic ca nici macar site'urile lor personale nu sunt optimizate cum trebuie si nu sunt lucrate pe standarde actuale .

asta e webdesignul romanesc ... in urma a tot ceea ce e bun , util si frumos cu vreo 4-5 ani .

si daca tot nu esti convins mergi la ronewmedia.ro , pe partea de web design . exceptie facand cateva siteuri toate siteurile care au participat la concursul ala ( concurs de web design ) aratau si se comportau ingrozitor .

acum intr-o oarecare masura ai dreptate . e un joc de noroc sa lucrezi cu un freelancer ... dar nu mereu si nu daca stii sa cauti . si in nici un caz freelanceri , ca masa de oameni , nu se gasesc mai jos de nivelul unei firme . cel putin nu in romania .

si uite si vreo 2 freelanceri romani : http://www.iamntz.com/portfolio/ , http://www.jamaykdesign.ro/portfolio/ . sunt cel putin la fel de buni ca 'firmele' alea de web design ( ca altfel decat in ghilimele nu pot scrie ) .

#22
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postomudelacolt, on 7th December 2009, 10:54, said:

e perceputa gresit faza cu freelancerul ... a fi freelancer e un pas in sus , nu un pas de inceput . inceputul il ai lucrand pentru o firma si apoi , daca stii ce e bine pentru tine , incepi sa lucrezi ca freelancer . un freelancer bun castiga in jur de cateva mii de euro pe luna , lejer ...

1) mulțumesc pentru reclamã :)
2) Ãsta e unul din motivele pentru care prefer sã nu lucrez cu clienții români. Asta pe lângã negocierea la sânge (ajungând sã iau mai puțin de jumãtate din prețul ce l-aș lua dacã aș lucra cu un client strãin), nerespectarea plãților (am avut cazuri în care s-a întârziat aproape jumãtate de an cu plata), modificãri și abateri de la specificațiile inițiale (evident, free) și multe altele.

Nu încerca sã convingi pe cineva cã un freelancer e bun pentru el. De cele mai multe ori va fi o relație din care nimeni nu va avea de câștigat.

Firmele sunt cele mai bune pentru ei ;)

#23
sergiu_spooky

sergiu_spooky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,738
  • Înscris: 23.06.2006
Bun, mi-ai dat un exemplu de freelancer strain bun si cateva exemple de freelanceri romani slabi. Unde ma contrazici?
Am zis si ca exista multe firme care au doar tampenii in portofoliu. La fel ai zis si tu. Unde ma contrazici?
Si as vrea si sa-mi zici unde-am zis eu ca toti freelancerii sunt ratati, ca eu sincer nu-mi aduc aminte sa fi zis asa ceva. Poate-am zis ca ai sanse mai mari sa dai peste un freelancer ratat decat peste o firma slaba si ca de la firma aia sigur iti poti recupera banii daca apar probleme.

Freelanceri cu adevarat buni sunt foarte putini. Firme cu adevarat bune sunt multe. Evident afirmatiile astea nu sunt valabile la noi unde poti numara pe degetele de la o mana firmele bune si pe cealalta freelancerii. Si mai mult ca sigur oamenii astia nu-si pierd timpul cu un client care e dispus sa dea doar 300 de euro pe un site de prezentare. Si da, 300 de euro e foarte putin pentru un site de prezentare daca vrei calitate si siguranta. Ca exista freelanceri buni care se vand ieftin stie toata lumea. Daca gasesti unul ai noroc. Singura problema e ca ala nu o sa se vanda ieftin multa vreme, ci doar suficient cat sa isi faca un portofoliu decent sau sa fie gasit de cineva care-i respecta munca si-l angajeaza undeva.

Si te rog, nu insinua chestii aiurea. Nu cunosti capacitatile mele cum nu le cunosc nici eu pe ale tale. Faptul ca acum lucrez la birou intr-o firma nu inseamna ca nu am putere de decizie. Crede-ma, daca nu mi-ar place ce fac si m-as plictisi mi-as cauta repede altceva sau as reveni la statutul de freelancer. Si nu inseamna nici ca iau partea firmelor din cauza asta, cat de prost ma crezi?

Hai sa incheiem discutia asta ca nu ajungem niciunde si nu ajutam deloc topic-ul.

#24
Cippo

Cippo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 06.09.2007
Care cred eu ca e mentalitatea romanului ( sau o fi a omului in general ? ): "De ce sa ii dau lu' ala 1500 de euro sa imi faca un site cand a venit o firma la mine si mi-a facut o oferta de <600 euro pe acelasi site?"

Cu asta am spus si eu ce-am avut de spus.

Si pentru a fi on-topic, multi au spus ca pretul pentru un site este specificat in urma unei consultatii, in functie de cerinte. Daca vrei pret fix, cumpara un template.

Respect.

#25
omudelacolt

omudelacolt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 07.12.2009
eu am incheiat-o de cand ti-am dat niste exemple foarte clare . oricine a urmarit discutia imi poate da dreptate .

cat despre contrazis ... doar pentru ca nu formulezi ceva nu inseamna ca nu o lasi sa se inteleaga . pe viitor , daca tot stii atat de multe , formuleaza altfel frazele pentru ca da , oricine iti poate spune ca asta ai dat de inteles prin comentariul respectiv .

bafta .

cat despre chestii aiurea ... eu iti spun doar cum functioneaza un rationament general . iar pe baza acelui rationament general trag o concluzie . ca oi fi tu vreo exceptie .. asta trebuie sa o dovedesti tu daca te deranjeaza ce insinuez , nu e datoria mea sa o iau in calcul .

@ionutz cu placere .... o meriti , crede-ma . keep up the good work ;) . ( inclusiv pe blog ) .

#26
FotoGabi

FotoGabi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 22.01.2007
Unde gasesc si eu un webdesigner pentru un site!
Multumesc!Astept pe [email protected]

#27
omudelacolt

omudelacolt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 07.12.2009
site de prezentare , site personal , site de comert ?!

vrei sa poti adauga tu continut frecvent ?!

vrei un aspect clasic sau vrei ceva mai deosebit ?!

niste detalii ... in cuvintele tale ... cat mai multe eventual ...

sugestie : vezi eventual siteurile pe care le-am postat in comentariul de mai sus .

#28
FotoGabi

FotoGabi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 22.01.2007

View Postomudelacolt, on 8th December 2009, 02:57, said:

site de prezentare , site personal , site de comert ?!

vrei sa poti adauga tu continut frecvent ?!

vrei un aspect clasic sau vrei ceva mai deosebit ?!

niste detalii ... in cuvintele tale ... cat mai multe eventual ...

sugestie : vezi eventual siteurile pe care le-am postat in comentariul de mai sus .
Un site de comert,vreau sa adaug eu continutul ,si un aspect deosebit,site-ul este de genul ebay!
Multumesc!

#29
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005

View PostFotoGabi, on 8th December 2009, 10:47, said:

Un site de comert,vreau sa adaug eu continutul ,si un aspect deosebit,site-ul este de genul ebay!
Multumesc!

:lol: Te cred, toti vrem un site deosebit, problema e ca "deosebitul" costa, in cazul tau un site de genul ala poate costa lejer $$$$ (bine aici nu vorbesc de un site nici macar apropiat de functionalitate cu ebay ca ala costa mult mai mult, nici nu se pune problema)

#30
omudelacolt

omudelacolt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 07.12.2009
cum spune si seven un site ca ebay .... ehey ... e mult de lucru si te costa foarte mult .

sugestia mea ... e sa mergi si sa incerci pe pielea ta un cms ( content management system - o sa gasesti multe definitii foarte explicite pe net ) . chiar nu sunt complicate si un utilizator care stie cat de cat despre internet ( nu trebuie sa stii cod sau design sau etc .. dar sa stii sa te misti cat de cat pe net ... sa nu stai 15 minute sa deschizi google de ex ) .

recomandarea mea ar fi un prestashop ( http://www.prestashop.com/ ) . desi are niste buguri e destul de bun zic eu . am incercat vreo 5 astfel de cms'uri pana acum si prestashop mi s-a parut a fi cel mai prietenos pe partea de administrare produse , etc .

gasesti acolo ghiduri foarte bune pentru cum sa il instalezi , etc .

functioneaza pe sistem de template . ce-i drept nu prea se gasesc templateuri pentru el si alea care se gasesc sunt foarte slabe ... dar gasesti aici cateva templateuri gratuite ( foarte usor de instalat ) foarte misto . e cam singurul loc in care am gasit templateuri bune de prestashop . asta e linkul ( http://dgcraft.free....mes-prestashop/ ) .

sugerez sa faci chestia asta tu pentru ca ma indoiesc ca intentionezi sa pornesti cine stie ce revolutie in comertul online . probabil vrei sa iti faci un mic magazin online ... si pentru asta .. prestashop e de ajuns .

#31
FotoGabi

FotoGabi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 22.01.2007

View Postomudelacolt, on 8th December 2009, 12:33, said:

cum spune si seven un site ca ebay .... ehey ... e mult de lucru si te costa foarte mult .
sugerez sa faci chestia asta tu pentru ca ma indoiesc ca intentionezi sa pornesti cine stie ce revolutie in comertul online . probabil vrei sa iti faci un mic magazin online ... si pentru asta .. prestashop e de ajuns .
Eu am deja site-ul (devashop) functionabil,dar vreau ceva mai bun,putin mai bun, si daca treaba merge si bugetul permite investim in el castigul!

#32
djandrey08

djandrey08

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,150
  • Înscris: 04.03.2008
@ FotoGabi : Click aici! E ieftin si usor de modificat :)

#33
omudelacolt

omudelacolt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 07.12.2009
dap , cam are nevoie de imbunatatiri .

ce folosesti acum ?!

#34
FotoGabi

FotoGabi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 22.01.2007

View Postomudelacolt, on 8th December 2009, 16:06, said:

dap , cam are nevoie de imbunatatiri .

ce folosesti acum ?!
Nu inteleg "ce folosesti acum"!!!

#35
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005

View PostFotoGabi, on 8th December 2009, 17:04, said:

Nu inteleg "ce folosesti acum"!!!

Daca folosesti vreun script/cms sau e totul facut de tine/altcineva de la zero. Oricum din ce vad eu acolo e slabut, daca vrei doar sa refaci grafica e una, daca vrei sa adaugi si functionalitate, e altceva ( o sa coste destul). Ti s-a dat exemple de scripturi care in cazul tau sunt ok (ma indoiesc ca ai nevoie de ceva de la zero, nu esti la nivelul  ala), se reface doar partea grafica si iesi mult mai ieftin.

#36
FotoGabi

FotoGabi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 22.01.2007
Nu ma pricep la nimic legat de web,decat sa complectez un formular in pagina de administrare al site-lui!Nu cunosc nimic despre script sau htlm,sunt din alt domeniu! :D

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate