Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Presa de ulei la rece
Last Updated: Mar 05 2022 22:02, Started by
mikaell21
, Dec 01 2009 16:34
·
0
#1
Posted 01 December 2009 - 16:34
Salut,
Aveti idee de unde pot cumpara o presa de ulei mai mica pentru nuci, seminte etc? Eu am vazut pe net numai din alea profesionale la mii de euro. Merci |
#3
Posted 15 February 2011 - 18:55
Am mai vazut la un magazin online, un storcator pentru cereale germinate (pe la 1000 RON), la care se poate cumpara un accesoriu pt. stoarcere uleiuri (pe la 500 RON). Parca se chema ... Max Juicer, sau similar.
|
#4
Posted 15 February 2011 - 20:23
catau said: ti-am dat pm |
#5
Posted 14 July 2011 - 15:17
si eu doresc sa achizitionez o astfe de presa.
imi puteti spune si mie de unde? |
#6
Posted 09 September 2011 - 10:09
Pana la urma e recomandat uleiul din floarea soarelui presata la rece sau nu? Aveam in vedere sa duc vreo o tona de floare la o presa pentru obtinerea de ulei si sroturi dar am auzit cateva persoane care mi-au spus ca nu e sanatos!
|
#7
Posted 09 September 2011 - 11:40
kos_funny, on 9th September 2011, 11:09, said: Pana la urma e recomandat uleiul din floarea soarelui presata la rece sau nu? Aveam in vedere sa duc vreo o tona de floare la o presa pentru obtinerea de ulei si sroturi dar am auzit cateva persoane care mi-au spus ca nu e sanatos! -Uleiul presat la rece este cel mai bun, asta am auzit-o din mai multe surse, printre ele si Discovery. -Asa ca cei care stiti de o presa de ulei la preturi omenesti si pentru uz propriu postati unde gasesc. |
#8
Posted 09 September 2011 - 12:08
De ce esti bleg si nu te duci tu la o presa existenta sa ti-l faca cum vrei tu? Asa nu mai dai bani pe utilaj, ci doar pe procesare (sau platesti uium). E bine sa-l pastrezi in vase de sticla acoperite.
Uleiul se manaca de multe mii de ani, iar organismul are nevoie si de grasimi (ce-i drept si le poate lua din multe locuri). Nu e bine sa folositi uleiul de mai mult de doua ori (vezi fast-fooduri...). Uleiul de cocos merge de maxim 5 ori. In principal e bine sa folosesti uleiul o singura data. Daca decojesti floarea soarelui si prajesti putin inainte semintele, iese mai mult ulei decat presat la rece (cand semintele sunt neprajite). Uleiul iese cu 75% grasime, ca urmare o sa folosesti putin cantitativ la gatit. Uleiul din seminte prajite poate avea un usor gust si miros de halva, depinde de meserias. Uleiul facut la presa e mai bun ca uleiul facut la snec (mecanism cu melc) pentru la snec apar forte superficiale extrem de mari ceea ce duce la forte de presare mult mai mari (iese si mai mult ulei cu 30% din aceasta cauza), ceea ce inseamna temperatura superficiala (locala) foarte mare - deci chiar daca ai presat la rece (seminte neprajite), se poate spune ca la snec e ca si cum ai presa la cald... |
#9
Posted 09 September 2011 - 20:34
Asadar, in mod artizanal sa zic, uleiul se poate presa 'la rece' si 'la cald'.
Dupa cum a zis si antevorbitorul meu. Il recomand pe cel presat la rece. Cel presat la cald are un gust si un miros cam accentuat, chiar daca iese mai mult. Fiind insa o chestiune de gusturi - e posibil ca tie sa iti placa. Oricum, o sa fii surprins ca un ulei de floarea soarelui are gust de floarea soarelui - cu cele din comert nu e cazul. In ceea ce priveste partea cu 'nesanatosul' - poate se aplica unora care chiar au intoleranta la grasimi, insa, cu masura, un om care consuma in mod normal ulei rafinat poate consuma fara probleme si presat la rece, asa cum e cazul meu. Eu cumpar uleiul presat la rece de la o presa, cu 6 ron litrul - il las 1-2 saptamani sa se decanteze, dupa care il pun in sticle de sticla (de la ulei de masline) si la intuneric. Partea 'decantata' o folosesc la paine. Daca nu e bine limpezit si scoase chestiile plutitoare face nitel fum la prajit. Daca e limpezit nu mai e nici o problema. |
#10
Posted 09 December 2021 - 11:52
A cam ”murit” interesul pentru acest subiect, se pare.....
Si eu sunt interesat de un aparat de presat la rece... insă sunt derutat de faptul că am aflat aici că de fapt presarea la rece in aparatele cu melc/snec ne prea e la rece..... Acum ce să zic, nu-mi dau seama daca temperatura este atat de mare incat să aibe efecte grave asupra uleiului, care este supus doar cateva secunde la temperatură....carese pare că nu e mai mare de 40-50 de grade... Ce părere aveți? |
|
#11
Posted 06 February 2022 - 17:55
Presarea cu ajutorul surubului-snek NU incalzeste uleiul rezultat, de asa natura incat sa-i schimbe calitatile,.
Temperatura uleiului este de aprox 25-30 grade Am cumparat de prin zona unde am casa de vacanta dar acum nu mai gasesc. Aroma este specifica, simti floarea soarelui pregnant si te debusoleaza in prima faza |
#12
Posted 15 February 2022 - 09:25
ProdanV, on 06 februarie 2022 - 17:55, said:
Presarea cu ajutorul surubului-snek NU incalzeste uleiul rezultat, de asa natura incat sa-i schimbe calitatile,. Temperatura uleiului este de aprox 25-30 grade Am cumparat de prin zona unde am casa de vacanta dar acum nu mai gasesc. Aroma este specifica, simti floarea soarelui pregnant si te debusoleaza in prima faza |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users