Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 

OFERTE RETENTIE

* * * * * 10 votes
  • Please log in to reply
17520 replies to this topic

#9937
mgi7

mgi7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 20.06.2012
Nu stiu exact ce versiune de contract ai, dar faptul ei au sau n-au o intelegere cu un anumit operator n-ar trebui sa afecteze contractul tau in vigoare. Inca o chestie la care tre sa fim atenti acum :(

Toate chestiile astea ar trebui reclamate la ANPC, macar sa-si castige si ei painea.

#9938
dragoscosmin17

dragoscosmin17

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 15.05.2015
am un abonament RED 10 - nelimitat voce si cu 1+5 GB net + 1,8 GB(fidelizare- vechime in retea). Momentan cu Roaming pe zi activat (3 eur/zi). Nu mai e perioada contractuala.
Cum voi folosi vocea si datele incepand din 15.06? Ma inteseaza strict pentru concedii roamingul.

#9939
edri

edri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,691
  • Înscris: 26.02.2008
Un scurt rezumat, sa vad daca am inteles bine ce se intampla acum.

Pana nu demult pentru orice abonament se putea activa gratuit optiunea de roaming si se putea vorbi din strainatate sau se puteau accesa datele, platind un anumit pret. Traficul de date si minutele nefiind consumate din cele incluse in abonament fiind taxate separat. Corect?
Eu acum am un abonament de 5euro (1.2GB) cu optiunea roaming activata, verificata, functionala. Dupa 15.06 inteleg ca minutele si traficul de date incluse in abonament le voi putea folosi si in UE fara alte costuri suplimentare. Pot cei de la Vodafone sa-mi anuleze activarea roamingului fara sa ma intrebe?

In prezent inteleg ca au aparut anumite abonamente, asa numite nationale, pentru care nu se mai poate activa optiunea roaming. Asa este? Cu un astfel de abonament, in strainatate este ca si cum nu ai avea telefonul la tine.!!!

Si eu sunt interesat de roaming pentru perioada concediului, alte deplasari in strainatate fiind exceptii, nu regula, dar se pot intampla.

La o eventuala retentie ar trebui sa fiu atent sa fie clar specificata posibilitatea de activare a roamingului? Activare care inainte era posibila pentru orice abonament acum fiind asociata doar cu unele?

Daca mai exista userul Vodafone, rog sa scrie aici niste clarificari ale acestor aspecte, pentru a evita situatiile in care la vara abonatul stie ca roamingul e pe gratis in UE, dar se trezeste ca nu are roaming.

Edited by edri, 26 April 2017 - 12:12.


#9940
onzaueb

onzaueb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,004
  • Înscris: 18.06.2007
Nici userul vdf nu cred ca stie sau are voie sa spuna cum vor trata aceasta vaca de muls care este (a fost) roaming-ul. Pana una alta, atentie la contractele pt abonamente noi sau prelungiri.

#9941
xCSSx

xCSSx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 509
  • Înscris: 20.07.2011

View Postonzaueb, on 25 aprilie 2017 - 20:17, said:

Posted Image
Daca si postezi niste argumente, atunci poate te faci inteles. Altfel, eu macar, am postat fix ce scrie in faq lor, inclusiv o chestiune ce ar fi o posibila restrictie / limitare / clauza fair use of service.

Cum ți-am spus și postul meu anterior, tu ai postat ”fix” doar partea care te interesa fără a citi/prezenta și chestia scoasă în evidență în partea de sus a site-ului. Vezi că ți-am boduit esențialul!

View PostVipeR85, on 25 aprilie 2017 - 21:24, said:

eu am inteles asta:
1. UE spune ca se elimina tarifele roaming, deci practic un sms in roaming va costa cat un sms national. la fel si un minut de convorbire...in roaming va costa cat un minut in alta retea.
2. avand un abonament cu minute nationale incluse vei putea folosi aceste minute nationale atunci cand te scarpini la fund pe plaja in zakynthos la fel cum o faceai cand te scarpinai in sufrageria ta....fara costuri suplimentare.
3.vomafone a inceput sa introduca noi abonamente prin care vrea sa faca nationalul doar national...in ciuda a ce spune UE?

si...in timp ce scriam am vazut o reclama la vomafone cu P9lite in care a spus clar "beneficiile abonamentului le ai si in roaming"...deci ori userul nostru minte, ori vodafone.
oricum, a introduce o clauza in contractul de telefonie in care iti este interzis accesul la roaming mi se pare o absurditate si e de dat la ANPC....asta daca userul de mai sus are dreptate, ca n-am vazut nici un print....

Nu e nicio descoperire, ci doar o citire în totalitate. Și o să-ți răspund punctual:
1. Da.
2. Parțial, da. Vezi mai jos.
3. Nu. Nu în ciuda UE, ci pentru că are acest drept! Vezi mai jos!

View Postonzaueb, on 25 aprilie 2017 - 22:30, said:

Daca vodafone vrea sa faca mizerii (si sigur va cauta sa o faca), vom avea dreptatea si legile de partea noastra. Totusi, hai sa nu ne dam cu presupusul prea devreme ca poate le dam idei.

Ca să concluzionez, Regulamentul, așa cum e scris, spune că poți folosi (aproape) tot ce ai acasă și în roaming (în limitele „rezonabile” - sunt pe FAQ niște formule de calcul pentru traficul de net). Dar... tot același Regulament recunoaște dreptul operatorului de a nu-ți da roaming deloc (de aici și ofertele doar naționale care au apărut deja pe site-urile oficiale). Dacă vei achiziționa o ofertă cu beneficii doar naționale NU o vei putea folosi și în roaming (vezi oferta primită de colegul de mai sus). Dacă vei achiziționa o ofertă cu beneficii și în roaming, o vei putea folosi atât în UE/SEE cu (aproape) tot ce ai acasă, cât și în alte țări conform tarifelor standard. Ce se întâmplă cu abonamentele curente care au deja activat roaming-ul, dar nu au beneficii distincte pentru roaming... rămâne de văzut! Posted Image Dacă operatorul (oricare ar fi el) consideră că abonamentul tău nu „se” rentează (sau patern-ul tău de consum nu este rentabil), poate legal să ți-l modifice unilateral, în sensul în care nu mai ai acces la roaming, cu notificare prealabilă de minim 30 de zile și drept de renunțare fără plata eventualelor penalități. Absurditate sau nu, dacă și această formalitate este îndeplinită poți să faci tu reclamații cui vei vrea, șansele de câștig fiind minime!

#9942
onzaueb

onzaueb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,004
  • Înscris: 18.06.2007
Ce-ti mai place polemica: sublinieri, bold, ghilimele, cuvinte cu caps :)
Gata, te rog, nu-mi mai raspunde, suntem prea departe in off topic.
Momentan, la cartela, 8E pt 2000 cvt in roaming e suficient, pt mine, chiar rezonabil pt 1-2 saptamani de vacanta intr-o luna. Daca asta e rezonabil si pentru vodafone, atunci nu imi fac probleme.

#9943
edri

edri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,691
  • Înscris: 26.02.2008

View PostCSStanciu, on 26 aprilie 2017 - 13:34, said:

Dacă operatorul (oricare ar fi el) consideră că abonamentul tău nu „se” rentează (sau patern-ul tău de consum nu este rentabil), poate legal să ți-l modifice unilateral, în sensul în care nu mai ai acces la roaming, cu notificare prealabilă de minim 30 de zile și drept de renunțare fără plata eventualelor penalități. Absurditate sau nu, dacă și această formalitate este îndeplinită poți să faci tu reclamații cui vei vrea, șansele de câștig fiind minime!

Care este legea prin care operatorul are voie unilateral sa-mi modifice abonamentul cand vrea el si cum vrea el?

#9944
Lieutenant

Lieutenant

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 555
  • Înscris: 13.07.2014
De pe site-ul ANCOM: "Modificarea contractelor pentru servicii de telefonie, internet sau televiziune se poate face atât la cererea utilizatorului, în condițiile prevăzute în contract sau pe baza negocierii directe, cât și la inițiativa furnizorului. Potrivit prevederilor legale, dacă un operator intenționează să modifice unilateral contractul încheiat cu un utilizator final, acesta din urmă are dreptul să renunțe la contract, fără a plăti despăgubiri, în termen de 30 de zile de la primirea notificării privind intenția de modificare a contractului, dacă nu este de acord cu modificările propuse."

Sursa: http://www.ancom.org...eleviziune_5537

Edited by Lieutenant, 26 April 2017 - 15:14.


#9945
KikeSetien

KikeSetien

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 26.04.2017
Salutare dragi colegi, sunt nou pe forum, si am si eu doua intrebari legate de abonament
1. In luna decembrie m-am portat de la Orange la Vodafone si am primit urmatoarea oferta: 3 luni net nelimitat(20gb net lunar, nelimitat minute sms nationale, 400 min internationale, 500mb+500sms/minroaming) totul la 20 euro.
Din iunie am inteles ca se vor face modificari contractuale, pot renunta la contract si sa ma mut din nou la Orange?( ce parere aveti de abonament).
2. In luna Iulie imi expira si celalalt abonament la Orange(actual 20E) cum as putea beneficia in luna iulie/august de un Galaxy S8 la un pret accesibil( pana in 250E Si un abonament de max 15E) fiindca din proprie experienta ca si abonamentul anterior nu au venit cu nici o oferta, si au inceput sa ma sune decat dupa ce am facut cererea de portare(fiind deja tarziu sa o anulez). Multumesc!

#9946
edri

edri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,691
  • Înscris: 26.02.2008
Deci roamingul va fi gratuit in EU  dar va lipsi (legal) cu desavarsire din abonamentele noastre Posted Image

Edited by edri, 26 April 2017 - 18:51.


#9947
onzaueb

onzaueb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,004
  • Înscris: 18.06.2007

View Postedri, on 26 aprilie 2017 - 18:49, said:

Deci roamingul va fi gratuit in EU  dar va lipsi (legal) cu desavarsire din abonamentele noastre Posted Image

Momentan inca este integrat si activat. Dispare doar daca semnezi Posted Image
Stai linistit, avem oameni vigilenti si vocali pe forum, vom sti cand vodafone va scuipa mizerii si vom sti cum sa le evitam. Exista pdf-uri, comunicare electronica, loguri iar ancom, anpc, opc trebuie sa-si castige si ei painea cumva.
Noi cu bere si bilete la vara spre destinatii calde europene Posted Image

Edited by onzaueb, 26 April 2017 - 19:44.


#9948
razvan_u

razvan_u

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,380
  • Înscris: 12.04.2008
Acum sa vezi intelegeri intre astia doi mari.

Primesti sms bla bla.... daca vrei bine daca nu pa.
Eu fericit, hai ca ma portez la altul, dar surpriza acolo o sa fie aproape identic ca la asta de la care plec.
Deci teapa.

Din ce vad e multa vrajeala cu roamingul asta.
Pana la urma UE a facut exact ce au dorit marii operatori.

Praf in ochi.
Pentru mine care ies de doua maxim trei ori pe an din tara nici nu prea conteaza, tot cartela locala este baza.

#9949
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 13.12.2006

View Postedri, on 26 aprilie 2017 - 18:49, said:

Deci roamingul va fi gratuit in EU  dar va lipsi (legal) cu desavarsire din abonamentele noastre Posted Image
zice cine? eu unul nu mai iau dupa niste nume inventate in spatele carora la o tastatura sta un fraier si rade de mine. arunca unu o castana si eu trebuie s-o inghit ca sa zice el.

in primul rand se vehiculeaza pe aici ca vodafone a inceput sa schimbe abonamentele....sa apara print cu contractu. fotografiat, pus pe el niste hartiuta ca sa acopere datele personale, etc...sau o pozitie oficiala a companiei in presa referitor la acest subiect.

eu am vazut reclama la TV de la vodafone in care spunea ca ofera abonament cu beneficii care le poti folosi acasa sau in roaming. nici dupa asta nu mai iau in totalitate dar tind sa-i cred deoarece o reclamatie la ANPC pentru reclama mincinoasa ii costa.

deci pana acum avem reglementarile UE care spun : abonamentele nationale cu beneficii pot fi folosite in roaming fara a fi taxat. pana nu vad o dovada palpabila ca e altcumva puteti sa va scoateti si ochii pe forum ca nu-s curios.

#9950
Catalinr

Catalinr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 768
  • Înscris: 04.05.2004
colegul care s-a plans de acea clauza a optat pentru un abonament negociat la retentie, nu un abonament din oferta comerciala. cele comerciale au roaming inclus, e specificat clar.
abonamentul de la retentie la un pret mic poate avea tot felul de clauze, inclusiv cea cu roaming contracost, nu te obliga nimeni sa-l accepti. platesti putin, ai trafic doar national.
mi-e greu sa inteleg cum cineva are pretentia sa aiba nelimitat in roaming la 5e. ca idee, 5e ii cheltuiesti pe doua calatorii cu metroul in UE.

Edited by Catalinr, 26 April 2017 - 22:13.


#9951
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 13.12.2006

View PostCatalinr, on 26 aprilie 2017 - 22:03, said:

mi-e greu sa inteleg cum cineva are pretentia sa aiba nelimitat in roaming la 5e.
pretentii avem toti :)

ideea e ca abonamentul national sa poata fi folosit si in alte tari UE fara taxe suplimentare. DAAAR in limite rezonabile, ceea ce se tot explica si in regulamentele UE si pe aici.
adica ai un abonament, si iti iei vacanta o luna sa vizitezi spania, franta, grecia, etc. dar dupa acea luna te intorci acasa. nimeni n-o sa iti spuna vreodata nimic despre roaming ca taxe, ca tarife suplimentare, ca... dar daca cu acelasi abonament te duci la munca in italia juma de an, dupa 4 luni o sa cam ai cost suplimentar. si e de bun simt chestia asta si 4 luni totusi mie mi se pare mult. daca sunt consecutive...ca daca sunt cumulate atunci e un termen rezonabil.

View PostCatalinr, on 26 aprilie 2017 - 22:03, said:

cele comerciale au roaming inclus, e specificat clar.
eu nu inteleg o chestie. roamingul e o chestie ca si 4G-ul. ii dai on-off. daca ai retea de 4G stai pe 4G, daca te duci la tara treci pe 2G. asa vad si roamingul..ai retea nationala tot timpul, ai trecut granita faci switch pe roaming...adica alta retea.  neuronii mei inca nu pot sa conceapa cum si de ce o companie de telefonie ar vrea sa iti interzica sa treci pe reteaua altuia.

intelec ca atunci cand treci pe roaming sa iti ceara tarife nationale. deci ai un abonament cu 100 minute nationale si atat. treci granita si vorbesti. UE zice ca acele 100 nationale ar trebui sa fie valabile si in roaming.  dar compania de telefonie printr-o clauza contractuala(abuziva in opinia mea-> sesizare anpc) specifica faptul ca alea 100 sunt doar nationale. atunci ai doua variante: 1. vb in roaming dar platesti ca si cum ti s-ar fi terminat minutele si vorbesti national in alta retea. si varianta 2. nu ai semnal in roaming.

ei, varianta 2 mi se pare aberanta si imposibila.

#9952
Catalinr

Catalinr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 768
  • Înscris: 04.05.2004
tu compari cu 4G, on/off, dar nu e asa.
VDF plateste catre operatorii care iti ofera tie servicii cat esti in roaming. iar la 5e cat ia de la tine, chiar nu merita. consumi mai mult decat platesti

discutam ca romanii rupti in cur despre doua calatorii de metrou. mai mult costa timpul si energia pe care le pierdem aiurea pe acest subiect.
eu as opta pentru un abonament de 10e nelimitat cu 3Gb in roaming, iar daca il prelungesti intr-o zi de luni, sunt oferte cu 3e reducere. deci la 7e ai si roaming.
fata de cei 5e initiali, 2e diferenta, mai putin decat o bere.

dar asa e romanul, plateste sute/mii de euro pe excursii ca sa puna poze pe fb, si plange la cei 2e in plus cat ar fi un abonament cu roaming inclus.

Edited by Catalinr, 26 April 2017 - 22:54.


#9953
onzaueb

onzaueb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,004
  • Înscris: 18.06.2007
CSStanciu si Catalinr, sunteti cel putin off-topic. De ce nu deschideti voi cate un thread unde sa se discute problemele voastre?

#9954
DonGiulliano

DonGiulliano

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,329
  • Înscris: 08.09.2010
corect. topic separat pt roaming!!!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate