Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrebari srl nou

Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

Femei care nu vor sa alapteze

- - - - -
  • Please log in to reply
709 replies to this topic

#37
Moaca

Moaca

    Mâță leșinată

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,235
  • Înscris: 31.07.2007

View PostBogdan R, on 30th November 2009, 11:29, said:

Epiziotomie in cezariana? :lol: Cine te-a mintit?
Cred ca Thomas a amestecat in acelasi post cezariene si nasteri normale (cu epiziotomie), ca sa ilustreze trauma mamei cu ocazia nasterii, in ambele variante.

#38
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,916
  • Înscris: 25.06.2007

View Postirinuca8082, on 30th November 2009, 11:32, said:

citeste mai atent posturile carora le dai reply. ;)
Thomas- se referea la cezariana versus nastere normala.


View PostMoaca, on 30th November 2009, 11:33, said:

Cred ca Thomas a amestecat in acelasi post cezariene si nasteri normale (cu epiziotomie), ca sa ilustreze trauma mamei cu ocazia nasterii, in ambele variante.
Mda, se poate..
Nu-s eu destul de subtil,se pare...  :rolleyes:


View Postroua, on 30th November 2009, 11:32, said:

o persoana care sustine ca e important alaptatul unui bebel dar care ii da inainte cu avortul sau alte lucruri e ipocrita.
Sau cel putin off-topic...

#39
roua

roua

    Purtam marea in buzunarul de la piept.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,901
  • Înscris: 05.11.2006

View Postmagie_noire, on 30th November 2009, 01:45, said:

Foarte frumos spus, dar asta inseamna deja sa aderi la un sablon. Si probabil ca aceste sabloane sunt si cele care ne sperie, gen `casnicia clasica`, `parintii clasici`. Poate chiar tunsoarea aia scurta care iti e recomandata sa o adopti dupa ce nasti ca na, e mai usor de intretinut.

Da, cunosc chestia asta cu sabloanele. Ce intelegi printr-un sablon? Ii dai o conotatie peiorativa, desi nu stiu ce intelegi prin el. Sablon e si faptul ca daca faci abces la un dinte trebuie neaparat sa mergi la stomatolog.Unii isi baga cine stie ce prin gingii sa se excluda din sablon. Exista anumite lucruri in viata asta care comporta niste pasi si oleaca de autocunoastere. E un sablon faptul ca nasterea e un proces foarte complex atat pentru mama cat si pentru cel care se naste? Pui cuvintele intr-o reprezentare gresita. Atunci cand ai de-a face cu o anumita situatie ea trebuie gestionata conform unor modele care iti asigura succesul. Treaba cu taiatul parului nu e una obligatorie dupa cum nici alaptatul nu e dar nu crezi ca punem in comparatie doua treburi care au conotatii si consecinte diferite?

View PostBogdan R, on 30th November 2009, 11:41, said:

Sau cel putin off-topic...

Va mai fi.. :lol:

Edited by roua, 30 November 2009 - 11:47.


#40
irinuca8082

irinuca8082

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,985
  • Înscris: 04.03.2007

View Postroua, on 30th November 2009, 11:32, said:

Pe cuvant daca am inteles ce sustii.

Dar incerc, adica o persoana care sustine ca e important alaptatul unui bebel dar care ii da inainte cu avortul sau alte lucruri e ipocrita. Pai stai putin eu cred ca aici trebuie clarificat despre ce vorbim. Cand iei decizia de a avorta iti pui in joc sanatatea. Dar atunci cand decizi sa avortezi iei in considerare o multime de factori. Sa spunem ca e un drept pe care o femeie il are de a gestiona nu numai propriul trup dar si posibila existenta a unui om. Eu n-am sustinut ca nu poti dispune de propriul corp asa cum doresti. Dar trebuie sa analizezi situatiile in functie de context. Cand te hotarasti sa devii mama trebuie sa iti asumi ca va exista o perioada de minim 2-3 ani in care exista posibilitatea (certitudinea in cele mai multe cazuri) sa suferi transformai serioase. Ele trebuie luate in calcul, dupa cum trebuie luat in calcul ca a face un copil comporta renuntari. Asta e o evidenta. De ce factura si cum sunt e alta discutie.
eu cred ca am fost destul de clara. vorbeai de traume, inclusiv cea intrauterina, si asta dupa ce in cateva posturi, atat tu cat si alti membrii vorbeati de dreptul pe care copilul il are, la un mediu santaos si echilibrat, intra sau extrauterin. si eu, cunoscand sustinerea ferventa a userilor sl despre avort, am spus ca este un standard dublu sa discuti si sa judeci unele femei carora le repugna alaptatul, cand cei care o fac uita sau omit ca si avortul este o trauma considerabil mai accentuata, pentru copil.
eu nu judec femeile care avorteaza sau nu, care alapteaza sau nu, doar sugeram ca oamenii, in general, apeleaza la valori atunci cand acestea se pliaza pe cazul lor  si il sustin. :) pot cel mult sa contesc o lege ipocrita.

si apoi, poti fi mama si accidental, fara sa "te hotarasti". aia era ideea. daca ne e confortabila situatia, aderam la e, ii aplicam o valoare, ii dam acesteia grad de universalitate si apoi, in numele ei, judecam pe altii. indeosebi atunci cand este vorba de un domeniu inca plin de necunoscute si discutabil, valoric.

#41
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,916
  • Înscris: 25.06.2007

View Postroua, on 30th November 2009, 11:47, said:

Va mai fi.. :lol:
Daaa, e obiceiul casei.... <_<


View Postirinuca8082, on 30th November 2009, 11:56, said:

avortul este o trauma considerabil mai accentuata, pentru copil.
Mai rar asa perla! :roflmaofast:

#42
Balalaika

Balalaika

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 457
  • Înscris: 19.08.2007

View Postmagie_noire, on 30th November 2009, 01:45, said:

Foarte frumos spus, dar asta inseamna deja sa aderi la un sablon. Si probabil ca aceste sabloane sunt si cele care ne sperie, gen `casnicia clasica`, `parintii clasici`. Poate chiar tunsoarea aia scurta care iti e recomandata sa o adopti dupa ce nasti ca na, e mai usor de intretinut.
A-ti asuma un rol social in plus o faci tot in contextul propriei identitati. Ceea ce se schimba, vine ca sa completeze, nu sa elimine. Ok, poate sa si elimine dar asta numai daca simti ca vrei. E o schimbare pe care o permiti, si de ce nu, ca sa evoluezi. Nu ca sa ti se intample. Poti fi mama ramand si tu insati. Vei schimba cat veti avea nevoie toti 3 (copilul, sotul, tu). Pentru ca in aceasta ecuatie RAMAN IN CONTINUARE 3.
Personal nu ma simt presata de nici o revista sa arat sexi si dupa ce nasc. Daca raman, cu atat mai bine, cine spune ca o femeie care a nascut nu poate sa mai arate bine? Si nici nu e recomandat, parerea mea, sa nu o mai intereseze.
WhatDoIknow, sau ceea ce stii, stii bine, Experientele nu ne transforma pe toti la fel si mai ales avem dreptul si de ce nu datoria sa fim diferiti. Putem fi insa diferiti si pasandu-ne atat de noi cat si de copil, intr-un fel matern/patern si responsabil. Ce e rau in asta?

Nu stiu,am asa o impresie ca pentru confortul tau psihic ai deschis acest topic pentru a primi din partea celorlalti feddback-uri pozitive cu privire la decizia de a nu alapta.Sa inteleg ca te afli in aceasta situatie si ca sa nu te mai simti vinovata incerci sa-ti impui ideea?Asta e impresia mea,desigur ca poate fi eronata,dar asta a rezultat din ceea ce am citit pana acuma.

Decizia asta de-a nu alapta ii apartine fiecarei femei care ajunge sa fie mama,asa cum am vazut cum unele prefera sa-l invete de mic vegetarian sau mai stiu eu cum,asa si aici ,decizia iti apartine.Ca e buna sau nu,asta e altceva.Pe de-o parte ma gandesc ca atunci cand vrei sa nu alaptezi are un background interesant,in sensul ca ,exista un stereotip inradacinat cum ca ,atunci cand nasti un copil,de acum incolo,important este copilul si ca de acum inainte rolul de mama este principal,urmand dupa rolul de sotie si la coada cea de femeie propriu-zis (da stiu,femeie de nasti,dar ca sa-ti si asumi acest rol si de a te comporta ca atare,asta-i o alta problema,vorbesc strict de nivelul psihologic) .E normal sa apara nesiguranta,deoarece ,fiind investita cu un nou rol,iti e greu sa te adaptezi si apar automat numeroasele respingeri (asta pentru ca rolul de femeie este inlocuit si dreptul tau  de a mai avea grija de propria persoana incepe sa dispara) si tinzi sa-ti impui anumite convingeri,tocmai pentru a-ti pastra si acest rol de femeie.
Pe scurt,nesiguranta si frica de schimbare apar ,deoarece apar acele modificari majore care-ti schimba viata permanent .

Cand apar decizii de genul:eu nu vreau sa alaptez ,eu nu vreau sa nu stiu ce,personal cred ca ar trebui sa te intrebi :De ce ? .Nu,nu pentru ca ti se lasa sanii,nu asta-i cauza (parerea mea) asta-i doar rezultatul .Noi oricum imbatranim,oricum ni se lasa sanii,fundul,facem riduri,e firesc ,important e cum ,mai exact cu cat accepti mai usor schimbarile din viata ta,cu atat mai usor iti e sa faci fata ,implicit o femeie care-si asuma in egala masura rolul de mama si femeie poate sa aiba grija si de copil si de ea,fara a face compromisuri majore.

#43
irinuca8082

irinuca8082

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,985
  • Înscris: 04.03.2007

View Postroua, on 30th November 2009, 11:47, said:

Da, cunosc chestia asta cu sabloanele. Ce intelegi printr-un sablon? Ii dai o conotatie peiorativa, desi nu stiu ce intelegi prin el. Sablon e si faptul ca daca faci abces la un dinte trebuie neaparat sa mergi la stomatolog.Unii isi baga cine stie ce prin gingii sa se excluda din sablon. Exista anumite lucruri in viata asta care comporta niste pasi si oleaca de autocunoastere. E un sablon faptul ca nasterea e un proces foarte complex atat pentru mama cat si pentru cel care se naste? Pui cuvintele intr-o reprezentare gresita. Atunci cand ai de-a face cu o anumita situatie ea trebuie gestionata conform unor modele care iti asigura succesul. Treaba cu taiatul parului nu e una obligatorie dupa cum nici alaptatul nu e dar nu crezi ca punem in comparatie doua treburi care au conotatii si consecinte diferite?



Va mai fi.. :lol:
eu cred ca sablonul se aplica exclusiv la fenomenele sociale, la masuri si judecati. de multe ori, asa cum ai precizat si tu, are sens peiorativ. ;)  ca parametrii si legile fizice dupa care functioneaza universul, ma indoiesc ca ar constitui un sablon. pot fi cel mult o matrice, care sa ajute omul sa-l inteleaga. legile fizice, inclusiv senzatia de durere transmisa de substantele chimice, nu au nimic valoric, peiorativ sau tendentios atasat.  :rolleyes:

Edited by irinuca8082, 30 November 2009 - 12:05.


#44
roua

roua

    Purtam marea in buzunarul de la piept.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,901
  • Înscris: 05.11.2006

View Postirinuca8082, on 30th November 2009, 11:56, said:

eu cred ca am fost destul de clara. vorbeai de traume, inclusiv cea intrauterina, si asta dupa ce in cateva posturi, atat tu cat si alti membrii vorbeati de dreptul pe care copilul il are, la un mediu santaos si echilibrat, intra sau extrauterin. si eu, cunoscand sustinerea ferventa a userilor sl despre avort, am spus ca este un standard dublu sa discuti si sa judeci unele femei carora le repugna alaptatul, cand cei care o fac uita sau omit ca si avortul este o trauma considerabil mai accentuata, pentru copil.
eu nu judec femeile care avorteaza sau nu, care alapteaza sau nu, doar sugeram ca oamenii, in general, apeleaza la valori atunci cand acestea se pliaza pe cazul lor  si il sustin. :) pot cel mult sa contesc o lege ipocrita.

si apoi, poti fi mama si accidental, fara sa "te hotarasti". aia era ideea. daca ne e confortabila situatia, aderam la e, ii aplicam o valoare, ii dam acesteia grad de universalitate si apoi, in numele ei, judecam pe altii. indeosebi atunci cand este vorba de un domeniu inca plin de necunoscute si discutabil, valoric.

Eu judec ma rog opinez in functie de context. Cand te hotarasti sa renunti la o sarcina e una si cand te hotarasti sa faci un copil e alta treaba. Ambele sunt problematice, pe ambele se poate discuta la infinit. Da, ai dreptul sa faci cceea ce consideri cu propriul corp, odata insa ce ai nascut un om eu zic ca autoanaliza e importanta daca nu decisiva. Pentru ca repet, aceasta treaba cu non alaptarea, cu schimbarile corporale vin cu cocoasa in spate, nu se nasc asa brusc.

Edited by roua, 30 November 2009 - 12:11.


#45
irinuca8082

irinuca8082

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,985
  • Înscris: 04.03.2007

View PostBogdan R, on 30th November 2009, 11:59, said:

Daaa, e obiceiul casei.... <_<



Mai rar asa perla! :roflmaofast:
o sa iti mai acord atentie cand absolvi gradinita.

#46
roua

roua

    Purtam marea in buzunarul de la piept.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,901
  • Înscris: 05.11.2006

View Postirinuca8082, on 30th November 2009, 12:02, said:

eu cred ca sablonul se aplica exclusiv la fenomenele sociale, la masuri si judecati. de multe ori, asa cum ai precizat si tu, are sens peiorativ. ;)  ca parametrii si legile fizice dupa care functioneaza universul, ma indoiesc ca ar constitui un sablon. poate fi cel mult o matrice, care sa ajute omul sa-l inteleaga. legile fizice, inclusiv senzatia de durere transmisa de substantele chimice, nu au nimic valoric, peiorativ sau tendentios atasat.  :rolleyes:

Treaba e simpla si o spun practic. Nu e obligatoriu sa alaptezi dar alaptatul nu e o chestiune de mase decat in masura in care e o chestiune care ar trebui facuta (cand spun trebuie ma refer la necesitate nu la obligatie), pentru bebe. Nu e obligatoriu sa mergi la stomatolog dar ar fi extraordinar sa o faci daca ai un abces.

Despre sabloane in genere si cum se uziteaza ele putem discuta pe alt topic, cred. :)

Edited by roua, 30 November 2009 - 12:39.


#47
irinuca8082

irinuca8082

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,985
  • Înscris: 04.03.2007

View Postroua, on 30th November 2009, 12:03, said:

Eu judec ma rog opinez in functie de context. Cand te hotarasti sa renunti la o sarcina e una si cand te hotarasti sa faci un copil e alta treaba. Ambele sunt problematice, pe ambele se poate discuta la infinit. Da, ai dreptul sa faci cceea ce consideri cu propriul corp, odata insa ce ai nascut un om eu zic ca auoanaliza e importanta daca nu decisiva. Pentru ca repet, aceasta treaba cu non alaptarea, cu schimbarile corporale vin cu cocoasa in spate, nu se nasc asa brusc.

da, stiu. asta am inteles. dar problema este pusa in momentul acesta, cand exista alternative la alaptat. nu spun ca au aceeasi calitate nutritiva si emotionala, dar nu schimba in mod dramatic si necesar dezvoltare copilului. in momentul in care ai alternative, poti sa alegi.
cnsider, se asemenea, ca a refuza sa alaptzi copilul atunci cand poti si nu vrei din motive nemedicale, poate fi un moft. insa, asa cum sustineau si alte userite, este foarte important si confortul psihic al mamei, care, in toate discutiile, este trecuta pe plan secund. iar eu cred, ca fiecare om este o valoare in sine, nereductibila la altele. femeia, in acest caz, nu este doar un "recipient".

Edited by irinuca8082, 30 November 2009 - 12:15.


#48
roua

roua

    Purtam marea in buzunarul de la piept.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,901
  • Înscris: 05.11.2006

View Postirinuca8082, on 30th November 2009, 12:14, said:

da, stiu. asta am inteles. dar problema este pusa in momentul acesta, cand exista alternative la alaptat. nu spun ca au aceeasi calitate nutritiva si emotionala, dar nu schimba in mod dramatic si necesar dezvoltare copilului. in momentul in care ai alternative, poti sa alegi.
cnsider, se asemenea, ca a refuza sa alaptzi copilul atunci cand poti si nu vrei din motive nemedicale, poate fi un moft. insa, asa cum sustineau si alte userite, este foarte important si confortul psihic al mamei, care, in toate discutiile, este trecuta pe plan secund. iar eu cred, ca fiecare om este o valoare in sine, nereductibila la altele. femeia, in acest caz, nu este doar un "recipient".

Nu e un moft, tocmai. :) Are niste factori acolo in spatele moftului. Nu pun mama pe plan secundar ci tratez situatia ca pe o balanta unde am un nou nascut si o femeie proaspat devenita mama, ambele talere necesita atentie. Insa nou nascutul e dependent total de talerul celalalt. Acest lucru nu trebuie uitat.

Eu nu am fost un bebe alaptat, si har domnului nu am avut probleme. Din motive medicale maica-mea n-a putut. Insa acesta e un proces extraordinar daca e gestionat cum trebuie. Nimic altceva nu il inlocuieste, mai spun odata referindu-ne la aceasta etapa de dezvoltare. E o sursa de apropiere intre mama si copil fantastica. Nu inseamna ca altele nu sunt, atentie.

Edited by roua, 30 November 2009 - 12:22.


#49
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,916
  • Înscris: 25.06.2007

View Postirinuca8082, on 30th November 2009, 12:04, said:

o sa iti mai acord atentie cand absolvi gradinita.
Ce sa zic, mor de ciuda :lol:

#50
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

View Postmagie_noire, on 28th November 2009, 13:10, said:

Nimic nu suscita dispute mai aprinse intre femei decat subiectul alaptarii. Exista o tabara a sustinatoarelor fervente, iar cele care simt ca nu vor sau nu pot face asta sunt stigmatizate sau li se inoculeaza ideea ca nu sunt mame bune/copilul va avea probleme etc. Da, sunt femei care nu vor sa alapteze. De teama ca li se lasa sanii, ca le repugna ideea, din cauza durerii, etc. Nici nu conteaza dc, dar ele exista si au dreptul sa aleaga, sa fie un pic egoiste, de ce nu? Putine sunt insa cele care vor sa recunoasca.

Ce spuneti, deschidem cutia Pandorei? Hai sa dezbatem acest subiect, si fiecare sa  isi spuna deschis opinia... :D sau sa impartaseasca din experienta sa.
Ok, dreptul lor, dar vezi tu ca tot ele se apuca sa dea cu cacao in cele care alapteaza, cum faci tu pe topicul asta... ca sa nu se mai simta atat de egoiste.
Am si eu o intrebare, de unde stii tu de placerea aia obtinuta de la bebelus, daca n-ai alaptat... sau numai aia te intereseaza ? ca mai sunt si alte faze la alaptat nu numai placerea.

Edited by Cr1spy, 30 November 2009 - 12:57.


#51
c72_c72

c72_c72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,929
  • Înscris: 19.02.2008
Chit ca risc sa repet ce au scris si cei dinaintea mea,

Daca nu doresti sa alaptezi desi poti, in mod sigur nu ai fost pregatita sa devii mama. Existi prin sanii tai probabil frumosi. Iti iubesti mai mult tzatzele decat copilul.

Nu cred ca e vorba de confort, bataia de cap e mai mare cu preparatul laptelui decat natural.



..Parerea mea de neavizat.

#52
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

View Postc72_c72, on 30th November 2009, 12:44, said:

Nu cred ca e vorba de confort, bataia de cap e mai mare cu preparatul laptelui decat natural.
Tocmai ca astfel ii demonstreaza lui Pisi handicapatu' niste kestii pe care el, daca nu e femeie de unde sa le stie ???
...."Mama care se sacrifica" nu ca alea care le suge copilul tzatza... depravatele.

Bine ca s-au facut progrese in ceea ce priveste calitatea laptelui preparat, pentru mamele care ar vrea sa alaptaze dar nu pot.

Edited by Cr1spy, 30 November 2009 - 13:12.


#53
irinuca8082

irinuca8082

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,985
  • Înscris: 04.03.2007

View PostCr1spy, on 30th November 2009, 12:51, said:

Tocmai ca astfel ii demonstreaza lui Pisi handicapatu' niste kestii pe care el, daca nu e femeie de unde sa le stie ???
...."Mama care se sacrifica" nu ca alea care le suge copilul tzatza... depravatele.

Bine ca s-au facut progrese in ceea ce priveste calitatea laptelui preparat, pentru mamele care ar vrea sa alaptaze dar nu pot.
pai de la adam si eva femeia a fost judecata si valorizata (hehe, ce joc lingvistic) doar instrumental, mai putin ultimii 30 de ani,  mai putin tarile germano-anglo-saxone, si mai putin in familiile cu educatie. e teribil de greu sa rastorni judecati de asemenea factura, daca ai in vedere ca pana mai acum 100 de ani, marii ganditori si politicieni se intrebau daca femeia este si ea tot om, ca si barbatul.

View Postroua, on 30th November 2009, 12:21, said:

Eu nu am fost un bebe alaptat, si har domnului nu am avut probleme.
si eu tot in aceeasi situatie am fost. si am un sistem imunitar destul de puternic, alergii ioc, rezistenta la variatiile de temperatura, etc.
copiii din romania si din europa de est sunt mai bolnaviciosi , in general. si adultii la fel, si asta nu depinde atat de alaptarea naturala au ba, cat de primele vaccinuri si de alimentatie. sunt multe femei al caror lapte nu este bogat nutritiv, ori pentru ca au o alimentatie deficitara, ori din alte motive. iar in ziua de azi sunt din ce in ce mai multe vitamine si suplimente specifice si complexe. nasterea si imprejurarile ei, ca si alte procese biologice, sunt din ce in ce mai putin sunt sub zodia contingentului in lumina progreselor medicale continue. :)

in sua de ex, copiilor li se fac vaccinuri foarte puternice, sunt foarte rezistenti la temperaturi joase stau imbracati foarte sumar si cu sandalute, iarna), femeile americane nu stiu ce inseamna sa racesti la ovare, sa ai infectii urinare si dureri menstruale puternice. m-am si contrazis cu doi medici femei care mi-au spus ca este imposibil anatomic , deoarece ovarele sunt protejate de tesuturi grase. well..
depinde si de clima, cred. asta par examplu.

apoi, in ceea ce priveste emotionalul, tot niste cercetari, ale unor grupuri medicale suedeze au infirmat faptul ca afectiunea mamei este indispensabila, sau mai importanta decat a tatalui, bunicilor sau oricarei alte persoane care este  aproape de copil din primele luni de viata.
in cazul unor nou-nascuti cu diverse afectiuni, tatal, mama , bunicii sau parinti adoptivi, au fost 'somati' sa stea langa copil , pentru a-i favoriza vindecarea. nu s-a remarcat NICI O DIFERENTA intre rezultate, aportul afectiv fiind eficient indiferent  de persoana apropiata copilului.  cee ce conteaza este intensitatea afectiunii, nu persoana. deci, povesti cum ca doar mama ii poate da acel "ceva" sau bebeul isi aduce aminte de bataile inimii mamei din viata intrauterina&co sunt doar povesti.

dezvoltarea copilului depinde in mult mai mica masura de felul in care este alaptat, ci de un intreg complex biologic si psihic.

Edited by irinuca8082, 30 November 2009 - 15:32.


#54
Thomas-

Thomas-

    Nunc plaudite omnes!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,436
  • Înscris: 31.10.2008

View Postroua, on 30th November 2009, 10:35, said:

Este traumatizant procesul pentru amandoi, atat pentru mama cat si pentru fat. Dar ce facem acum, punem mai mult accent pe ce de fapt? Pe faptul ca se naste un om sau pe faptul ca acest lucru se produce in conditii traumatice? Eu cred ca acest episod din viata unei femei trebuie luat per ansamblu si mai ales ca atare, implica suferinta fizica si psihica, in diverse grade. Dar dai nastere unui om. Mie mi se pare incredibil acest lucru si nu sunt mama. Inca.

Da, dar singura care resimte trauma este mama, nu copilul.

View Postroua, on 30th November 2009, 10:35, said:

Secundar,  a elimina perioada imediat de dupa nastere spunanad ca e important abia peste nu stiu cati ani ce fel de mama esti si cum te porti e fals. Conteaza din primul moment si sunt studii in acest sens. Nu poti elimina o etapa de dezvoltare as spune cruciala din viata copilului. Ca sa nu mai spun de cea intrauterina.

Nu elimin nicio perioada, atrag doar atentia asupra  unor exagerari care se fac in detrimentul mamei, care este om. Nu poti sa ai pretentia sa alaptezi un copil daca asta iti produce neplaceri fizice si/sau psihice, cand ai alte posibilitati. Inteleg foarte bine sacrificul matern, atata timp cat nu devine o exagerare. Trebuie sa existe un oarecare echilibru intre avantejele copilului si dezavantajele mamei.

View Postroua, on 30th November 2009, 10:35, said:

In legatura cu durerile si cu tot ce implica acest proces sustin inca o data ca o femeie mai ales cele care au anumite sensibilitati trebuie sa se pregateasca pentru tot ce inseamna a purta in pantec si a dat nastere unui copil, atat fizic cat si psihic. Acum exista nenumarate posibilitati de a o face, ai sanse mai mari asa sa excluzi culpabilizarea/acuzarea copilului pentru proasta gestionare a propriilor suferinte/dureri.

Te pregatesti, te pregatesti,dar pana esti pus in fata faptului nu poti sti cum reactionezi. Eg. Stiu un bebelus caruia i-au crescut dintii foarte repede,a stfel incat mamei ii snagerau sfarcurile dupa alaptat. Si asta constant, pana cand nu era decat o mare rana. Ok, o fi mai sanatos sa fi alaptat, dar nu in situatia asta.

View Postc72_c72, on 30th November 2009, 12:44, said:

Daca nu doresti sa alaptezi desi poti, in mod sigur nu ai fost pregatita sa devii mama. Existi prin sanii tai probabil frumosi. Iti iubesti mai mult tzatzele decat copilul.

Pana te lasa barbatu' si tatal ca ai tatele lasate si toti sar pe tine ca nu ai stiut sa-l tii acasa, rait?

View PostMoaca, on 30th November 2009, 11:33, said:

Cred ca Thomas a amestecat in acelasi post cezariene si nasteri normale (cu epiziotomie), ca sa ilustreze trauma mamei cu ocazia nasterii, in ambele variante.

Ma refeream la nasterile normale cu epiziotomie, date ca suprem exemplu de dragoste materna versus cezarianele facute de niste fiinte amorale si egoiste.

View Postroua, on 30th November 2009, 12:21, said:

Nu e un moft, tocmai. :) Are niste factori acolo in spatele moftului. Nu pun mama pe plan secundar ci tratez situatia ca pe o balanta unde am un nou nascut si o femeie proaspat devenita mama, ambele talere necesita atentie. Insa nou nascutul e dependent total de talerul celalalt. Acest lucru nu trebuie uitat.

Exista si tatal, si bunicii, si doctorii - un copil e un efort colectiv, so to speak.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate