Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Vodafone lanseaza noua oferta - W...

Recomandare placa de sunet

Samsung ue55mu6402 optiuni/setari...
 Transmitere Index ENEL

Tradiția impodobirii bradulu...

R.I.P avocatul31

Plutitor cu temporizator
 Lacuit la temperaturi scazute

Network Signal Guru

Cum se monteaza obiectul asta?

Aveti idee, se mai poate seta ton...
 Curent AC produs de alternator

GDPR | Algoritm computer vision p...

Elveția ia in considerare in...

Windows Defender recuperare
 

Windows se7ven and Mac os

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
andreiprc

andreiprc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 30.10.2008
Se poate de instalat se7ven si mac os pe acelasi calculator,adica sa fie ambele ,si la inceput sa imi aleg OS-ul  pe care sa stau se7ven sau mac os
Am incercat,instalez se7ven si mai apoi Mac-ul dar dupa ce fa restart apoi scrie HFS+ partition error. Ma indesc ca se7ven-ul nu da voie.Poate stie cineva vre-o metoda cum se poate de facut

#2
exorcistul

exorcistul

    just listen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,548
  • Înscris: 31.05.2006
Deja ma doare capul :lol:
Ce vrei tu sa faci pana la urma?

#3
Farrell

Farrell

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,848
  • Înscris: 09.01.2007
Prima data instaleaza OS X Snow Leopard si apoi Windows 7.

#4
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,237
  • Înscris: 26.11.2001
E bine de stiut, ai computer Apple? :D

Daca ai Apple, cauta Bootcamp.

#5
sergiu8606

sergiu8606

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 351
  • Înscris: 30.10.2009
frate daca nu ai mac mai bn nu instala vreo versiune piratata de mac os x ca faci un rahat

#6
andreiprc

andreiprc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 30.10.2008

View Postexorcistul, on 24th November 2009, 21:36, said:

Deja ma doare capul :lol:
Ce vrei tu sa faci pana la urma?
Sa instalezi se7ven si Mac os x pe acelasi calculator.
Computerul nu e Apple e un cmpiter obisnuit.
Eu am instalat dar Cu windows Xp si Mac os X si mergea dar  cu se7ven nu se impaca.
Cred ca am sa fac asa cum ai zis voi instala intai Macu-ul si mai apoi se7ven.

#7
andreigherghe

andreigherghe

    Think different

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,034
  • Înscris: 27.12.2007
Mac-ul nu o sa mearga niciodata bine pe un calculator obisnuit!
Degeaba incerci!

#8
andreiprc

andreiprc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 30.10.2008

View Postandreigherghe, on 25th November 2009, 18:38, said:

Mac-ul nu o sa mearga niciodata bine pe un calculator obisnuit!
Degeaba incerci!
Esti sigur?

#9
hubbabub1601

hubbabub1601

    În grafic...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,455
  • Înscris: 18.01.2007

View Postandreiprc, on 26th November 2009, 16:07, said:

Esti sigur?

Sustin siguranta celui de mai sus.
Omul spune ca nu o sa mearga bine. Din asta eu pricep cum ca nu o sa functioneze optim, asa cum OS-ul a fost gandit. Si sunt perfect de acord.
Si da, exista spe mii de distro-uri hackintosh prin internet, o parte dintre ele chiar foarte permisive cand vine vorba de compatibilitate hardware. Insa OS X-ul este conceput sa functioneze pe masini Apple. Faptul ca rig-ul tau e tinut de un C2D, ai un Nvidia 9600 prin el si retea Atheros, nu inseamna cum ca hackintosh-ul ala va functiona precum os x-ul pe masina Mac.
Oricum, mult succes, zic, sa ai, si daca hackintosh-ul te convinge, poate faci si pasul catre un sistem Mac :)

#10
iuliusdobre

iuliusdobre

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 284
  • Înscris: 28.03.2005
eu am leopard si windows 7 pe un PC. merge fara probleme (chiar si tv-out-ul). am avut si snow-ul (instalat de pe dvd original) cu 7-le dar nu-mi mergea tv-out-ul si am renuntat (pentru moment). e drept ca sunt pe hdd-uri diferite si ca necesita ceva rabdare la instalare dar merge bine. pana acum nu am intampinat alte probleme in afara ca nu merge sleep-ul. ca etalon am MacPro-ul de la serviciu.

trebuie ca hard-ul de pe care boot-eaza sa fie ala cu osx-ul.

#11
andreiprc

andreiprc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 30.10.2008

Quote

eu am leopard si windows 7 pe un PC. merge fara probleme

pe acelasi HDD sau pe HDD diferite

#12
iuliusdobre

iuliusdobre

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 284
  • Înscris: 28.03.2005

View Postandreiprc, on 2nd December 2009, 22:20, said:

pe acelasi HDD sau pe HDD diferite

daca citeai tot ce-am scris vedeai "...e drept ca sunt pe hdd-uri diferite..."

#13
c_baias

c_baias

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 02.01.2007
Pe HDD-uri diferite:
- instalezi pe rand pe un HDD -  w7, pe celalalt o versiune OSX cu chameleon (bootloader) - vezi iaktosh v7.
- montezi apoi ambele HDD-uri, setezi in BIOS boot de pe HDD-ul cu chameleon (si OSX); la boot va porni chameleon-ul, ai ~10s pentru a alege HDD-ul de boot (dupa cele cca 10 s va boota macos).

Pe acelasi HDD:
- instalezi W7, apoi instalezi pe alta partitie un OSX, tot cu chameleon boot loader. OSX va modifica acea partitie ca si partitie de boot;
- temporar nu vei mai putea boot-a W7, nici via chameleon. Vei avea nevoie de un CD Gparted
- bootezi de pe CD, modifici partitia de boot pentru a boota W7.
- introduci apoi DVD-ul de instalare pentru W7, bootezi de pe el, treci de partea cu "select language", iar la urmatoarele optiuni alegi "repair"; repari W7, restartezi, verifici daca merge.
- introduci din nou CD-ul cu Gparted, modifici partitia de boot pentru a porni cu OSX. La urmatorul boot vei avea bootloader-ul chameleon, de unde vei putea alege ce sa boot-ezi: OSX, sau W7.

L.E. eu am testat doar varianta aceasta, cu chameleon. Alta varianta ar fi utilizarea EasyBCD v2 - beta, insa daca vei folosi impreuna cu chameleon vei avea o mare varza.

#14
andreiprc

andreiprc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 30.10.2008

Quote

apoi instalezi pe alta partitie un OSX, tot cu chameleon boot loader.
pai  chameleon il instalez pe cd cu osx sau cum?

#15
adyordache

adyordache

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 23.12.2009
io am windows 7 si am instalat mac os x 10.5.2 cu VMWare. de mers merge binisor ...acum am urmatoarea problema ... nu reusesc sa instalez vmware tools si prin urmare in mac nu am aceesi rezolutie la display ca si in win ... plus ca se vede 4:3 si display-ul e widescreen ... pls help.

#16
hubbabub1601

hubbabub1601

    În grafic...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,455
  • Înscris: 18.01.2007

View Postadyordache, on 23rd December 2009, 22:21, said:

io am windows 7 si am instalat mac os x 10.5.2 cu VMWare. de mers merge binisor ...acum am urmatoarea problema ... nu reusesc sa instalez vmware tools si prin urmare in mac nu am aceesi rezolutie la display ca si in win ... plus ca se vede 4:3 si display-ul e widescreen ... pls help.

...asta pentru ca nu exista VMWare Tools pentru MacOSX. Pachetele VMWT sunt disponibile doar pentru sisteme Windows si cateva distributii Linux. Poti, totusi, sa incerci sa folosesti driverii VMWT din pachetele .deb pentru Ubuntu, de exemplu, pe OSX-ul tau insa procedura este a dracului de complicata si rareori utila ca si finalitate.
Incearca si cu VirtualBox, poate-i ceva mai flexibil la setarea placii video emulate decat VMWare!

#17
c_baias

c_baias

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 02.01.2007

View Postandreiprc, on 23rd December 2009, 18:38, said:

pai  chameleon il instalez pe cd cu osx sau cum?
chameleon se va instala singur pe partitia pe care ai instalat OSX (mai putin in cazul in care customizezi instalarea si debifezi instalarea chameleon-ului).

Mai nou am experimentat ceva probleme cu dualboot win7_MOSX de pe acelasi HDD, in sensul ca nu mai reusesc sa bootez cu chameleon; asa ca am fost nevoit sa wchimb partitia de boot (initial era OSX, am pus WIN7); pentru OSX am pus un chameleon pe stick, si bootez de pe stick. :(

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate