Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over
 Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...
 Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua
 sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...
 

Sri Lanka

- - - - -
  • Please log in to reply
178 replies to this topic

#73
mars01

mars01

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 31.03.2009
Salutare tuturor,

Ma gandesc de ceva vreme sa-mi petrec anul acesta luna de miere in Sri Lanka si am nevoie de ceva sfaturi de la voi cei care ati mai fost acolo. Din cate am citit pana acum, toate-s bune si frumoase pana ajung la subiectul "perioada de vizitare". In Septembrie, perioada in care as vrea eu sa mergem, coasta de sud vest (si cea mai dezvoltata de altfel) este afectata de muson iar ca si varianta "safe" din punct de vedere meteorologic ar fi doar partea de nord est a insulei (Trincomalee, Passikudah).
Noi personal am vrea sa mergem in Hikkaduwa, Unawatuna, Galle insa nu stim la ce sa ne asteptam din partea vremii. De asemeni daca mergem pe coasta de est in Trincomalee mi-e teama sa nu ne plictisim, zona nefiind foarte dezvoltata.
Imi puteti da cateva sfaturi, care ar fi cea mai buna alegere in situatia asta? A fost cineva in aceste zone sa-mi poata da cateva sugestii?

Multumesc!

#74
flc

flc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 18.03.2008
am mers anul trecut exact in septembrie si a plouat o zi in zona mentionata de tine. ar fi pacat insa sa nu incluzi kandy in turul tau

#75
kempe3s

kempe3s

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 02.04.2012
Si eu am fost in septembrie anul trecut. Vremea e perfecta atat pe coasta de est, dar si in zona oraselor istorice: Sigyria, Pollonaruwa. Plus Elephant Gathering la Minneriya. Noi am fost la Arugam Bay, dar este o statiune de surferi, nu stiu cat de ok este pentru luna de miere. Passikudah insa pare a fi foarte misto pentru relaxare.

#76
emymar

emymar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 19.07.2010
Salutare tuturor,

Si eu sunt un pic îngrijorat de perioada musonului de vara care este din Mai pana in Septembrie. Noi vom fi in Galle de la jumătatea lunii Iunie pana la final.
Sper sa avem noroc,iar anul asta sa nu prindem zile ploioase sau vânt puternic. Ciudat ca cei de la agenție nu au pomenit nimic de asta când i-am întrebat de perioada musonului :)
Știe cineva cum va fi vremea in perioada aia?

Multumesc,



#77
emymar

emymar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 19.07.2010
Cred ca informările astea trebuia sa le fac pana sa cumpăr biletul :)

Am găsit pe MAE  ultima actualizare 22.03.14:

Situaţia de securitate din Sri Lanka prezintă încă riscuri la adresa turiştilor care călătoresc în această ţară, dat fiind faptul că situaţia internă nu este stabilizată pe întreg teritoriul ţării, după încheierea oficială a conflictului armat dintre forţele guvernamentale şi organizaţia secesionistă Liberation Tigers of Tamil Eelam, respectiv „Tigrii Tamili” (LTTE).
Cetăţenii români sunt sfătuiţi să evite deplasările în nordul ţării, cu excepţia excursiilor organizate de firmele de turism locale. Cei care doresc totuşi să călătorească în regiunile din nord trebuie să respecte strict instrucţiunile autorităţilor locale în momentul sosirii la posturile de control (terestre, maritime şi aeriene) de la punctele de acces în aceste zone, să evite intrarea în zonele de maximă securitate. Pentru deplasarea în aceste zone de maximă securitate din nord, vizitatorii trebuie să obţină, în prealabil, în mod obligatoriu, acordul din partea Ministerului Apărării local.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi cu insistenţă să îşi încheie o asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă şi să respecte următoarele recomandări:
Să evite locurile aglomerate, demonstraţiile, deplasarea pe timp de noapte în zone izolate ale ţării, precum şi în capitală.
Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini. Există un număr tot mai mare de incidente privind fraudarea cărţilor de credit.
În cazul deplasărilor individuale, să folosească pentru cazare doar hoteluri sau spaţii autorizate şi recomandate, să folosească cu precădere mijloacele de transport gen scutere cu trei roti (tuk – tuk) şi taxiuri ale firmelor autorizate.
Să evite zonele în care se află obiective militare, paramilitare sau guvernamentale.
Să deţină în permanenţă un document de identitate cu fotografie.
Să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale!
Să oprească la semnalul autorităţilor militare de la punctele fixe de control.
Se recomandă turiştilor care se deplasează pe cont propriu în Sri Lanka, să se cazeze la unităţile hoteliere recomandate de autorităţi. Aceste hoteluri sunt dotate cu cabinete medicale şi personal medical specializat.
Să se adreseze Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile pentru a obţine informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate.
Unitatea Epidemiologică din cadrul Ministerului Sănătăţii din Sri Lanka a semnalat creşterea numărului cazurilor de febră dengue în primele 5 luni ale anului 2013, la 13,978, dintre care 46% din aceste în capitala ţării, Colombo şi zona adiacentă Kurunegala.
Febra dengue este o boală transmisă de ţânţari, iar simptomele sunt: febră, dureri ale corpului, în principal ale articulaţiilor, dureri de cap, apariţia unor pete roşii pe corp şi, în unele cazuri hemoragii, cea mai comună fiind la nivelul gingiilor. Simptomele pot să apară după 7-10 zile de la momentul în care s-a produs înţepătura. Autorităţile din Sri Lanka recomandă cetăţenilor să consulte un medic dacă prezintă aceste simptome.


Eu as fi vrut sa vad tigrii dar nu din astia :), iar cu vaccinurile chiar nu știu dacă trebuie făcut ceva.



Asta a fost anul trecut in aceeași perioada

http://www.publika.m...40_1439891.html


#78
kempe3s

kempe3s

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 02.04.2012
Eu zic sa nu te ingrijorezi de tigri, mai ales ca vei sta in partea de Sud. Acolo se facea turism si cand razboiul era in toi. Cat despre fraudarea cartii de credit, cel mai bine este sa schimbi bani in aeroport, si nu ai probleme. Vacanta placuta si sa incercati sa vizitati cat mai mult din insula.

#79
LEVIATAN

LEVIATAN

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 30.07.2007
Eu zic sa nu te ingrijorezi de atentionarile MAE.Am fost in dec 2013 10 zile Colombo-Kandy-Nuwara Ellya-Yala-Unawatuna in regie proprie cu 2 copii si nu am avut nici un moment senzatia de pericol.

#80
mars01

mars01

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 31.03.2009

View Postemymar, on 23 martie 2014 - 10:15, said:

Salutare tuturor,

Si eu sunt un pic îngrijorat de perioada musonului de vara care este din Mai pana in Septembrie. Noi vom fi in Galle de la jumătatea lunii Iunie pana la final.
Sper sa avem noroc,iar anul asta sa nu prindem zile ploioase sau vânt puternic. Ciudat ca cei de la agenție nu au pomenit nimic de asta când i-am întrebat de perioada musonului Posted Image
Știe cineva cum va fi vremea in perioada aia?

Multumesc,

Salut, pot sa te intreb cu ce agentie mergi?

#81
emymar

emymar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 19.07.2010
Sunt foarte multe de povestit, cred ca pot scrie o carte, atat cu bune cat si cu rele. O sa sintetizez si revin.

#82
Groh

Groh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,595
  • Înscris: 03.09.2008
Salutare,
Pe 3 Septembrie ne imbarcam si noi(4 persoane) spre Sri Lanka.Lasand la o parte ca toata lumea ne intreaba ce cautam acolo si ca pe MAE e atentionare de risc(si turcia apare cu risc),ceva sfaturi utile aveti?Am citit pe aici ce se scrie,am citit si blogul lui Imperator,am mai citit si pe net.Stam im Unawatuna.E ceva de vizitat in zona aceea sau avem de mers mai departe?Multumesc

#83
intheworld

intheworld

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 27.08.2014
Salutare. Dupa ce am tot tatonat terenul cu o vacata in Sri Lanka in sfarsit in urma cu vreo 2-3 saptamani am achizitionat biletele, plecare catre Colombo, retur din Male.Compania aleasa Fly Dubai, mare greseala. Ieri dimineata am primit informare pe mail ca zborul de retur din Male a fost anulat si am ca varianta sa aleg un alt zbor sunand la call centerul din Dubai sau sa anulez si banii sa fie returnati sub forma unui voucher pe care sa il folosesc la o viitoare calatorie cu Fly Dubai. Cum a doua variata era exclusa am mers pe prima varianta si am sunat la call center rapid pentru ca exista o singura varianta pe care puteam sa o aleg, a doua zi. Si de aici incepe povestea. In primul rand call centerul in engleza este o gluma, operatorii vorbesc o engleza ingrozitoare si cu greu te intelegi cu ei. Dupa accent toti cu care am vorbit pareau indieni. Bun, am sunat la call center si cu greu am ajuns la raspunsul: trimit cererea la management pt aprobare, reveniti cu un telefon peste 4 ore pentru confirmare. Dupa 4-5 ore am luat-o de la inceput si am ajuns exact la acelasi raspuns. A doua zi, adica astazi am primit raspunsul, cererea nu a fost aprobata inca mai reveniti. De mentionat este faptul ca fiecare apel a durat aprox jumatate de ora deci in total o ora jumatate de minute internationale. si mai grav in acest moment nu stiu exact ce va fi cu vacanta mea. A mai patit cineva asa ceva sau doar eu am fost ghinionista? sper sa pot sa revin cu detalii despre vacanta pe care deja incepusem sa o planific si cu impresii de dupa Posted Image

Edited by intheworld, 27 August 2014 - 21:47.


#84
tak30ver

tak30ver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,287
  • Înscris: 16.01.2009
daca ai plecare din RO mergi frumos la biroul lor de la Victoriei sau suna la ei si vezi cum te pot ajuta , nu e vina ta ca s-a anulat zborul si cu siguranta gasesti alta intelegere aici.

#85
intheworld

intheworld

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 27.08.2014
tak30over, in disperare de cauza cand vedeam ca imi este foarte greu sa ma inteleg cu operatorii lor m-am gandit si la asta. Eram insa retincenta pentru ca eu nu cumparasem biletele prin ei ci direct de pe site. Ca urmare am mai facut o ultima incercare si am mai sunat o data la minunatul call center din Dubai. Dupa ce prima data mi s-a inchis telefonul in nas, nu stiu din ce motiv pentru ca nu intelegeam nimic din ce spune a doua oara am reusit sa primesc confirmarea ca zborul a fost schimbat. Si acum pot vedea si pe site ca zborul de intoarcere s-a mutat a doua zi. Nu pot sa spun cum este dupa doua zile de stres, totusi biletele au costat ceva banuti, ca sa nu mai spun de entuziasmul vacantei.
Acum mai am un oarecare stres cu zborul de dus pentru ca in toate review-urile se mentioneaza de intarzieri frecvente ale zborurilor Fly Dubai, iar escala la Dubai este de doar doua ore. Iar daca se pierde conexiunea si imi asigura un zbor a doua zi deja s-a stricat totul pentru ca exact dupa aterizare urmeaza sa incepem un tur cu o agentie de acolo. Oamenii aranjeaza cazarile, ne asteapta soferul la aeroport, o schimbare a zborului ar da toate planurile peste cap.
Totusi momentan rasulfu usurata ca s-a rezolvat problema cu zborul anulat.

#86
Groh

Groh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,595
  • Înscris: 03.09.2008
So,back from Sri Lanka.
Plecat pe 3 septembrie dupa amiaza si aterizat in Colombo a doua zi dimineata la 5 cu Fly Dubai.Inca 2 ore pe autostrada,130 km pana in Unawatuna unde am fost cazati.La intoarcere am vrut sa venim pe coasta,pe drumul normal.Mare greseala.5 ore si jumatate  130 km.
Cazati la Thaproban Beach House,cu fata la ocean,80 dolari pe noapte cu mic dejun.Mancare buna,mai ales seara cand saream pe homari,crabi,peste,creveti,etc,etc.Camere super curate,o curatau zilnic 2-3 baieti si le dadeai un dolar-doi,,iti multumeau de o gramada de ori.Chiar daca nu le dadeai nimic,cel putin la suprafata iti zambeau si te salutau chiar daca treceau de 10 ori zilnic pe langa tine.Singurul inconvenient,mai intra cate o soparla si se plimba noaptea prin camera.O auzeai cum lipaie.
Perioada musonului,desi mi-a fost teama a fost perfecta pentru noi.A plouat aproape in fiecare noapte pana la 5-6 dimineata apoi intr-o ora totul era uscat.Cateodata turna torential vreo 15 minute ziua.Era perfect sa stai in apa sau pe nisip si sa ploua tornetial.Soarele alterna cu norii in cursul zilei.O singura zi nu a fost nici un nor pe cer si a fost un cosmar.Dupa o ora nu mai puteai sa stai la soare.Ne doream niste nori si putina ploaie.Imi imaginez cum e in sezon( decembrie,ianurie,februarie) cand e doar soare pe cer si 35 -40 grade.Evident si preturile sar in sus.
Mancare am consumat doar la hotel si la restaurantele de pe plaja.La tarabe nu am incercat.O masa pentru doua personae,buna,si cu 3-4 pahare de alcool ajungea la vreo 5000 rupii(cam 150 roni).Super bine la ce consumam,mai ales peste.Evident ca puteai sa mananci si pizza la 15 roni.Sunt preturi pentru orice buget.
Am inchiriat scutere in prima zi iar seara ne-a oprit politia ca nu aveam premise de conducere.A trebuit a doua zi sa ne miscam cu tuk-tukuri si masina pe distante mai lungi.Safari la elefanti,plimbari prin jungle am facut,mers la Galle la un fort de pe la 1600,si multa plaja si relaxare.Pe plaja esti agasat non stop de vanzatori ambulanti.La aeroport la intrare scrie ca posesia,traficul si consumul de droguri se pedepsete cu moartea.Seara pe plaja vindeau baietii la greu tot ce iti doreai.
Ca buget,transport,cazare si banii de cheltuiala..3000 euro din care 1800 au fost biletele de avion si cazarea.Dar am cheltuit tot ce am avut la noi.Se poate sta acolo 10 zile si cu 300-400 euro daca se vrea.Depinde fiecare cat vrea sau de cat dispune.
Per total a meritat experienta.Desi eram chitit sa plec in Spania,niste prieteni m-au deturnat in ultimul moment si nu imi pare rau ca am schimbat destinatia.

#87
angelinne

angelinne

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 720
  • Înscris: 14.10.2006
Salutare !

Plec si eu in Sri Lanka vineri acum pe 18 decembrie si stau pana pe 4 ianuarie :D

Zbor-flydubai
cazare-booking in hikkaduwa
viza-online

rezolvate toate .....

ceva tips&tricks asa pe ultima suta de metri ?

#88
Alimeca

Alimeca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 07.06.2006
Salut

intrebare simpla: o femeie care calatoreste singura credeti ca este safe in Sri Lanka?
Inteleg ca in India este cam 'periculos'. Este la fel si in Sri Lanka?

Multumesc anticipat

#89
nniki

nniki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,980
  • Înscris: 15.05.2009

View Postangelinne, on 15 decembrie 2015 - 09:03, said:

Salutare !

Plec si eu in Sri Lanka vineri acum pe 18 decembrie si stau pana pe 4 ianuarie Posted Image

Eh, te-ai intors? Cum a fost, ceva impresii?

#90
manuela76

manuela76

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 13.05.2009
Am nevoie sa ma ajute cineva cu sfaturi/informatii despre compania fly dubai cu destinatia Sri Lanka. Zborul este cu escala in Dubai. A mai fost cineva prin intermediul lor, la ce sa ma astept? Pot face checkinul online? Ce se intampla cu bagajele? Pot parasi aeroportul dubai pt 12 ore?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate