Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Plafonare preturi energie

Vanzari foto - CIPA 2023

Recomandare perdele sau draperii ...

Invertor Victron Easysolar-II 48/...
 "Militarizarea" Antifraudei

Washington DC in 1940 - secvente ...

Miniatur Wunderland - Monaco

Familia Simpson
 plata impozit profit actiuni trad...

Extras de cont cu semnatura elect...

Ce parere aveti despre ascasa.de ...

Sfat achizitie bmw e92 320d
 switch Gigabit POE pentru toate e...

Triunghi

Relatie, vorbit prin mesaje

Radon!
 

Cum sa creezi un stick bootabil cu Windows 7

- - - - -
  • Please log in to reply
95 replies to this topic

#37
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006

 Ravy, on 18th January 2011, 17:31, said:

Mda... dupa cum se vede windowsul nu este facut sa fie instalat chiar de oricine si oricum...

Nu neaparat...stickurile bootabile cred eu ca nu sunt destinate a se face de oricine si oricum ....:D

@restul (excludem cateva persoane): inainte sa va puneti intrebari existentiale sau sa dati cu parul, cunoasteti diferenta dintre un stick si un CD/DVD? Va este familiar termenul "bootloader"?

PS: pe de alta parte, si sa bootezi de pe un stick e o arta. Tre' sa stii neste chestii de BIOS etc.

@initiator topic: Intrebare: ce optiuni ai mai exact in BIOS la boot si cum faci mai exact stickul?

Edited by ear1976, 19 January 2011 - 00:50.


#38
morfil

morfil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 339
  • Înscris: 18.01.2008
Sunteti rautaciosi degeaba cu mine, nu sunt chiar asa nab cum credeti voi... Eu lucrez in Linux cu multe cu comenzi din Terminal, am calculator de cand ma stiu [de la ZX Spectrum 4/86, Pentium I, II, III, am instalat Windows-uri de la 95 incoace [toate versiunile], deci am ceva cunostinte... Pe vremuri stiam si ceva BASIC [acuma l-am uitat, va dati seama...]

Memory Stick-ul am incercat sa-l fac Bootable cu toate variantele gasite pe net si cele date de voi si nu a mers... Acolo e chiar un mister... Am folosit si Imagine originala ISO de la Microsoft si programul original de la Microsoft si n-a mers... Deci, Memory Stick-ul nu are cum sa fie defect pentru ca fratele meu si eu instalam Linux de pe el! In Linux e un programel care iti face Stick-ul bootable si functioneaza - in Windows XP nu stiu ce avea de nu mergea. O sa incerc in Windows 7 sa il fac bootable daca in XP n-a vrut defel...

Faza e ca dupa vreo 16 ore de incercari, am REUSIT SA-L FAC SA ACCEPTE PARTITIA! L-AM INSTALAT! Si fara sa deconectez vreun HDD sau alte giumbuslucuri! Era de fapt o chestie foarte simpla pe care n-am luat-o in calcul [am uitat-o]... Sa va explic:

Stiti ca Linux are un o interfata unde iti apar toate sistemele de operare cand se deschide PC-ul? [deci, in BIOS la Boot Device Priority era pus ca prima optiune HDD-ul de 160 Gb unde se afla Linux]

Problema era ca Windows 7 avea nevoie ca prima optiune de Boot sa fie exact HDD-ul pe care voiam eu sa il instalez, adica cel de 80Gb, pentru ca Windows 7 isi da mai multe restarts si avea nevoie ca PC-ul sa booteze de pe acelasi HDD unde se instaleaza el [ca sa continue Setup-ul], nu sa booteze de pe HDD-ul de 160Gb cu Linux [de unde nu mai putea continua Setup-ul]!!!

Mi-am amintit ca la XP pateam la fel, dar acolo nu primeam eroare ca nu poate face partitia ca la Windows 7, ci cand isi dadea restart, in loc sa continue Setup-ul pe HDD-ul de 80Gb, se incarca interfata cu sisteme de operare de pe HDD-ul de 160Gb cu Linux!!! Si atunci stiam ca iar uitasem sa dau Boot din BIOS...

Deci, ceea ce m-a incurcat pe mine in toata operatiunea a fost de fapt Linux-ul...  :thumbup:

In concluzie, mi-am scris undeva pe birou cu marker-ul asa:

Prima optiune de Boot din BIOS trebuie sa fie HDD-ul pe care vrei sa instalezi Sistemul de Operare respectiv!

Stiu, e o chestie banala, dar eu unul uitasem de ea... Doar cand Setup-ul de la XP nu mai continua dupa restart, imi aduceam aminte de regula asta  :coolspeak:

Deci, eu acuma eu va scriu de pe Windows 7  :notangel:

E bine ca vede SATA la instalare, chiar si partitiile de Linux le vede  :peacefingers:  [nu ca versiunea mea de XP], grafica este total schimbata in bine [in rau pentru sistemul meu depasit, dar i-am dat tema clasica de Windows si am rezolvat problema - se misca super!!!], pot sa schimb ferestrele din Taskbar intre ele [super imbunatatire...], in Speedtest.net am spart recordul meu de Upload - acuma am 45 Mb la Upload!!! [am repetat testul si mi-a dat la fel! - in XP nu depaseam 35 Mb] plus ca am si Router!!!!, imi vede placile direct fara sa mai instalez Drivere [exceptand placa de sunet...], imi merg bine filmele de 720 pe Youtube [pana acuma se miscau in reluare] si multe alte imbunatatiri...

Acuma, nu imi mai ramane decat sa imi caut Driver pentru placa de sunet [cel de pe CD-ul placii de baza nu il accepta - da eroare - logic...], sa ii scot cat pot de mult din procesele din background [services] - poate imi dati vreo lista ceva cu ce se poate scoate daca ati gasit pe net... si sa incerc sa fac Stick bootable cu Windows 7 din Windows 7 [poate avea XP-ul ceva, nu stiu...]  :rolleyes:

Procesorul meu AMD Sempron 2600+ sta intre 0-5% si RAM-ul intre 500-550Mb pe Windows 7 [am tema clasica si tot ce vine standard cu sistemul - n-am instalat decat Chrome ca sa va scriu]. Eu zic ca e bine pentru PC-ul meu rasnita...

Va multumesc ca m-ati ajutat, o sa va votez pe toti! Sper ca topicul asta sa-i ajute si pe altii amarati...  :console:

#39
emillian

emillian

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,041
  • Înscris: 06.11.2006
Ma bucur pentru tine ca ai reusit sa-ti instalezi Windows 7. Nu m-am gandit niciodata ca eroarea aceea este din cauza ordinii de boot setate in Bios si ma gandesc ca lucrul acesta s-a intamplat din cauza bootloader-ului de Linux care a fost scris gresit la instalare :)

Bafta in continuare!

#40
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,128
  • Înscris: 05.01.2006

 morfil, on 19th January 2011, 08:40, said:

Problema era ca Windows 7 avea nevoie ca prima optiune de Boot sa fie exact HDD-ul pe care voiam eu sa il instalez, adica cel de 80Gb, pentru ca Windows 7 isi da mai multe restarts si avea nevoie ca PC-ul sa booteze de pe acelasi HDD unde se instaleaza el [ca sa continue Setup-ul], nu sa booteze de pe HDD-ul de 160Gb cu Linux [de unde nu mai putea continua Setup-ul]!!!
Problema ai pus-o asa:

 morfil, on 18th January 2011, 16:24, said:

Pai, pe HDD ATA de 80Gb aveam Windows XP, pe hardul SATA de 160Gb aveam Linux Mint si Ubuntu, iar pe cel SATA de 500Gb aveam filme, muzica, jocuri etc.

La alegerea partitiilor, i-am dat mai intai pe o partitie de 50 Gb de pe hardul de 500Gb [formatata corect dinainte in Windows XP, NTFS, cluster 4096] si nu a mers. Atunci am inceput sa rad linuxul de pe hardul de 160 Gb SATA si nu a mers nici acolo, apoi am ras hardul de 80 Gb unde aveam Windows XP si, culmea, n-a mers nici acolo!!!
Eu prin "rad"/"ras" inteleg sters tot... Si in conditiile in care-ai sters tot hdd-ul de 160 giga si pe cel de 80 atunci singurul motiv pentru care nu putea instala acolo era ca niciunul dintre hdd-urile mentionate mai sus nu erau prezente deloc in ordinea de bootare din BIOS ca altfel puteai sa instalezi pe oricare din cele 3...

Pana la urma si mesajul care ti-a aparut iti zicea acest lucru. Trebuia doar sa-l citesti:
[ http://wp.libpf.com/files/2010/12/001.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Bafta!

Edited by Ravy, 19 January 2011 - 10:29.


#41
morfil

morfil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 339
  • Înscris: 18.01.2008

 emillian, on 19th January 2011, 09:54, said:

Ma bucur pentru tine ca ai reusit sa-ti instalezi Windows 7. Nu m-am gandit niciodata ca eroarea aceea este din cauza ordinii de boot setate in Bios si ma gandesc ca lucrul acesta s-a intamplat din cauza bootloader-ului de Linux care a fost scris gresit la instalare :)

Bafta in continuare!

Dap, asta a fost cauza... Mi-a luat ceva timp pana mi-am amintit ca aceeasi problema o aveam la instalarea XP-ului din cauza Bootloader-ului de la Linux... Dar ultima data cand am instalat XP a fost acuma 8 luni - si normal ca am uitat....  :thumbdown:

Edited by morfil, 19 January 2011 - 10:35.


#42
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006
Nu e neaparat din cauza bootloaderului linux, ci de metoda pe care ai folosit-o la facut stick-ul si cum l-ai folosit ulterior.
Ai incercat si metoda WinSetupFromUSB (cu grub, bineinteles)? Celelate metode din cate stiu folosesc syslinux care mai face "hac" la chainloading catre bootmgr.

E o chestie de prioritati la bootare si de cum e interpretat stick-ul de catre BIOS - de obicei  (dar nu intotdeauna) cand bootezi de pe stick e considerat ca fiind HD(0,0) - adica primul disc prima partitie, dar cand faci primul restart se schimba treaba, HDD-ul devine hd(0,0) - adica trebuie sa fie pentru ca bootmgr de pe hdd sa preia controlul la bootare.

Cand am spus ca a boota de pe stick e o arta nu am glumit deloc. Unetbootin (ai spus ca ai incercat din linux) nu te ajuta cu nimic la faza asta, foloseste tot syslinux.

Uite si vre-o doua topice din care poti sa te inspiri ca sa intelegi unde a fost problema, unul simplu si altul mai complicat:

http://forum.softped...howtopic=670089

http://forum.softped...howtopic=713868

Edited by ear1976, 19 January 2011 - 22:02.


#43
chester_619

chester_619

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 06.10.2007
Stiu ca sunt oarecum offtopic, si imi cer scuze din start pentru asta, dar am o intrebare: Am un hdd extern samsung. Ceea ce as vrea sa fac cu el este sa creez o partite pe el  de aproximativ 10 gb (in momentul de fata cand il introduc in caculator imi apare o singura partitie in plus de 400 si ceva de giga el fiind de 500gb) iar restul sa ramana intr-o alta partitie. pe acea partite de 10gb as vrea sa pun un windows. Intrebarea este cam cum trebuie sa procedez si ce imi trebuie pentru a realiza acest lucru? Un tutorial ar fi un imens ajutor.

#44
bbogdanmircea

bbogdanmircea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,252
  • Înscris: 14.02.2007
Am si eu o intrebare ontopic.
As vrea sa folosesc ca si stick USB ptr instalare Windows 7 telefonu meu Nokia pe care calculatorul il vede ca si Mass Storage.
Pe telefon am un card de 8 GB Class 10 la care o sa fac backup si pe care o sa incarc kitul cu Download Tool.
Aveti idee daca o sa fie vazut telefonul ca si stick si o sa mearga instalarea de pe el? E posibil sa nu fie recunoscut de BIOS?
O sa apelez la acesta solutie ptr a nu cumpara un stick de 8 GB special ptr acesta operatiune, nu am DVD ROM la calculator...

#45
Tremulinas

Tremulinas

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 23.09.2012
acesta a functionat la mine http://iamsamer.blog...-drive-for.html

dar de la pasul cu CMD. mai intai se formateaza strickul si apoi
in cmd
BOOTSECT.EXE /NT60 G:(NOTE:
G: is your USB drive letter)

#46
zerobitsunt

zerobitsunt

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,930
  • Înscris: 14.01.2011
este bun Yumi ala pentru a face un stick bootabil de w7?
cu win8 usb tool am facut w8 stick bootabil dar cu win7 usb tool n-a mers sa fac un w7 stick bootabil n-a mers nici cu wintoflash

#47
zerobitsunt

zerobitsunt

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,930
  • Înscris: 14.01.2011

 zerobitsunt, on 28 decembrie 2012 - 23:03, said:

este bun Yumi ala pentru a face un stick bootabil de w7?
cu win8 usb tool am facut w8 stick bootabil dar cu win7 usb tool n-a mers sa fac un w7 stick bootabil n-a mers nici cu wintoflash

AM REZOLVAT IN SFARSIT.
Pentru cine se chinuie sa faca stick boot-abil de win7 ii spun eu cum se face simplu fara bataie de cap.

1. trebe imaginea ISO
2. trebe YUMI de pe site oficial
3. deschizi YUMI faci stick-ul
4. gata

merci inca o data softpediaPosted Image

#48
aiptek

aiptek

    the big red

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,121
  • Înscris: 02.07.2006
sau cauti un program numit Rufus, merge bibelou si acel program

#49
zerobitsunt

zerobitsunt

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,930
  • Înscris: 14.01.2011

 aiptek, on 09 ianuarie 2013 - 19:17, said:

sau cauti un program numit Rufus, merge bibelou si acel program
wow are aspectu utilitarului din windowsPosted Image
scurt si la obiect si ala, presupun.

#50
aiptek

aiptek

    the big red

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,121
  • Înscris: 02.07.2006
ma, cum e cum nu e, isi face treaba foarte bine, tu rade in continuare Posted Image

#51
katurev

katurev

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 931
  • Înscris: 22.03.2012
Vreau sa instalez si eu un windows 7 de pe un stick.

Problema e urmatoare.. stiu ca se intra in bios si alegi prioritatea la bootare .. etc etc.

Dar ma complic.

Un amic apasa pe un buton .... F11 cred, numai stiu sigur, sau F9, atunci cnad se aprinde pc`ul si ii apareau unitatile care pot fi butate , respectic CD-ROM si Stick`ul .

As vrea sa sa imi spunemi si mie care este acel buton Posted Image


P.S. Repede pana nu imi blocheaza eiffel topicul :))) glumesc.

Edited by katurev, 17 January 2013 - 09:06.


#52
yonutz2032

yonutz2032

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 02.11.2011
Conteaza de la placa de baza la placa de baza
Restarteaza pc si incearca sa apesi pe F11,F10,F9 imediat ce apesi pe butonul de pornire
Apesi intruna pe buton pana vezi ca merge

Edited by yonutz2032, 17 January 2013 - 09:13.


#53
katurev

katurev

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 931
  • Înscris: 22.03.2012
poi dau un restart si spas doar f9... daca nu e asta. inca un restart si apas f 10... asa pe rand. :D mersi frumos

#54
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
La mine este F12, incearca si tu :)
PS. Ce placa de baza ai?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate