Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema cuptor electric cu disju...

Merita achizitionat DFSK Fengon 5...

Pret actual invelitoare

Probleme baterie Samsung A54
 Schema statie auto Renegade REN 1...

Magazine IT de incredere

Parere SKODA Octavia 3 2.0TDI 150CP

Achizitie telefon 1000-1200lei
 Unde gasesc o lampa buna pe gaz?

Consulta specialiștii... Und...

Fostul director al Frontex: Comis...

Construire anexa lipita de casa
 Ce folositi pentru urina mirosito...

Socializare in prezenta copiilor

Cont Samsung A32

Hotarare definitiva a instantei, ...
 

Cum sa creezi un stick bootabil cu Windows 7

- - - - -
  • Please log in to reply
95 replies to this topic

#19
emillian

emillian

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,041
  • Înscris: 06.11.2006

 morfil, on 18th January 2011, 10:25, said:

Incerc acuma si varianta ta, desi am mai incercat-o cu DiskPart si nu merge deloc... intrucat n-am reusit sa lansez MBRWiz.exe...
O sa incerc sa copiez continutul imaginii ISO direct pe Memory Stick [cica unora le-a mers asa direct...]

Windows XP mi se pare un pic limitat cand vine vorba de disk management (probabil din cauza versiune de file system existent). Eu nu am reusit sa formatez memory stick-ul ca NFTS  (cu diskpart sau din disk management sau la click dreapta format) de aceea am folosit un windows 7 pentru formatarea lui.

Sa copiezi direct kit-ul de instalare si sa bootezi de pe stick nu va functiona decat in momentul in care vei instala sectorul de boot direct pe usb (practic comanda care am scris-o mai sus il face bootabil).

Multa bafta!

#20
morfil

morfil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 339
  • Înscris: 18.01.2008
Am urmat toti pasii de AICI si acuma doar copiez fisierele din imaginea ISO cu Windows 7 Ultimate. Ii dau restart si vedem daca merge...

 emillian, on 18th January 2011, 10:48, said:

Windows XP mi se pare un pic limitat cand vine vorba de disk management (probabil din cauza versiune de file system existent). Eu nu am reusit sa formatez memory stick-ul ca NFTS  (cu DiskPart sau din disk management sau la click dreapta format) de aceea am folosit un windows 7 pentru formatarea lui.

Sa copiezi direct kit-ul de instalare si sa bootezi de pe stick nu va functiona decat in momentul in care vei instala sectorul de boot direct pe usb (practic comanda care am scris-o mai sus il face bootabil).

Multa bafta!

Da, am reusit cu MBRWiz.exe sa copiez de pe imaginea ISO montata cu PowerISO sectorul de boot pe USB Memory Stick. Mi-a zis SUCCESS. :)) Acuma doar copiez fisierele din imagine si voi vedea daca merge.

Eu mi-am facut Memory Stick-ul/Flash Drive-ul in format NTFS in Windows XP astfel:

Click dreapta pe My Computer/Properties/Hardware/Device Manager/Disk Drives/Click Dreapta pe USB Memory Stick [sau ce nume apare acolo]/Properties/Policies/Bifeaza varianta a 2-a.

Apoi intri in Explorer, click dreapta pe Stick si da-i format ca NTFS [ramane si posibilitatea sa-i faci format ca FAT32].

Edited by morfil, 18 January 2011 - 10:55.


#21
morfil

morfil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 339
  • Înscris: 18.01.2008
Mda, nu mi-a mers cu MBRWiz.exe... Practic clipeste underline-ul si atat. Ecran negru... Nimic...

O sa incerc cu bootsect.exe

Quote

Presupunand ca nu ai primit nici o eroare pana aici inseamna ca totul a decurs cum trebuie. Urmatorul pas pe care l-am facut a fost sa instalez sectorul de boot pt windows 7 pe stick.
In kit-ul de instalare al windows-ului 7, in folderul boot gasesti un fisier bootsect.exe pe care il rulezi in cmd cu urmatorii parametrii:

[path_to_bootsect]bootsect.exe /NT60 Y: (presupunand ca litera asignata pentru stick este Y:)

Mi-a zis ca incercarea a fost un succes [vezi imaginea atasata]

Acuma voi copia fisierele din imaginea ISO...

Sper sa mearga macar acuma... Daca nu, voi incerca toate variantele cu o alta imagine. Daca nici atunci nu va functiona, atunci voi apela la DVD... Sper sa merite Windows 7 atata efort...

Attached Files


Edited by morfil, 18 January 2011 - 11:26.


#22
morfil

morfil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 339
  • Înscris: 18.01.2008
Nu merge... Acelasi ecran negru. Am asteptat vreo 15 minute crezand ca se incarca mai greu, dar degeaba.

Am incercat toate variantele de care am aflat: si cu mbrwiz.exe si cu bootsect.exe si cu cele 2 programe Microsoft USB Tool si WinToFlash, degeaba... am incercat si cu Memory Stick pe FAT32 si pe NTFS, degeaba... In BIOS, toate setarile de Boot sunt OK [fratele meu instaleaza fara probleme versiuni de Linux de pe Stick de 2-3 ori pe saptamana si ii merge meserie...] Chiar nu stiu ce sa-i mai fac...

Chiar nu merge sa faci Windows 7 Bootable de pe USB Memory Stick/Flash Drive din Windows XP SP3 ???

#23
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,219
  • Înscris: 15.06.2004
Pai ori ai o problema cu imaginea aia, ori ai ceva probleme cu calculatorul pe care vrei sa instalezi - posibil cu memoriile.

Mie mi-a mers fara probleme.

#24
morfil

morfil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 339
  • Înscris: 18.01.2008

 eiffel, on 18th January 2011, 12:08, said:

Pai ori ai o problema cu imaginea aia, ori ai ceva probleme cu calculatorul pe care vrei sa instalezi - posibil cu memoriile.

Mie mi-a mers fara probleme.

Cred ca este imaginea ISO. Memoriile sunt toate 4 identice, dublu Dual Channel, 2Gb in total. Merg perfect... Am mutat Memory Stick-ul in toate porturile USB [am 8], degeaba...

Se pare ca nu vrea deloc Ultimate Edition...

O sa instalez Windows 7 Home Edition [30-days trial] sa vad daca asta merge...

Edited by morfil, 18 January 2011 - 12:17.


#25
emillian

emillian

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,041
  • Înscris: 06.11.2006
Si la mine merge perfect... chiar am facut un stick bootabil cu Win7 Pro x64 si merge instalarea fara nici o problema. Mesajul din poza atasata este mesajul de success ceea ce inseamna ca stick-ul este bootabil si-l poti folosi. Verifica memoriile sau kit-ul de instalare, eventual daca tot nu merge incearca sa faci un scandisk la memoria USB sau daca ai posibilitatea sa folosesti un alt stick pentru asta.

Edited by emillian, 18 January 2011 - 12:43.


#26
morfil

morfil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 339
  • Înscris: 18.01.2008

 emillian, on 18th January 2011, 12:35, said:

Si la mine merge perfect... chiar am facut un stick bootabil cu Win7 Pro x64 si merge instalarea fara nici o problema. Mesajul din poza atasata este mesajul de success ceea ce inseamna ca stick-ul este bootabil si-l poti folosi. Verifica memoriile sau kit-ul de instalare, eventual daca tot nu merge incearca sa faci un scandisk la memoria USB sau daca ai posibilitatea sa folosesti un alt stick pentru asta.

Salut din nou!

Am luat imagine originala de la Microsoft din linkurile de pe Softpedia [30-days trial].

Am facut tot procesul cu programul ala de la Microsoft Windows 7 USB DVD Download Tool si tot nu merge!!!  :confuzzled: :thumbdown:  

Acuma imi incarca eroarea cu fisierul BCD din folderul BOOT pe care am afisat-o la inceputul topicului... Practic am renuntat... De 10 ore ma chinui... Acuma copiez imaginea pe un DVD si gata...

#27
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,219
  • Înscris: 15.06.2004
Inseamna ca e o probleme legata de calculatorul pe care vrei sa instalezi.
Ori ai configurat gresit BIOS-ul, ori ai erori la memorie, ori hardware-ul nu e compatibil cu windows 7. Altceva nu are cum.

#28
morfil

morfil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 339
  • Înscris: 18.01.2008

 eiffel, on 18th January 2011, 14:35, said:

Inseamna ca e o probleme legata de calculatorul pe care vrei sa instalezi.
Ori ai configurat gresit BIOS-ul, ori ai erori la memorie, ori hardware-ul nu e compatibil cu windows 7. Altceva nu are cum.

Deci, nu-mi vine sa cred, acuma nici de pe DVD nu imi merge!!! Si mi-am sters si toate sistemele de operare asa ca va scriu de pe Linux Mint Live CD pus pe un Duron 900 :coolspeak:

Deci acuma sunt blocat in Setup Windows 7 la fereastra cu HDD unde alegi partitia pentru instalare. Orice partitie as alege: apare aceeasi eroare:

Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. See the setup log files for more Information.

Am formatat, sters, refacut si incercat chiar si cu Unallocated Space, si tot degeaba... Nu imi accepta nicio partitie... Aceeasi eroare... pentru numele lui Dumnezeu...

Zicea fratele meu ca zilnic ne trage teapa Bill Gates cu sistemele lui jaf...

Acuma ce-i mai fac? Nici macar nu mai am sistem de operare...

Pe Google, n-am gasit raspunsuri concludente...

Pana si Windows 98 e mai usor de instalat... Cine m-a pus sa ma joc cu Windows 7...

Nu imi merge nici pe HHD pe IDE si nici pe cel SATA... Si n-am configuratii cu RAID sau alte chestii, HDDurile sunt conectate normal...

Sunt complet dezamagit...

#29
emillian

emillian

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,041
  • Înscris: 06.11.2006
Poti da detalii despre sistem-ul pe care-l ai ?

Cand bootezi de pe dvd la screen-ul de mai jos apasa pe link-ul "Repair Your Computer", pornesti cmd-ul si incerci sa formatezi de acolo cu DiskPart asa cum ti-am postat in celalalt topic de mai devreme si daca da eroare poate iti scoate si codurile de eroare.

Attached File  install_step5.jpg   41.06K   23 downloads

Edited by emillian, 18 January 2011 - 15:54.


#30
morfil

morfil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 339
  • Înscris: 18.01.2008

 emillian, on 18th January 2011, 15:53, said:

Poti da detalii despre sistem-ul pe care-l ai ?

Cand bootezi de pe dvd la screen-ul de mai jos apasa pe link-ul "Repair Your Computer", pornesti cmd-ul si incerci sa formatezi de acolo cu DiskPart asa cum ti-am postat in celalalt topic de mai devreme si daca da eroare poate iti scoate si codurile de eroare.

install_step5.jpg

Nu merge cu Repair Your System. I-am dat si imi apare o fereastra goala in care sa aleg ce sistem de operare vreau sa repar si sa incarc drivere pentru HDD... N-am ce sa-i dau aici...

Oricum cica trebuia sa fie simpla instalarea... Ce Windows e asta daca nu e capabil sa faca el partitiile cum vrea?! Am citit pe Google ca unii au intrat cu XP si au facut partitiile de acolo, apoi au intrat cu Win7 si au instalat... Doamne, ce brambureala totala...

 bluething, on 18th January 2011, 15:47, said:

Ai incercat si cu alt setup?
S-ar putea sa fie de la setupu' in sine.

Era posibil, dar n-are cum, am luat imaginea chiar de la Microsoft - e originala [30-days trial license...]

Am vazut ca sunt multi cu problema asta, dar n-am gasit si o rezolvare... Dar aia cu problema asta aveau Dynamic Disks, RAID - eu nu am asa ceva... Hardurile sunt conectate normal la mine.

Deci am 1 HDD 80 Gb pe IDE, 1 HDD 160 Gb pe SATA si inca 1 HDD 500Gb pe SATA, fara RAID, Dynamic Disks si alte configuratii... Toate sunt NTFS, 4096 cluster size, partitii logical si primary... Chiar nu inteleg care-i faza... Si PC-ul suporta Windows 7 ca toti zic ca nu merge... Am instalat Windows 7 inainte in Virtual Box si merge fara probleme... Si daca ii scot toate efectele grafice si ii pun tema de Windows 98 si ii scot si jumatate din procesele din background, merge ca uns!!!

Sistemul este:

AMD Sempron 2600+
Mobo Asus Asrock K7Upgrade 880
GeForce Nvidia 7600 GS
2Gb RAM GeIL [4 module identice de cate 512 Mb]
3 HDD = 1 ATA de 80 Gb + 2 SATA 160 Gb + SATA 500 Gb

Edited by morfil, 18 January 2011 - 16:07.


#31
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,219
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Si PC-ul suporta Windows 7 ca toti zic ca nu merge... Am instalat Windows 7 inainte in Virtual Box
:D Ce treaba are Virtual Box cu sistemul tau ? Ala e un sistem virtual - pe ORICE alt calculator il vei instala tot acelasi Hardware va apare.

Incearca sa lasi in sistem doar hardul pe care vrei sa instalezi.

#32
emillian

emillian

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,041
  • Înscris: 06.11.2006
Eu am avut o problema cu dynamic disks cand am avut vista... mi-a convertit hdd-ul de 500 gb in dynamic (habar nu am cum) si am avut destule probleme atunci pentru ca practic nu prea puteam face nimic... singura solutie a fost sa-l rad cu un live cd de linux si sa-l las ca unpartitioned space cand am trecut la Win 7.

Nu inteleg pentru ce mai tii acel hdd de 80 gb pe ATA din moment ce ai suficient spatiu pe celelalte 2 pe SATA.
Incearca sa deconectezi 2 hdd-uri si sa-l lasi pe cel pe care vrei sa instalezi windows-ul  bootezi si vezi ce se intampla. E posibil ca hdd-ul pe care doresti sa instalezi tu Windows-ul sa fie corupt  sau partitia de mbr sa fie corupta (din moment ce ai specificat ca fratele tau instaleaza un linux la cateva zile) si din cauza asta  sa nu functioneze.

Incearca sa rescrii mbr-ul pe hdd-ul respectiv:

http://support.microsoft.com/kb/927392

E posibil ca datele sa nu fie sterse inca...

#33
morfil

morfil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 339
  • Înscris: 18.01.2008

 eiffel, on 18th January 2011, 16:07, said:

:D Ce treaba are Virtual Box cu sistemul tau ? Ala e un sistem virtual - pe ORICE alt calculator il vei instala tot acelasi Hardware va apare.

Incearca sa lasi in sistem doar hardul pe care vrei sa instalezi.

Cam asta ar fi singura solutie..

 emillian, on 18th January 2011, 16:07, said:

Eu am avut o problema cu dynamic disks cand am avut vista... mi-a convertit hdd-ul de 500 gb in dynamic (habar nu am cum) si am avut destule probleme atunci pentru ca practic nu prea puteam face nimic... singura solutie a fost sa-l rad cu un live cd de linux si sa-l las ca unpartitioned space cand am trecut la Win 7.

Nu inteleg pentru ce mai tii acel hdd de 80 gb pe ATA din moment ce ai suficient spatiu pe celelalte 2 pe SATA.
Incearca sa deconectezi 2 hdd-uri si sa-l lasi pe cel pe care vrei sa instalezi windows-ul  bootezi si vezi ce se intampla. E posibil ca hdd-ul pe care doresti sa instalezi tu Windows-ul sa fie corupt  sau partitia de mbr sa fie corupta (din moment ce ai specificat ca fratele tau instaleaza un linux la cateva zile) si din cauza asta  sa nu functioneze.

Incearca sa rescrii mbr-ul pe hdd-ul respectiv:

http://support.microsoft.com/kb/927392

E posibil ca datele sa nu fie sterse inca...

Pai, pe HDD ATA de 80Gb aveam Windows XP, pe hardul SATA de 160Gb aveam Linux Mint si Ubuntu, iar pe cel SATA de 500Gb aveam filme, muzica, jocuri etc.

La alegerea partitiilor, i-am dat mai intai pe o partitie de 50 Gb de pe hardul de 500Gb [formatata corect dinainte in Windows XP, NTFS, cluster 4096] si nu a mers. Atunci am inceput sa rad linuxul de pe hardul de 160 Gb SATA si nu a mers nici acolo, apoi am ras hardul de 80 Gb unde aveam Windows XP si, culmea, n-a mers nici acolo!!!

Deci, am incercat sa-l instalez pe 3 HDD diferite si n-a mers...

Singura solutie e sa scot cele 2 HDD SATA, din moment ce placa mea de baza e cam rasnita si poate nu vede Windowsul 7 ca lumea SATA, si sa incerc sa instalez pe cel de 80Gb ATA... Dar oricum, e aiurea ca la fiecare instalare de Windows 7 sa scoti mereu hardurile  :thumbdown: Pana si Windows XP se instala perfect pe SATA, chiar daca placa de baza nu e cea mai buna in privinta SATA...

#34
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,141
  • Înscris: 05.01.2006
Mda... dupa cum se vede windowsul nu este facut sa fie instalat chiar de oricine si oricum...
Singurele probleme care le-am avut cu instalarile de win (oricare) au fost cand dpdv hardware existau probleme. In momentul in care ai probleme hardware poti sa incerci sa instalezi si free dos si o sa-ti dea cu virgula...
Eu zic sa:
- decuplezi toate cablurile/placile de la placa de baza si sa le cuplezi la loc cu mare atentie si conform instructiunilor din manual
- dai reset to defaults din BIOS
- sa incerci din nou instalararea unui sistem de operare

Ca idee doar: fff multi au folosit tutorialele de care te-ai folosit si tu si care nu ti-au mers. Daca lor le-a mers si tie nu... nu crezi ca ar trebui sa cauti solutia in alta parte? :habarnam: Poate la vreun service autorizat/cunostinta priceputa in IT?

Bafta!

#35
emillian

emillian

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,041
  • Înscris: 06.11.2006
Cred ca problema ta a fost / este din cauza mbr-ului... cred ca a fost alterat in timpul instalarii unui sistem linux (instalare incorecta). Cand instalezi pe hdd-ul de 80 sa ai grija sa`i dai full format daca da aceeasi eroare, atunci dai repair computer si rescrii mbr-ul (gasesti instructiuni in link-ul postat mai sus de mine) si ar trebui sa mearga.

#36
vladutgm

vladutgm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,165
  • Înscris: 19.01.2008
Poti incerca cu Parted Magicsa faci partitiile.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate