Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Ce se oferă la retenție?

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
19788 replies to this topic

#17623
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015
Subventia este pentru aparat sau pentru servicii cu conditia sa ramai in retea o perioada de timp. Ai dreptul sa reziliezi contractul. Sa zici saru' mana ca ai ANPC. Daca s-ar fi respectat Codul Comercial, toate contractele ar fi fost platite pentru toate 12/24 luni la tariful din contract. Plus ca respecta termenii si conditiile asumate de fiecare: vrei telefon redus, platesti pretul X si te esti de de acord cu o perioada contractuala. Nu vrei perioada contractuala, cumperi aparatul la liber. Vodafone avea la un moment dat un abonamnet fara perioada contractuala, dar beneficiile erau simtitor mai mici fata de abonamentul cel mai mic (ca tarif).

Totusi: la fidelizare se obtin oferte mai bune ca la contractele noi. De ce nu te-ai supune si tu conditiilor? Desi acum 4 ani Vodafone nu-mi trimitea factura decat daca-i sunam, am decis sa-mi duc contractul pana la capat (nu ca as mai fi avut multe luni pana la expirare sau ca nu as fi avut motiv de reziliere).

Dat deh, cand suntem Dumnezeu pe Pamant si credem ca le stim pe toate, nu ne mai uitam in contract sa vedem ca suntem si noi obligati. Dam in operatori, ca ei sunt intotdeauna de vina. Daca am citi si intelege contractele si am zice NU si le-am negocia, ANPC ar deveni o institutie inutila, nu pentru cei care cred ca au dreptate (subliniez cred). ANPC da, in general, rezolutii in favoarea clientului, nu firmei, si, tot de obicei, nu amendeaza sau avertizeaza decat daca incalcarea este flagranta. Sunt constienti ca nimeni nu citeste contractul (desi, daca as fi inspector ANPC, as da un test despre contract cu clientul, macar sa stiu ca l-a citit macar o data).

PS: o colega s-a portat acum cateva luni in Orange si s-a uitat pe contract (m-am mirat ca a facut-o, cei din anturajul meu i-as numara pe degetele de la o mana pe cei care il citesc pentru detaliile importante) si a vazut ca una din clauze zice ceva de genul: "in cazul renuntarii la portare, numarul temporar devine permanent, contractul continuand pentru perioada minima convenita". Am retinut cuvantul RENUNTARE. A zis ca i se pare abuziva clauza. Crezi ca operatorii nu stiu ca se fac oferte de ultim moment si clientul are dreptul sa renunte la portare? Fraza respectiva ar putea fi scoasa, dar operatorii ar putea baga o regula interna prin care clientul sa scrie acest aspect, altfel nu activeaza contractul.

#17624
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,919
  • Înscris: 18.12.2007
DACA NU REUSITI SA RAMANETI ON TOPIC SI SA DISCUTATI CIVILIZAT, LUATI PAUZA!

#17625
daniel_vodafone

daniel_vodafone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,282
  • Înscris: 25.02.2019
Rămăsesem dator cu o informație
https://ibb.co/QpfsJK8

#17626
Procco

Procco

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 05.12.2018
recomand vodafone flex

#17627
tomaciprian

tomaciprian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 921
  • Înscris: 04.05.2018

View Posttomaciprian, on 03 martie 2021 - 12:14, said:

Am intrat in ultima luna din perioada contractuala cu un Orange Me Start 6 (cel cu roaming).
Am vorbit ieri cu 2 consultanti (de unul dintre ei am fost sunat dupa ce am vorbit cu Djingo,iar la al doilea am fost transferat dupa ce am sunat eu la 300) Orange din departamentul ofertare. Nimic nou. Ambii consultanti imi puteau oferi doar abonamentele de pe site. Am intrebat de FUN 8-ul cu 50GB si roaming daca il au in lista si daca mi-l pot oferi, si au spus ca sistemul nu-l afiseaza pentru mine,dar cunosc acel abonament. Mai mi-au spus ca nu as avea destula vechime in retea (2 ani si 2 luni in momentul de fata) si sa revin luna urmatoare dupa ce imi expira de tot contractul si sa mai incerc atunci. In 2019, la nici 6 luni de cand ma portasem, reuseam sa scad pretul de la un Me 10 la un Me Start 8 (acum numindu-se FUN 8),iar acum nu reusesc sa cresc pretul in ultima luna de contract.Posted Image
A treia oara (sesizare) a fost cu noroc.Posted Image  
Attached File  export.png   756.19K   239 downloads

#17628
Smarty

Smarty

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 03.04.2006
Acum am vb si eu din nou cu cineva de la departamentul de ofertare, mai am cateva zile pana expira contractul si vroiam un samsung s21.
Mi l-au dat la un pret mai scump decat costa la liber + abonamentul de 30 euro.
Oferta fara telefon a fost abonamentul de 30 euro. atat. nici macar nu mai exista abonamentul ala pe site, cel de 25 e cel mai mare...
Trec pe yoxo, ce sa fac atunci.

Edited by Smarty, 04 March 2021 - 15:46.


#17629
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,919
  • Înscris: 18.12.2007
Discutiile despre cresterea pretului la abonamente va rog le tineti in topicul dedicat .

#17630
SSpantzer

SSpantzer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,325
  • Înscris: 19.03.2019
Incerc sa gasesc un terminal pentru o retentie de asta de doi bani si 90% sunt resigilate...
O sa il dau pe al meu la buyback sa il cumpar de 3 ori mai scump numai ca sa raman abonat ...
Retentia e moarta, am 300 de euro in puncte si nici asa nu ma apropii de ce am luat in ultimii 10 ani de la ei.
Poate a venit vremea unei schimbari....

#17631
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015
Din pacate, fata de acum 10 ani, ofertele sunt mult schimbate. Daca, de exemplu, in 2010 aveai la 12-15E nelimitat minute si SMS si 2-3GB de net, erai cineva. Acum, la 10E ai nelimitat in Romania (minute, sms si internet)+roaming UE (nelimitat minute si sms+o cantitate cel putin dubla in UE) inclus in costul abonamentului, plus beneficii la aplicatii de video streaming. Cred ca sunt beneficii la care nu visa nimeni in anii trecuti.

Legat de telefoane, ar trebui sa le multumim teparilor (probabil 2-3%, poate mai mult, poate mai putin) care faceau abonamente mari cu telefoane scumpe si nu le mai plateau (abonamentele), iar telefoanele ajungeau in targ. Totusi, telefoanele in rate ar fi o solutie, in special cele din gama high-end, in conditiile in care avansul cerut poate fi acoperit de punctele din cont.

PS: si pe mine ma intereseaza un abonament personalizat, dar, actualmente, nu ofera nimeni la pret decent. As vrea tarife de roaming SEE (sau macar nationale) in Non SEE (Serbia, Turcia, Moldova, poate SUA, poate Japonia, etc). Mi se par nesimtit de mari. Am pus pe topicul de roamig al Orange o tarifare a unui operator din Serbia. Tariful este la jumatate fata de cat cere Orange. Cand am cerut, mi se propusese abonamentul de 25 sau 30E (cel de 30E vad ca nu mai este oferit comercial pe site). Nici nu mi-au spus sa mai astept cateva zile sa intrebe un superior sau sa-mi arunce praf in ochi. Practic nu imi ofereau nimic (desi am mentionat de optiunea Orange Moldova, optiune cu care consumi net la 0.06E/MB doar in Republica). Majoritatea covarsitoare vrea nelimitat Romania si roaming UE, nu conteaza ca Serbia si Turcia sunt aproape de noi si tarifele ne cam indoaie si sunt destinatii prin care trecem (sau chiar ne facem concediile).

#17632
d4m4g3

d4m4g3

    The best or nothing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,756
  • Înscris: 23.05.2013

View PostPololica, on 08 martie 2021 - 09:22, said:

Majoritatea covarsitoare vrea nelimitat Romania si roaming UE, nu conteaza ca Serbia si Turcia sunt aproape de noi si tarifele ne cam indoaie si sunt destinatii prin care trecem (sau chiar ne facem concediile).
Desi sunt de acord cu restul lucrurilor si dupa toata bataia de joc recenta cu abonamentele nu am de ce sa le iau partea in niciun fel, aici mi se pare oarecum firesc.

O companie mare nu va crea optiuni/abonamente pentru unele situatii/cerinte rare. Si evident ca au statistici, desi minteau la RC ca nu au asa ceva.
Drept urmare daca nu se cere ce vrei tu si sunt prea putini cei care au nevoie efectiv, nu e motiv sa creeze un portofoliu de optiuni prea mare pentru cateva situatii.
In tari din astea lumea inchide netul daca nu e necesar, folosesti WiFi, cumperi SIM local daca stai mai mult, iar de e urgent, asta e, platesti...

#17633
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,919
  • Înscris: 18.12.2007

View PostPololica, on 08 martie 2021 - 09:22, said:

PS: si pe mine ma intereseaza un abonament personalizat, dar, actualmente, nu ofera nimeni la pret decent. As vrea tarife de roaming SEE (sau macar nationale) in Non SEE (Serbia, Turcia, Moldova, poate SUA, poate Japonia, etc). Mi se par nesimtit de mari.

Daca vii cu sute de numere si/sau facturi de mii de euro ca sa te califici in categoria clientilor mari atunci poti sa iti negociezi tu ce vrei.
Pe persoana fizica nu iti da nimeni asa ceva.
Preturile pentru non SEE sunt mari si din cauza tarifului de interconectare intre operatori. Crezi sau nu, tu reprezinti cateodata o cheltuiala pentru operator daca ai roamingul activ, dispozitivul pornit si doar treci prin tara respectiva. Pentru unele tari/retele se aplica tarif si doar pentru partea de semnalizare (adica faptul ca ai semnal in reteaua respectiva).

Ai optiuni pt roaming worldwide: voce, date sau voce si date.

Edited by AlexEn, 08 March 2021 - 09:53.


#17634
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015
Sunt de acord ca nu sunt o balena. Dar altii de ce pot avea tarife mai mici si altii nu? De Digi nu ma leg, inca nu-mi dau seama de unde obtine subvetia pentru roaming, dar Vodafone, de exemplu, pentru Turcia, are pachete de 2.5E per 100MB, sau 15E pentru 1GB. Stiu ca Vodafone are reprezentanta in Turcia si tariful scazut este doar prin reteaua lor (Vodafone), dar, daca nu-i obliga legea, de ce nu fac contracte intre ei? Orange e numarul 3 in Europa ca numar de clienti, nu mai zic de reprezentarea in fostele colonii franceze.

Ma leg strict de refuzul de a oferi preturi decente (de a negocia cu furnizorii locali). Ma indoiesc ca un turc nu va folosi reteaua Orange undeva in Europa. Cunosc optiunile respective. 25E pentru 1GB in 10-15 tari? Nu e o alternativa pentru abonament.

O alta chestie pentru care ma leg de fidelizare (si cred ca pot ingloba si Vodafone, fiind fost client si al lor): nu se uita pe consumurile clientului cand face fidelizarea. Am nelimitat minute si SMS si 50 GB la 8E (la care mai adaug vechimea). De ce nu-mi ofera resurse pentru ce am nevoie si imi da nelimitat? Din cate observ, 8E devine abonamentul minim oferit (mai sunt de 6-7E, dar am vazut colegi care reclama marirea lor, deci presupun ca vor fi scoase din uz in urmatorul an).  Cum am zis si anterior: m-au sunat pentru un numar iesit din perioada minima contractuala, consumul de internet era de maxim 15GB din 51.5GB (persoana care-l folseste a zis ca poate ar mai fi cazul sa consume si din abonament, in rest, pentru utilizarea de streaming foloseste WiFi), mi-a oferit nelimitat.

Sunt de acord sa platesc mai mult pentru roaming-ul din afara UE, poate chiar si pentru cel din UE, dar.... sa fii si tu domn, nu doar eu. Ma uit si la alte retele din alte parti (in principiu SUA). Sunt alte preturi, dar cand la un abonament de 15-20$ (cu nelimitat tot), ofera internetul in roaming la tarife nationale, cum suna? Si nu vorbim de fidelizare, ci de abonamente noi. US Mobile ofera, de exemplu, la un abonament de 42$ (40 abonamentul+2$ taxa de serviciu, la care mai adaugam taxele locale) ofera intre 1 si 10GB inclusi in abonament. Daca se fac abonamente de familie, costul se reduce pana la 4x22$ plus taxe locale (deci ne apropiem de preturile noastre). Sunt dispus sa platesc 15E, de exemplu, si sa am 10GB in toata europa, nu conteaza ca e Bulgaria, Italia, Turcia sau Serbia, sau 5GB in Asia sau 1GB in Africa. Si asta lunar. nu mai spun de diverse beneficii alte serviciilor de streaming (nu doar cei mici, ci si cei mari ofera: ATT, T-Mobile (care a cumparat Sprint) sau Verizon, ofera, inclus in abonamente, Netflix, Apple Music (IPhone e mai cautat in State decat telefoanele cu Android). Hulu, Disney, abonamente la PSP, etc.

Alt MVNO este Google Fi (este, intrucatva, similar Yoxo): tarif standard de 20$+10$ pentru fiecare GB (cu specificatia ca la 6GB facturati, abonamentul devine nelimitat), si ofera urmatoarele facilitati:
  • tarif standard la internet atat in SUA, cat si in afara, la viteze 4G (nu stiu sa fi lansat, inca, acorduri pentru 5G)
  • nu factureaza mai mult de 6GB
  • tarifele de roaming sunt de 0.20$ minutul (pentru apel GSM)
  • ofera apel WiFi in roaming si ofera VPN pentru WiFi neparolate (iar apelurile prin WiFi nu sunt tarifate, adica exact ce face Digi). Facilitatea VPN inca nu este folosita de IPhone si este doar pentru telefoanele Nexus si Pixel si inca 2-3 modele

Si daca suntem pe topicul de fidelizare, din moment ce nu-mi consum resursele nationale, sunt de acord sa-mi fie reduse. Din nelimitat minute si sms, folosesc maxim 1.000 (minute si SMS), iar la internet intre 5 si 10GB mi-ar fi indeajuns. Pentru roaming, mai pun cativa euro si ... mai discutam. Cand fidelizarea inseamna balast, din pacate, vor fi si nemultumiti (sunt unul din ei) cand vine vorba si de alte servicii.

PS: din discutiile de pana acum cu Orange (de anul asta) nu pareau prea plastici. Prefera sa platesc 25E intr-o luna (sau sa nu o platesc deloc), decat sa-mi faca beneficiile anuale si sa platesc 2E lunar. Poate ar iesi mai castigati asa. Zic doar...

#17635
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002
Sunt complet de acord cu tine, se pare ca pe partea de roaming worldwide au acceptat infrangerea comerciala in fata Vodafone.

#17636
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015
Ma gandesc ca poate m-am aprins cam tare, fiind doar o minoritate care se gandeste sa sa aiba si ceva backup pentru ce se tarifeaza mult. In urma cu vreo 4 ani (inca eram client Vodafone, atat eu, cat si sotia), sotia a primit la fidelizare 100 minute si vreo 100 Mb de interent in roaming (inca nu se introdusese RLAH). Nu mai retin exact daca minutele si internetul erau doar UE (cel mai probabil) sau nu faceau diferenta intre SEE si non-SEE.

Fiecare isi are nevoile, dar parca erau mai maleabili in urma cu mai multi ani.

#17637
tcchrys

tcchrys

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 24.10.2015
Vă salut.Pentru un ab. ieșit din perioada contractuală cam care ar fi oferta de fidelitate? Ab. este de 7 euro.

#17638
d4m4g3

d4m4g3

    The best or nothing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,756
  • Înscris: 23.05.2013
Conform Orange, un FUN8 cu ~ aceleasi resurse, dar mai scump cu 1 euro.

Nu mai e nicio oferta, bucura-te de ala in afara perioadei contractuale cat va mai exista.
Bine, poate ai prinde vreo oferta daca vrei ceva mai scump cu telefon, acolo e alta poveste.

#17639
swl

swl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 12.12.2009

View Posttcchrys, on 08 martie 2021 - 15:07, said:

Vă salut.Pentru un ab. ieșit din perioada contractuală cam care ar fi oferta de fidelitate? Ab. este de 7 euro.

Eu am obtinut recent un Fun 8 cu roaming, contract pe 12 luni (aveam si varianta pe 24 luni cu 8 luni reducere 50%):
- 50 gb
- nelimitat national minute & sms
- 50% reducere la abonament in primele 4 luni.
Practic rezulta un abonament lunar de 6.7 euro/luna.

#17640
tomaciprian

tomaciprian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 921
  • Înscris: 04.05.2018

View Postswl, on 08 martie 2021 - 17:08, said:



Eu am obtinut recent un Fun 8 cu roaming, contract pe 12 luni (aveam si varianta pe 24 luni cu 8 luni reducere 50%):
- 50 gb
- nelimitat national minute & sms
- 50% reducere la abonament in primele 4 luni.
Practic rezulta un abonament lunar de 6.7 euro/luna.
Săptămâna trecută am acceptat și eu același abonament, FUN 8.
Ție ți-au oferit și opțiunea de internet inclus/nelimitat în rețelele sociale și chat?
În contractul meu nu apare nimic, dar în contul My Orange apare această opțiune.
Attached File  Screenshot_20210308_171805.jpg   42.43K   72 downloads

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate