Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Televiziunea bulgară din anul 1959 până în prezent.

- - - - -
  • Please log in to reply
133 replies to this topic

#1
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
07.11.2009 / 12:06
Българската национална телевизия на 50 години!
От Телевизионната кула на днешния ден преди точно 50 години е приет и излъчен първият сигнал. С думите на говорителя в 9.45 ч. „Внимание, излъчваме в ефир” се поставя началото на професионалната телевизия в България.

07.11.2009 / 12:06
Postul national de televiziune la 50 de ani
Turnul de televiziune a transmis acum exact 50 de ani în urmă, primul semnal. 9.45pm - primul prezentator a cuvantat :  Atentie  "data aceasta marchează începutul de televiziune profesionala în Bulgaria".

Attached File  17326.jpg   42.55K   37 downloads

Първо тв предаване е от празничната манифестация по случай 52-рата годишнина на Октомврийската революция от площад „9 септември” /сега “Александър Първи Батенберг”/. На 26 декември 1959 официално се открива институцията - Българска телевизия.

Имаше една фраза “Казаха го по телевизията”. И днес май го казват, имайки предвид БНТ.

Kакво хората си представят, когато чуят думата “Телевизията” вижте във видеоматериала.

Честит празник Българската национална телевизия!


Primul show TV este o demonstraţie de sărbătoare, pentru a sărbători 52 de ani de la revoluţia borşevică "9 Septembrie" / acum "Alexander Battenberg l" /. On December 26, 1959 a deschis oficial instituţia - TV bulgară.

Nu a fost o fraza: "Au spus-o la TV. Si tu cum spui astăzi, la toate, având în vedere BNT.

Care sunt lucrurile ,imagina oamenii , când aud cuvântul "de televiziune", vedeti in videouri.

Happy Holidays Bulgarian National TV!

http://50.bnt.bg/home/11/
Attached File  kalendar_11.jpg   45.34K   17 downloads

Edited by Zvartoshu, 07 November 2009 - 20:28.


#2
KLMN

KLMN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,916
  • Înscris: 21.09.2003
Eu si azi ma mai uit la bulgari si constat cu uimire ca inca mai exista emisiuni gen "Leka noci detza" sau "Pa sveta i u nas", care se desfasoara la aceeasi ora. La noi a ramas doar "Teleenciclopedia".

#3
malmoth

malmoth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 11.10.2006
Multi inainte. Un generic de intro sau sfarsit de program http://www.youtube.c...feature=related
Televiziunea bulgara a fost a doua televiziune nationala a romanilor din partea de sud a tarii, in perioada neagra de dupa anii 70. Nu stiu daca romanii se uitau in perioada 1960-1970 la Tv bulgara ocazional; calitatea programelor TVR a inceput sa scada si sa se diminueze cantitativ, a avut loc o migrare masiva catre alete posturi tv din afara granitei, care putea oferi o alternativa la programele televiziunii nationale. Au inceput sa se confectioneze diverse tipuri de antene care sa receptioneze si alte posturi (unii chiar au avut sisteme satelit primitive si mai vedeau posturi vestice), se reglau in draci antenele colective sa prinda bulgarii (si alte posturi in functie de regiune). A venit perioada cand se urmarea exclusiv televiziunea de la Sofia, in detrimentul caricaturii de program a TVR, telespectatorii devenind experti in balgarski ezik. Prea multe  date despre TVB nu stiu, decat ceea ce au vazut toti, grile de programe anumite emisiuni, aspect grafic. Dupa 1990 interesul pentru urmarirea rpogramelor bulgaresti a scazut incetul cu incetul datorita revirimentului programelor nationale.
Pe vremuri se facea coada la agentia Balkanair, pentru programul Tv, care circula apoi in mii de exemplare dactilografiate si xerocopiate - a fost stramosul ghidurilor tv de azi)
Dnes, Po sveta i u nas, Leka nost deta, Deseta muza (un fel de Telecinemateca), Studio X, Za detata, Zvance (emisiune pentru copii), Dobro utro, Aerobna ghimnastika, Izberete (Avapremiera, care initial avea un aspect mai simplu, cu caractere de calculator - probabil o masina de scris electrica  - interpus cromakey peste imaginea peretelui de monitoare din regie; mai apoi i s-a schimbat aspectul), Moi ezik (Limba mea), Hora na pat (Oameni la drum, emisiune de educatie rutiera), Tv Spravocinik (un fel de curier cetatenesc, cu tot felul de informatii utile, aveau chiar si o rubrica cu comentarii din "Darjaven Vestnik", Buletinul Oficial), plus emisunile documentare, muzicale si de divertisment - celebrele transmisii prin Interviziune, si spectacolele de Friederickstadt Palast), filmele, care ne incantau serile cenusii din anii 80.
Unele filme erau titrate iar altele dublate cu actori pentru fiecare personaj.

Cistite rujden den Balgarska Nationalha televizia !, adica La multi ani !

#4
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006

 KLMN, on 7th November 2009, 21:10, said:

Eu si azi ma mai uit la bulgari si constat cu uimire ca inca mai exista emisiuni gen "Leka noci detza" sau "Pa sveta i u nas", care se desfasoara la aceeasi ora. La noi a ramas doar "Teleenciclopedia".
http://www.youtube.c...u/0/xLjduNec25Y IATA ceva ce nu ai sa mai revezi .. Cea de acum 20 de ani prezentand METEO in 2009 .. asta ca sa ne aminteasca de vremea de odinioara . Evident cu indicatorul pe harta BULGARIEI .. (vai de mine cat de emotonant poate sa devina ) asta ca am trait live pe vremuri uitandu-ma la diamant cu antena pe VHF3 la canal 9!
Daca o dam pe Stirile de la noi si de la straini aka  pa sveta iu nas .. iata la ora 7 in noapte asta ce a fost .. ceva incomparabil .. a plecat stirile cu prezentarea de pe vremuri , si toat asa a tinuto pana aproape de sfarsitul stirilor !
( acum icarc materialele) .. am si de pe TV luate cu antena de casa .. am si de pe net .. am bagat ca sa avem arhiva si amintiri !

#5
malmoth

malmoth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 11.10.2006
Parva i vtora programa, la inceput nu aveau sigla, care va aparea dupa 1986 - mi-amintesc de BT1 si BT2  si de niste antene care intruchipau un "1" (care semana cu sigla stil "agrafa" de la Pro7) si "2" in coltul ecranului, tot in perioada aia s-au schimbat si genericele de la emisunile de stiri - vechiul generic de la Po sveta i u nas era mai reusit decat cel nou: harta globului pamantesc se aprindea in genul unei reclame de neon, pe cand in noul generic, doar titlul emisiunii se invartea in jurul globului. Tot atunci s-a modificat si genericul de la Leka nost si a aparut  Sancho, cel cu parul balai, disparand "fluturele" si iepurasii cu urechi drepte :D
Programul 1 avea in timpul saptamanii emisiune intre 10 - 12.45 si 17.00 - 0:15, sau pana la terminarea ultimei emisiuni; la sfarsit de saptamana incepea inainte pe la 9.00 (dupa aparitia emisunii de sambata dimineatde unde esti?a Dobro utro incepea la 8.30 daca nu si mai devreme) si tinea pana tarziu in noapte (nu mai tarziu de 1.00). Programul 2 nu mai stiu cand incepea, pe la 18.00 cam asa ceva. Dupa 1987 progamul 1 a inceput sa emita mai devre,me dupa amiaza, de pe la 16:00, daca nu ma insel, cu Dnes la 17.00 - la 17.20 era ceva, dupa care urma Za detata la 17.30).

Programul principal de stiri "Vremea" de la Moscova a inceput sa fie difuzat din 1973, in fiecare vineri la 20.00.

Edited by RMC Info, 27 December 2016 - 18:44.


#6
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
http://www.trilulilu.../0f59dac66d37d3 iata la calitate extra trimisa de un bulgar .

#7
malmoth

malmoth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 11.10.2006
La minutul 1:53 genericul de la "Ceas po vsicko" "Ora pentru toti": http://50.bnt.bg/article-138

http://50.bnt.bg/article-140 la 00.50 generic Televizionen Spravocinik
In filmul anului 1988 pe la 01.09 apar secbente din emsiuni cunoscute.

In decembrie 1961 se naste Leka nost deta, ...si suoprizele se tin lant pe site.

Bravo lor! E un site bine structurat, fata de TVR care a ales sa structureze fragmente din emisunile sale pe caetogrii si nu montaj pe ani.

1. Rubricile din cuprinsul emisunii Vsiaka Nedelia
2. Emisiune de concursuri sportive pentru copii.

Attached Files



#8
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
PE langa asta BNT a bagat in fiecare zi "celebrele" filme de enciclopedie , asta ca sa ne sature :
am vazut echosistemul de la AMERICA de SUD , am vazut Africa , Am urmarit si cate ceva de Tirolul nemtesc .. frate , ma uitam cu 6 ochi , doi pozitionati pe jos , doi pe mijloc si doi pe sus-ul ecranului .. ca unele filmari erau pe 3-4 culori , efect de galben si uneori pe verde .. asta ca sa ma simt bine ca ma uit la BNT50 , emisiuni in reluare .. am filmare cand era aia cu ouale de broaca testoasa .. ca sa nu zica lumea ca vorbesc si ca "nu pun materiale" asta e placerea mea sa arat .
PO sveta iu nas"  http://www.trilulilu.../ad5ea5a3eaea76 asta la 50 de ani .. e incredibil cum au putut sa faca stirile .. paralel imagini vechi - cu recent , pareri de la lume  de televiziune , mers prin alte televiziuni .. (merita amintire)
DETIN de la un bulgar CALITATE maxima pe STIRILE DE la 19:00 fix in format FLV . nu am pe unde sa il atarn ca are 155MB .
si filmul cu broastele , tre sa il scot de pe dvd .. si parca mai aveam cu maimutele ceva .. tot din emisiune .
mai e ceva de zis :
de mai bine de 4 luni tot vad ceva in reluare , emisiune de BALET , EMISUNIE de SHLAGERE .. FILME CU LESIE SI CU GESIE ..

#9
malmoth

malmoth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 11.10.2006
Uuffff... N-au pregetat nici un efort, au intrat adanc in arhive. Tvr, Doamne fereste sa scoata ceva mai mult din arhiva, nu stiu daca a avut programe in genul celor aniversare de la BNT,  istorie doar cu pipeta, 200-300 gr si alea tot din emisiuni cunoscute. Televiziunea noastra inca a ramas cu sechele si are lesa prea groasa ca sa scape de ea.
Au si ei emisiuni gen stirile de la ora 5 cu tot felul de nenorociri?

#10
CABLE MAN

CABLE MAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,829
  • Înscris: 11.01.2006
EU sUNT mai legat de posturile sarbesti ,poate deschideti un topic separat sa puneti niste video de arhiva,nu prea am gasit pe YOUTUBE.
ESTE adevarat ca programul 1 la bulgari a fost primul program strain vazut de mine,avea un semnal asa puternic ca intra la CRAIOVA si cu furculita.
SARBII 1 intrau mai greu.AU mai trecut cativa ani pana am vazut BULGARII 2,era cam slab programul si sarbii 2 cu celebrele filme erotice de vinerea noaptea.
IN 1987 aaparut cel mai tare program vazut pe vremea aceea in estul EUROPEI si cred ca nu numai:3K [TRECI KANAL],un program pt tineret numai de divertisment.
ACUM nu mai exista,sarbii dupa razboi nu au mai avut fonduri sa-l tina.

#11
KLMN

KLMN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,916
  • Înscris: 21.09.2003
"Studio X" si emisiunea duminicala "Vsiaka Nedelia" mai exista in grila lor de programe ? Genericile acestor emisiuni le gasim undeva pe net, pe youtube ?

Edited by KLMN, 08 November 2009 - 12:10.


#12
CABLE MAN

CABLE MAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,829
  • Înscris: 11.01.2006
MIE imi placeau revelioanele pe SOFIA 1,aveau muzica toata noaptea si foarte multi artisti straini disco:GOOMBAY DANCE BAND,A LA CARTE,ARABESQUE etc ce nu vedeai la romani.CANTARETI bulgari imi amintesc pe VASIL NAIDENOV,ROSITA KIRILOVA si TRAMVAI NO5.
SOFIa 2 transmitea de revelion maratoane de filme,in special frantuzesti cu FERNANDEL.
SARBII 1 bagau de revelion programe de muzica sarbesti,recitaluri ale unor formatii autohtone cum era BAJAKA i INSTRUKTORI,dar foarte bun programul.
DIMINEATA bagau cate un film,de regula western.SARBII 2 preluau de obicei revelionul de la TV ZAGREB,si dupa 2 noapT
ea bagau clipuri dupa MTV EUROPE.SARBII aveau un program foarte tare de revelion.
3 KANAL aveau emisiuni distractive pt tineret cu muzica pop sarbeasca si videoclipuri,iar dupa miezezul noptii filme noi,mai spre dimineata uun film sau 2 porno.
TIN minte ca sarbii de revelion la 12.oo noaptea la BELGRAD bagau un videoclip erotic a lui BELUISE SOME-IMAGINATION,nici vorba de cuvantari.
CE programe aveau sarbii pe vremea aia,acum au decazut de tot!

SARBII aveau pe vremea aceea 3 canale nationale de tv si multe regionale,in 1987 existau TV ZAGREB 1 si TV ZAGREB 2,iar SAREJEVO avea chiar 3 canale,de revelion in 1987 au fost preluate emisiuni de pe SA3[SARAJEVO3],iar romanii aveau 2 ore de program/
3 K incepea programul la ora 13.00,intre orele 03.00 si 13.00 preluand MTv EUROPE[abia aparuse pe satelit atunci] si mai tarziu si VIVA sau VIVA 2,precum si MCM,in fiecare zi un alt program,stiu ca vinerea era vIVA2.

#13
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
cx RTS1 de revelion baga la greu TOZOVAC  , am pe cineva ce a zis de VLAJNA , de PISI MI , LENO LENO MAGDALENO , luate cu ampliifcatoru si ditai antena din zonele inalte ale teleormanului (pavarani superiori)
Se petrecea intre 1985 / 1986/1987 .
Bulgaria 2 nu o so uit cand o prindeam pe vremuri , sigla aia a lor cu cele 5 ovale puse pe dreapta sus . BTV , sau cum sa ii mai zic , alea 5 oua puse doua in fata si 3 in spate  :lol:

ce am gasit pe net :
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/27LtAhT1EZM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/kkUJxL2BIRo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

BTV :
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/OYYBmtqB87s?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zha4yRQz3Kw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/-GIx7FMbdo0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

si
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zxNCV6DJaYM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/j1kPmAVHpm4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/yTU_hBxw6kg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
http://www.youtube.c...u/3/2RvaTcxS3S4

#14
KLMN

KLMN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,916
  • Înscris: 21.09.2003
Vasil Naidenov era cel mai bun cantaret de muzica usoara din Bulgaria. Personal, imi placeau fratii (gemeni) Arghirov, iar cea mai tare melodie a lor o consider " Momiche ot saseden class ". Aveti videoclipul mai jos.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/F0IjlLsTrsQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Este interesant si subiectul despre televiziunea sarba. Poate ca ar trebui creat un subiect separat despre televiziunea sarba. Era semnalul atat de puternic,incat eu de la Pitesti, il puteam urmari, cat de cat cu purici. Aveam informatii, ca uneori semnalul ajungea si la Bucuresti. Uneori, dar nu stiu cat de des, de vaineri seara, pana duminica seara,non-stop difuzau filme sub egida unei emisiunii "Maraton Film". Stie cineva mai multe despre asta ?

#15
malmoth

malmoth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 11.10.2006
Revelioanele se lasau cu scandal, eu voiam la bulgari ceilalti glumele de la noi - pe Bulgaria 2 erau filme artistice si de desene animate - acolo am vazut de un revelion "Omul cu masca de fier" si un film de animatie "Distrugatorul de Pisici - Macksafogo, http://www.youtube.c...?v=NjxEtkDwKp8) si inca unul tot de animatie, cu subiect SF, nu stiu daca din aceasi serie.
Tot la bulgari au putut fi urmarite si alte filme "de casa" : Pasarea Spin, La Piovra, Isaura (telenovela braziliana din 76 ce a revolutionat acest tip de film, dat de bulgari in 1989 si de TVR in 1990), Mostenirea Familiei Guldenburg. Pasarile si Virusul Andromeda la emisunea de marti seara de pe 2 "Deseta muza", Planeta maimutelor si inca unele de gen, sambata - erau tittrate nu dublate.

De serialul asta isi aminteste cineva, era dat in 1988 - Shaka Zulu, prin Africa anului 1802, miscarile din Transvaal dintre europeni si triburile locale de zulusi :
tema muzicala [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/NjxEtkDwKp8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
secventa din serial [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/kRZ9Kkg5HZE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Perioada 1960-1985 a fost una prolifica pentru toate televiziunile, unele inregistrand atunci un maxim de diversitate al programelor in perioada; ulterior unele emisiuni au disparut din grila, dar programele au ramas la un stadiu constant de diversitate. Numai la noi s-a intamplat s-o luam "prin vie" dupa 1980 din cauza unui nebun suit la conducere (nu stiu cazul Albaniei, care era si ea cu un picior in oala) si televiziunea sa devina aservita. Comunismul celorlalt era mai relaxat decat al nostru - poate daca nu veneau Ceausescu la putere, sa fi fost mai altfel, si trecerea la democratie sa se fi facut "fara dureri" - asta e o alta poveste).
La TVR nu urmaream decat Lumea Copiilor, La sfarsit de saptamana si 'Albumul duminical' in diagonala, Teleenciclopedia si diverse emisiuni si reportaje despre constructiile patriei - cai ferate, Bucuresti, metrou. Atat. Restul de la cei de peste Dunare - dimineata pana plecam la scoala, principala actvitate era privitul la bulgari, unde vedeam in reluare ce se difuza dupa masa la emisiniuile pentru copii si filme.
In Bucuresti nu am vazut sarbii, dupa 1988 incepusera sa se prinda rusii :D, care uneori se intrerupeau brusc; chiar si asa era o placere sa vezi si alte posturi, sa acumulezi in selectorul televizorului cat mai multe programe (invariabil, ultimul buton al TV era reservat pentru video; ce sa mai zic acum de "gramada" de posturi la care te uiti cate un pic din fiecare sau deloc.)

Am uitat, sarbii mai aveau si TV Novi Sad. Ca si ei, bulgarii aveau statii la Plovdiv, Varna, Vratsa (?). Sigla de care se spunea mai sus cu 5 "oua" era a programului 2 - "Efir dve", programul 1 devenise "Kanal edno".

Edited by malmoth, 08 November 2009 - 18:34.


#16
CABLE MAN

CABLE MAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,829
  • Înscris: 11.01.2006
DA,imi amintesc de maratoanele de filme de pe TV BELGRAD 2.ERAU periodic ,de 2-3 ori pe an si incepeau de vinerea de la 22.00 si tineau pana duminica pana la pra 10.00.TIN minte ca facusem rost de programul maratoanelor si veneau rude la noi sa se uite toata noaptea,adormeau prin camera.
ZIUA erau filme de aventuri sau comedii,gen JAMES BOND si noaptea bagau filme sexy sau horror.
IMI aduc aminte cateva titluri:SANGELE din sicriu,INSULA canibalilor,TOT ce-ai vrut sa stii despre sex  cu WOODY ALLEN,DOCTOR NO din seria james BOND etc.ERAU celebre in epoca si ma miram de forta financiara a sarbilor sa dea atatea filmE!NU auzisem atunci de HBO sau tv prin satelit,cred ca asta se petrecea prin 1985 sau 1986.AM niste jurnale din acea perioada,poate postez mai multe daca intereseaza pe cineva.
TOT prin 1987 sarbii au lansat vestitul PROGRAM PLUS sau NOCNI program,o emisiune de divertisment transmisa dupa inchiderea programului,de obicei dupa ora 1.00 noaptea care continea seriale noi,filme vinerea si duminica,videoclipuri,documentare gen DISCOVERY cu J.YCOUSTEAU,seriale erotice ,asa numita SERIE ROSE,productie FRANTA foarte picanta ,vinerea noaptea.SAMBATA noaptea la PROGRAM PLUS bagau filme horror,dar alese bine,foarte destept facute pe la 2.00 noaptea.
PE TRECI KANAL prin 1987 sambata  la ora 1.00 aveau o emisiune erotica cu prezentatoare ,cu scrisori de la telespectatori,avand si o tenta educativa.LA ora 2.00 transmiteau filme porno ca pe casete video,nu sexy,porno in toata regula inainte de crearea ADULT CHANNEL sau a altor posturi de gen.
NU stiu ce tv de stat din lume a transmis filme porno vreodata,caci stiu ca la suedezi se mai transmiteau sexy,dar porno nu stiu.
SI eu inainte de scoala ma uitam pe TVBELGRAD 1 deoarece bagau videoclipuri.
DIN pacate 3 K se prindea mai prost,trebuiau antene speciale dotate cu amplificatoare si asa se vedeau prost,cu pureci si se pierdea semnalul,aceasta deoarece inca nu se construisera relee langa granita.

SIGLA 3 K [TRECI KANAL]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/wlB4k6HafRA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

SUPER sigla !

DIN REVELIONUL 3k 1990:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/P-ZWIkWkOeE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

SIGLA 3 K:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/qrht72Vwtkc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

3K -LEPA BRENA,REVELION 1991:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/z5TZQHvinhc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

PE cercul din jurul literei K era un 3,nu prea se vede.ACEST 3 se invartea de multe ori in jurul siglei pe acel cerc.

LEPA BRENA-REVELION 88

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Jz8jKEiQydc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#17
malmoth

malmoth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 11.10.2006
Alte filme de la bulgari:
"Intalnire pe aeroport" (asa l-au tradus bulgarii, nu mai stiu care era titlul original, ca sa-l caut) serial nemtesc in care personajele principale zburau pe un avion al companiei Interflug - dat prin 1987 ("Sreshta na aeroport")

S-a tot discutat si ras discutat pe topicele destinate filmelor copilariei de unele seriale, date de bulgari:
"Benji, Zax si printul extratestru", "Copiii de pe Sirius", "Pan Tau", "Vara Albastra" (sinio leto - Verano Azul, cu copiii pe biciclete), unul nemtesc cu un bunic ursuz si o casa - intrare in pivnita era ascunsa de un cufar; la finalul serialului se intampla ceva si casa isi ia zborul.
Mai difuzau si seriale pentru copii produse de bulgari, cehi, rusi - imi amintesc un serial bulgaresc in care un copil calatoreste cu vaporul tatalui sau, de unul rusesc sau in coproductie cu republicile sovietice de atunci - Aventurile lui Akmal, pe undeva prin Caucaz (difuzat prin 1987-1988, nu mai stiu daca asa era titlul, am dat de unul din 1980 "aventurile lui Avakum Zahov", dar nu am reusit sa vad nici o bucatica din el sau despre ce e vorba in el); mai era o miniserie cehoslovaca sau cam asa ceva cu niste animatii de plastelina pe langa actori - "Caracatita de la etajul doi" (Octopod na vtorom etaja).
Desenele cu Pantera Roz si Dr Snaggles date in emisiunea Vsiaka Nedelia, Snorkite si Smarfovete date la Dobro utro in fiecare sambata dimineata. Celelalte seriale de animatie: Aventurile lui Teddy Ruxpin, Biskits, Fraggle Rocks, Smehoranite (Moncchichis), Sindbad si altele.

Emisiuni de divertisment nu-mi amintesc decat spectacolele de la nemti Friedrichstadtpalast si de un festival de muzica de la Blagoevgrad. Emisiunile-magzin Dobro utro si Vsiaka Nedelia nu mai au nevoie de nici un comentariu; mai era Ceas po vsicko, emisiunea de informatii cotidiene TV Spravocnik - la 19.30 in fiecare seara si in reluare la 10.20 dimineata.

Filmele artistice erau si ele de toate natiile: clasicele Pasarile, Virusul Andromeda, etc, unul "Avalansa", o ecranizare sovietica dupa "Tristan si Isolda", un film australian (in doua serii) despre o comunitate din desert, la o ferma care se numea "Larapinta" - ferma este incendiata, film dat in scurt timp si la TVR. A fost cumva Dallas la bulgari? - ca-mi amintesc un fel de episod pilot in care gaseau petrol si puneau bazele companiei Ewing, finalul era cu zgarie nori, asa cum vor apare ulterior in genericul seriei.
Vecinii nostri de peste Dunare au mai dat si o miniserie sovietica (Ucraina 1986) despre un haiduc de al lor, Karmeliuk (am doar bucati din primele doua episoade); un film rusesc, zice-se bazat pe fapte reale "Idi i smotri - du-te si  vezi" http://www.imdb.com/title/tt0091251/, http://en.wikipedia....ki/Come_and_See, (e si pe youtube).

Mai era un film, a carui actiune se petrecea in mijlocul unui dezastru, sa fi fost vreun camp petrolifer in eruptie (?) si unde supravietuitorii evacuati au fost inghisuiti la bordul unui avion cu care incercau sa sacape din calea prapadului, fiind unicul mod de salvare. Avionul rula pe pista inconjuratea de flacari si explozii, cadeau stalpi; au inceput sa aiba probleme cu instalatiile din coada avionului - comandantul cu mainile infasurate de bandaje, a incercat sa remedieze situatia. In final au ajuns cu bine pe alt aeroport, dar la aterizare coada s-a rupt. Va spune ceva descrierea asta, daca l-ti vazut si voi la bulgari sau la tvr?

Din ce vad, indiferent ca se discuta despre rusi, bulgari sau tv de la moldoveni, discutiile ajunga tot la sarbi, obsesie datorata minunatelor programe din miez de noapte si faptului ca aveau un program mult mai diversificat decat bulgarii.

#18
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006

 malmoth, on 8th November 2009, 18:30, said:

Revelioanele se lasau cu scandal, eu voiam la bulgari ceilalti glumele de la noi - pe Bulgaria 2 erau filme artistice si de desene animate - acolo am vazut de un revelion "Omul cu masca de fier" si un film de animatie "Distrugatorul de Pisici - Macksafogo, http://www.youtube.c...?v=NjxEtkDwKp8) si inca unul tot de animatie, cu subiect SF, nu stiu daca din aceasi serie.
Tot la bulgari au putut fi urmarite si alte filme "de casa" : Pasarea Spin, La Piovra, Isaura (telenovela braziliana din 76 ce a revolutionat acest tip de film, dat de bulgari in 1989 si de TVR in 1990), Mostenirea Familiei Guldenburg. Pasarile si Virusul Andromeda la emisunea de marti seara de pe 2 "Deseta muza", Planeta maimutelor si inca unele de gen, sambata - erau tittrate nu dublate.

De serialul asta isi aminteste cineva, era dat in 1988 - Shaka Zulu, prin Africa anului 1802, miscarile din Transvaal dintre europeni si triburile locale de zulusi :
tema muzicala [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/NjxEtkDwKp8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
secventa din serial [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/kRZ9Kkg5HZE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Perioada 1960-1985 a fost una prolifica pentru toate televiziunile, unele inregistrand atunci un maxim de diversitate al programelor in perioada; ulterior unele emisiuni au disparut din grila, dar programele au ramas la un stadiu constant de diversitate. Numai la noi s-a intamplat s-o luam "prin vie" dupa 1980 din cauza unui nebun suit la conducere (nu stiu cazul Albaniei, care era si ea cu un picior in oala) si televiziunea sa devina aservita. Comunismul celorlalt era mai relaxat decat al nostru - poate daca nu veneau Ceausescu la putere, sa fi fost mai altfel, si trecerea la democratie sa se fi facut "fara dureri" - asta e o alta poveste).
La TVR nu urmaream decat Lumea Copiilor, La sfarsit de saptamana si 'Albumul duminical' in diagonala, Teleenciclopedia si diverse emisiuni si reportaje despre constructiile patriei - cai ferate, Bucuresti, metrou. Atat. Restul de la cei de peste Dunare - dimineata pana plecam la scoala, principala actvitate era privitul la bulgari, unde vedeam in reluare ce se difuza dupa masa la emisiniuile pentru copii si filme.
In Bucuresti nu am vazut sarbii, dupa 1988 incepusera sa se prinda rusii :D, care uneori se intrerupeau brusc; chiar si asa era o placere sa vezi si alte posturi, sa acumulezi in selectorul televizorului cat mai multe programe (invariabil, ultimul buton al TV era reservat pentru video; ce sa mai zic acum de "gramada" de posturi la care te uiti cate un pic din fiecare sau deloc.)

Am uitat, sarbii mai aveau si TV Novi Sad. Ca si ei, bulgarii aveau statii la Plovdiv, Varna, Vratsa (?). Sigla de care se spunea mai sus cu 5 "oua" era a programului 2 - "Efir dve", programul 1 devenise "Kanal edno".
La noi programul era de la 8 la 10 seara si de la 7 la 10 noaptea , si bulgarii aveau de pe la 10 dimineata pana seara tarziu 11 sau 11 si jumate . Sambata incepea de la 9 si o tinea langa toata ziua . Sambata noaptea avea studio x si se termina la 1  asta pe bulgaria 1 . Bulgaria 2 incepea de la 7 seara sau 5 jumate si pe la 11 inchiderea .
oricum la bulgari era mult mai diverss . Sa ne aducem aminte de revelioane , Jidcov aparea 5 minute , zicea la multiani draghizlitirili , ceausescu vorbea o ora despre elimnarea armelor nucliarie , planu cincinal in 4 ani sau 3.5 ani , despre muncipiili si orasili tarii , progresu spre comnunism , si planul la hectar . Asa trecea ora , nu ca celalat 6 min maxim , astea da diferenta . Sa fim seriosi . Nici noi nu ne uitam la tvr 1 , noi ne uita ma bulgaari , invers la ruse , nici unu nu se uita la tvr .
Rusii se transmiteau pe retansmisia Dobrich - bulgaria , retansmiasisa pervy channel era o retea mare , reteau 3 , noi eram orientati pe canalul 32 sa il prindem cu antenele mastodont orientate spre ruse . Pervy channel a avut probleme cu propagarile deoarece era o restansmisie convertita , cum venea pe dobrich channel 31 de la moldoveni asa mergea toata bulgaria . Inchiderea era fortata la 11 noaptea pentruc bulgarii stingeau convertoarele si chiar retranslatau un gong bulgaresc sa se indetifice retransmisia ca e a lor .

Quote

Din ce vad, indiferent ca se discuta despre rusi, bulgari sau tv de la moldoveni, discutiile ajunga tot la sarbi, obsesie datorata minunatelor programe din miez de noapte si faptului ca aveau un program mult mai diversificat decat bulgarii.
Asta asa este , doar ca in bucuresti era greu de prins sarbii , la timisoara mergea de rupea , noi stateam cu bulgarii de gat . si rusii prin canal 32 ./ Imi aduc aminte progreme  hiper comuniste , ce le aveau moldovenii . Ce sa prins pe vremuri  era canalu 8 cahul  si atunci era televizune moldoveneasaca , deci moldova era ruseasca , televiziunea avea si rusa si romana , da niste progrema  dalea  comuniste ca la noi , cu ingineru de pe tarla , filme proaste exact ca la noi , programull fiind cam lung , 9 dimineata pana tarziu noaptea 12 maxim . o parte rusa o parte romana , deci mixte .

Edited by Zvartoshu, 09 November 2009 - 23:48.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate