Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Bere
Last Updated: Nov 28 2023 21:20, Started by
burli
, May 25 2005 14:55
·
34
#1928
Posted 20 March 2019 - 01:27
giuliani, on 19 martie 2019 - 10:30, said:
Germania e pentru bere un etalon. Daca multele inventii inseamna IPA, bere cu gust de fructe si berea cu concentratie de alcool mare (peste 8-10%) atunci consider asa zisa monotonie un avantaj. Este un etalon expirat de 20 de ani. Berea belgiana este un etalon si ea, mult mai cu staif daca vrem neaparat. Inventiile inseamna berea craft, care poate sa fie IPA sau stout, imperial stout, ale sau pale ale, nitro, berea facuta in butoaie de whiskey sau invers, si multe altele care nu se potrivesc asa simplu in categoriile clasice etc. Berea craft e o lume a berii foarte interesanta, mult mai interesanta decit ce poate oferi un lager oarecare. Quote Dar gresesti cand spui ca in Germania nu exista bere artizanala si mici berarii. Da o tura prin Franken, intre Würzburg si Bamberg, sau in sudul Bavariei. In orice sat gasesti o berarie mica care nu vinde bere decat acolo la fabrica. Stii foarte bine ca berea artizanala nu e refera de fapt la dimensiune ci la faptul ca e produs de nisa, diferit, inovator. E ca si cum am compara bucataria moleculara cu cea clasica. Sigur ca nu e nimic gresit intr-o tocana cinstita si bine facuta, oricine se linge pe degete cind o maninca dar daca te limitezi la asa ceva ai piedut 99% din lumea culinara. Cam asa si cu berea. Edited by vrajitoruldinoz, 20 March 2019 - 01:28. |
#1929
Posted 20 March 2019 - 08:34
iulian_1976, on 19 martie 2019 - 14:50, said:
Paulaner, Erdinger sau Weihenstephaner... ehh astia nu sunt giganti, nu stiu sa fi cumparat branduri. Erdinger din parti la toate supermarketurile din Europa, Paulaner foarte greu iar Weihenstephaner si mai greu, asteptam sa-mi spui de Carlsberg, Heineken o balena nu ce stiti voi ca ati vazut prin Romania, eventual Germania. Uite aici cele doua balene romanesti care inghit branduri Asahi Breweries Europe Ltd: URSUS, Timisoreana, Ciucas, Stejar, Azuga Nepasteurizata, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Pilsner Urquell, Asahi, precum si marcile de import: Efes si Efes Draught, St. Stefanus, Meantime, Grolsch Weizen. si Heinekn: Ciuc, Golden Brau, Neumarkt, Bucegi, Harghita, Hategana, Silva, Gambrinus etc Astea doua conduc piata cu bere din ce in ce mai de proasta calitate. Nu conteaza neaparat cate branduri cumpara Paulaner. Paulaner gasesti in orice supermarket german, in orice Getränkemarkt de la Kiel pana in Freiburg si de la Dresda pana la Köln. Erdinger la fel. Le gasesti prin aproape orice hypermarket decent din Europa si de foarte multe ori la terase. E exact genul de bere pe care un german o evita, preferand sa bea o bere locala de care tu daca nu locuiesti in zona respectiva mai mult ca sigur nu ai auzit. Iar faptul ca un concern ca si Carlsberg sau Heineken cumpara si alte companii mai marunte nu pune semnul egal intre cele doua marci, Heineken nu-i acelasi lucru cu Neumarkt iar Asahi nu-i acelasi lucru cu Bucegi la pet. Eu ma refeream strict la marca respectiva, concernul ma intereseaza mult prea putin in situatia asta. |
#1930
Posted 20 March 2019 - 09:04
E bine ca germanul are si alte optiuni, dar la roman Paulaner e cam cea mai buna bere de pe raft. Pe mine nu ma prea impresioneaza preturile premium practicate de artizanii romani pentru beri mediocre, asa ca prefer sa dau banii aia pe Paulaner, Erdinger sau Weihenstephaner.
|
#1931
Posted 20 March 2019 - 10:11
Mizu, on 20 martie 2019 - 09:04, said:
E bine ca germanul are si alte optiuni, dar la roman Paulaner e cam cea mai buna bere de pe raft. Pe mine nu ma prea impresioneaza preturile premium practicate de artizanii romani pentru beri mediocre, asa ca prefer sa dau banii aia pe Paulaner, Erdinger sau Weihenstephaner. Pai exact aia e craft beer sau o bere artizanala. Poate sa-ti placa, dar mai mari sanse e sa nu iti placa (zic si eu din ce am incercat si din ce am vazut pe la altii). Si eu decat sa beau un IPA care nu imi place mai bine aleg un Paulaner clasic si am rezolvat treaba:) Paulaner oricum e o bere excelenta. Una din cele mai bune din DE, nemtii(evident, unii dintre ei) o refuza in general din principiu pt a sprijini ceva local, nu pentru ca ar fi o bere proasta. Eu beau Paulaner oricand cu cea mai mare placere. |
#1932
Posted 31 March 2019 - 18:25
Nu sunt eu mare bautor de bere dar am observat ca de anul trecut au aparut in supermarketuri si alte tipuri de bere de ceheasca. Recomand Pilsner Urquell (si cehii o considera buna pentru berile de volum) si mai este una cu Krusovice cred cu care eu m-am impacat acolo. Dar berile ce-mi placeau nu se gasesc, acolo destule restaurante aveau propria distilerie si de acolo luam de obicei... ce sa zic, poate pentru ca era ceva inedit, de aceea consideram ca e mai buna.
O bere ieftina ce-mi place e Stejar dar aici functioneaza si factorul psihologic, sustine federatia de rugby si eu sunt un impatimit al acestui sport. PS: consum bere doar ocazional, nu sunt un cunoscator, daca va deranjeaza postarea mea, ignorati-o. |
#1933
Posted 25 April 2019 - 20:54
Erdinger super ..in baden wurtemberg am gasit o bere ieftina 25 centi sticla germania se numea mai apoi oettinger herb sau pils!
|
#1934
Posted 25 April 2019 - 21:05
#1935
Posted 04 May 2019 - 11:28
Ma intreb daca acum, dupa ce Comisia a legiferat ca "gusturile locale" si costul ingredientelor nu pot servi drept scuza pentru diferentele de reteta dintre tarile vestice si cele estice, o sa vedem poate o imbunatatire in privinta gustului berilor de larga masa. La cum stiu eu companiile, cel mai probabil vor retrage direct o parte din sortimente, insa macar alea ramase ar avea o sansa de a fi ceva mai mult decat spalatura renala.
|
#1936
Posted 04 May 2019 - 12:19
End-L-user, on 04 mai 2019 - 11:28, said:
Ma intreb daca acum, dupa ce Comisia a legiferat ca "gusturile locale" si costul ingredientelor nu pot servi drept scuza pentru diferentele de reteta dintre tarile vestice si cele estice, o sa vedem poate o imbunatatire in privinta gustului berilor de larga masa. Nu prea stiu cum sunt in Romania, dar te asigur ca nici mai la vest nu-s chiar bune:) |
|
#1937
Posted 06 May 2019 - 20:40
Pilsner urquell beam si acum 30 de ani!era un etalon al berii mondiale!
|
#1939
Posted 31 May 2019 - 22:04
Bere neagră, mai atipică, puțin acrișoară.
Attached Files |
#1940
Posted 06 June 2019 - 18:05
Producem cantitati limitate de bere, de calitate superioara care, speram sa fie savurata de oameni ca noi, dornici sa descopere ca berea are gust.
Cautam niste bere invechita in butoaie de lemn si am avut supriza sa-i descopar pe tinerii astia de la Oriel care produc cea mai savuroasa bere pe care am avut placerea sa o beau. Am gustat mai multe. Eu sunt fan IPA si berea lor Sunstone Quadrupel IPA are un gust si o textura cum nu credeam ca e posibil sa existe. Am incercat de curiozitate si Hopsasam Ţuiple’Up invechita in butoaie de tuica, dar eu ca nebautor de tuica am descoperit aroma ca fiind extrem de neplacuta. |
#1941
Posted 07 June 2019 - 11:27
De prin Auchan, Festbier, "bere bavareza artizanala, fermentata intre 8-12 zile si maturata in pivnita la 0 grade timp de 6-8 saptamani "; buna !
https://www.google.c...559985960652315 Edited by d-ardeleanu, 07 June 2019 - 11:27. |
|
#1942
Posted 11 June 2019 - 12:21
crisstonne, on 09 august 2018 - 17:42, said:
O bere aramie, nu este galbenul ala deschis, ca la blonda, dar nu este nici roșiatica. Are mai degraba culoare portocalie. Nu face guler mare, nu tine spuma mult. Aroma subtila de hamei, foarte echilibrata, si amareala, se duc pe limba fix spre git, mai in spate la limba. Nu este nimic deranjant la berea asta, nu are acid sa iți sara pe nas, amareala este domoala, medie, nici light, nici sa te faci piele de gaina, de la amar. Daca se incălzește putin, emana si un parfum/aroma. De grepfrut ?! Nu stiu exact, cam pe acolo. As putea sa o beau zilnic. Eu as zice sa o incerci pe cea la sticla. Mi s-a parut net superioara. E berea mea preferata din ce gasesc in retail. Taxon, on 10 august 2018 - 09:49, said:
Si mie mi s-a parut foarte buna. Basina aia de Staropramen (indiferent de varianta, toate-s basini) nici nu merita sa stea linga Praga asta in raft. Staropramen e o mizerie. |
#1943
Posted 14 June 2019 - 14:50
Astăzi am primit două sticle de bere bavareză artizanală, produsă în satul Rettenberg, cel mai sudic sat producător de bere din Germania. (https://en.wikipedia...wiki/Rettenberg)
Una este pils, alta gold. Ca și gust întrec orice bere produsă în România, cel puțin la scară industrială. Attached Files |
#1944
Posted 14 June 2019 - 15:13
c4n1b4lul, on 14 iunie 2019 - 14:50, said:
Astăzi am primit două sticle de bere bavareză artizanală, produsă în satul Rettenberg, cel mai sudic sat producător de bere din Germania. (https://en.wikipedia...wiki/Rettenberg) Una este pils, alta gold. Ca și gust întrec orice bere produsă în România, cel puțin la scară industrială. Bere din regiunea Allgäu, nu ma mira deloc ca-i buna. Dar nu e artizanala. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users