Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

iTab48R - media player hd cu TV tuner

- - - - -
  • Please log in to reply
414 replies to this topic

#217
KapitaK

KapitaK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,654
  • Înscris: 03.03.2010
scuze de offtopic

 vgabi, on 12th April 2010, 17:35, said:

...
Unele camere minidv cum am și eu poate scoate același semnal digital prin USB 2. Deci dacă s-ar putea prin fw modifica un port usb în intrare atunci e simplu și nu mai e nevoie de altă mufă firewire.

nu se poate "intelege" USB cu FireWire ca sunt mult diferite, mai mult se aseamna HDMI cu FireWire ca fac acelasi lucru (conexiune audio/video plus comenzi si sincronizari) numai ca HDMI e pentru HD si FireWire e pentru SD
mai toate camerele miniDV au si USB insa acela e pentru imaginea din obiectivul ei (daca o folosesti ca camera web, etc) nu transmite si inregistrarea de pe caseta, m-as mira la tine sa fie altfel

#218
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002

 KapitaK, on 12th April 2010, 15:42, said:

se pare ca tu de Sony ai citit prea multe topicuri de nu cunosti realitatea...
...ca sa-ti raspund cu aceasi ironie...
.. vad ca nu te intereseaza decat comisionul pe care il obtii, nicidecum nu esti pe topicul asta pentru a ajuta clientii sau potentialii clienti, dupa confuzia creata pe site-ul vostru vad ca o mentii si pe asta de aici, in loc sa-mi raspunzi mie si altora la intrebarile puse aici legate de iTab48R vad ca te tii de altele, nici la inbox nu raspunzi, etc ...
... nu am stat ca tine sa ma "documentez" pe net
... mai toate camerele miniDV au si USB insa acela e pentru imaginea din obiectivul ei (daca o folosesti ca camera web, etc) nu transmite si inregistrarea de pe caseta, m-as mira la tine sa fie altfel
1. lupull spre deosebire de multi altii chiar stie meserie pe patratica lui si nu are nevoie de net pentru asemenea explicatii simple
2. USB High Speed face transfer identic cu firewire. Transfer.

Offtopic:
O singura data daca mai tratezi membrii softpedia in stilul asta desi ti-am mai atras atentia de cateva ori pana acum, ne vei parasi pentru o perioada lunga. Nu stiu unde ai dobandit tu stilul asta certaret, de buric al pamantului si de personaj care le stie pe toate, dar un asemenea comportament nu vreau sa il mai tolerez.
Ori te conformezi ori nu, e numai treaba ta. Eu doar te-am prevenit de fata cu toata lumea ca sa nu se mire unii cum de permit toate fazele astea ale tale.
Nu raspunde la acest mesaj indiferent ce ai de spus si nici nu incerca vreun siretlic pentru a aduce vorba despre asta.

Si acum back on topic. Despre iTab.


#219
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Offtopic

Kapitak , eu nu vreau sa ma cert cu tine si ce iti scriu iti scriu din cunostinta de cauza , deci legat de afirmatia ta : "idea finala pana la urma e ca scart-ul tv-ului meu scoate semnalul digital catre itab" = 0
Fiindca acesti pinii au fost folositi la modele mai vechi de sasie de la inceputul "digitalizari" sasielor tv ( prin 1998-2000 ) si numai la anumite modele de sasie de regula nemtesti care foloseau un "concept digi 2000" ( toate chipurile/integratele din etajele unui asemenea tv comunicau prin aceasta magistrala )
Mai tarziu au aparut tv-urile cu "meniu service" , bazat pe aceasta idee ( reglaje ale luminii, geometriei , culorii, s.a parametri se pot regla direct din telecomanda , nu ca la cele vechi cu surubelnita mica si voltmetru )
Insa de-a lungul timpului sa renuntat la scoaterea acestor semnale prin scart din "n" motive ( printre care si ceea a userilor ca tine , care in necunostinta de cauza mai mult stricau tv-ul , decat........ )
Nu te supara , dar daca ai o "sonda logica" ( sper ca stii ce este aceasta si cum sa o folosesti ) , poti incerca sa masori ce nivele ( 0 sau 1 ) ies pe acesti pini
Astazi exista pe sasie ( nu obligatoriu la orice firma/model ) conectori dedicati ( service ) sau cum sant specificate la lcd-uri mufe dedicate ( pe serial sau usb , depinde de ce magistrale sant folosite )
Toate semnalele care ies pe o mufa scart sant analogice , altfel de ce crezi ca au mai aparut mufe de genul : dvi , hdmi
Parerea mea este sa stai in banca ta legat de acest subiect , in plus nu poti conecta direct acei 2 pinii la media player , ti-ar trebui o interfata care deja este alt subiect
In plus pe aceea magistrala nu ai nici un semnal digital referitor la imagine/sunet decodat de respectivul tv , ci numai semnale digitale legate de caracteristiciile tv-ului ( geometrie , lumina , contrast )
Adica tot ce trebuie sa prelucreze procesorul tv-ului , pe cand semnalul rf este decodat/prelucrat de calea comuna , decodorul de culoare , decodorul de sunet s.a ( toate fiind la tv-urile moderne intr-un singur chip mai mare ca dimensiuni numit "jungla" )

#220
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,567
  • Înscris: 17.09.2005

 lupull, on 12th April 2010, 16:23, said:

8 - tensiune de comutare 0-12V (pentru sincronizare tv cu sursa) gresit este tensiunea de comutare din modul tv in modul audio/video ( sau monitor ) si putand fii generata de procesorul tv-ului/lcd-ulu in speta cand dai comanda TV/AV din telecomanda sau externa cand conectezi o sursa pe scart si aceasta comuta automat din modul tv in modul audio/video ( sau monitor )

Pentru o exactitate maxima  :D trebuie sa precizam ca potentialul de la acest pin nu este generat de TV,monitor.
Din acest punct de vedere TV-ul sau monitorul video este "slave" deci asculta de comanda ce soseste pe
acest pin din exterior.De la un player ,de exemplu.

Daca pinul 8 al euroscart-ului din tv primeste o tensiune cuprinsa intre 0V si 0,4V atunci televizorul ramine in modul de vizionre al programelor furnizate de tuner-ul propriu.

Daca primeste o tensiune cuprinsa intre 5V si 8V atunci trece in modul AV si formatul ecranului 16:9.
Deci o sa afiseze pe ecran informatia audio/video ce o primeste de la un player extern (indiferent de natura lui) .Afisarea o sa se faca in format 16:9 indiferent de formatul ce "soseste" pe mufa.

Daca primeste o tensiune cuprinsa intre 9,5V si 12V functioneaza tot in mod AV dar formatul afisarii este 4:3.
Chiar daca pe mufa formatul primit este 16:9.

La unele echipamente (scheme) este montata si o dioda cu anodul catre pinul 8 de la euroscart.
In acest fel pot numai primi potentiale pozitive din exterior.

Edited by bit 61, 12 April 2010 - 20:38.


#221
KapitaK

KapitaK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,654
  • Înscris: 03.03.2010

 lupull, on 12th April 2010, 20:27, said:

Offtopic
Kapitak , eu nu vreau sa ma cert cu tine ...

nici eu nu vreau sa ma cert cu tine si nici cu altii ...

poti gasi o explicatie pentru faptul ca pot inregistra de la DVB-C sau DVB-T din TV (imaginea selectata de tv, cu sunetul selectat de tv mai putin subtitrarea care nu iese pe euroscart) pe iTab48R?
mentionez ca acelasi scart daca il conectez la VCR sau DVDR nu inregistreaza nimic adica se comporta ca si cum nu ar avea nici un semnal de la tv, daca selectez la tv pe tv analog inregistreaza si astea doua daca dau tv pe tv digital astea doua nu mai inregistreaza nimic pe cand iTab48R inregistreaza de la ambele din tv (tv analog dar si tv digital)!
daca semnalul ala digital cablu ar fi totusi convertit in analogic pe scart de ce nu il vad si VCR sau DVDR si de ce arata exact (calitate) ca originalul (digital), ce inregistrez de la el pe itab e perfect!
deci pentru DVDR si VCR de pe digital nu merge nimic (nici macar sunetul) insa pe itab merge, daca sti care-i treaba lamureste-ma si pe mine te rog!

multumesc anticipat

Edited by KapitaK, 12 April 2010 - 20:58.


#222
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Bit 61 nu vreau sa fiu offtopic tot timpul pe acest thread , dar ai si nu ai dreptate cand afirmi ca : ".......trebuie sa precizam ca potentialul de la acest pin nu este generat de TV,monitor.
Din acest punct de vedere TV-ul sau monitorul video este "slave" deci asculta de comanda ce soseste pe acest pin din exterior.De la un player ,de exemplu."
Atunci explica-mi cum la anumite tv-uri comutarea din modul tv in monitor audio/video nu vrea in nici un fel pana nu dai tu comanda ( apesi butonul TV/AV ) de pe telecomanda ?
Acest lucru nu denota ca aceea tensiune de comutare este generata intern ?
Am un Daewoo de 54cm si am acest "comutator" pe telecomanda si chiar daca am sau nu conectat un cablu scart eu pot sa-l schimb din modul tv in modul monitor audio/video , chiar daca nu am semnal audio/video pe scart ( ramane ecranul negru , logic )
Tot atat de bine exact cum ai scris tu si in cazul in care am cablu scart conectat intre sursa audio/video si tv , in momentul cand pornesc sursa audio/video din st-by tv-ul imi comuta automat din modul tv in modul monitor audio/video

Kapitak , mi-se pare logic aceste probleme deoarece se folosesc 2 tipuri de chipseturi/decodoare pentru imagine ( cel de pe lcd si cel din media player , acesta din urma probabil ca fiind mai complex )
Oricum analogicul si digitalul sant 2 domenii diferite ca metode de prelucrare a semnalului in general si de aceea nu tot timpul poti "amesteca/inregistra" cele 2 semnale si sa ai si un rezultat corect
Subtitrarile la analogic sant inserate de obicei pe "cursa inversa" pe anumite linii ca si semnalul de teletext , pe cand la digital nu mai este vorba de nici o "cursa inversa" ci de alt procedeu "dvb subtitles"
De aici rezulta anumite in compatibilitatii
Legat de iesirea semnalului prin scart cand esti pe digital sau analogic , iarasi mi-se pare logic ca la lcd sa nu scoata semnal decat pe conectorii dedicati fiecarui standard in parte
La media player este altceva ( vezi diferite chipseturi/decodoare ) , acesta avand si functia de recorder care lcd-ul nu are asa ceva si ca atare pe media player ai mai multe variante de inregistrare ( de pe mai multe surse interne )
De pe extern in schimb nu ai decat de la surse audio/video analogice din cate am inteles la media player

#223
KapitaK

KapitaK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,654
  • Înscris: 03.03.2010
lupulle nu ma mai aburii...
- cu pinul 8 de la scart ai invartit-o pana ai scos-o tot ca mine... cand tv primeste tensiune porneste (daca e cazul) si comuta pe scart, daca tv trimite tensiune porneste respectiva sursa (vcr, dvd, etc) si intra in mod play, etc... adica se sincronizeaza intre ele
- cu subtitrarile stie toata lumea cum sta treaba, ca la analogic e pusa in imagine si la digital se ataseaza de receptor in functie de ce alegi ca la dvd, eu semnalam doar ca iese semnalul digital fara subtitrare cu toate ca in momentul inregistrarii subtitrarea exista, asta subliniaza inca o data ca "semnalul" ce iese din TV si intra in iTab48R poate sa fie digital neconvertit de tv caci astfel se vedea cu subtitrarea care o vazusem in momentul inregistrarii
- dupa parerea mea, scart-ul scoate digital catre iTab48R ca altfel nu se poate...

daca sti ce se intampla zi-ne si noua: cum naiba intra semnalul programelor digitale din tv in iTab48R in conditiile in care in altele (VCR sau DVDR) nu merge daca nu e vorba de digital?!

Edited by KapitaK, 12 April 2010 - 22:14.


#224
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
KapitaK nu ai inteles decat pe jumatate din ce am scris eu legat de comutarea interna/externa a tv-ului in modul monitor audio/video , ai 2 situatii :

1 - exact cum ai scris si tu : cand tv-ul primeste tensiunea pe pinul 8 de la sursa externa audio/video si comuta din modul tv in modul monitor audio/video , dar daca tv-ul este in st-by nu porneste tv-ul , deci trebuie neaparat cu tv-ul deschis

2 - Cand nu ai nici un cablu scart conectat la tv si dai comanda de comutare din modul tv in modul monitor audio/video ( deci o comanda interna a tv-ului , fara nici o sursa/tensiune venita de afara pe pinul 8/scart ) , atunci automat ecranul tv-ului se innegreste din cauza lipsei semnalului audio/video pe intrarile mufei scart a tv-ului

Daca era cum ai scris tu : "daca tv trimite tensiune porneste respectiva sursa (vcr, dvd, etc) si intra in mod play" , atunci eu avand conectat un receptor de satelit pe scart 1 ( fiind in st-by ) si un dvd player conectat pe scart 2 ( tot in st-by ) , in momentul in care dadeam comanda de comutare din tv in monitor audio/video indiferent de ce scart aveeam ( scart 1 sau scart 2 ) trebuia sa-mi porneasca receptorul de satelit sau dvd playerul din st-by ( dupa teoria ta ) , insa in practica nu se intampla acest lucru
E prin afirmatia asta ti-ai raspuns singur : "ca la analogic e pusa in imagine si la digital se ataseaza de receptor in functie de ce alegi ca la dvd" , deci aceea subtitrare pe care ti-o alegi singur poate fii "interpretata" de chipsetul/decodorul lcd-ului ca un "bonus" cel putin pe partea de iesire semnal analog si bine inteles dupa convertirea din digital in analog
Vrei sa intelegi bine , nu iarasi e bine pentru mine pe scart nu ai semnale audio/video digitale , atunci nu ar mai fii aparut dvi-ul , hdmi-ul, s/pdif-ul pentru sunet
Dupa tine astea de ce au mai aparut din moment ce tu scrii ca pe scart iti ies semnale audio/video digitale , unde este logica ?
Pentru ultima oara iti raspund ca lcd-ul are convertoare digital-analog si analog-digitale in componenta sa ( incluse in chipset/decodorrul de semnal ) si acestea in functie de sursa de semnal analog/digtal si intern/extern convertesc semnalele audio/video pentru a putea fii afisate/vizualizate
Tot asa este si pentru iesiriile de care dispune lcd-ul , teoretic ar trebui sa ai tot 2 variante :
  1 - iesirii de semnale audio/video analogice de la receptie semnal tv analog sau digital ( dupa convertirea din digital in analog ) pe mufele/conectorii aferentii acestui tip de semnal ( scart, rca-uri )
  2 - iesirii de semnale audio/video digitale de la receptie semnal tv analog ( dupa convertirea din analog in digital ) sau digital pe mufe/conectorii aferentii acestui tip de semnal ( dvi, hdmi, s/pdif doar pentru sunet digital )
Sper sa intelegi in final , fiindca altfel ma vad nevoit sa-ti recomand o biblioteca in documentarea mai aprofundata din acest domeniu
Media playerul nu are posibilitatea de a inregistra direct digital de la tunerul dvb-t inclus , restul intrarilor fiind pentru diferite surse de semnale audio/video analogice ( scart/rca-uri )

Edited by lupull, 12 April 2010 - 23:10.


#225
adiiatan

adiiatan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 20.02.2010
Salut !

In atentia curiosilor care doresc sa testeze:

In asteptarea unui nou firmware pt iTab48r,  ( cred ca o sa apara curand ) am" scormonit "pe internet si am gasit ultimul firmware aparut pe data de 07-04-2010, pentru fratele geaman al lui iTab48r ,respectiv O2 media HMR600W.
L-am instalat in iTab, si a mers fara probleme ,scrinurile sunt identice si ca imbunatatiri are urmatoarele:
[ http://www.guachipedia.com/wp-content/uploads/Imagen-32.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Improvement
- Correct refreshing M3u Dir flag and rebooting error
- Show internet radio station on VFD
- Support MAC (Snow Leopard)
- Change torrent daemon
- Correct "/../" function in Internet Radio device
- Hide the "InternetRadio" and ".System" dir in Browser Menu
- Change SPDIF output as LPCM in Internet Radio device
- Correct m3u list
- Correct browser type not returning
- Bit torrent bugs improved

Bit torrent's bugs improved from the recently released FW

As for Bit torrent usage, please be noted the followings.
- memory operating issue, by using HDD memory to make system folder,download and management
- download not available to devices except HDD
In case without HDD, setup mode not showing.
- torrent file download, max.4pcs is available as default
- file down no. is adjustable but error happen.
- in case of Wireless file down and AC power off, there is no error in file downloading mode.
- Upon Power off and on, Bittorrent mode is OFF as default.
- If delete download list on Neighbor Web, the downloaded files in HMR are deleted together. So please move the downloaded file to other position before deleting.


Firmware-ul este aici : Visit My Website
Aceasta este o alternataiva neoficiala de firmware pentru iTab48r, deci .....exista o sperenta in plus de rezolvare a diferitelor probleme si bug-uri, daca se lucreaza din doua parti si MC-le sunt identice / compatibile. Nu l-am testat foarte mult ,doar ce este de suprafata si nu am intampinat probleme. Pentru cine are mai mult timp liber si doreste sa incerce..... rog feedbak.....

Spor la teste ....!

#226
adiiatan

adiiatan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 20.02.2010
Salut !

In atentia importatorului/distribuitorului si a celor care sunt in masura sa trimita catre fabricant ,spre remediere prin firmwar, diferitele carente constatate la iTab48r .
Am incercat sa sintetizez cateva din carentele sesizate de mine ,intr-o lista la care pot adera si alte persoane ,care doresc sa o completeze:


1. - culoarea subtitrarii sa fie pregnanta (nu transparenta), cu contururile negre mai late
2. - subtitrarea sa se incarce automat. Fara sa mai fie nevoie de interventia manuala ,de la un fim la altul ,pentru comutarea Central European / Unicode (UTF8)
3. - rezolvarea bug-ului cu functionarea DVD-ului extern - USB
4. - radio-internet
5. - * ???* telecomanda - receptorul infrarosu iTab48r (codul de comunicare in infrarosu) ....daca este posibil sa fie modificat din firmware .....etc sau o telecomanda universala......Ca sa nu mai interfereze cu telecomanda sistemului audio 5.1 Logitech Z 5500. Acesta este singurul sistem audio digital cu intrare optica / coaxiala ,rezonabil (cel mai ieftin) ca pret cu care poate fii combinat iTab-ul pe piata noastra.
6. - in setari pe langa stralucire si contrast sa se mai adauge hue si saturation (existente la alte MC ,necesare in cazul materialelor video mai vechi)


Multumesc !

#227
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002

 KapitaK, on 12th April 2010, 23:04, said:

... la analogic e pusa in imagine si la digital se ataseaza de receptor in functie de ce alegi ca la dvd..

 lupull, on 13th April 2010, 00:07, said:

... aceea subtitrare pe care ti-o alegi singur poate fii "interpretata" de chipsetul/decodorul lcd-ului ca un "bonus" cel putin pe partea de iesire semnal analog si bine inteles dupa convertirea din digital in analog
Acel bonus de care vorbeste lupull poate functiona astfel numai la televizoarele Sony sau la toate. Vom vedea.
Subtitrarile DVB-T sunt de 2 tipuri: tip teletext (TT subtitles) si tip DVB (DVB subtitles dupa cum ti-a mai spus si lupull). Ele intra in TV ca niste streamuri, cum sunt streamurile video si audio si de aceea pot fi schimbate. De exemplu daca prinzi un post care are teletext si tu afisezi teletexul, eu cred ca pe inregistrare o sa iti apara tot imaginea video+audio.
De afisarea celorlalte streamuri in afara de video+audio se ocupa alt modul din TV si care nu este in legatura cu iesirile analogice.
Gandeste-te la acest modul ca si cum ar fi o comanda OSD, de volum de exemplu: cand iti apare bara de volum pe TV, aceasta nu este inregistrata de player.

Edited by Mtz, 13 April 2010 - 08:28.


#228
KapitaK

KapitaK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,654
  • Înscris: 03.03.2010

 lupull, on 13th April 2010, 00:07, said:

KapitaK nu ai inteles decat pe jumatate din ce am scris eu legat de comutarea interna/externa a tv-ului in modul monitor audio/video , ai 2 situatii :

1 - exact cum ai scris si tu : cand tv-ul primeste tensiunea pe pinul 8 de la sursa externa audio/video si comuta din modul tv in modul monitor audio/video , dar daca tv-ul este in st-by nu porneste tv-ul , deci trebuie neaparat cu tv-ul deschis

2 - Cand nu ai nici un cablu scart conectat la tv si dai comanda de comutare din modul tv in modul monitor audio/video ( deci o comanda interna a tv-ului , fara nici o sursa/tensiune venita de afara pe pinul 8/scart ) , atunci automat ecranul tv-ului se innegreste din cauza lipsei semnalului audio/video pe intrarile mufei scart a tv-ului

Daca era cum ai scris tu : "daca tv trimite tensiune porneste respectiva sursa (vcr, dvd, etc) si intra in mod play" , atunci eu avand conectat un receptor de satelit pe scart 1 ( fiind in st-by ) si un dvd player conectat pe scart 2 ( tot in st-by ) , in momentul in care dadeam comanda de comutare din tv in monitor audio/video indiferent de ce scart aveeam ( scart 1 sau scart 2 ) trebuia sa-mi porneasca receptorul de satelit sau dvd playerul din st-by ( dupa teoria ta ) , insa in practica nu se intampla acest lucru
E prin afirmatia asta ti-ai raspuns singur : "ca la analogic e pusa in imagine si la digital se ataseaza de receptor in functie de ce alegi ca la dvd" , deci aceea subtitrare pe care ti-o alegi singur poate fii "interpretata" de chipsetul/decodorul lcd-ului ca un "bonus" cel putin pe partea de iesire semnal analog si bine inteles dupa convertirea din digital in analog
Vrei sa intelegi bine , nu iarasi e bine pentru mine pe scart nu ai semnale audio/video digitale , atunci nu ar mai fii aparut dvi-ul , hdmi-ul, s/pdif-ul pentru sunet
Dupa tine astea de ce au mai aparut din moment ce tu scrii ca pe scart iti ies semnale audio/video digitale , unde este logica ?
Pentru ultima oara iti raspund ca lcd-ul are convertoare digital-analog si analog-digitale in componenta sa ( incluse in chipset/decodorrul de semnal ) si acestea in functie de sursa de semnal analog/digtal si intern/extern convertesc semnalele audio/video pentru a putea fii afisate/vizualizate
Tot asa este si pentru iesiriile de care dispune lcd-ul , teoretic ar trebui sa ai tot 2 variante :
  1 - iesirii de semnale audio/video analogice de la receptie semnal tv analog sau digital ( dupa convertirea din digital in analog ) pe mufele/conectorii aferentii acestui tip de semnal ( scart, rca-uri )
  2 - iesirii de semnale audio/video digitale de la receptie semnal tv analog ( dupa convertirea din analog in digital ) sau digital pe mufe/conectorii aferentii acestui tip de semnal ( dvi, hdmi, s/pdif doar pentru sunet digital )
Sper sa intelegi in final , fiindca altfel ma vad nevoit sa-ti recomand o biblioteca in documentarea mai aprofundata din acest domeniu
Media playerul nu are posibilitatea de a inregistra direct digital de la tunerul dvb-t inclus , restul intrarilor fiind pentru diferite surse de semnale audio/video analogice ( scart/rca-uri )

nu e vorba ca am inteles doar jumatate, alea le stiam de cand exista din pacate observ ca tu nu mai inteles pe mine.... eu iti spun exact in ce consta relatia SONY BRAVIA W5500 cu iTab48R, adica "ciudatenile" care le consta eu.

din pacate ori nu sti cum sta treaba cu "pin 8" ori vorbesti numai din experienta si pentru ca nu ai intalnit legate cu scart doua aparate "adevarate" nu ai observat toata functionalitatea: la toate aparatele pe care le.am avut eu in casa (tv, vcr, dvd) de cate ori vream sa vad o caseta sau un dvd le bagam in player dadeam play iar acesta incepea redarea, exact in momentul cand aceasta se intampla tv pornea din standby direct pe av-ul respectiv iar daca opream redarea intra tv din nou in standby, daca tv era deja pornit se comuta pe respectivul av apoi daca opream redarea tv ramanea pornit pe av-ul respectiv; tot asa daca tv era pornit si vcr sau dvd in standby cand comutam la tv pe unul din scarturi respectivul vcr sau dvd pornea si reda ...etc (evident alea sa aibe deja introduse o caseta vhs sau un disc dvd);
acest lucru (cu pin 8 scart) se intampla si acum cand am un DVDR SONY si un COMBO VCR/DVDR PANASONIC, din pacate nu se intampla si cu iTab48R, adica daca il pornesc si-i dau vreun play etc nu comuta tv pe scart si niciu scart tv nu-i da nici o comanda, nu merge nici macar cu HDMI pentru ca nu stie "Bravia Sync" sau "AnyNet+" sau cum naiba se numeste la unii producatori sincronizarea prin HDMI

totodata sunt foarte constient de faptul ca "legaturile" video digitale se fac cu cabluri si mufe special dedicate (HDMI, DV, etc) si asta o stiam de mult, eu doar va informam aici despre "ciudatenia" de a receptiona numai cu iTab48R a imaginii si sunetului de la programele digitale din TV SONY BRAVIA nu si cu DVDR SONY si COMBO VCR/DVDR PANASONIC, la care nu intra nici imaginea nici sunetul ...atentie: PE ACELASI CABLU SCART!

am avut speranta ca sti tu cele mai multe si ma lamuresti si pe mine ce se intampla pentru ca tocmai ca stiu ca teoretic nu se putea asta constat in final ca se poate (ca iTab48R sa "vada" programele digitale si sa le inregistreze si DVDR SONY si COMBO VCR/DVDR PANASONIC care sunt si ele varfuri de gama nu orice model sa nu "vada" deci sa nu inregistreze programele digitale) si tocmai faptul ca acelasi SCART e legat la mai multe aparate imi demonstreaza ca programele respective sigur nu sunt analogice altfel le vedea si celelalte (DVDR SONY si COMBO VCR/DVDR PANASONIC) care stiu orice semnal analogic pentru ca sunt MULTISYTEM (PAL/SECAM/NTSC)

sper ca tu sa gasesti o explicatie si-ti multumesc anticipat daca ma lamuresti

 Mtz, on 13th April 2010, 09:27, said:

Acel bonus de care vorbeste lupull poate functiona astfel numai la televizoarele Sony sau la toate. Vom vedea.
Subtitrarile DVB-T sunt de 2 tipuri: tip teletext (TT subtitles) si tip DVB (DVB subtitles dupa cum ti-a mai spus si lupull). Ele intra in TV ca niste streamuri, cum sunt streamurile video si audio si de aceea pot fi schimbate. De exemplu daca prinzi un post care are teletext si tu afisezi teletexul, eu cred ca pe inregistrare o sa iti apara tot imaginea video+audio.
De afisarea celorlalte streamuri in afara de video+audio se ocupa alt modul din TV si care nu este in legatura cu iesirile analogice.
Gandeste-te la acest modul ca si cum ar fi o comanda OSD, de volum de exemplu: cand iti apare bara de volum pe TV, aceasta nu este inregistrata de player.

MTZ stiam astea si eu, le zici foarte bine...  explicatiile tale subliniaza inca o data ca totusi e posibil ca semnalul programelor digitale de la SONY BRAVIA catre iTab48R este digital

la un receptor digital de cablu sau satelit programele digitale ies analogic catre tv cu sunetul si subtitrarea aleasa de utilizator, la mine programele digitale ies fara subtitrare sau e posibil sa scoata si subtitrarea dar sa fie tot stream si  iTab48R sa nu o puna singur pe imagine la inregistrare, caci la redare daca caut subtitrare el defapt cauta fisierul sub, srt, etc care ar fi in mod normal la un fisier video...

deci trebuie cercetat ...

Edited by KapitaK, 13 April 2010 - 09:38.


#229
adiiatan

adiiatan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 20.02.2010
Salut !

Doresc sa completez list de imbunatatiri care se pot face prin firmware pt iTab48r ,cu un efect interesant (cred eu ! )......,in setarile de foto.
Acest efect il are E-boda 500for all si daca tinem cont de faptul ca are acelasi Chipset ca si iTab48r, cred ca este realizabil si pentru acesta din urma.

Quote

1. - culoarea subtitrarii sa fie pregnanta (nu transparenta), cu contururile negre mai late
2. - subtitrarea sa se incarce automat. Fara sa mai fie nevoie de interventia manuala ,de la un fim la altul ,pentru comutarea Central European / Unicode (UTF8)
3. - rezolvarea bug-ului cu functionarea DVD-ului extern - USB.
......................

7. - Ken burn effect

Efectul foto poate fii vizualizat aici: Exemplu efect foto

#230
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Kapitak pai scrie nene asa ca detii o "pereche" de device-uri Sony cu functia "x" , normal ca se va intampla asa cum ai scris cu "n" paginii in urma din cauza acelei fuunctii "x" = 1 telecomanda pentru mai multe device-uri Sony ( aceasta functie similara putand fii regasita si la alte "perechi" de device-uri ale aceluias producator : LG, Samsung, Panasonic s.a )
Ce ti-am scris eu insa este valabil pentru majoritatea care nu detin "perechi" de device-uri ca tine , ci un tv/lcd de la o firma si dvd player/home cinema sau alt device pentru redare audio/video de la alta firma ( in cazul tau imi dai dreptate prin exemplu dat cu lcd-ul Sony si acest media player )
Deci ce am scris eu vei intalni majoritar fata de ce ai tu cu functia "x"
"eu doar va informam aici despre "ciudatenia" de a receptiona numai cu iTab48R a imaginii si sunetului de la programele digitale din TV SONY BRAVIA nu si cu DVDR SONY si COMBO VCR/DVDR PANASONIC, la care nu intra nici imaginea nici sunetul ...atentie: PE ACELASI CABLU SCART!" - Ai incercat sa inregistrezi prin intrarea scart a celor 2 device-uri si de la alte surse analog/digitale ?
Sau incearca cu alt device in afara celor 3 sa faci acelas lucru ( iesirea scart Sony ruland un tv din dvb-t cu intrarea scart a unui alt device ) , teoretic nu ar trebui sa se intample ce spui tu fiindca daca ai o conexiune scart sursa audio/video - scart audio/video device-ul care inregistreaza ( acum depinde si pe ce dvd blank , hdd ) ar trebui sa functioneze , mai vezi prin setarile celor 2 device-uri legat de semnale/modurile de intrare pe scart sau vezi ce posibilitati/functii ai legat de inregistrarea semnalului venit pe scart/extern
Pe viitor fii mai concis , adica da-ne modelele/firma de device-uri cu care faci tu teste ca sa putem si noi afla despre ce poate/stie respectivele device-uri si astfel putand sau nu sa gasim o solutie
Asa daca ne scrii numai niste chestii generaliste nu prea putem sa te ajutam sau sa ne lamurim si noi mai concret asupra problemelor intampinate de tine , vad ca deja am umplut 4 paginii de offtopic si tot nu te-am/ne-am lamurit concret asupra problemelor pe care le-ai scris

#231
KapitaK

KapitaK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,654
  • Înscris: 03.03.2010
lupull iar n-ai inteles sau nu vrei sa intelegi, nu are nici o legatura cu telecomanda, sincronizarile de care iti vorbesc se efectueaza si fara sa folosesti telecomenzile daca dai click pe "play" la dvdr sau vcr sau daca selectezi butonul av de la tv pe scart respectiv, las-o balta ca nu le nimeresti, ti-am zis foarte clar ca sincronizarea a functionat si functioneaza la mai multe marci care nu au nici o legatura cu imperecherea de care vorbesti pur si simplu au full compatibil scart-ul, am folosit in mod asta tv sony cu vcr jvc, panasonic, philips, sony, cu dvd lg, samsung, sony inclusiv la alte modele de tv pe care le-am avut (sony, philips, panasonic, thomson)

si ca sa revin la iTab48R:
- daca vreau sa inregistrez de la o sursa exterioara (SCART sau RCA) si aceasta nu e pornita atunci apare pe ecran semnul de interzis caci nu permite inregistrare daca nu e semnal
- pornind de la asta am setat tv sa scoata pe scart TV DIGITAL apoi am intrat HDMI pe iTab48R la scart si nu vedea nimic (ca inainte cand nu avea semnal), cu toate asta am dat sa inregistreze si a pornit inregistrarea
- dupa ce am oprit inregistrarea am intrat sa vad ce s-a intamplat unde am constata ca s-a inregistrat fara probleme programul digital ce ramasese selectat in TV cu toate ca initial nu-l vedeam la vizualizarea scart de la itab
- cred ca a intrat de la tv in scart itab semnal "digital", acesta nu l-a vazut direct pentru ca la scart (sau rca) vede cica sursa analog, insa la inregistrare a "captat" semnalul ce nu-l vedea initial si l-a inregistrat
- mentionez ca acelasi cablu scart pus la un DVDR sau VCR nu vede nici un semnal (ramane negru ecranul) ca la iTab48R dealtfel dar la inregistrarea semnnalului respectiv acesta ramane lipsa pe DVDR sau VCR dar se inregistreaza pe iTab48R
- este evident ca se intampla ceva ciudat, nu e nici semnal analogic dar nici un semnal digital standard sau...
o sa sun la service iTab48R sa vad ce explicatie imi dau ei!

Edited by KapitaK, 13 April 2010 - 13:27.


#232
KapitaK

KapitaK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,654
  • Înscris: 03.03.2010

 adiiatan, on 13th April 2010, 01:55, said:

...
Aceasta este o alternataiva neoficiala de firmware pentru iTab48r, deci .....exista o sperenta in plus de rezolvare a diferitelor probleme si bug-uri, daca se lucreaza din doua parti si MC-le sunt identice / compatibile.
...
Bravo, ce zici tu "sunt identice / compatibile" ca din ce vad eu pe site-ul ala se pare ca iTab48R este copia lui HMR-600W, au schimbat un pic carcasa la iTab48R in rest e identic ...pana si alimentatorul si telecomanda ...apropo de telecomanda: pe cea de la HMR-600W scrie jos HMR la iTab48R nu scrie nimic, ma intrebam insa de ce au scris astia de la itab pe butonul care comuta bucla de la scart intre tv si itab asa: TV/HMR in loc sa scrie TV/ITAB ha ha
... si la ghidul de conectare bittorent de pe siteul oficial cei de la itab indicau sa punem la un moment dat la user si pass: hmr/hmruser
...in plus vad ca astia de la HMR au scos firmware mai din timp mereu, probabil ITAB (Radiogears) asteapta sa vada cum e si pe urma il pun si ei of

Edited by KapitaK, 13 April 2010 - 14:15.


#233
paul kupas

paul kupas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 01.12.2006

 KapitaK, on 13th April 2010, 15:14, said:

Bravo, ce zici tu "sunt identice / compatibile" ca din ce vad eu pe site-ul ala se pare ca iTab48R este copia lui HMR-600W, au schimbat un pic carcasa la iTab48R in rest e identic ...pana si alimentatorul si telecomanda ...apropo de telecomanda: pe cea de la HMR-600W scrie jos HMR la iTab48R nu scrie nimic, ma intrebam insa de ce au scris astia de la itab pe butonul care comuta bucla de la scart intre tv si itab asa: TV/HMR in loc sa scrie TV/ITAB ha ha
... si la ghidul de conectare bittorent de pe siteul oficial cei de la itab indicau sa punem la un moment dat la user si pass: hmr/hmruser
...in plus vad ca astia de la HMR au scos firmware mai din timp mereu, probabil ITAB (Radiogears) asteapta sa vada cum e si pe urma il pun si ei of

E clar ca iTAB-ul este o clona, cu exceptia carcasei. Pana la  urma nu e un lucru rau ca mai exista o alternativa de firmware, care apare mai repede decat la Radiogears ... mai ales ca aparatele sunt si compatibile din cele spuse/testate de adiiatan.

#234
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,567
  • Înscris: 17.09.2005

 lupull, on 12th April 2010, 22:32, said:

Bit 61 nu vreau sa fiu offtopic tot timpul pe acest thread , dar ai si nu ai dreptate cand afirmi ca : ".......trebuie sa precizam ca potentialul de la acest pin nu este generat de TV,monitor.
Din acest punct de vedere TV-ul sau monitorul video este "slave" deci asculta de comanda ce soseste pe acest pin din exterior.De la un player ,de exemplu."
Atunci explica-mi cum la anumite tv-uri comutarea din modul tv in monitor audio/video nu vrea in nici un fel pana nu dai tu comanda ( apesi butonul TV/AV ) de pe telecomanda ?

Credeam ca esti electronist si o sa intelegi ce am vrut sa spun cu acea dioda legata cu anodul la pinul 8 euroscart TV sau monitor.

Nu amesteca semnalul de comutare AV generat intern cu semnalul de comutare AV sosit pe mufa euroscart.
De multe ori nici nu se "mixeaza" din punct de vedere electric.
In special la echipamentele de generatie mai noua (cele mai "digitalizate" de exemplu) unde dialogul
intre blocurile functionale se face pe I2C.
Iar atunci cind o fac intervine acea dioda care nu lasa semnalul de comutare AV sa "iasa" in exterior.
Acestea este motivul pentru care atunci cind se urmareste ceva redat cu un player chiar daca
se comuta din telecomanda de n+1 ori  tv/av televizorul o sa comute afisarea dar player-ul o sa-si vada
in continuare de lucru.Deci nu il influenteaza nicicum modul de lucru al televizorului.
La primirea comenzii pe pinul 8 euroscart tv-ul se conformeaza imediat .
Ca dupa aceea este posibila ignorarea ei cu ajutorul telecomenzii este alt aspect tehnic.

La anumite tv-uri se face comutarea numai din telecomanda dearece asa au hotarit producatorii,
sa faca ceva economie de cupru si nu au mai prevazut o conexiune de la pinul 8 al euroscart catre
comutatorul av (stand alone sau integrat intr-o "jungla").
Sau uneori de vina este chiar cablul euroscart care a fost "castrat" de pini sau fire.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate