Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Solutii si modalitati tratare lemn

- - - - -
  • Please log in to reply
182 replies to this topic

#37
mutulica_41

mutulica_41

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 11.01.2008
DDURAS, mare carcotas esti, si mare bagacios, pe multe arii dau de tine, dar nu ne arati si noua niciodata nimic, uite asa am facut eu gardul, sau la casa, aia sau ailalta, cum face Mirela de ex...chiar nu ai ce arata?
Acuma, la subiect: cam ce crezi ca poate aduce bun un deseu toxic ( uleiul de motor ars sau de transformator) lemnului?
asa, ca solutie low-cost...

#38
barbarian

barbarian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,174
  • Înscris: 23.03.2008

View PostMorosanul, on 3rd November 2009, 10:01, said:

Exact ca in medicina, cum am zis  :lol:


NU e traditional de loc, nu se stie cum se comporta pt ca nu a interesat pe nimeni - oamenii au dat cu ce le-a picat in mina, numai sa nu lase lemnul asa - si nu e folosit la sate, adica in adevaratele zone rurale, ci in zonele periurbane, unde e disponibil acest deseu - cu un mare grad de toxicitate dealtfel, pt om si pt mediu.

nu cumva chefereu' da cu ulei d-asta ars pe traversele de lemn? ca am observat vara, cand e caldura mare, ca put ca un gard de lemn dat cu acelasi ulei ars.

#39
bobodinvs

bobodinvs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 837
  • Înscris: 03.03.2009
Parca si unii stalpi vechi de telecomunicatii? sau gresesc...?

#40
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006
@mutulica - merci de aprecieri !  :lol:

Ce ai vrea sa arat , un gard dat cu ulei ars ?  Acum eu inteleg ca din moment ce te ocupi,comercializezi solutii de tratare a lemnului, in veci n-o sa fii de acord cu uleiul ars; e firesc; poate si eu in locul tau as fi reactionat la fel.

Acum, ce crezi,daca ar fi o suma rezonabila, n-ar lacui (aproape) toata lumea gardurile ? Cate garduri vezi tu lacuite la tara ? (a propos de zonele periurbane al lui @morosanu).  Ce  ar putea aduce bun un deseu TOXIC ( lacul cum o fi ? ) lemnului ?  Ar trebui sa-i mai faca si altceva decat sa-l conserve ? Nu intra apa in el, asta garantat. Altceva ?

Si a propos de carcoteala mea. Sper sa nu mi-o luati in nume de rau, doar ca de multe ori forumul pare unul cumva elitist; sunt de neinteles cei care adopta si alte solutii decat cele dupa norme, conform stasului, etc. Dar poate nu doar cele high sunt fiabile.

Revenind la gardul nostru;   poate unii nu-i acorda atata importanta; este la urma urmei doar un gard.  Chiar daca nu  e neaparat vorba de lipsa fondurilor pentru o solutie "ca la carte", dar mie unuia mi se pare anormal sa bag nu stiu cate milioane in aspectul unui gard. Poate sunt eu mai ciudat ...

#41
mutulica_41

mutulica_41

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 11.01.2008
Barbarian si bobo: nu gresiti nici unul dar nu e buna comparatia, CFR-ul e la garla dupa tunurile lui Necolaiciuc ala sau cum il cheama care isi astepta extradarea din SUA, cum sa dea CFR-ul cu ceva de calitate pe mii de km de cale ferata, cand el e dator la bugetul statului cu o cisterna de bani??? de stalpii aia ce sa mai vb, i-am prins in copilarie cand erau peste tot ...
DDURAS: partial iti dau dreptate, dar poti sa afirmi ca am incercat sa racolez clienti de aici? zi cu mana pe inima! Am un singur argument: pur si simplu nu se simte pt un importator ce vinzi la un particular, e maruntis, si nu prea se justifica deranjul, pt ca un particular te freaca cel mai mult; Nu am refuzat pe nimeni ( au fost doar cativa, ii numeri pe degetele de la o mana), si in limitele bunului simt nu voi refuza, pt ca am un blazon de aparat, chiar am cu ce sa ma laud, ca spalaturi sunt pe toate drumurile...dar iti dau dreptate ca fiind in bransa si stiind ce inseamna si cu ce se ' mananca ', in veci nu o sa fiu de acord cu uleiul ars, viata merge inainte si apar mereu produse noi, mai performante si mai scumpe, nu e firesc asa? trebuie sa ramanem cramponati la vremea si mentalitatea parintilor si bunicilor nostri??? ei dadeau cu ulei pt ca la vremea lor poate nu existau variante in Romanica lui REGRETATU'...la cativa zeci de ani distanta, tre sa pastram si noi traditia asta??? ti-ai dat tu, sa fii sanatos, eu nu am de ce sa te judec, la casa ta si pe banii tai faci 'cum te taie capul ( vb mea!) si cum vrea muschiul tau! Eu instinctiv ( defect profesional) recomand cele mai bune solutii, nu cele mai ieftine, atat cat ma pricep. D.p meu de vedere, casa e un fel de oglinda  a proprietarului, 'iti vorbeste' despre cultura si educatia lui, cat de gospodar este, ce gusturi are, etc, iar cand te apropii de o casa, prima oara iti sare in ochi ( involuntar sau nu) finisajul, care include si finisajul gardului, face parte din ansamblu, apoi remarci arhitectura, gradina si alte aspecte, cel putin asa e la mine, si parerea mea este ca raportat la costurile casei ( la gata), costurile finisajului pt gard sunt...maruntis, mai ales daca vb de un bait pt lemn,  cu un consum mediu de 12 mp / lt...chiar daca nu imi dai tu dreptate, eu stiu ca am, datorita experientei, macar!
Dar, ca o consolare daca vrei, nu esti tu mai ciudat, multi fac la fel, pt ca nivelul nostru de trai si puterea de cumparare e muuult diferit de tarile dezvoltate din lumea buna!
Retine te rog aspectul: nu te condamn, nu te judec, NU am dreptul!

Edited by mutulica_41, 04 November 2009 - 09:26.


#42
ghimpe--

ghimpe--

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 233
  • Înscris: 12.08.2006
Stalpii aceia vechi erau impregnati cu creozot (sau cel putin asa le zicea bunicu'). Ca si metoda pot sa spun ca este eficienta. Un alt exemplu este toata lemnaria din ocna Unirea din Slanic Prahova, care a fost tratata prin fierbere in creozot si care a rezistat/rezista zeci de ani in conditii de umiditate si salinitate ridicata. Nu stiu cat de toxica este aceasta substanta si daca este recomandat sa se foloseasca in tratarea lemnului unei case de locuit...

#43
12ULI

12ULI

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 11.11.2008

View Postbarbarian, on 3rd November 2009, 17:56, said:

nu cumva chefereu' da cu ulei d-asta ars pe traversele de lemn? ca am observat vara, cand e caldura mare, ca put ca un gard de lemn dat cu acelasi ulei ars.
  salutare. CFR-ul impregneaza traversele de lemn cu creuzot se numeste solutia.  Acum legat de uleiul ars...la tara am schimbat un gard de lemn care a foast tratat cu ulei ars, gardul era facut de bunicii mei si avea in jur la 30 de ani,iar tatal meu mi-a spus ca l-a mai dat el cam cu 10 ani in urma cu ulei ars. Adevarat este ca l-am schimbat pt ca mai statea in picioare in virtutea inertiei si daca un chiuaua se sprijinea de el trecea prin gard...dar totusi sunt 30 de ani. Acum trageti si d-voastra concluziile... Trebuie sa spun ca efectul uleiului trecuse de mult timp si interiorul lemnului era plin de furnici....

#44
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006

View Postmutulica_41, on 4th November 2009, 10:23, said:

DDURAS: partial iti dau dreptate, dar poti sa afirmi ca am incercat sa racolez clienti de aici? zi cu mana pe inima! Am un singur argument: pur si simplu nu se simte pt un importator ce vinzi la un particular, e maruntis, si nu prea se justifica deranjul, pt ca un particular te freaca cel mai mult; Nu am refuzat pe nimeni ( au fost doar cativa, ii numeri pe degetele de la o mana), si in limitele bunului simt nu voi refuza, pt ca am un blazon de aparat, chiar am cu ce sa ma laud, ca spalaturi sunt pe toate drumurile...dar iti dau dreptate ca fiind in bransa si stiind ce inseamna si cu ce se ' mananca ', in veci nu o sa fiu de acord cu uleiul ars, viata merge inainte si apar mereu produse noi, mai performante si mai scumpe, nu e firesc asa?   ...

Acuma de ce esti tu carcotas ?  Am spus eu vreodata ca-ti faci reclama sau ca racolezi clienti ? ( dimpotriva, din pacate nu dai deloc amanunte despre produsele tale)  ; de ce imi atribui din oficiu o intentie de rea credinta ?  Spuneam doar ce ai recuoscut si tu: ca (din defect profesional sau nu) pt. ca te ocupi cu asa ceva, e firesc sa fii adeptul solutiilor de firma.

Iar cu gardul, nu cred ca ajunge doar bait; fara lac sau vopsea,cat poate tine un bait ? Iar ca pret,oricum nu sunt adeptul finisajelor de lux nici la casa, ci al normalului si simplului bun gust, ca sa zic asa. Si, repet, banii dati pe 100 ml. de finisaj gard,fata-verso mi se par efectiv aruncati. Nu e vorba neaparat de o investitie enorma in sine, ci raportata la cost-scop - una inutila.  Daca as fi avut acolo,10 m, n-as fi mai dat cu ulei, dar asa ...

In privinta gardului ca si carte de vizita sau prim contact cu proprietarul, modul meu de a vedea lucrurile este diferit. Pe mine ma intereseaza interiorul curtii,spatiul meu, ceea imi face mie placere, ceea ce ma face pe mine (si familia mea) sa ma simt bine. Nu importa ce parere isi fac musafirii sau strainii. Nu sufar de dorinta de a fi admirat, si nici de a fi neaparat la moda.  Nici macar nu pretind sa fiu inteles ...  :)

Dar oamenii sunt diferiti, ca atare si parerile. Tocmai in asta si sta frumusetea; daca am fi toti de acord in toate, n-ar fi extrem de monoton ?  :)

#45
flopardu

flopardu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,894
  • Înscris: 28.10.2008

View Postmutulica_41, on 4th November 2009, 09:23, said:

Barbarian si bobo: nu gresiti nici unul dar nu e buna comparatia, CFR-ul e la garla dupa tunurile lui Necolaiciuc ala sau cum il cheama care isi astepta extradarea din SUA, cum sa dea CFR-ul cu ceva de calitate pe mii de km de cale ferata, cand el e dator la bugetul statului cu o cisterna de bani??? de stalpii aia ce sa mai vb, i-am prins in copilarie cand erau peste tot ...
DDURAS: partial iti dau dreptate, dar poti sa afirmi ca am incercat sa racolez clienti de aici? zi cu mana pe inima! Am un singur argument: pur si simplu nu se simte pt un importator ce vinzi la un particular, e maruntis, si nu prea se justifica deranjul, pt ca un particular te freaca cel mai mult; Nu am refuzat pe nimeni ( au fost doar cativa, ii numeri pe degetele de la o mana), si in limitele bunului simt nu voi refuza, pt ca am un blazon de aparat, chiar am cu ce sa ma laud, ca spalaturi sunt pe toate drumurile...dar iti dau dreptate ca fiind in bransa si stiind ce inseamna si cu ce se ' mananca ', in veci nu o sa fiu de acord cu uleiul ars, viata merge inainte si apar mereu produse noi, mai performante si mai scumpe, nu e firesc asa? trebuie sa ramanem cramponati la vremea si mentalitatea parintilor si bunicilor nostri??? ei dadeau cu ulei pt ca la vremea lor poate nu existau variante in Romanica lui REGRETATU'...la cativa zeci de ani distanta, tre sa pastram si noi traditia asta??? ti-ai dat tu, sa fii sanatos, eu nu am de ce sa te judec, la casa ta si pe banii tai faci 'cum te taie capul ( vb mea!) si cum vrea muschiul tau! Eu instinctiv ( defect profesional) recomand cele mai bune solutii, nu cele mai ieftine, atat cat ma pricep. D.p meu de vedere, casa e un fel de oglinda  a proprietarului, 'iti vorbeste' despre cultura si educatia lui, cat de gospodar este, ce gusturi are, etc, iar cand te apropii de o casa, prima oara iti sare in ochi ( involuntar sau nu) finisajul, care include si finisajul gardului, face parte din ansamblu, apoi remarci arhitectura, gradina si alte aspecte, cel putin asa e la mine, si parerea mea este ca raportat la costurile casei ( la gata), costurile finisajului pt gard sunt...maruntis, mai ales daca vb de un bait pt lemn,  cu un consum mediu de 12 mp / lt...chiar daca nu imi dai tu dreptate, eu stiu ca am, datorita experientei, macar!
Dar, ca o consolare daca vrei, nu esti tu mai ciudat, multi fac la fel, pt ca nivelul nostru de trai si puterea de cumparare e muuult diferit de tarile dezvoltate din lumea buna!
Retine te rog aspectul: nu te condamn, nu te judec, NU am dreptul!

exista o firma in ro care se ocupa cu constructia caselor pe structura de lemn si panouri tip sandwich, insa toate materialele, tot lemnul este importat din germania, are umiditate 12 si 18%, este tras cate 2cm pe toate cele 4 fete, cel lamelar este incleiat, este stantat fiecare in parte cu un numar.
producatorul german care executa case si acolo nu-l lasa pe cel roman sa dea cu nimic peste lemn, cu nici un fel de tratament, nici de carii, nici ingnifugare, de nimic. :D
ce idioti nemtii astia. :))
de ce or face ei asta... ia sa vedem cine stie ca eu habar n-am?!!!  ;)

#46
Morosanul

Morosanul

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,068
  • Înscris: 12.12.2006

View Postmutulica_41, on 4th November 2009, 09:23, said:

viata merge inainte si apar mereu produse noi, mai performante si mai scumpe, nu e firesc asa? trebuie sa ramanem cramponati la vremea si mentalitatea parintilor si bunicilor nostri???
Bineinteles ca nu putem ramine la nivelul bunicilor, insa e o deosebire intre traditii si improvizatii.

Traditiile nu le tinem neaprat pentru c-ar fi mai eficiente decat metodele moderne.
Apoi si improvizatiile sint de mai multe feluri, una e sa ung cu slănină țîțînile ușii :) în loc sa folosesc un lubrifiant modern (care ar tine desigur mai mult) sau sa pun frunză de nuc dacă mă tau la deget - sint niste improvizatii si astea - și cu totul altceva să mă incălzesc băgînd pe foc pet-uri de cola sau cauciucuri uzate, cum am vazut recent la tv :ack:

Pentru lemn solutiile traditionale sînt - uleiul de in fiert, carbonizarea la suprafață, cam 1cm, la stîlpi, rășină de brad fiartă în seu de oaie, etc
Si astea au avntaje si dezavantaje, dar macar sint naturale, sa le zic ecologice.
Acuma sa nu va ganditi ca expertii aia care produc lacuri si bațuri nu stiu de lucrurile astea, ele au fost studiate si ei incearca sa gaseasca solutii mai bune, care sa imbine avantajele. Exista firme mari care produc lacuri pe baza de ulei de in sau rasini naturale, doar ca sint in asa fel facute incat sa elimine dezavantajele, pe cat posibil.

#47
bobodinvs

bobodinvs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 837
  • Înscris: 03.03.2009

View PostMorosanul, on 4th November 2009, 05:47, said:

Pentru lemn solutiile traditionale sînt - uleiul de in fiert, carbonizarea la suprafață, cam 1cm, la stîlpi, rășină de brad fiartă în seu de oaie, ......etc

Poti relua propozitia aceasta,insa fara a folosi ''etc'', ci sa pui tot ce stii tu pt a completa lista?
Multumesc frumos anticipat.

#48
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006
confirm carbonizarea lemnului; la tara, cand bagau pari in pamant pt. garduri,magazii,etc , inainte ardeau in foc (partial,evident) porttiunea ce urma sa stea in pamant.

Edited by DDuras, 04 November 2009 - 18:53.


#49
mutulica_41

mutulica_41

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 11.01.2008
...Am cam obosit...ii raspund numai lui DDuras: sunt mai carcotas decat crezi, caterinca e unul din hobbyurile mele...dar nu ma pot desfasura pe forum...
Nu dau amanunte despre produsele mee pt ca sunt prea multe, si pt ca NU ma intereseaza sa adun clienti de p-aci...in afara de asta sunt obisnuit sa dau solutii la temele care mi le dau clientii, bieinteles la preturi de neam prost, ca am marfa italiana, si astia sunt taticii vopselelor in lumea asta ( prost facuta)
In privinta gardului, in masura in care vrei sa ma crezi, baitul ( mai exact impregnantul protectiv) este suficient pe un lemn natur, are rol si d tratament si de finisaj, ca e colorabil, de c crezi ca e scump...? Am scris mai sus, lacul e optional ( peste produsul meu, nu pt orice bait de pe piata), deci tine mult si bine, dar cu anii se resoarbe ( nu gasesc pe moment alt cuvant mai potrivit) in lemn, si devine tot mai putin vizibil finisajul, dar tratamentul e acolo, inauntru lemnului! Tot am mai incercat sa spun cat de dati dracu sunt italienii la vopsele, de regula lumea nu ma crede pana nu probeaza...dar cand Michelangelo se juca cu pensula prin biserici, nemtii nici nu iesisera din paduri...si nu mi explic de ce neamtu interzice romanului sa trateze lemnul cu ceva, cel mai probabil il crede cioban si nu are incredere in romani...povestiti-i despre traditionalul nostru ulei de motor ars, sunt convins ca-i va aluneca in jos mandibula inferioara... :clapping:
DDuras, eu iti respect parerea...

Edited by mutulica_41, 04 November 2009 - 21:16.


#50
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006
te asigur ca si eu pe a ta .  :peacefingers:

#51
snakee

snakee

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 19.01.2008
citi-i si io cu deplinda curiozitate....insa nici o solutie nu mi-a starnit interesul....Chiar nu stiti?de obicei gaseam raspunsuri pe-aci....ma mir....

Si-mi cer scuze, pt ca nu v-am putut impartasi din experietele mele, insa, am constatat ca nu aveti nevoie, din moment ce unii deja ati trecut...prin ce-am trecut eu....referitor la constructia unei casute....Chiar ma intereseaza subiectul legat de lemn, dat fiind ca mansarda si acoperisul meu sunt in majoritate cmpuse din lemn(exceptand zidul dinstre N, care e caramida)....Am auzit o poveste veche si dedemult, cu un acoperis de la 1800' spre toamna, arsa suprafata lemnului si dat cu var peste....dar totusi, traim secolele vitezelor....da-ti-mi si mie o idee si-un sfat....
ceva "palpabil" si corect, ca de aberatii suntem satui, cu totii
N-am de ce sa umplu forumul de poze si pareri, atata timp cat au fost expuse de altii, si ale mele nu se vad mai concludente. Dati si voi o idee, pentru un acoperis mansardat(mansardat in proportie de 20%, in totalitate din lemn...mansarda+acoperisul)....referire la tratare...ignifugare...etc.
la cerere o sa intru si in detalii, daca le veti considera necesare....
Respect!

#52
mutulica_41

mutulica_41

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 11.01.2008
Ia zi-mi si mie tata, care din noi ti se pare ca abereaza pe aici, pe subiectu asta? ce dracu de solutii palpabile mai vrei? ti s-au dat variante! daca nu ai bani de produse profesionale dai cu ulei ars sau carbonizezi lemnul la suprafata si dai cu var!
Ce te astepti,sa primesti 100 de solutii??? imi pare rau pt tine, prietene, NU sunt atatea solutii, si te rog alege-ti cuvintele inainte sa postezi, nu ne cunoastem, nu ti-am facut nici unul nimic ( pt ca nu aveam cand din moment ce esti la primul post), asa ca nu inteleg de ce tre sa ne jignesti pe toti la gramada, ca daca aberam suntem toti niste prosti, nu? Poate ne spui si noua ce pregatire ai, sa vedem daca esti in masura sa ne judeci...

#53
doru_constantiniu

doru_constantiniu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 06.06.2007

View Postbobodinvs, on 8th November 2009, 02:45, said:

Te-as ruga,daca se poate,sa descrii (in limita cunostintelor) solutia verzuie ce apare in poza pe acest topic.
http://forum.softped...howtopic=602312
Multumesc anticipat.

Daca citeai topicul, ai fi vazut ca am fost primul care ti-am raspuns la topic (vezi postul 2).
Solutia este Bochemie, are 5 l, se dilueaza cu apa si se obtin 50 l de solutie, care se poate da cu pensula sau pulveriza. Eu am dat pe partea exterioara a dulapilor de lemn ca sa pot prinde OSB-ul. Pe urma voi pulveriza solutia cu pistolul de vopsit pe restul lemnului, la interior.
A costat 235 lei/5l (4,7 lei/l solutie diluata) si am cumparat-o de la Ambient.
Va pun niste poze cu solutia. Sper sa nu se considere reclama, dar mi-a mai cerut informatii si mutulica_41.
Va pun si o poza cu ce am facut eu (nu se vede solutia foarte bine pt. ca am pozat sageacul)

Attached Files


Edited by doru_constantiniu, 08 November 2009 - 09:55.


#54
bobodinvs

bobodinvs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 837
  • Înscris: 03.03.2009
Ba da,l-am citit,ti-adresat si o intrebare pt postul 2 (vezi postul nr.3 ;) ),insa am vazut comentariu in jurnal la petre ca o completare,mai ales cu poze.
Desi ti-am multumit anticipat,o mai fac inca o data: Multumesc!

Subiectul ramane deschis pt ca mai sunt multe de spus pe aceasta tema.
Spor!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate