Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...
 Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40
 

Bridge Camera. Ce sa aleg?

- - - - -
  • Please log in to reply
1726 replies to this topic

#19
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006
Esti un dulce... Dar tu ai voie sa emiti pareri despre superzoomurile Fuji, Canon si Sony, desi nu ai pus mana niciodata pe ele.

#20
popa.florian

popa.florian

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 330
  • Înscris: 31.03.2007
Ps. Am avut Fuji S6500!!! Canon A520 !!! in ordine  inversa.

Si inca ceva, inainte sa-mi cumpar FZ38 am fost prin magazine si am butonat ceva superzoom-uri.

Eu am vrut sa ajut pe aici si sa-mi spun parerea despre aparatul FZ38, consider ca am spus destule, acum parasesc sectiunea P&S, mult succes.

Edited by popa.florian, 22 October 2009 - 17:57.


#21
cuminte_ro

cuminte_ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 14.04.2008

View Postpopa.florian, on 22nd October 2009, 18:33, said:

... vorbiti fratilor de ce aparate aveti in ograda si nu va mai dati cu presupusul din "bogata" voastra cultura foto virtuala.
Eu mi-am spus parerea despre aparatul FZ38, ca atare cine are ochi sa vada, vede, cine nu sa stea pe net si sa despice firu-n patru.

- toata lumea are dreptul la o parere ca de aia e forum iar despre stat cu nasul in net pe review-uri e normal; chiar tu ai dat un link catre un test comparativ :)
-cand am zis ca fz38 si sx20 ies cam tot acolo m-am bazat evident pe review-uri si net; daca aveam ambele aparate in raft nu mai intrebam.
-n-am incotro, trebuie sa despic firul in patru daca tot aleg sa dau 1700 lei pe un bridge si nu pe un dsrl

Tu ai panasonic-ul ala, eu canon (a650); pastrez sapuniera pt comoditate si caut un bridge tot pt comoditate; tot din comoditate prefer canon fiindca sunt familiarizat cu meniul, imi place AA si imi place ecranul rabatabil.
Dar:

"Sa-ti spun eu diferentele:
Stabilizare optica ----avantaj Fz38 -meci egal
Lentile-----------------avantaj Fz38 -corect
27mm---------------- avantaj Fz38 -intre 27 si 28 nici o diferenta in gama asta
Rafala-----------------avantaj Fz38 -incorect, vezi ce zice utopium
Greutate--------------avantaj Fz38 -incorect, 600g e mai stabil in mana decat 400g (zice cineva pe topicul dedicat ca "pare gol pe dinauntru"
Raw--------------------avantaj Fz38 -incorect, cu CHDK
Putere blitz------------avantaj Fz38 -incorect, patina blitz extern pe canon
Inregistrare sunet Dolby-----avantaj Fz38 -corect
AF Tracking-------------avantaj Fz38 -nu stiu inca, nu ma pronunt
Zoom in timpul filmarii-avantaj Fz38 -incorect, ambele pot
Inregistrare video format AVCHD Lite -avantaj Fz38 -corect
Patina blitz--------------avantaj SX20 -corect
Ecran rabatabil---------avantaj SX20 -corect"
Adaug acumulatorii proprietari cu un - pt panasonic

Asa ca din cei 11+ pt tz38 raman doar 3+ in comparatia ta cu sx20

Si daca reluam avem asa: pt panasonic lentila mai luminoasa=singurul avantaj important+fisiere mai mici pe video si sunet dolby
pt sx20 avem rafala mai buna, patina blitz, ecran rabatabil si AA.

De la mine pare meci egal.

Nu sunt setat anume pe nici unul; incerc sa ma lamuresc doar pe ce sa dau banii.

#22
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,868
  • Înscris: 14.08.2007

View PostSuperDuper, on 22nd October 2009, 15:33, said:

ISO 80 este inutilizabil in conditii de iluminare normale.
Ciudat ca eu fac peste 95% din poze doar la ISO 80 cu superzoom-ul meu, inclusiv pozele la zoom maxim. Te-ai gandit mult inainte sa afirmi asa ceva? In conditii de iluminare normala un superzoom cu stabilizator optic eficient cum au Canon-urile si Panasonic-urile e perfect folosibil la ISO 80. Cu o diafragma f/3.5 la 400 mm si un stabilizator care iti permite sa faci poze clare cu aparatul tinut in mana chiar si la 1/15 la 400 mm (daca cadrul e static), nu vad de ce sa nu poti. Cand pozezi persoane in general 1/60 sec timp de expunere e suficient ca sa-ti iasa persoana nemiscata (nu discutam despre persoane aflate in actiune rapida, ci actiune la viteza normala) in conditiile in care stabilizatorul face ca partea fixa a cadrului sa fie pozata ca si cum ar fi pozata la 1/250 cu un aparat fara stabilizator. De altfel cand folosesc blitzul la evenimente toate pozele le fac la 1/60 si rar se intampla sa am poze miscate ... la ISO 80 le fac pe toate cele cu blitz. Iar in conditii de iluminare normala, adica sa zicem intr-o zi fara ploaie sau nori prea grosi dar poze facute la umbra, nu sub lumina directa a soarelui, de obicei pot face poze la 400 mm la 1/100 - 1/200 sec, mai mult decat suficient. De fapt cred ca am exagerat cand am zis ca fac 95% din poze la ISO 80, de fapt sunt cam 98%. Ieri mi s-a intamplat sa fac niste poze la o inmormantare (interior capela, zi innourata, fara lumina in interior dar cu ferestre mari) si acolo am fost nevoit sa folosesc ISO 200 si ISO 400 si am simtit nevoia si a unui ISO 800 pe care insa l-am evitat pentru ca pe Canon S3 ISO 800 e foarte prost (n-am vrut sa pun blitz, fiind o inmormantare). De vreo 3-4 ani de cand detin superzoom-uri asta a fost unul dintre foarte putinele cazuri cand am fotografiat persoane in interior fara blitz si a trebuit sa pun ISO mare. Cand calatoresc pe undeva simt nevoia de ISO mare in interioriul bisericilor/muzeelor/etc, insa acolo de obicei ma descurc si daca fac poze la 36-60 mm cu timpi de expunere de 1/5 secunde la ISO 80-100 (fiind cadre statice). La 36-60 mm poti face poze suficient de clare la 1/5 sec (clar nu iti ies toate, dar din 2-3 incercari obtii o poza suficient de clara). Insa un interior de biserica e departe de conditiile de iluminare normale ... e o exceptie. Iar la un FZ38 as avea o plaja mai larga de ISO-uri folosibile, ISO 400 inca e relativ decent (oricum mai bun decat ISO 200 al meu actual). Daca stai si te uiti la fiecare pixel atunci nici ISO 80 nu e suficient de bun pe un P&S, dar scopul unei poze "normale" (nu profesionale) nu e sa stai sa te uiti dupa pixeli, ci la imaginea de ansamblu.

#23
popa.florian

popa.florian

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 330
  • Înscris: 31.03.2007
Cuminte, cumpara SX-ul sa nu ai remuscari pe viitor, nu te mai chinui sa-ti justifici alegerea !!!
Sunt banii tai, alegerea e a ta, pe parcurs o sa-ti dai seama daca ai ales bine!

Edited by popa.florian, 22 October 2009 - 20:14.


#24
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,868
  • Înscris: 14.08.2007

View Postcuminte_ro, on 22nd October 2009, 20:39, said:

-Inregistrare sunet Dolby-----avantaj Fz38 -corect
Dupa parerea mea si chestia cu sunetul e de fapt egala daca vorbim de calitate. Daca cauti pe net Dolby vs PCM o sa vezi ca parerea generala e ca Dolby-ul nu aduce nici un avantaj de calitate, ci doar de compresie, atata timp cat ai acelasi numar de canale, microfoane, sunet inregistrat la aceiasi frecventa. Eu nu pot sa ma pronunt intre cele doua, mi-au placut mult toate Canon-urile din seria asta pe care le-am avut, sunt convins ca si SX20 e o camera excelenta, sunt un pic doar dezamagit de diafragma de f5.0 la 400 mm de la modelele actuale (in conditiile in care modelele initiale aveau f3.5 sau chiar f3.1) iar la Panasonic sunt dezamagit ca nu au pus un ecran rabatabil. Restul diferentelor mi se par doar mici detalii (mai ales daca nu ai de gand sa folosesti un blitz extern). Eu sunt mai dispus sa renunt la ecranul rabatabil decat la lentila mai rapida, asa ca inclin spre Panasonic, chiar daca in sufletul meu tot fan Canon raman (poate insa Panasonic ma va face sa am razgandesc).

Edited by utopium, 22 October 2009 - 20:27.


#25
popa.florian

popa.florian

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 330
  • Înscris: 31.03.2007
Pana la urma concluzia este ca Panasonicul nu e ca canonul.

#26
cuminte_ro

cuminte_ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 14.04.2008

View Postpopa.florian, on 22nd October 2009, 21:10, said:

Cuminte, cumpara SX-ul sa nu ai remuscari pe viitor, nu te mai chinui sa-ti justifici alegerea !!!
Sunt banii tai, alegerea e a ta, pe parcurs o sa-ti dai seama daca ai ales bine!

florian, te rog sa ma crezi ca nu am facut inca alegerea si de aia astept cu nerabdare orice post pe topic-ul asta.
Ca tu ai panasonic-ul ala si eu o sapuniera canon nu ma influenteaza deloc, te rog sa ma crezi. Stiu ce (sa) caut si mai stiu sa discern intr-o oarecare cunostinta de cauza.

M-ar ajuta mult daca ai pune aici plusurile si minusurile pt tz38 din perspectiva ta, perspectiva unui utilizator al camerei.

#27
Rapier

Rapier

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,864
  • Înscris: 07.10.2006
@cuminte_ro:

Daca mai esti amator de comparatii, incearca sa analizezi imaginile de pe Imaging-resource facute cu Canon SX-110 vs FZ-35... Dat fiind ca unul este aproximativ 1/2 din pretul celuilalt, rezultatele sunt surprinzator de similare.

In al doilea rand nu mai cere pareri pe forum sau daca ceri aplica un filtru de reducere a zgomotului foarte puternic. Nu stiu cat de mult ai citit acest forum, dar mai dai de fanboys pe aici. Ai "devlin" care e mare fan panasonic de exemplu, si din cate vad, "popa.florian" nu e nici el departe. Am fost si eu mare fanboy compacte si Fuji dar m-am linistit, am mai crescut, am mai invatat o idee,doua,trei.

Prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui este ce anume te limiteaza la actualul A650 (A6xx era o serie competenta de la Canon din cate stiu eu). Daca e vorba despre zgomotul de imagine, viteza de focalizare/viteza in mod burst/viteza de operare a camerei recomand sa treci pe la F64 si sa ceri fie un 1000D fie un E-420. Sunt DSLR-uri, stiu, dar vei vedea diferentele. Si daca tot esti pe acolo, incearca si un FZ-38 sa le compari.
Daca ai nevoie de "zoom" mai mare sau de filmare HD , atunci nu vad unde ai putea da gres cu un SX20. Bafta la alegere.

Edited by Rapier, 22 October 2009 - 22:41.


#28
popa.florian

popa.florian

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 330
  • Înscris: 31.03.2007
Da Rapier, tu ai mereu dreptate (pentru mine insa rockerii au creierii cam zdruncinati, deci nu prea ii iau in seama).
Care opinie e mai importanta, a celui care are produsul sau a celui care are mintea zdruncinata.

Sa revin la topic

Si eu am reflectat asupra lui SX20 inainte sa ma decid asupra lui FZ38, ce nu mi-a placut la el:
Zgomot mai mare la ISO ridicat
Aberatii cromatice
Nu are RAW
Doar 1fps/sec
Stabilizare optica cu un stop mai slaba fata de Power OIS la FZ

Si acum despre FZ38

Ce nu-mi place;
Sunt obisnuit (de la DSLR) sa ma uit prin vizor si vizorul FZ-ului nu reproduce bine culorile.
Nu poti monta un filtru pe partea fixa a obiectivului din cauza ca partea mobila depaseste in lungime pe cea fixa, trebuie cumparat un adaptor (un tub prelungitor) care costa 130 Ron.
Ocularul nu are margine cauciucata.
Cand pornesc aparatul trebuie mai intai sa scot capacul de protectie al obiectivului ca sa nu loveasca in el partea mobila.

Ce-mi place;
Joystick-ul, usor de folosit.
Stabilizarea optica care depaseste in performanta unele obiective DSLR
Filmarea din toate punctele de vedere
Sunetul care are o fidelitate impresionanta (ma refer la banda de frecventa captata)

In rest am scris in topicul dedicat lui.

Pentru IOLA e un aparat excelent, dar daca vreti o idee poze mai bune recomand LX3, G11, S 200EXR, cu minusurile fiecaruia.

Edited by popa.florian, 23 October 2009 - 06:47.


#29
devlin2427

devlin2427

    zerofuxgiven

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,292
  • Înscris: 22.05.2008
Degeaba ai crescut daca in gindire tot mic ai ramas. Cine nu e de acord cu tine si vine cu argumente e fanboy? Nice one.

Eu nu inteleg de ce se ataca lumea in halul asta. Lista aia de plusuri si minusuri e comica fiindca unele aspecte nu se pot masura iar altele sunt chestie de gust.

#30
CBV

CBV

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,690
  • Înscris: 28.09.2007
La capitolul: hai să fim subiectivi, am făcut nenumărate comparații și cel mai valabil este Canon PowerShot G10( poate și 11, nu știu). Nu-l bate nimic din gama camerelor non DSLR, și nu numai. Prețul? Hai să fim serioși. Dacă vreți o cameră bună, nu mai contează.

#31
Rapier

Rapier

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,864
  • Înscris: 07.10.2006

View Postpopa.florian, on 23rd October 2009, 07:41, said:


View Postdevlin2427, on 23rd October 2009, 08:02, said:


Eu unul nu incerc sa conving pe nimeni sa cumpere un anumit model sau o anumita marca pe care eu o detin (Fuji+Nikon pt mine si am recomandat Canon si Olympus...). Si nu fac afirmatii absolute, "gen X este mai buna decat orice altceva"!

In ceea ce priveste argumentele, devlin, mai iesi si ma fa si poze nu numai sa stai sa citesti review-uri pe net...
Iar in ceea ce-l priveste pe popa.florian, daca tie ti se pare ca o compacta se apropie de nivelul unui D80(merele vs perele), atunci e clar ca un DSLR nu este pentru tine.

@cuminte_ro:
Acumulatorii dedicati nu-s asa mare belea (de regula tin mai mult decat AA-urile). Desi la pretul unui accumulator dedicat poti cumpara 4 accu AA de 2700...Greu de decis care este mai bun.
Iarasi, daca nu exista vre-o problema grava cu aparatul(gen zgomot insuportabil de la ISO100), majoritatea superzoom-urilor sunt diferentiate de feature-uri gen filmare si de ergonomie mai degraba decat de calitatea imaginii efective.

#32
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,868
  • Înscris: 14.08.2007

View PostRapier, on 22nd October 2009, 23:41, said:

Daca mai esti amator de comparatii, incearca sa analizezi imaginile de pe Imaging-resource facute cu Canon SX-110 vs FZ-35... Dat fiind ca unul este aproximativ 1/2 din pretul celuilalt, rezultatele sunt surprinzator de similare.
Pai au senzor de aceiasi marime, nimeni nu se asteapta ca diferenta de calitate a imaginii sa fie foarte mare (desi se vede un plus pentru Panasonic pe exemplele de acolo, chiar daca nu mare, insa daca imaginea arata o idee mai bine chiar si la 12 MP, iti dai seama ca la 9 MP diferenta e si mai mare in favoarea Panasonicului). Diferenta majora e la modul de filmare (mult prea limitat la SX110, fara zoom optic, 640x480 - din punctul meu de vedere modul video nu e aproape deloc util in astfel de conditii), lipsa vizorului, grip-ul aproape inexistent, lentila ceva mai intunecoasa la tele (la 360 mm Panasonicul are cam jumate de stop avantaj), modul wide limitat la 36 mm, diferenta intre 360 si 486 mm e totusi vizibila, doar doua baterii AA care nu confera acelasi nivel de autonomie. Suficiente motive pentru ca Panasonicul sa coste dublu.

View PostCBV, on 23rd October 2009, 10:37, said:

La capitolul: hai să fim subiectivi, am făcut nenumărate comparații și cel mai valabil este Canon PowerShot G10( poate și 11, nu știu). Nu-l bate nimic din gama camerelor non DSLR, și nu numai. Prețul? Hai să fim serioși. Dacă vreți o cameră bună, nu mai contează.
G11 e o supercamera daca iti ajung 140 mm si modul video limitat. Eu vreau mai mult de atat si se pare ca si cel care a pornit topicul. In plus si blitzul prefer sa fie mai sus/mai puternic si sa am un "grip" mai mare.

View Postpopa.florian, on 23rd October 2009, 07:41, said:

Stabilizare optica cu un stop mai slaba fata de Power OIS la FZ
Afirmatia asta mi se pare hazardata ... unde ai vazut tu asa ceva ... da-mi un link. Are poate o jumate de stop/un stop peste FZ28, iar FZ28 era cam cu jumate de stop/un stop in spate la SX10. Deci nu prea cred ca afirmatia ta e corecta. Uita-te in testul de superzoom-uri de pe dpreview cand au fost testate SX10 si FZ28. Inca nu am vazut teste concludente pt SX20 si FZ38, daca ai vazut pe undeva da-mi un link si mie.

#33
popa.florian

popa.florian

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 330
  • Înscris: 31.03.2007
Link

"Panasonic also had the edge above 400 ISO. We additionally found the FZ38 / FZ35?s stabilisation was approximately one stop more effective and the AF speed slightly faster"

Edited by popa.florian, 23 October 2009 - 15:56.


#34
cuminte_ro

cuminte_ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 14.04.2008
@Rapier: sunt f multumit de A650, cred si acum ca e un aparat excelent pt gama lui, vreau doar un zoom mai mare, setari manuale si filmare ok. Nu cred ca as folosi un dsrl la tot ce poate el (sunt pozar amator, de weekend ca sa spun asa) si mai e problema costurilor ulterioare ce sunt maricele...

@CBV: pe vremea lui imi doream G9 dar pretul m-a indreptat spre a650 (atunci am gresit ca nu am mai pus ceva banuti pt G9 dar asta e...); g11 e minunat insa e tare scump; pe langa zoom mare, filmare ok si control manual eu caut un aparat prietenos si "rapid" adica sa-l scot din geanta si p&s. Aparat de concediu ca sa zic asa.

@utopium: multumesc mult, mi-ai lamurit multe.

Pe unde sau pe cand un comparativ la superzoom-uri?

L.E> acum am vazut link-ul, multumesc florian, ma pun pe studiat.

Edited by cuminte_ro, 23 October 2009 - 16:48.


#35
CBV

CBV

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,690
  • Înscris: 28.09.2007
„G11 e o supercamera daca iti ajung 140 mm si modul video limitat.” – (utopium)

Nu cred că merită să ne dorim să filmăm cu un aparat de fotografiat. Mixturile astea nu sunt nici cal, nici măgar. Un aparat de fotografiat trebuie să facă poze de calitate, nu să filmeze. E doar un punct de vedere subiectiv.

#36
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,868
  • Înscris: 14.08.2007

View Postpopa.florian, on 23rd October 2009, 16:50, said:

Link

"Panasonic also had the edge above 400 ISO. We additionally found the FZ38 / FZ35?s stabilisation was approximately one stop more effective and the AF speed slightly faster"
Interesant ... sper sa faca si dpreview ceva teste (ei de obicei arata clar rezultatele stabilizatorului cu statistici cate poze la anumiti timpi de expunere au iesit bine si cate nu, astfel de teste sunt destul de subiective ... daca nu faci foarte multe poze si compari - si apoi mai sunt si setari diferite la stabilizator, unele fiind mai bune in anumite situatii (panning, single, continous, etc)). Daca ar fi chiar un stop in plus (eu am unele rezerve, desi e clar ca e mai bun decat la FZ28 ... asta am vazut deja in mai multe teste comparative, dar un stop pare cam mult fata de SX20) atunci ar fi inca un motiv in plus pt FZ38. In plus am vazut cateva filme pe Youtube facute cu FZ38 in care imaginea la zoom maxim tremura destul de serios (dar am vazut si la care nu tremura, deci poate utilizatorii erau de vina). La un momentdat chiar imi faceam griji dupa ce am vazut filmuletele alea ca e mai slab stabilizatorul decat pe Canon-ul meu actual. E drept, am vazut si la SX20 un test in care tremura imaginea in timpul filmarii la zoom maxim si cateodata se mai intampla si pe S3-ul meu (aparent fara nici un motiv, dupa care isi revine). Deci e posibil ca sa fie anumite cazuri cand se mai intampla sa tremure imaginea la zoom maxim. Cameralabs le da acelasi punctaj la cele doua aparate, 86%.

View PostCBV, on 23rd October 2009, 17:48, said:

Nu cred că merită să ne dorim să filmăm cu un aparat de fotografiat. Mixturile astea nu sunt nici cal, nici măgar. Un aparat de fotografiat trebuie să facă poze de calitate, nu să filmeze. E doar un punct de vedere subiectiv.
Da, si un telefon e facut sa vorbesti cu el. Teoretic asa e, dar eu vreau sa si ascult muzica la el, sa intru pe internet, daca apare vreo situatie sa pozez/filmez, etc. Nu poti sa umbli cu N scule la tine ca sa-ti satisfaci nevoile unui om "modern", cel putin eu nu sunt dispus sa car prea multe dupa mine. Si la fel cum nu mi-as cumpara un telefon care ar putea fi folosit doar pentru a vorbi cu el, la fel nu mi-as lua nici o camera care doar sa faca poze. Pentru mine modul de filmare al aparatului foto conteaza cam 30%. Nu am camera video si nici nu intentionez sa iau una in viitorul apropiat. Singurul caz in care as cumpara un aparat foto care sa nu filmeze (probabil un DSLR) ar fi daca as mai avea cel putin inca o camera foto care sa o faca. Chiar nu vreau sa merg in concedii/la evenimente/etc cu doua camere dupa mine, dar vreau si sa pozez si sa filmez. Si la modul in care filmeaza FZ38-ul sau SX20-ul chiar nu prea mai ai nevoie de o camera video.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate