Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tractor Case 4210 fum in radiator

Cazul de la Sp Pantelimon

Recomandare ciclocomputer cu GPS

Pensiune linistita "all inclu...
 recomandare acumulator auto >...

RCCB +RCBO

Importanta numarului de RPM la ma...

Baterii auto recuperare bani
 Vopsele de interior respirabile

Deconectare controller consola PS4

Punte dentara ocluzie deschisa

Izolație coș de fum
 Un imn al iubirii (spirituale)

Depistare cartela ?

TV Samsung nu recepționeaza ...

Reconventionala la apel?
 

Instant Messaging pe telefoanele mobile (CHAT)

- - - - -
 • Please log in to reply
160 replies to this topic

#1
Codename

Codename

  Regele și Regina Cașcavalului

 • Grup: Members
 • Posts: 3,776
 • Înscris: 03.01.2004
Am decis să deschid acest topic pentru a veni în întâmpinarea utilizatorilor în număr tot mai mare care își doresc să folosească un program de chat pe telefonul mobil.

Mulți nici nu știu că noile modele de telefoane au în meniu client IMPS (Instant Messaging and Presence Service) integrat care oferă funcții destul de avansate de comunicare. Chiar telefonul vostru ar putea avea un client IMPS integrat. Așadar să-i dăm drumul!

I. De ce aveți nevoie

1. Telefon mobil cu client IMPS sau cu suport Java/Symbian pentru instalarea unui client stand-alone
2. Suport GPRS cu configurarea corectă a serviciului
3. Cont la site-ul www.yamigo.com și opțional cont(uri) la Yahoo!, MSN, AIM, ICQ

Să le luăm pe rând. Dacă telefonul are deja client IMPS integrat jumătate din treabă este rezolvată. Exemple de telefoane care au client IMPS integrat: Sony Ericsson K700i, Sony Ericsson K500i, Sony Ericsson T630, Nokia 6230, Motorola E398 etc. În caz contrar, pentru telefoanele cu suport Java/Symbian va trebui să căutați și să instalați un program separat de mesagerie instantanee.

Pentru a folosi programul de chat trebuie să aveți o conexiune WAP prin GPRS, tarifarea făcându-se pe cantitatea de informații transferată și nu pe timpul petrecut online. Astfel, programul de chat poate fi lăsat să meargă non-stop nefiind nevoie să vă faceți griji în privința costurilor, având astfel o conexiune permanentă cu cei dragi. Pentru activarea serviciului WAP prin GPRS la Vodafone, trebuie să sunați la *222 și să solicitați acest lucru de la un operator. Pentru Orange, puteți să faceți activarea din meniul Self Care al cartelei formând numărul *100# și solicitând activarea serviciului din cadrul meniului „Alege”. După actviarea serviciului, trebuie efectuată configurarea serviciului.


Configurarea WAP GPRS la Vodafone:

http://vodafone.ro/ota/

Configurarea WAP GPRS la Orange:

http://www.orange.ro.../prepay-ro.htmlSelectați modelul de telefon pe care îl aveți și urmați instrucțiunile aflate pe pagină. După ce ați primit setările pe telefon va trebui să le salvați și să le activați.

Acum trebuie să accesați site-ul www.yamigo.com și să vă creeați un cont pe care îl veți folosi pentru a vă conecta la serverul de chat. Pentru a creea un cont nou, faceți un click aici.
II. Configurarea programului de chat

La înregistrare veți avea posibilitatea de a vă completa numele conturilor de la Yahoo, MSN, AIM sau ICQ și parolele conturilor respective. Este un pas important pentru că astfel Yamigo se conectează la conturile respective și vă descarcă în telefon lista de prieteni pentru fiecare cont, putând ulterior să trimiteți mesaje celor din listă. Dacă nu aveți cont la nici unul dintre serviciile de mai sus, veți putea totuși comunica cu ceilalți membri Yamigo. După înregistrare veți primi un e-mail cu parola contului.

IMPORTANT! Opțiunile „Fast polling”, „Medium polling” și „Slow polling” reprezintă frecvența cu care telefonul va căuta după mesaje noi pe Yamigo. Este recomandat să selectați cea mai rapidă opțiune dacă vreți să primiți mesajele cât mai repede. De asemenea, unele modele de telefoane mobile permit setarea intervalului de „polling” din meniul clientului de chat. Este important de precizat că –virgulă- cu cât mai des verifică mobilul după mesaje noi, cu atât mai repede se va descărca bateria și va face trafic mai mare!

Acum deschideți programul de chat din telefon și alegeți opțiunea „Setări cont” sau „Setări”, după care, în funcție de modelul de telefon va trebui să introduceți câteva informații.


Pentru setările clientului IMPS din telefoanele Nokia, click aici

Pentru setările clientului IMPS din telefoanele Sony Ericsson, click aici

Pentru setările clientului IMPS din telefoanele Motorola, click aici

Acum că setările au fost făcute mai trebuie doar să vă conectați la serviciu folosind opțiunea „Conectare” din program și să vă adăugați contactele în listă.
III. Adăugarea contactelor în listă

Pentru a vă popula lista cu contacte aveți la dispoziție mai multe modalități.

Prima este descărcarea automată de către Yamigo a listelor cu contacte de la Yahoo, MSN, AIM, ICQ. Aceasta se poate face atât la înregistrare, cât și ulterior din „Your details” după ce vă logați pe pagina Web www.yamigo.com . Tot ce trebuie să faceți este să bifați căsuța cu numele „Fetch contacts” din dreptul Yahoo, MSN, AIM sau ICQ, după caz. Momentan numai pe telefoanele mobile Sony Ericsson și Nokia funcționează opțiunea „Fetch contacts”.

IMPORTANT! Popularea listei nu se face instantaneu, ci la următoarea logare. Astfel, mai întâi deconectați-vă de la server de pe telefon, după care reconectați-vă și listele ar trebui să se descarce.

IMPORTANT! Numărul maxim de contacte ce pot fi descărcate la un moment dat în telefon este de 20. După aceea, va trebui să folosiți introducerea manuală.


A doua modalitate este introducerea manuală a contactelor. Pentru aceasta trebuie să selectați din meniul clientului IMPS opțiunea „Adăugare contact” și să introduceți adresa de e-mail și o poreclă care va fi asociată persoanei respective.

Exemplu: Pentru a adăuga un utilizator Yamigo în lista de contacte, introduceți adresa lui sub forma [email protected] . Pentru un utilizator Yahoo, introduceți adresa sub forma [email protected] . Pentru un utilizator MSN, introduceți adresa sub forma NUMEUTILIZATOR%[email protected] . Este necesar să introduceți %40, deoarece adresa nu poate conține de două ori simbolul @.

A treia modalitate este să adăugați un contact în momentul în care primiți un mesaj de la el. Ă�n momentul în care primiți un mesaj de la cineva care nu se află în lista de contacte, veți avea posibilitatea să îl adăugați în listă selectând opțiunea „Adăugare contact”.

IMPORTANT! Majoritatea clientelor IMPS din telefoanele mobile au o limită de contacte ce pot fi introduse. Acea limită variază în funcție de producător și de model, putând fi de 20, 30 sau 50 contacte.

Odată ce lista a fost populată, nu mai rămâne decât să începeți să „asl pls”-uiți în voie! ;)
IV. Sfaturi și Observații

• Fiind un serviciu gratuit și în dezvoltare, Yamigo are și unele hibe. Dacă spre exemplu la conectare nu vedeți contactele online, s-ar putea să nu fi reușit să se conecteze la contul de la Yahoo, MSN, AIM sau ICQ. Ă�n acest caz încercați să vă deconectați și să vă reconectați. Dacă nici așa nu funcționează, încercați să vă conectați peste câteva ore.

• Pentru a verifica dacă serviciul funcționează corect, recomand să vă adăugați propriul username în lista de contacte pentru fiecare serviciu la care aveți cont (Yamigo, Yahoo, MSN, AIM, ICQ), astfel puteți depista dacă există probleme cu conectarea la vreunul dintre servicii.

• Dacă telefonul vostru are client IMPS integrat, puteți ieși din aplicație, serviciul rămânând conectat la server. Ă�ntre timp puteți folosi celelalte funcții ale telefonului, chiar și efectua un apel, conexiunea fiind automat refăcută după ce terminați apelul. Pentru a vă deconecta selectați opțiunea „Deconectare” din meniul programului.

• La majoritatea programelor de chat puteți seta chiar și notificări pentru momentul în care un contact din listă a apărut online. De asemenea veți fi notificat automat și în momentul în care primiți un mesaj.

• Pentru programele de chat Java sau Symbian există un mare dezavantaj pentru că în momentul în care le închideți se închide și conexiunea cu Yamigo. De aceea este recomandat să folosiți clientul IMPS integrat în telefon, care permite ieșirea din el fără să vă deconecteze până când selectați opțiunea „Deconectare” din meniu.

• Deși în majoritatea programelor de chat există și opțiunea de a fi invizibil, veți fi invizibil numai față de ceilalți utilizatori Yamigo, nu și față de cei din lista Yahoo spre exemplu!

• Pentru utilizatorii Orange, recomand opțiunea WAP Unlimited cu 4 USD/lună, având astfel acces la chat non-stop fără a plăti nici un cent în plus!
V. Cuvânt de final

Dacă aveți probleme de orice fel cu clientul de messaging să postați:

1. Tipul telefonului
2. Versiunea de firmware
3. Programul folosit pentru conectarea la Yamigo
4. Rețeaua pe care este folosit telefonul
5. Ce tip de conexiune WAP are
6. Ce mesaj de eroare apare pe ecran
7. Când se produce eroarea (la logare, după logare, în timpul chatului)
8. Dacă a funcționat chatul la utilizări anterioare
9. Dacă setările pentru WAP și setările pentru Yamigo au fost CORECT făcute


De asemenea descrieți cât mai amănunțit posibil problema și pașii pe care i-ați făcut până la întâmpinarea problemei. Pentru că degeaba scrieți că aveți probleme cu un anumit model atâta timp cât nu oferiți nici un detaliu suplimentar pentru a depista problema.

Dacă ați depistat greșeli sau erori în acest ghid, vă rog să mă contactați și voi face modificările de rigoare. Voi actualiza acest ghid în măsura în care se vor introduce facilități noi.

Spor la chatulit! :OK:

Edit 1mai2006: Update link-uri configurare OTA, modificarea numelui din Connex în Vodafone.

Edited by Codename, 01 May 2006 - 04:26.


#2
Valentine

Valentine

  Un Mosotti mai serios.

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,279
 • Înscris: 30.11.2003

Codename, on May 21 2005, 02:44, said:

Dacă ați depistat greșeli sau erori în acest ghid, vă rog să mă contactați și voi face modificările de rigoare. Voi actualiza acest ghid în măsura în care se vor introduce facilități noi.

<{POST_SNAPBACK}>

Vezi ca faci mici confuzii cu ceea ce este si nu recomandat. Pe fast polling o sa primesti mesajele mai repede (aprox. 2 minute) DAR si costurile o sa fie corespunzatoare. In plus cea mai mare greseala este sa lasi messengerul online pe fast polling. Nu numai ca te taxeaza rau de tot (poti sa faci si 2-3 MB / zi asa!) dar ti se duce si bateria foarte repede! ;)

Si nu-l mai numi client de chat. Este client de IMPS (Instant Messaging and Presence Service) :D

Edited by Valentine, 21 May 2005 - 11:38.


#3
Dokken

Dokken

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,151
 • Înscris: 27.06.2004
Am un Motorola V600 si am incercat de nenumarate ori sa folosesc yamigo dar..esec total!! primesc o eroare cum ca "Operatie nereusita: Se conecteaza" inca de cand incerc sa rulez aplicatia IM de pe telefonul mobil..

Am pus urmatoarele setari:

GPRS APN: internet.connex.ro
Nume utilizator: userul cu care ma conectez la yamigo
Parola: parola userului de mai sus
Server IM: www.yamigo.com
Port IM: 80
Post URL: /wv/control
Conectare securizata: Nici una

#4
maxy

maxy

  Member

 • Grup: Banned
 • Posts: 5,089
 • Înscris: 19.06.2004
Nici mie nu imi merge la un K500i... Am facut setarile si cand ii dau Log In, spune Loggin In si ramane fereastra. Nu apare nimic in bara de progres...

#5
alin179

alin179

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 899
 • Înscris: 23.02.2005
salut. eu cu 6230 reusesc sa ma conectez pe yamigo, dar primesc doar stiri din formula 1 , bbc si alte chestii. pe yahoo messenger nimic. cand ma conectez prietenii ma vad in lista lor online si apoi imediat offline. are cineva idee de ce? nu pot vorbi cu nimeni. lista o pot copia. pot adauga prieteni, dar nu pot vorbi cu ei si nici ei cu mine. :(

#6
Valentine

Valentine

  Un Mosotti mai serios.

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,279
 • Înscris: 30.11.2003

alin179, on May 21 2005, 19:59, said:

salut. eu cu 6230 reusesc sa ma conectez pe yamigo, dar primesc doar stiri din formula 1 , bbc si alte chestii. pe yahoo messenger nimic. cand ma conectez prietenii ma vad in lista lor online si apoi imediat offline. are cineva idee de ce? nu pot vorbi cu nimeni. lista o pot copia. pot adauga prieteni, dar nu pot vorbi cu ei si nici ei cu mine. :(

<{POST_SNAPBACK}>

Incearca sa te conectezi de mai multe ori consecutiv. Yamigo fiind un serviciu gratuit oferit de 1 singura persoana (in mod intamplator este un roman :D) este evident si cu micute bube :)

Cine vrea poate evident sa isi faca propriul server IMPS pe calculator si sa il foloseasca in loc de Yamigo :)

#7
Bandit

Bandit

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,269
 • Înscris: 09.09.2004
de ce sa folosesti yamigo asta ?poate doar ca iti ia contactele si din msn.
eu recomand chatul pe yahoo direct de pe wap.yahoo.com (parca asta e adresa de wap - scuze daca gresesc)

ah, si ar mai fi un avantaj cu yamigo ca ai clientul IMPS, disponibil pe unele telefoane, dar...

#8
avocatpro

avocatpro

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 118
 • Înscris: 05.11.2004

Valentine, on May 22 2005, 00:38, said:

Incearca sa te conectezi de mai multe ori consecutiv. Yamigo fiind un serviciu gratuit oferit de 1 singura persoana (in mod intamplator este un roman :D) este evident si cu micute bube :)

Cine vrea poate evident sa isi faca propriul server IMPS pe calculator si sa il foloseasca in loc de Yamigo :)

<{POST_SNAPBACK}>


Si cum se face un server IMPS?

#9
Valentine

Valentine

  Un Mosotti mai serios.

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,279
 • Înscris: 30.11.2003
@avocat pro: iti cumperi softul care face asta. Sunt unii care deja vand asa ceva. Sau gasesti unul freeware. Sau ti-l construiesti singur (mai greu daca nu te pricepi la programare, la telefoane, etc.).

@bandit: da, pe langa faptul ca esti conectat cu 5 servicii simulane, mai si ai posibilitatea sa ruleze in background messengerul (la SE cel putin).

#10
avocatpro

avocatpro

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 118
 • Înscris: 05.11.2004

Valentine, on May 23 2005, 19:36, said:

@avocat pro: iti cumperi softul care face asta. Sunt unii care deja vand asa ceva. Sau gasesti unul freeware. Sau ti-l construiesti singur (mai greu daca nu te pricepi la programare, la telefoane, etc.).

@bandit: da, pe langa faptul ca esti conectat cu 5 servicii simulane, mai si ai posibilitatea sa ruleze in background messengerul (la SE cel putin).

<{POST_SNAPBACK}>


Eu am deja instalate 2 servere de IMPS, dar nu cred ca-ti convine sa dai minim 500 USD pentru o licenta de doar cativa useri.
Credeam ca stii tu cum se face un server Jabber compatibil WV.
Freeware n-am auzit sa existe.

Edited by avocatpro, 23 May 2005 - 19:50.


#11
Valentine

Valentine

  Un Mosotti mai serios.

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,279
 • Înscris: 30.11.2003

avocatpro, on May 23 2005, 19:46, said:

Eu am deja instalate 2 servere de IMPS, dar nu cred ca-ti convine sa dai minim 500 USD pentru o licenta de doar cativa useri.

<{POST_SNAPBACK}>

Pai daca ai deja 2 (!!) instalate, de ce ma mai intrebi cum se face?  :confuzzled:

#12
maxy

maxy

  Member

 • Grup: Banned
 • Posts: 5,089
 • Înscris: 19.06.2004
Concret... e mai avantajos sa intri pe pagina wap a Yahoo sau sa folosesti un program de IM?

#13
Codename

Codename

  Regele și Regina Cașcavalului

 • Grup: Members
 • Posts: 3,776
 • Înscris: 03.01.2004

max003, on May 24 2005, 22:42, said:

Concret... e mai avantajos sa intri pe pagina wap a Yahoo sau sa folosesti un program de IM?

E MULT mai avantajos clientul instalat direct în telefon. Asta pentru că pagina de la Yahoo! e alb-negru (deși pe site la ei în poze apare color :mellow: ), nu te anunță când primești mesaje noi, trebuie tot timpul să dai refresh, nu te anunță când contactele sunt online, nu poți vedea ce îți scriu contactele în timp ce tu îți scrii mesajul, se răspunde foarte greu dacă vorbești cu mai multe persoane deodată și nu în ultimul rând nu poți vedea "conversația" în sine.

Ca să nu mai vorbim de faptul că la K500i poți vedea ce ai discutat ultima dată cu persoanele din listă chiar fără să fii conectat la server.

#14
Valentine

Valentine

  Un Mosotti mai serios.

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,279
 • Înscris: 30.11.2003

Codename, on May 24 2005, 22:06, said:

Ca să nu mai vorbim de faptul că la K500i poți vedea ce ai discutat ultima dată cu persoanele din listă chiar fără să fii conectat la server.

<{POST_SNAPBACK}>

La orice SE (k700,s700,z800) poti sa vezi asta :)

#15
Codename

Codename

  Regele și Regina Cașcavalului

 • Grup: Members
 • Posts: 3,776
 • Înscris: 03.01.2004
Am zis eu că nu se poate ? Era doar un exemplu, doar n-o să mă apuc acum să înșir toată lista cu telefoanele care fac asta. Seesh. :rolleyes:

#16
dlbogdan

dlbogdan

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 542
 • Înscris: 25.08.2004
Am motorola e398 cu IM embedded (Nu e aplicatie JAVA, e direct in meniu). Am incercat in fel si chip setarile si nu reusesc sa-l fac sa treaca de Connecting... Failed!  :death:

#17
rrrazvan

rrrazvan

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 153
 • Înscris: 06.01.2004
As avea si eu unele completari la acest topic. Am folosit si eu IM  pe telefonul mobil . Un Nokia 6600. Am folosit Agile Messenger , este un program symbian pentru smartphones. Este gratuit. http://www.agilemobi..._messenger.html ..
Are foarte multe avantaje si doar cateva buguri.

Avantaje: se conecteaza la yahoo, msn , icq si aol...arata exact ca un IM "adevarat" , fiecare conversatie apare intr-o fereastra separata , arata useri online si offline , parca poate fi setat si pe invisible( nu-mi aduc bine aminte ,dar parca facea si asta) , se pot trimtite poze facute cu telefonul mobil celor din lista de contacte, etc

Dezavantaje: are cateva buguri dar nu prea importante: de exemplu are un counter pentru trafic care arata intotdeuna mult mai putin decat traficul real ,asa ca nu va incredeti in el , folositi counteru' telefonului in schimb ..... ruleaza doar pe smartphones ,etc ..

#18
net

net

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 69
 • Înscris: 17.04.2005
Am orange spv c500. Am incercat sa intru pe yahoo messenger pe wah.yahoo.com si imi apare la messenger numarul de prieteni online. Am intrat pe messenger si nu apare nimik, e pagina goala, de ce? Cum fac sa folosesc messenger-ul prin de pe tel?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate