Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Izolație coș de fum

Un imn al iubirii (spirituale)

Depistare cartela ?

TV Samsung nu recepționeaza ...
 Reconventionala la apel?

Detector gaz defect.

Inlocuire serpentina boiler termo...

Primele supermaketuri, hypermarke...
 Combinatie de conturi pentru tran...

Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...
 Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 

Acces internet prin priza electrica de 220V!

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
wargod

wargod

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 29.05.2003
Intentionez sa infiintez o firma care sa dezvolte o retea  de internet care sa foloseasca solutia PowerLine.Ideea este de transmisie radio intre blocuri si prin reteaua electrica in bloc, adica fara gauri in pereti si ferestre, fara cabluri rupte de zapada sau taiate de prieteni, fara swich-uri trasnite vara, deci mult mai simplu si elegant.  
Problema este ca nu stiu pe nimeni care sa fi folosit astfel de retea.Stiu ca acest tip de retea este folosit in Germania.Insa in Romania de abia a aparut.Exista o firma din Bucuresti care realizeaza astfel de retele la cerere. Pentru mai multe detalii tehnice urmati linkul acelei firme http://www.digisoc.com.
Am nevoie de sfaturi despre cum as putea infinta astfel de retea, si daca se merita sa pornesc o astfel de afacere.

#2
tete

tete

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 533
  • Înscris: 10.11.2004
Eu am avut ocazia sa testez echipamentul :D ( mi s-a oferit internet si telefonie locala intre 2 camere/apartamente in 3 min )
Cineva mi l-a prezentat, pur si simplu.
Poti avea si telefonie locala si poti avea si net, scapi de fire si restul.
Eu am ramas profund impresionat.

Vei avea nevoie cateva avize si unul de la electrica.

Edited by tete, 19 May 2005 - 22:31.


#3
wargod

wargod

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 29.05.2003
Da-mi te rog mai multe date despre echipamentul folosit pentru reteaua Powerline.
Ce viteza poti prinde folosind acest echipament??
As mai vrea sa stiu de unde anume as putea procura echipamentele necesare construirii unei astfel de retele.

#4
Tic1

Tic1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 436
  • Înscris: 06.03.2005

wargod, on May 20 2005, 14:38, said:

Da-mi te rog mai multe date despre echipamentul folosit pentru reteaua Powerline.
Ce viteza poti prinde folosind acest echipament??
As mai vrea sa stiu de unde anume as putea procura echipamentele necesare construirii unei astfel de retele.

<{POST_SNAPBACK}>

Ideea nu este noua. In USA s-a investit bani multi in acest proiect ca apoi sa fie abandonat. La noi dupa cite cunosc, exista o statie pilot in Bucuresti. Parametrii nu sint deosebiti, in general medii. Costuile de implementare nu sint modeste. Nenorocirea este ca face varza receptia undelor radio, din UM pina in UHF. Deci probleme cu locatarii  :cursing:  Costul unor echipamente de filtrare ce ar trebui montat la fiecare vecin nu este de neglijat.
Mi-am amintit ca programul pilot a fost lansat cu mare fast in 2003 parca, dar a murit urgent dupa 6-8 luni. Oricum pacat de banii irositi.

#5
sm0ker

sm0ker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 597
  • Înscris: 11.02.2004
chiar nu se poate intr-un cartier, 2 blocuri, localitate mai mica??

#6
Arpi

Arpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,950
  • Înscris: 23.06.2003
Am si eu un prieten care sta la sat ! si se chinuie prin dial -up! Dar la el chiar nu cred ca exista vreo sansa  ca cineva sa investeasca!

abia, ca le-au tras curentul! :D

Edited by Arpi, 30 May 2005 - 13:12.


#7
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004

Tic1, on May 20 2005, 16:04, said:

Costuile de implementare nu sint modeste.
la noi, costurile de implementare însemnă aprox. 2-3 milioane de lei pentru fiecare dispozitiv, deci destul de modest.

#8
sm0ker

sm0ker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 597
  • Înscris: 11.02.2004
da...am vb cu cineva de acolo si au zis ca deocamdata e in proiect si ca nu au testat o retea mai mare...
oricum suna interesant...sa scapi de toate firele...

#9
tete

tete

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 533
  • Înscris: 10.11.2004

sm0ker, on Jun 1 2005, 10:34, said:

da...am vb cu cineva de acolo si au zis ca deocamdata e in proiect si ca nu au testat o retea mai mare...
oricum suna interesant...sa scapi de toate firele...

<{POST_SNAPBACK}>


nu inteleg voi vreti pur si simplu prin priza si in camera nu mai ai un *switch* sau ?
Eu am vazut ceva, insa in camera aveai un switch si la intrare in cladire un dispozitiv care primea internet Si el pur si simplu dadea internet pe toata reteaua electrica, insa el trebuia "cules" cu acele switch-uri.

Am vb si eu cu cineva si a "cablat" o vila pe undeva prin baneasa cu asa ceva si tipul ce are net ar fi tare multumit.

#10
teodorul

teodorul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 06.10.2004
viteza pentru majoritatea echipamentului de pe acel site e doar 14 Mbps, dar imi pare destul pentru utilizator. Eu zic sa testezi ideea asta cat de repede cu 2-3 calculatoare, iar daca iti place cum se misca cauta preturi mai bune pentru echipament, doar trebuie sa fie cineva care le aduce mai ieftin.

Referitor la ideea ta cu transmisie radio intre blocuri nu e buna deloc, iesi mult mai ieftin daca conectezi blocurile intre ele pe cablu, eventual un cablu de forta.

Intereseaza-te cat de fiabile sunt echipamentele, cat dureaza rezolvarea garantiei in cazul defectarii.

Cere acord de exclusivitate asociatiilor de proprietari a locatiilor unde instalezi reteaua ta, in scris neaparat. Iti spun asta deoarece concurenta in domeniul retelelor de cartier e destul de mare si echipamentul tau are limitare de 14 Mbps, oricine poate sa ofere o viteza mai mare folosind echipamente mai ieftine decat ale tale si oamenii se uita la bani chiar daca in timp vor ajunge sa fie nemultumiti de serviciile celorlalti.

In rest iti doresc succes si posteaza si tu aici rezultatele. :)

numa' bine

later edit :

cica pe siteul ala care l-ai dat tu : "Pret promotional fara TVA", asta inseamna ca de cand s-au lansat in afaceri baietii nu ruleaza foarte multa marfa, de vreme ce inca nu sunt platitori de tva, asadar inca o data grija la garantie.

Edited by teodorul, 16 June 2005 - 03:22.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate