Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...
 [UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay
 Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd
 Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 

Madrid

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1017 replies to this topic

#991
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010
@eiffel: Cu ce ai fost la Escorial, tren sau autobuz ?


Sănătate şi felicitări !

Edited by OvidiuNS, 04 August 2019 - 00:06.


#992
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,568
  • Înscris: 15.06.2004
Cu autobuz. Am fost un grup.

#993
nasty2

nasty2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 933
  • Înscris: 22.02.2011

 OvidiuNS, on 17 aprilie 2018 - 00:36, said:




Exact aşa şi nouă ĂŽn ce priveşte Caravaggio, Velasquez, Goya, Murillo şi mulţi alţii. Caravaggio pentru mine este chiar numărul 1, ĂŽnsă la diferenţă mică faţă de ceilalţi. N-o să m-apuc acuma să detaliez, am mai spus ĂŽn mai multe locuri ce consider eu artă adevărată. Pe scurt, un tablou ĂŽl consider ideal dacă pare o poză făcută cu aparatul foto. Orice imperfecţiune, orice stângăcie - ĂŽn ochii mei contează. Sunt puţini maeştri care au reuşit perfecţiunea, cei mai mulţi ĂŽn secolele 17 şi 18.
Dar nu aş pune la un loc secolele 15 şi 16. Pt. că ĂŽn secolul 15 abia a apărut Renaşterea (se spune că Massaccio a fost primul care a folosit vederea ĂŽn perspectivă ĂŽn pictură), şi ĂŽncă mai persistau canoanele bizantine (pictura bidimensională - gen pictura din bisericile noastre ortodoxe). Puţini pictori italieni au realizat ĂŽn Quattrocento tablouri ideale, fără nicio stângăcie (mie-mi vin ĂŽn minte rapid numai Palma Vecchio, Giovanni Bellini, Giorgione şi Leonardo da Vinci). Plus că toţi au aparţinut şi secolului următor.
Însă ĂŽn secolul 16 (cinquecento) deja mai mulţi maeştri au realizat tablouri ideale. Gândeşte-te la cei menţionaţi, plus Tizian, Tintoretto, Veronese, Raffael, Andrea del Sarto, Guido Reni etc. Deja diferă mult Cinquecento de Quattrocento, zic eu.
În Madrid avem noroc să vedem tablouri de Tizian, Tintoretto, Veronese etc., pe lângă maeştrii spanioli, flamanzi, olandezi, englezi, francezi, germani ...
tcb !

În secolul XXI nu se poate face nimic la sofpedia cu diacriticile?

Aduc în față acest post, pt că dă importanța cuvenită artei din Spania!
O mică completare. Muzeul național din Napoli înființat pe vremea când aparținea Spaniei, conține o colecție, peste Roma, peste Vatican:
https://it.m.wikiped...lezione_Farnese
A propos de obiectele din aur fotografiate de Ovidiu - sunt rămășițele tezaurului de aur IMENS al Spaniei, acel aur adus de conchistadori din cele 2 Americi.
Ghiciți unde e acum acel tezaur?



#994
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,568
  • Înscris: 15.06.2004
Platforma e prea veche, dar probleme nu apar decat la postarile editate. Daca nu editezi, e ok.

#995
epetroiu

epetroiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,530
  • Înscris: 05.08.2016
Salutare.
O sa fac o excursie in Spania in aprilie, merg prin mai multe orase, Barcelona, Sevilia, Madrid.
Am o zi cu care jonglez si trebuie sa aleg daca o petrec in Sevilia sau in Madrid.

Edited by epetroiu, 14 February 2020 - 23:29.


#996
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010
În oricare din cele 2 oraşe merită, ai ce vizita. Spun din proprie experienţă. Depinde ce doreşti să vezi.


Sănătate şi toate cele bune !

#997
florinmarcu90

florinmarcu90

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 281
  • Înscris: 17.05.2019
Madridul este pe lista mea de orase pe care vreau sa le vizitez. Nu stiu daca reusesc sa-l vizitez anul acesta (cele 2 concedii deja planificate imi ocupa si timp, si fonduri destul de mari), poate spre sfarsitul anului sa fac vreun city break de cateva zile. Unul dintre locurile pe care vreau sa le vizitez este stadionul Santiago Bernabeu, evident sa si urmaresc un meci pe acest stadion, fiind un fan inrait Real Madrid.

#998
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,513
  • Înscris: 14.03.2006
Am cumparat bilete de avion pentru sfarsitul lui martie si vom sta 5 nopti in Madrid. Cazare am luat la un hostal aproape de Atocha, pe Calle de Atocha, si planuim sa vizitam la pas orasul iar o zi sa mergem la Toledo. Dupa ce am studiat cum e cu transportul de la aeroport (T1) am ajuns la concluzia ca cel mai rapid si comod, chiar daca nu cel mai ieftin, e autobuzul expres care ne va lasa la Atocha, de acolo, cam 20 minute pe jos pana la hotel. As vrea sa profit de intrarile libere de la sfarsitul programului la Prado si Palatul Regal, dar as vrea detalii de la cineva care a fost: se sta pur si simplu la rand cand se apropie ora (am citit ceva la Ovidiu in acest sens), trebuie luat ceva de la casa de bilete, trebuie acte? Am vazut pe un site ca la Palat ar fi liber pentru cetatenii US, deci ar trebui buletinul.
A doua intrebare este legata de trenul catre Toledo (varianta mai scumpa, dar mai rapida si comoda): daca iau bilete online, cum se recomanda, pot schimba ora de intoarcere? Biletele inteleg ca se pot tipari la automate in gara, mai trebuie validate undeva (gen Italia, pe peron)?
Multumesc!

#999
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

View Postkerkyra, on 17 ianuarie 2023 - 13:50, said:

... As vrea sa profit de intrarile libere de la sfarsitul programului la Prado si Palatul Regal, dar as vrea detalii de la cineva care a fost: se sta pur si simplu la rand cand se apropie ora (am citit ceva la Ovidiu in acest sens), trebuie luat ceva de la casa de bilete, trebuie acte? Am vazut pe un site ca la Palat ar fi liber pentru cetatenii US, deci ar trebui buletinul ...

Se fac 5 ani de când am fost la Madrid, deja detaliile se estompează, şi ce este în prezent poate fi diferit de ce a fost atunci. Coada pentru intrarea gratuită la Prado se forma din dreptul caselor de bilete (aka în partea de nord a clădirii) şi se întindea pe lângă clădire (pe partea de vest). Din păcate trebuia să aştepţi destul de mult în picioare. Cam cu o oră înainte începea să se formeze coada. Eu cu soţia ne-am aşezat la coadă mult mai târziu, când coada ajunsese dincolo de jumătatea clădirii. Ceea ce până la urmă a fost mai bine, fiindcă după ce au început să dea de la case bilete gratuite totul a mers repede. A doua oară am fost eu cu cumnatul, şi am ajuns cam cu o oră înainte, ceea ce pentru el a fost prea mult. Nu a rezistat să stea la coadă, aşa că în disperare de cauză am ieşit din rând şi ne-am dus la casele de bilete ca să luăm bilete normale, de 15 euro. A trebuit să mă rog de cei de la casele de bilete, fiindcă nu mai eliberau niciun bilet. Nu mai ţin minte exact, dar parcă mai era mai bine de juma' de oră până ar fi început să dea bilete gratuite. Până la urmă, cu greu ne-au vândut 2 bilete normale de câte 15 euro, dar eu cred că au avut impresia că vrem bilete gratuite, iar în Madrid e mai greu cu engleza, deşi am spus în engleză "I pay the tickets" de mai multe ori.
Nu ştiu dacă m-ai înţeles ce am încercat să spun, cert e că în prezent mă gândesc că procedura poate fi diferită de cea de dinainte de pandemie. Dar dacă nu te lămureşti în timp util, rămâne să te ajute cineva de acolo, care să întrebe direct în spaniolă despre procedura actuală de la Prado.

La Palat nu mai ţin minte cum a fost exact, dar reţin că am stat tot la coadă ca să intrăm gratuit, şi tot aşa, treci pe la case şi iei bilet gratuit.

Iar în ce priveşte actele, nu mai ţin minte exact, dar noi oricum am avut CI -urile la noi tot timpul, deci nicio problemă.

Mai nasol e cu fotografiatul, dar în orele cu intrare liberă e mai aglomerat, ceea ce face mai uşoară fotografierea pe şest. Şi în 2018 încă nu aveam telefonul actual, făceam poze doar cu camera foto. Cu telefonul e mai simplu de făcut poze, chiar dacă e interzis.

În ce priveşte Toledo, a rămas pentru o dată viitoare. Noi am ales atunci să mergem la El Escorial cu autobuzul, de la Moncloa. Şi ţin minte că la Toledo tot cu autobuzul era cel mai simplu. Dar noi stăteam ceva mai departe de Atocha, pentru voi s-ar putea ca trenul să fie mai ok.


Sănătate şi Felicitări pentru alegerea Madridului ca destinaţie!

Edited by OvidiuNS, 17 January 2023 - 19:18.


#1000
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,513
  • Înscris: 14.03.2006
Multumesc, Ovidiu, citisem ce ai scris tu, de fapt am citit cam ultimele 10 pagini de aici, dar nu retinusem daca se da bilet gratuit sau pur si simplu intri. O sa mai vad acolo, telenovele nu urmaresc, parca incepe sa-mi para rau acum, ramane tot engleza de baza :) La Toledo cred ca va ramane tren rapid, suntem aproape de gara, pana la Eliptica trebuie metrou, schimbat, mai mult pe drum, timp pierdut.

#1001
Alex432

Alex432

    sit at big tables

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,212
  • Înscris: 28.05.2020

View Postkerkyra, on 17 ianuarie 2023 - 13:50, said:

Am cumparat bilete de avion pentru sfarsitul lui martie si vom sta 5 nopti in Madrid.
Eh, cum a fost ?

#1002
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,513
  • Înscris: 14.03.2006
A fost minunat, nu ma asteptam sa imi placa asa mult Madridul, poate deoarece am vazut Barcelona si Valencia si se spune ca sunt peste Madrid. Dar capitala e altceva, maiestuos ar fi cuvantul cu care l-as descrie: strazi largi, cladiri mari si frumoase, parcuri. Pe langa acestea am prins o vreme de vara, cand la noi era foarte frig, am mers o zi si la Toledo, o alta experienta deosebita. In cele 3 zile jumatate cat am stat practic in oras, exceptand ziua cu Toledo, am avut timp pentru tot ce mi-am propus, si in plus: palatul regal, Prado, Retiro, catedrala, gradina botanica regala, gradinile regale, muzeul Ceralbo (deosebit), plimbare la pas pe Gran Via, Paseo del Prado, Plaza Mayor, Puerta del Sol era in renovare, Plaza Espana etc.
Nu am scris nimic aici vazand interesul scazut pentru subiect, dar daca sunt doritori, pot da amanunte. Pun si cateva poze, pentru ilustrare.

Attached Files



#1003
Alex432

Alex432

    sit at big tables

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,212
  • Înscris: 28.05.2020

View Postkerkyra, on 16 mai 2023 - 09:33, said:

A fost minunat, nu ma asteptam sa imi placa asa mult Madridul.
Si mie imi place mult. Mai da amanunte si pune poze, fanii turismului vor aprecia asta.

(eu voiam sa va ofer cadou 4 bilete (Prado +Regina Sofia), dar am citit mesajul la 2 luni dupa excursia voastra Posted Image )

#1004
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,513
  • Înscris: 14.03.2006
Multumesc pentru intentie Posted Image
La Prado si la palat am intrat in orele cu intrare libera, la Regina Sofa nu am fost tentata sa merg.

#1005
xeni

xeni

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 29.01.2006
La sfarsit de aprilie urmeaza sa mergem in Madrid (o familie de 2 adulti si 2 adolescente). Ce nu ar trebui sa ratam? Unde se mananca bine? Multumesc

#1006
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,513
  • Înscris: 14.03.2006
Cate zile stati si in ce zona? Plimbare prin oras, catedrala Almudena cu intrare la muzeu si urcat pe terasa, la Palatul regal si Prado seara se intra gratuit (dupa 6 la Prado, dupa 4, parca, la palat, dar mai verificati pe site sau la fata locului), parcul Retiro, gradina botanica regala va fi plina de flori (nu ratati aleea cu bonsai) si, daca aveti timp, o zi la Toledo, cu superba catedrala, ar fi binevenita.
De mancat, urmariti meniul zilei, veti avea de ales din cate 3 feluri la felul 1 si 2. Noi am stat pe Cale Atocha, la 5 minute de Plaza Mayor si am mancat in ultima zi la Taberna Tirso de Molina, ne-a placut foarte mult si decorul, si meniul.

#1007
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,829
  • Înscris: 04.02.2008

View Postxeni, on 05 februarie 2024 - 08:48, said:

Ce nu ar trebui sa ratam?
Poate muzeul Thyssen Bornemisza, gara Atocha......

#1008
xeni

xeni

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 29.01.2006

View Postkerkyra, on 05 februarie 2024 - 09:50, said:

Cate zile stati si in ce zona? Plimbare prin oras, catedrala Almudena cu intrare la muzeu si urcat pe terasa, la Palatul regal si Prado seara se intra gratuit (dupa 6 la Prado, dupa 4, parca, la palat, dar mai verificati pe site sau la fata locului), parcul Retiro, gradina botanica regala va fi plina de flori (nu ratati aleea cu bonsai) si, daca aveti timp, o zi la Toledo, cu superba catedrala, ar fi binevenita.
De mancat, urmariti meniul zilei, veti avea de ales din cate 3 feluri la felul 1 si 2. Noi am stat pe Cale Atocha, la 5 minute de Plaza Mayor si am mancat in ultima zi la Taberna Tirso de Molina, ne-a placut foarte mult si decorul, si meniul.
Stam 4 zile. Multumesc de recomandari

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate