Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Madrid

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1017 replies to this topic

#667
azorel

azorel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 03.09.2007

View Postnadis, on 04 mai 2013 - 19:51, said:

Multumesc frumos! Inca o intrebare, Azorel, tot legat de bus-urile turistice: nu circula mai devreme de 10 dimineata? De pe site asa se intelege: ca prima cursa, pe la 10, ar fi cea extinsa, dupa care ar urma celelalte, normale, la interval de vreo 8 minute (pe timp de vara).
*
In alta ordine de idei, o intrebare probabil retorica: nu a mai fost nimeni la Madrid de curand - sau nu mai merge nimeni in mai (incat sa se intoarca pana in 27)? Am inca multe nelamuriri, din cauza ca, cercetand din nou site-urile pe care ma mai uitasem cam cu 5-6 saptamani in urma (scotandu-mi si notite), constat diferente chiar majore pe alocuri, dat fiind ca intre timp s-a trecut de la orarul de iarna la cel de vara.
Doar un exemplu: cum scrie si aici pe topic, si nu doar o data, la Palacio Real intrarea e gratuita miercurea, de la ora 15. Ei bine, probabil ca era vorba de extrasezon. Acum gasesc ca gratuitatea respectiva ar fi valabila in zilele de miercuri si joi, dar de la ora 17.
Iar la Prado au schimbat planurile etajelor in "decurs de conversatie", adica din martie-aprilie si pana acum, ba au si renumerotat toate salile, l-au suit pe Goya "cel negru" de la subsol la parter, pe Rembrandt l-au cocotat la etajul 2...
Nu stiu cum sa zic, ma simt pe nisipuri miscatoare. Pe ideea asta, daca eu prind la Madrid un pic din luna mai si un pic din iunie, ma pot astepta sa fie schimbari si intre primele zile si ultimele zile...
Asa ca daca a mai fost, sau se mai aduce curand, cineva la Madrid, am rugamintea sa dea un semn, poate ma mai scoate din diverse cetzuri.
*
Iogamac: ai spus ca, pentru a merge la Toledo, trebuie sa fii din timp in gara. Cam cat ar insemna "din timp" - o ora, mai mult? (pentru cineva care vede gara Atocha pentru prima data si s-ar putea sa bajbaie pana gaseste casa de bilete, portile spre tren, trenul...)
Si, nu mai stiu daca tot tu ai spus ca biletele pot fi luate si cu o seara inainte; daca da, cam pana la ce ora seara?

Multumesc frumos - si un Paste fericit tuturor!
Intre lunile martie si octombrie cursele obisnuite incep de la ora 9.a.m.

#668
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

View Postnadis, on 04 mai 2013 - 19:51, said:

... eu prind la Madrid un pic din luna mai si un pic din iunie ...

Aloooo, ce mai faci ? V-aţi întors cu bine ?


Sănătate şi tcb !

#669
nadis

nadis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 20.05.2006
Hola! Un strop de răbdare, querido - mă crezi că nici la pozele făcute în călătorie n-am apucat să mă uit cap-coadă? Mă așteptau la job ca pe pomul copt și omul bun (la toate; toate cele strânse cât am lipsit, adică).
Dar, da, ne-am întors cu bine - mulțam de întrebare. Mama chiar foarte: probabil a ținut să-mi demonstreze că n-are nevoie de asigurare de călătorie și pot să o mai plimb și pe viitor fără emoții. De fapt, dacă am scăpat amândouă fără câte o răceală zdravănă (ei, încă tușim un pic...) după frigul pe care l-am tras în prima săptămână, înseamnă că mai putem călători mult și bine, chiar și spre Polul Nord... Posted Image Ce-i drept, ai avut dreptate: de plouat nu ne-a plouat, asta ar mai fi lipsit.
De povestit - pe parcurs, când s-o putea.
*
Așa cum noi am fost ajutate la fața locului – mulțumiri și recunoștință colegului de forum Dodo28, taximetrist la Madrid, care ne-a scos cu bine și ne-a dus/adus în condiții excelente, cu bună dispoziție și încurajări la destinație, scăpându-ne de pe Barajas și explicându-ne secretele (nebănuite, că pe forum n-a scris nimeni) terminalului 4, unde am zis că înnebunim definitiv (de la ospiciu trebuie să fi scăpat și individul care a fost pus să proiecteze drăcia aceea) –, poate ajut și eu pe careva de pe forum.
Așadar: dacă cineva din București pleacă în curând la Madrid, îi ofer cartelele de metrou/autobuz care ne-au mai rămas. Mai sunt pe ele vreo 11 (8+3) călătorii. Le dau gratis; dacă sunt amatori și se pot deplasa prin zonele pe unde circul eu cu metroul (ruta Piața Victoriei-Ștefan cel Mare-Piața Muncii), să-mi scrie pe privat.
*
Și dacă tot m-am întrerupt din lucru:
- Pentru Ovidiu: excelentă sugestia cu Muzeul Lázaro Galdiano - de neratat! Și iertăciune că, așa cum am presupus dinainte că o să se întâmple, n-am aflat nimic despre situația de la Muzeul de Arheologie.
- Iar pentru toată lumea, teasing: Cine credeți că a pozat în Prado? Cine credeți că a intrat la toate muzeele (de 2 ori la fiecare) pe gratis? Cine bănuiți că a pozat TOT la expoziția temporară Dalí, cu tablouri aduse și din State, considerată evenimentul artistic de prim rang al momentului la Madrid, unde erau cozi și pază ca la sfintele moaște? Yo, por supuesto! Posted Image

Edited by nadis, 18 June 2013 - 01:45.


#670
nadis

nadis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 20.05.2006
LE. Să nu fiți invidioși, s-ar fi putut și mai bine, mie mi-e ciudă: când m-am întors și am ajuns la job, am găsit în mail-ul de serviciu un mesaj de la Oficiul de presă al Biroului de turism din Madrid, căruia mă adresasem în urmă cu ceva vreme pentru niscai gratuități, în care mi se spunea să vin la ei, că-mi oferă nu știu ce Madrid Card cu care pot intra moka la vreo 70 de obiective, plus reduceri la transport. Mail-ul cu pricina a aterizat pe 27 mai, pe la prânz, la ora când eu deja aterizam la Madrid - iar adresa de mail de la job nu se poate accesa de altundeva decât de la job...Posted Image

Edited by nadis, 18 June 2013 - 02:11.


#671
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010
Bine aţi revenit !

Mă bucur pentru voi. Nu te stresa, ia-o uşor. S-o găsi timp pe parcurs să ne încânţi cu poveşti şi poze !


Sănătate şi tcb !

#672
iogamac

iogamac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,297
  • Înscris: 05.11.2009
@nadis...esti totala. Mabucur ca ai vazut expozitia Dali...eu am prins-o la Roma si nu-mi venea sa plec de acolo. Super ca nu v-a plouat.

#673
nadis

nadis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 20.05.2006

View Postiogamac, on 18 iunie 2013 - 20:00, said:

@nadis...esti totala. Mabucur ca ai vazut expozitia Dali...eu am prins-o la Roma si nu-mi venea sa plec de acolo. Super ca nu v-a plouat.
Pe ziua de azi, din nefericire, numai "totala" nu sunt... Trăsnetul a căzut: tocmai mi s-a spus la job ca într-o lună sunt șomeră. Criză, reducere de personal, economii, schimbarea acționariatului, altă politică de personal etc.; competența și seriozitatea - bleah, astea nu contează.
Prin urmare, o să pot povesti luni și ani buni de-acum încolo ce-am facut la Madrid, ca și ce-o mai fi rămas nerelatat din călătoriile anterioare.
Mama, care a rezistat cu bine la toate necazurile pe care i le-a "oferit" viața până la 83 de ani, și la cât am fugărit-o eu pe coclauri, era să sucombe la faza asta...
(Scuze de confidențe în public - sunt în stare de șoc, nu pot crede că mi se întâmplă una ca asta.)

Edited by nadis, 18 June 2013 - 21:07.


#674
iogamac

iogamac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,297
  • Înscris: 05.11.2009
off topic @nadis draga mea, imi pare tare rau.

#675
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

View Postnadis, on 18 iunie 2013 - 21:04, said:

... tocmai mi s-a spus la job ca într-o lună sunt șomeră ...

După ce-ţi revii un pic, ţine minte că "Un şut în fund e un pas înainte".
Fă-i să le pară rău că au renunţat la serviciile tale.

Sănătate şi toaaaaate cele bune !

#676
India_India

India_India

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 11.05.2010
...scăpându-ne de pe Barajas și explicându-ne secretele (nebănuite, că pe forum n-a scris nimeni) terminalului 4, unde am zis că înnebunim definitiv...

Plecam in august catre Madrid si m-au trecut fiorii citind mai sus.... Tot la terminalul 4 aterizam si de cateva indicatii as fi tare bucuroasa...

#677
nadis

nadis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 20.05.2006

View PostIndia_India, on 20 iunie 2013 - 09:46, said:

Plecam in august catre Madrid si m-au trecut fiorii citind mai sus.... Tot la terminalul 4 aterizam si de cateva indicatii as fi tare bucuroasa...
Da, sigur, nu intra in panica. Citeste cu atentie tot ce voi scrie si ai grija sa tii minte.
Ideea principala pe care nu am stiut-o - si nici nu as fi banuit-o vreodata - este ca terminalul 4 e format din 2 cladiri. Asta de fapt vazusem pe site-ul Barajas-ului, dar: la una dintre ele aterizezi/decolezi, iar cealalta reprezinta intrarea/iesirea si locul de unde iti iei bagajele. Intre cele doua sunt... 2-3 km, iar deplasarea se face cu un trenuleț subteran, mai precis un soi de vagon de metrou fara conductor.
Dar o sa-ti explic etapele, ca sa fie mai clar:

LA DUS. Un șpil de baza e sa te ții după "grosul" calatorilor care au fost cu tine in avion, că precis printre ei sunt unii care au mai facut ruta asta si stiu drumul si configuratia aeroportului. (Noi am ramas la coada: mama se misca greu, ințepenise atatea ceasuri in avion, eu trebuia sa car toate bagajele de mana care erau destule, fiindca la Tarom nu se uita cate si cum - din cauza asta am pornit cu stangul si ne-am trezit singure intr-o pustietate labirintica. Ma rog, cu emotii ne-am descurcat cumva intreband, atat ca rar gasesti pe cineva care sa stie engleza - si cand totusi gasesti si iti spune, parca tot nu iti vine sa crezi ca ai inteles bine: "cum adica imi iau bagajul din alta cladire, dupa ce merg cu un tren?!?") Alta paranteza: invatati musai cum se spune in spaniola la: "stanga, dreapta, inainte, inapoi, in jos, in sus, la subsol" - preferabil si alte cuvinte, cu cat mai multe cu atat mai bine.

Se merge destul, ba pe niște culoare, ba prin spatii deschise si pustii, se urca si se coboara scari - din fericire, rulante -, se apuca ba la dreapta, ba la stanga. Ca idee generala, tu trebuie sa ajungi undeva destul de jos, unde e trenulețul. Reține că pana in momentul asta tu nu ai facut nici controlul vamal, cat despre bagaje... mai ai mult pana sa ajungi la ele! Mi-ar fi imposibil sa-ti descriu exact acest traseu - dar, cum spuneam, fa tot posibilul sa ne te pierzi de "turma", nu te opri la toaleta sau altceva! Si in caz contrar tot te descurci, intrebi orice functionar de pe acolo, poate ai bafta sa dai chiar de vreun roman (vorbiti tare in romaneste intre voi, va depisteaza el, daca exista). Insa asteapta-te sa pierzi mult timp, si nu te gandi ca ai putea ispravi totul in mai putin de o ora din momentul cand ai aterizat.

Ai ajuns la trenulet, te urci in el - e unul singur si merge intr-o singura directie, deci n-ai cum sa te sui gresit. Mergi vreo 5-7 minute, cobori când se deschid usile. Deci acum ai ajuns in cladirea a doua. Te tii in continuare dupa turma, iar daca ai pierdut-o oricum o sa mai fie cineva in vagonul ala. Foarte curand se face controlul vamal, acolo unde arati pasaportul/buletinul si se uita la moaca ta. Apoi iar incepe o secvență dreapta-stanga-sus-jos - dar de data asta mai mult in sus. Asta pana cand, in fine, dai de sala cu benzile pe care vin bagajele de cala. Spre surprinderea noastra, desi am ajuns ultimele, abia atunci incepeau sa intre valizele pe banda (si ele se plimbasera tot cu trenuletul subteran?Posted Image) - noi ne gandeam ca geamantanul nostru o fi ajuns deja pe la "obiecte pierdute". Nu! Se pare ca toata lumea a ajuns indeajuns de greu pana acolo, precum si bagajele. Apoi iesi repede, chiar din sala respectiva - de-acum esti afara si ai terminat periplul în faimosul terminal 4 - constructie megalomanica si absurdă, devenita ca si inutila din pricina crizei, ca un vestigiu din vremuri mult mai bune. (Pe tot drumul asta pe care l-am povestit, in afara de colegii de zbor si 3-4-5 functionari ai aeroportului, nu e țipenie de om la orele pranzului: spații imense, moderne si GOALE.)

(revin imediat.)

Edited by nadis, 22 June 2013 - 16:17.


#678
nadis

nadis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 20.05.2006
LA INTORS. Aici o sa-l evoc din nou pe Dodo, colegul nostru de forum, ardelean taximetrist in Madrid, care ne-a explicat ce sa facem, ca sa nu ne mai prindem urechile. El ne-a lasat cu taxiul exact unde se face checkin-ul la Tarom, asa ca am vazut imediat ghiseul cu pricina. E la parter, deci la nivelul intrarii.
NEAPARAT trebuie sa ajungi acolo cu 3 ore inainte de ora zborului, altfel nu te incadrezi in timp. "Acolo" insemnand cladirea nr. 2, adica aceea pe unde ai iesit atunci cand ai sosit la Madrid.
Pe o tabela electronica vei vedea indicatia TAROM si numarul zborului, acolo se face checkin-ul - ghiseul chiar se deschide cu 3 ore inainte, stiu si ei cat ai de mers si bâjbâit! Predai bagajul de cala si primesti tichetele de imbarcare. Dupa care, precum deja se poate banui, trebuie sa faci in sens invers drumul pe care l-ai parcurs la primul zbor. Acelasi sfat: daca la coada de la checkin se vorbeste romaneste, intri in vorba cu lumea si afli daca stie cineva ruta exacta pana la poarta de imbarcare - si te ții dupa oamenii aia. Daca nu, faci ce mi-a zis Dodo si o sa explic eu acum:

Pe tichetul de imbarcare pe care il primesti este scrisa o combinatie de litere - la noi a fost "RSU" (exact asa, cu majuscule). Tu trebuie sa urmezi toate indicatoarele care te indreaptă in directia "RSU". (Nu a fost greu, ne-am descurcat singure.) Indicatoarele sunt OK, te duc la trenuleț, iar mergi cu el, ajungi in cladirea numarul 1, de unde vei decola. Repet: parcurgi acelasi drum, dar in sens invers.
Si dupa ce cobori din tren mergi o vreme dupa indicatoarele cu cele 3 litere ("RSU" - sau care or fi in cazul vostru).

O problema se iveste in clipa cand dispar semnele indicatoare cu cele 3 litere. In acel moment ai ajuns deja intr-o hala imensa, pe o latura se vad magazinele tip duty-free. Aici ne-am blocat, ca nu mai stiam incotro; m-am dus la primii functionari pe care i-am vazut la un soi de birou si am intrebat. Bafta! - una dintre functionare era romanca, si mi-a explicat foarte concis si exact urmatoarele lucruri de facut: te duci si stai langa panoul electronic unde sunt afisate toate zborurile, cel pe care l-ai vazut de cum ai intrat in hală; identifici cursa Tarom de Bucuresti si astepti pana cand se afiseaza, pe ultima coloana, poarta de imbarcare. N-ai sa astepti mult, apare cu destul timp inainte. La noi era scris: "S46". Revii in holul imens, unde ai sa vezi pe sus indicatii gen: "S1-24" (deci poarta S, intre 1 si 24), "S24-48" etc. Vezi in care te incadrezi, te ții dupa indicatoare pana ajungi la poarta care ai aflat ca e a ta. Cam atat!

Un mic sfat: chiar daca ai destul timp si ai identificat totul, abtine-te sa te abati prin duty-free, ca s-ar putea sa te ratacesti pe acolo si sa nu mai stii punctul de unde ai pornit (sau cumpara tot ce-ti trebuie din primul magazin - si gata). Eu o lasasem pe mama undeva pe o banca, dupa care m-am dus pe la magazine sa iau o sticla de vin si inca ceva cadouri - si numa' bine ca dupa aia n-o mai gaseam pe mama! Nu mai era chip sa recunosc locul unde o lasasem, iar ea n-a fost in stare sa-mi spuna prin celular ce vede in jur sau sa-mi dea vreun indiciu - totusi, s-a ridicat de pe scaun si a iesit la vedere in holul mare, asa ca din fericire am reperat-o. Cat am alergat si cat m-oi fi invartit, probabil in cerc, nu mai zic! Sau cat s-o fi panicat mama... Posted Image

Cred, adica sper, ca am fost destul de explicita. Dar daca a mai ramas ceva neclarificat, revin cu drag.
In orice caz, toata lumea care se duce la Madrid cu Taromul va ateriza pe T4 Barajas - asa ca bagati la cap povestea de mai sus!

Edited by nadis, 22 June 2013 - 17:41.


#679
nadis

nadis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 20.05.2006
(scuze, s-a "rupt filmul" din nou.)

In orice caz, toata lumea care se duce la Madrid cu Taromul va ateriza pe T4 Barajas - asa ca bagati la cap povestea de mai sus!
Daca as fi stiut-o dinainte, as fi scapat de multe emotii, panici, consum nervos - si poate ca n-as fi receptat Madridul ca pe un oras care ne-a primit cu ostilitate.
Pentru cine nu-mi stie calatoriile trecute, fac precizarea ca am fost si pe Charles de Gaulle, si pe Heathrow, si in 3 aeroporturi mari din State - peste tot m-am descurcat fara probleme. Dar Barajas T4 m-a lasat cu gura cascata!

Cu alta ocazie cand mai intreaba careva, o sa povestesc si despre gara Atocha, că si aceea e un fel de aeroport, cu complicatiile de rigoare - ma rog, la o scara mai redusa. Trei "pericole" am identificat la Madrid, tot din 3 litere, in ordinea asta: AGM - Aeroportul-Gara-Metroul. (Cu observatia ca metroul e totusi "mic copil", iar in statiile unde nu se intersecteaza multe linii chiar nu e nicio problema.)
*
Biletele mele de metrou vad ca nu le vrea nimeni - pacat ca se pierd peste 10 euro...

#680
nniki

nniki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,980
  • Înscris: 15.05.2009

View Postnadis, on 22 iunie 2013 - 18:01, said:

(scuze, s-a "rupt filmul" din nou.)

In orice caz, toata lumea care se duce la Madrid cu Taromul va ateriza pe T4 Barajas - asa ca bagati la cap povestea de mai sus!
Daca as fi stiut-o dinainte, as fi scapat de multe emotii, panici, consum nervos - si poate ca n-as fi receptat Madridul ca pe un oras care ne-a primit cu ostilitate.
Pentru cine nu-mi stie calatoriile trecute, fac precizarea ca am fost si pe Charles de Gaulle, si pe Heathrow, si in 3 aeroporturi mari din State - peste tot m-am descurcat fara probleme. Dar Barajas T4 m-a lasat cu gura cascata!

Cu alta ocazie cand mai intreaba careva, o sa povestesc si despre gara Atocha, că si aceea e un fel de aeroport, cu complicatiile de rigoare - ma rog, la o scara mai redusa. Trei "pericole" am identificat la Madrid, tot din 3 litere, in ordinea asta: AGM - Aeroportul-Gara-Metroul. (Cu observatia ca metroul e totusi "mic copil", iar in statiile unde nu se intersecteaza multe linii chiar nu e nicio problema.)
*
Biletele mele de metrou vad ca nu le vrea nimeni - pacat ca se pierd peste 10 euro...
Nadis, cine citeste si nu a fost in Barajas ar putea crede ca-si va gasi aventura vietii pe acolo. Poate ca esti sub proaspata influenta a "peripetiilor"; mie aeroportul mi s-a parut suportabil.  E mare intradevar, dar sta decent la capitolul indicatoare. De cand ai coborat din avion ar trebui sa ajungi cam in 10 min la tren si 20 min la preluarea bagajelor. Asta pe un tarseu normal, fara alte incidente, cozi, etc. La fel la intoarcere, 3 ore e mai mult decat lejer. Totusi nu trebuie sa se alarmeze nimeni ca daca ajunge doar cu 2 ore inainte va pierde avionul. In conditii normale, o ora e suficient cu tot cu tren si check-in sa ajungi la poarta de imbarcare.

#681
nadis

nadis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 20.05.2006
Niki, sigur ca ai dreptate - cu conditia sa stii ca sunt 2 cladiri, ca intre ele ai de luat un tren, si ca bagajele le primesti abia la sfarsit. Macar ideea asta e de retinut. Cati de pe aici crezi ca au habar? Eu nu stiam si nu ma asteptam, n-am mai pomenit asa ceva in alte parti, plus ca am pierdut cârdul fiind cu o persoana de 83 de ani dupa mine. Probabil e si vina mea ca n-am facut suficiente sapaturi pe net, trebuie sa fie scris pe undeva.
Dupa ce vreun coleg de pe-aici va fi citit, avizat fiind, normal ca odata aflat la fata locului povestea mea i se va parea "catastrofista", iar eu, "baba panicoasa". Las' sa fiu eu socotita oricum, nu ma deranjeaza, dar macar sa se descurce mult mai bine urmatorii care vor pleca. Atunci cand stii la ce sa te astepti, totul e mai usor - nu crezi? Eu cred ca cei care au citit relatarea mea se vor descurca de minune - iar asta e tot ce-mi doresc.

#682
nniki

nniki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,980
  • Înscris: 15.05.2009

View Postnadis, on 22 iunie 2013 - 20:02, said:

Niki, sigur ca ai dreptate - cu conditia sa stii ca sunt 2 cladiri, ca intre ele ai de luat un tren, si ca bagajele le primesti abia la sfarsit. Macar ideea asta e de retinut. Cati de pe aici crezi ca au habar? Eu nu stiam si nu ma asteptam, n-am mai pomenit asa ceva in alte parti, plus ca am pierdut cârdul fiind cu o persoana de 83 de ani dupa mine. Probabil e si vina mea ca n-am facut suficiente sapaturi pe net, trebuie sa fie scris pe undeva.
Dupa ce vreun coleg de pe-aici va fi citit, avizat fiind, normal ca odata aflat la fata locului povestea mea i se va parea "catastrofista", iar eu, "baba panicoasa". Las' sa fiu eu socotita oricum, nu ma deranjeaza, dar macar sa se descurce mult mai bine urmatorii care vor pleca. Atunci cand stii la ce sa te astepti, totul e mai usor - nu crezi? Eu cred ca cei care au citit relatarea mea se vor descurca de minune - iar asta e tot ce-mi doresc.
Da, e bine ca ai punctat partea cu trenul pana la preluare bagaje, cu lux de amanunte. O facusem si eu, doar intr-o fraza, pe vechiul "Totul despre Spania" la postarea 1016. Old times. :)

#683
India_India

India_India

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 11.05.2010
Multumesc tuturor pentru toate cele de mai sus!
Am aflat ca vom avea parte de o aventura in Madrid! Asta e  Posted Image ...
Dar la metrou cum ajung?
Si inca ceva... Terminalul 2 o fi la fel de alambicat? Ca de acolo plecam spre LisabonaPosted Image ...

#684
metalactual

metalactual

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,304
  • Înscris: 17.04.2006
Aici ai schema/detalii pentru free bus service intre terminalele aeroportului din Madrid:
http://www.aena-aero...-terminals.html

Aici ai schema/detalii pentru metrou:
http://www.aena-aero...-transport.html

Este absolut banal. O singura chestie:  sa faci check-in in T4 cu cel mai tarziu 1h inainte de zborul spre RO. Dupa care mergi lejer cu trenuletul subteran spre T4S.
T2 este mai vechi decat T4 si T4S, mai mic si bine semnalizat, fara probleme. L-am utilizat si eu cand am plecat spre Lisabona si altadata spre Tenerife.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate