Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Sare fina?

poate cineva sa completeze circui...

Problema cu youtube si yahoo mail
 Cer o umila recomandare pentru ca...

Unde fac distribuția 1.4 tsi...

Ceas de masa desteptator

Singuratatea dupa 30 de ani? Cum ...
 Ce intelegeti din aceasta formula...

Passat B8 Variant 4motion 2.0 dsg

Curea distributie slaba?

ZF vs DSG / 2.0 TDI vs B47
 Lenovo - Google Meet microfon - ...

Plata montare mobila Ikea

Incarcator laptop 19 V

Probleme mufa incarcare HP Pavilion
 

Problema subnet RDS

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
gigi66

gigi66

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 08.10.2009
salut,
am facut o cerere la rds pentru mai multe ipuri (abonamentul este pe persoana juridica) si mi-au recomandat sa fac o cerere RIPE care mi-a fost aprobata.
mi-a fost alocata o subclasa de ipuri /29 dar care nici in ziua de azi nu stiu cum sa le folosesc (este prima oara cand fac chestia asta si nu ma pricep pur si simplu).
cei de la suport de la rds ori nu stiu sa explice ori sunt eu prea greu de cap (desi nu cred in a doua varianta  :) ) am incercat de nustiu cate ori acelasi rezultat.
mi-au tot spus ca noua clasa de ipuri este rutata direct la ei in server prin ip-ul vechi care-l folosesc si in momentul de fata.
nu inteleg cum fac chestia asta, ei mi-au explicat sa pun ip-ul vechi de net la wan la ruter (asa cum il folosesc si acum) dar ruterul sa nu faca nat, si pe urma sa folosesc unul
dintre ip-urile noi (primul si ultimul nu sunt folosite, deci restul de 6 din 8 ipuri pot sa le folosesc din cate am inteles) pe un server sau statie de lucru (pt test) dar nu reusesc.
routerul care-l folosesc nu are optiune de dezactivare nat, si oricum nu cred ca ar functiona. in cazul in care nat-ul este pornit, logic mie imi iese pe ip-ul vechi, nu prin cel nou.
intrebarea mea este daca poate sa-mi explice cineva cum pot sa folosesc noile ip-uri alocate?
sper sa se inteleaga ceva din ce am scris, nustiu cum sa explic mai bine.
va multumesc.

#2
marchand

marchand

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 603
  • Înscris: 26.06.2008
Cei de la RDS ti-au explicat bine . Ca sa le poti folosi trebuie sa dezactivezi nat-ul la router. Nu toate routerele stiu sa faca chestia asta . Ce model de router ai ?

#3
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,126
  • Înscris: 24.02.2007
O explicatie simpla: dai disable la NAT si in loc sa setezi IP'uri de tip 192.168.... folosesti IP'uri din clasa cumparata.

#4
gigi66

gigi66

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 08.10.2009
multumesc pt raspunsuri.
am 2 routere (la fix pt ca unul o sa trebuiasca sa faca nat pt restul clientilor), primul l-am pus pe un asus wl-500w care are
optiunea sa opresti nat-ul (chiar daca nu-i chiar selectabila, are o optiune sa-i setezi "modul" de operare, si anume home gateway,
router adica ce-mi trebuia, si ap simplu) si al doilea un siemens hipath2000 care pare cam complicat de configurat si il foloseam
doar pt nat.
am reusit in cele din urma, n-a mers chiar din prima dar a luat-o pana la urma.
la wan am lasat ip-ul vechi de net cu gatewayu lui, si lan am pus noua clasa de ipuri si netmaskul .248 si bineinteles nat-ul oprit.
mersi.

Edited by gigi66, 09 October 2009 - 02:30.


#5
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,223
  • Înscris: 29.11.2001
In general, in astfel de conditii, e de preferat sa folosesti pentru rutare un device ceva mai sanatos, nu gateway-uri de 30-50 USD. Te ajuta mult la management, la setarea politicilor de securitate, la implementare, scalabilitate etc ...

#6
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Variante:

1. Inveti retelistica (exista destule cursuri), cumperi/construiesti un router pe care il administrezi
2. Platesti pe altcineva pentru o solutie la cheie + support tehnic
3. Gasesti pe cineva care sa-ti ofere gratuit solutia la cheie + support tehnic

Daca ai fii ales varianta 1 nu ai mai fii intrebat aici... varianta 2 este cea mai comoda si costisitoare... varianta 3 desi pare greu de crezut mai sunt unii care muncesc pe gratis... daca ii gasesti le poti face un bine sa-i lauzi aici si in alte parti, sunt singur ca mai sunt o multime de "clienti" care vor servicii gratuite :)

#7
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Ceea ce trebuie tu sa faci e sa setezi vechiul ip pe interfata wan.
Un ip din clasa /29 ca ip-ul routerului, apoi sa rutezi clasa/29.
NAT --> Network Address Translation, trebuie dezactivat. (NU stiu ce device ai, poate nu stie de modul router).
Ia-ti un pc cu 2 placi de retea si te ajut eu de la cap la coada gratis, sau un router istet, daca asta nu stie prea multe. (Recomand linksys wrt54gl)

#8
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,001
  • Înscris: 08.12.2008

View PostTyby, on 3rd November 2009, 01:24, said:

In general, in astfel de conditii, e de preferat sa folosesti pentru rutare un device ceva mai sanatos, nu gateway-uri de 30-50 USD. Te ajuta mult la management, la setarea politicilor de securitate, la implementare, scalabilitate etc ...

exista si deviceuri performante care fac ce spui tu si in gama asta de pret.

View PostHuza, on 7th November 2009, 02:44, said:

Ceea ce trebuie tu sa faci e sa setezi vechiul ip pe interfata wan.
Un ip din clasa /29 ca ip-ul routerului, apoi sa rutezi clasa/29.
NAT --> Network Address Translation, trebuie dezactivat. (NU stiu ce device ai, poate nu stie de modul router).
Ia-ti un pc cu 2 placi de retea si te ajut eu de la cap la coada gratis, sau un router istet, daca asta nu stie prea multe. (Recomand linksys wrt54gl)

are un asus wl-500w  asemanator cu linksysu recomandat de tine.

#9
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,223
  • Înscris: 29.11.2001

View Postcarmenclara1, on 10th November 2009, 02:02, said:

exista si deviceuri performante care fac ce spui tu si in gama asta de pret.

Se pot da si exemple, rogu-te?

#10
tonex

tonex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 05.04.2007

View Postgigi66, on 8th October 2009, 15:33, said:

salut,
am facut o cerere la rds pentru mai multe ipuri (abonamentul este pe persoana juridica) si mi-au recomandat sa fac o cerere RIPE care mi-a fost aprobata.
mi-a fost alocata o subclasa de ipuri /29 dar care nici in ziua de azi nu stiu cum sa le folosesc (este prima oara cand fac chestia asta si nu ma pricep pur si simplu).
cei de la suport de la rds ori nu stiu sa explice ori sunt eu prea greu de cap (desi nu cred in a doua varianta  :) ) am incercat de nustiu cate ori acelasi rezultat.
mi-au tot spus ca noua clasa de ipuri este rutata direct la ei in server prin ip-ul vechi care-l folosesc si in momentul de fata.
nu inteleg cum fac chestia asta, ei mi-au explicat sa pun ip-ul vechi de net la wan la ruter (asa cum il folosesc si acum) dar ruterul sa nu faca nat, si pe urma sa folosesc unul
dintre ip-urile noi (primul si ultimul nu sunt folosite, deci restul de 6 din 8 ipuri pot sa le folosesc din cate am inteles) pe un server sau statie de lucru (pt test) dar nu reusesc.
routerul care-l folosesc nu are optiune de dezactivare nat, si oricum nu cred ca ar functiona. in cazul in care nat-ul este pornit, logic mie imi iese pe ip-ul vechi, nu prin cel nou.
intrebarea mea este daca poate sa-mi explice cineva cum pot sa folosesc noile ip-uri alocate?
sper sa se inteleaga ceva din ce am scris, nustiu cum sa explic mai bine.
va multumesc.
in cat timp de la solicitare ti-au dat un raspuns pozitiv si ai primit subnetul de 8 ipuri?

#11
Xtended2404

Xtended2404

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 25.08.2011
Din cate stiam se poate folosi si cu optiunea Multiple-NAT


[ http://ava-design.ro/ips_static2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate