user nu se poate conecta pe Windows 2003 SBS
Last Updated: Oct 08 2009 17:08, Started by
pab|o
, Oct 06 2009 13:24
·
0

Posted 06 October 2009 - 13:24

Buna ziua,
Am in grija un server Windows 2003 SBS si o retea formata din 15 calculatoare cu WinXP Pro. Problema apare cand mai multi useri sunt conectati, altii nu sunt lasati sa se conecteze. Pe server apare un mesaj: Quote Warning: License usage for a product licensed in per server mode has exceeded the maximum number of licensed purchased and will prohibit further licenses from being granted. Installed licenses: 5 Maximum usage: 12 Ce trebuie sa fac astfel sa poata sta toti utilizatorii conectati in acelasi timp ? Am inteles ca ar trebui sa mai cumpar licente, dar nu-mi e clara deloc chestiunea. |
Posted 08 October 2009 - 17:08

Mesajul de eroare este destul de evident. Nu ai instalate licente de acces (CAL) suficiente. Daca la Installed licenses iti apar doar 5, acelea sunt venite impreuna cu OSul.
Pentru a accesa resursele serverului ai nevoie de ceea ce se numeste Client Access Licenses - licente de acces la resursele serverului (AD, Exchange, file server, print server, etc) Trebuie achizitionate Client Access License - in cazul tau doua pak-uri de cate 5. Succes Edited by nakedape, 08 October 2009 - 17:10. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users