Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Avem justitie? Mai suntem in sigu...

E legal sa montezi o camera pe bl...

Timp/distanta naveta

La multi ani @yo_cristi!
 La multi ani @laurstef!

Fara control la festivaluri !

Creare spuma par cu diferite ingr...

Reclamatie/sesizare
 Viteza fsb cpu variaza

Xiaomi reclame

Air Serbia ptr ruta Bucuresti-Bud...

Multifunctionala cu toner ieftin
 Succesiune, sentina tribunal.

Primariile locale se pregatesc de...

Realizare acoperis foisor DIY

Monitorizat, statistici, blocare ...

Curent trifazic -> monofazic

- - - - -
  • Please log in to reply
60 replies to this topic

geo123

geo123

Power User

• Grup: Senior Members
Interesul lor este sa-ti aloce o putere cat mai mica pentru ca reteaua JT si punctele trafo MT-JT nu sunt dimensionate pentru astfel de consumuri.
Totusi nu ai raspuns la ce te-am intrebat in postul anterior si nici poze nu ai vrut sa pui. Cum ai vrea sa primesti ajutor? Suntem cumva ghicitori in stele?
Cu 32A cum ai acuma nu vei putea folosi acea centrala pentru ca-ti va da afara acea siguranta din 5 in 5 minute iar sa folosesti o centrala de 12kw inseamna sa faci frigul.Nu stiu ce volum si ce grad de izolare ai dar mai mult ca sigur daca e vorba de vila sau o casa maricica cred ca si acei 21kw sunt la limita.Ca idee o mucrocentrala de apartament are in medie 24kw si gandeste-te ca e vorba de apartament unde ai vecini imprejur ce-ti tin peretii calzi,volum mai mic de incalzit si nici nu e la periferie in bataia directa a vantului.
Revino cu detalii si mai vedem.

bluebilly

bluebilly

Member

• Grup: Members
Am raspuns la intrebarile din post. Momentan nu am poze.
Pe cutia BMP-ului scrie 32A.
Centrala va fi un Protherm de 21kw.

Cand am facut cerere la Enel am specificat puterea centralei, cei de la firma care au realizat bransamentul stiau si ei, cel care va instala centrala stie.
Nimeni nu mi-a zis ca puterea pe care o are centrala nu imi face fata la incalzirea casei (Su=160mp, IP) si nici ca puterea instalata de Enel este subdimensionata.

geo123

geo123

Power User

Pai abia acum ai spus despre ce centrala e vorba si ce suprafata detii.Suprafata simpla nu are forte mare relevanta.Conteaza volumul.Degeaba ai o camera de 20m2 daca are inaltime de 4m.
Sa presupun ca inaltimea este de 2,5m standard. Suprafata vitrata(usi si ferestre) cat reprezinta? acei 160m2 sunt suprafata totala sau doar un nivel?
La un calcul grosier luind de bun cei 160m2 la h=2,5m si suprafata vitrata/grad de izolare mediu reiese ca te-ai incadra la limita.Acum depinde forte mult si de zona/amplasament, temperatura dorita in casa si gradul de izolare.
In ceea ce priveste puterea centralei + Consumatorii casnici obisnuiti enumerati de tine rezulta ca VEI AVEA IN MOD SIGUR PROBLEME.  
Nu are rost sa ne contram degeaba aici pe forum.Termina lucrarea fa probe pe viu(pacat ca s-a cam dus iarna si nici nu a fost cine stie ce capricioasa) si apoi daca esti corect  revino cu rezultatele.
Tot asa am avut o contradictie cu cineva pe baza unui Aparat de climatizare si respectivul a fost fairplay si a recunoscut ca s-a inselat.
"Eu oricum am si postat aici in urma cu doi ani despre incalzirea cu Ac inverter si mi  s au dat pareri ca nu se poate la temperaturi cu minus din cauza ca scade raportul, deci nu mai face fata nu credeam si nu m am lasat convins, pana am aflat din proprie experienta, cel putin la mine pana in -2 / -3 grade face fata, mai jos nu cu toate ca este Inverter.In ce priveste costul pe ora/lunar mi se pare foarte rentabil, la 800w/h, in lunile de toamna/primavara, exclud lunile cu temperaturi mai joase de -2 -3 grade, de aici si nedumerirea ce are o pompa de caldura mitsubishi/hitachi/daikin in plus de se garanteaza functionarea la randament maxim pana in -20 C exterior...fiind si considerabil mai scumpa.

http://forum.softped...uterebtuconsum/ "
Se pare ca cei cu, care ai interactionat sunt cizmari si nu ingineri/electricieni/ meseriasi calificati care sa stie sa proiecteze/execute ceva conform unui normativ.

Edited by geo123, 24 February 2015 - 10:55.

bluebilly

bluebilly

Member

Revin cu detalii dupa PIF. Multumesc.

bluebilly

bluebilly

Member

Buna seara,

revin cu detalii despre PIF.
Cei de la care am vrut sa iau centrala nu vor sa faca PIF-ul pe motiv ca puterea maxima dta de Enel in aviz este 12kW si nu-mi pot da garantie pe centrala.
Casa are 160 mp, bca 25, polistiren 8 cm, geam tripan Aplast si IP.
Cum Enel-ul nu-mi poate da mai mult de 12kW, ramane solutia unei centrale mai mici, de 18 kW.
Centrala de la Vaillant de 18 pare sa se potriveasca.
Conform manualului, la pag. 40, in date tehnice se specifica intensitate nominala a curentului din siguranta 32A.
Siguranta din BMPT este de 32A cu diferential de 40A.

Ma incadrez?

Attached Files

geo123

geo123

Power User

Nu prea inteleg cum e la tine acolo. Pai in contract spui ca ai trecut 12kW si in BMP ai disjunctor de 32A aferent unui contract de bransare de 21-22KW
Renunta la idee.Puterea este insuficienta.Merge treaba cat nu e prea frig afara sau daca te limitezi la mai putine calorifere adica nu mai incalzesti toate camerele pe perioadele cand e frig tare ori mai pui o haina pe tine vorba lu' Ceausescu.
Tu alegi.Ai un mic avantaj fiind cae vorba de CT.

Tot nu vrei sa raspunzi la intrebari!
Pana la urma camerele alea ce inaltime au? Esti la periferie sau esti adapostit bine in oras? Bate vantul tare acolo?Acei 160m2 sunt totali sau sunt doar amprenta la sol si se mai adauga mansarda/etaj?
Conductoarele din bransament ce sectiune au?
Tripan de proasta calitate nu e cu nimic mai superior termopanului simplu de caltate decenta montat cum trebuie.Daca e altceva decat Trocal/Veka/Rehau cu feronerie Roto/GU de la clasa medie de pret in sus e cam degeaba.
Daca sectiunea conductorelor permite si stii pe unde sa sari la Cal se pote aranja cu un electrician autorizat sa-ti schimbe disjunctoarele din BMP cu unele de curent mai mare.
Se poate trai si fara garantie.

Edited by geo123, 30 March 2015 - 18:25.

bluebilly

bluebilly

Member

Tot ce am zis, apare scris in Aviz-ul dat de ENEL.
Dijuctor de 32A, putere maxima absorbita 12 kW.

Am scris si in post-ul anterior: Casa are 160 mp utili P+1, bca 25, polistiren 8 cm, geam tripan Aplast/Rehau si IP.
Inaltimea camerelor cred ca e 2,5 m.
Casa nu este in oras, e intr-o localitate langa Constanta, deci nu pot sa zic ca intre case/blocuri.
Conductoarele din bransament au 6 mm din cupru.

Electricianul poate schimba disjunctoarele din BMTP?  fiindca tabloul e sigilat de ENEL, deci.......

Solutia la care m-am gandit, e montarea unei centrale de 18 kW, cu scaderea puterii la 16 kW.
Fiind vorba de IP, ma gandesc ca poate face fata la eventualele vijelii care "bat" pe la malul marii.

Oricum nu vad alta solutie momentan, ENEL-ul nu-mi poate marii puterea data, deci........ asta e.

Daca are cineva alte solutii........ le primesc cu drag.

Edited by bluebilly, 31 March 2015 - 12:39.

geo123

geo123

Power User

bluebilly, on 31 martie 2015 - 12:38, said:

Tot ce am zis, apare scris in Aviz-ul dat de ENEL.
Dijuctor de 32A, putere maxima absorbita 12 kW.

Am scris si in post-ul anterior: Casa are 160 mp utili P+1, bca 25, polistiren 8 cm, geam tripan Aplast/Rehau si IP.
Inaltimea camerelor cred ca e 2,5 m.
Casa nu este in oras, e intr-o localitate langa Constanta, deci nu pot sa zic ca intre case/blocuri.
Conductoarele din bransament au 6 mm din cupru.

Electricianul poate schimba disjunctoarele din BMTP?  fiindca tabloul e sigilat de ENEL, deci.......

Solutia la care m-am gandit, e montarea unei centrale de 18 kW, cu scaderea puterii la 16 kW.
Fiind vorba de IP, ma gandesc ca poate face fata la eventualele vijelii care "bat" pe la malul marii.

Oricum nu vad alta solutie momentan, ENEL-ul nu-mi poate marii puterea data, deci........ asta e.

Daca are cineva alte solutii........ le primesc cu drag.

1 Disjuctor de 32A inseamna 21-22KW nicidecum 12 cat au scris ei in contract. Ceva nu este bine.
2 Conductoare de 6mm2 e cam nasol(ma gandeam ca sunt de 10 Cu sau 16 Al).Dupa nomativ sunt dimensionate pentru 32A dar avand in vedera ca este frig cand folsesti centrala si daca bransamentul nu are o lungime prea mare merge incarcat si cu 40A poate chiar mai bine  pe perioade nu foarte lungi dace e scurt si nu ai cadere mare de tensiune in sarcina.
3 Electricianul AUTORIZAT poate interveni in BMP si schimba lucruri in el.El are deasemeni in trusa segilii si clestisor pentru ele.Numai ca fiind necesar sa faca niste modificari care nu se incadreaza in contract trebuie sa SARI LA CAL.Asta inseamna sa dai din coate si sa te interesezi care din cei "Autorizati" se baga le chestii din astea sa-ti dai intalnire cu respectivul la fata locului si sa aranjezi sa-ti schimba disjunctorul cu unul de 40A pe care ti-l procura el de la servici sau te pune pe tine sa-l iei(iti va zice exact de care ca sa fie din cele cu care lucreaza electrica)  Dai cu banul si aia e. Eu am rezolvat asa o problema la socrul meu care detine un service auto.
Cu 40A poti pune centrala care ai dorit-o initial.E la limita dar avand in vedere ca e CT si constructia izolata binisor e posibil sa fie ok.
4 Faptul ca in contract este specificata alta putere fata de realitate atrage dupa sine dupa cum ai spus pierderea garantiei dar se poate trai foarte bine si fara daca nu ai alternative.Oricum centralele electrice nu prea sun stricaciose pentru ca nu prea are ce sa se strice si colmateaza si mai putin datorita temperaturilor de lucru mult mai mici.Oricum chestiile de colmatare nu sunt acoperite de garantie pentru ca se da vina pe apa dura.
O zi buna.

Edited by geo123, 31 March 2015 - 13:42.

bluebilly

bluebilly

Member

Nu ma risc sa umblu la disjunctorul de 32A, oricum e distanta mare de la BMTP pana la tabloul din casa, cam 35 m.
Raman cu CT de 18kw, acum problema e ca nu gasesc, nici Ddman, nici Bricodepot, nici Baumax si nici Romstal nu au in oferta Protherm de 18.
Mai caut....

Kathryn

Kathryn

New Member

• Grup: Junior Members
Salut , daca ma poate ajuta cu o explicatie mai clara sa por intelege de ce la o instalatie trifazica cand masor tensiunea pe oricare dintre faze de exemplu o faza si nul pune 110 volti si daca pun aparatul intre doua faze aproximativ 240 volti .Este si instalatie monofazica trasa si pe faza si pe nul cu stiloul electric imi da ca este curent la prize. Daca este de ajutor am si fotografii cu tabloul electric.

Salut , daca ma poate ajuta cu o explicatie mai clara sa por intelege de ce la o instalatie trifazica cand masor tensiunea pe oricare dintre faze de exemplu o faza si nul pune 110 volti si daca pun aparatul intre doua faze aproximativ 240 volti .Este si instalatie monofazica trasa si pe faza si pe nul cu stiloul electric imi da ca este curent la prize. Daca este de ajutor am si fotografii cu tabloul electric.

geo123

geo123

Power User

In ce tara masori si cu ce instrument.

Kathryn

Kathryn

New Member

Salut in Spania , nelamurirea mea este ca si faza si nul au tensiune dar functioneaza cand bagi  flexul in priza cu un stilou de tensiune am probat si de masurat cu tensiometru. Daca poti sa i-mi explici care este cauza. Pot trimite foto cu tabloul electric.

Edited by Kathryn, 08 July 2016 - 07:39.

Adrian Fx

Adrian Fx

Member

Acolo nu ai nul ai 2 faze, care intre ele au 240V, cam cum e in America, si o legatura la pamint, fata de care masori 110V cu oricare dintre faze. Asa sunt concepute instalatiile in anumite zone. E o instalatie bifazica.

Edited by Adrian Fx, 08 July 2016 - 11:47.

Wzzz

Wzzz

• Grup: Moderators

Kathryn, on 08 iulie 2016 - 07:21, said:

am probat si de masurat cu tensiometru
Ai grija ce faci acolo!

Kathryn

Kathryn

New Member

Instalatia trifazica

Salutare ma poate lamurii si pe mine cineva cum este instalatia trifazica daca pe linie vine 110 volti ? Ni mai folosim nulul doar cele trei faze ? Por trimite fotografii cu panoul elctric.

radu000

radu000

Active Member

La o instalatie trifazica se foloseste nulul sau nu, depinde de configuratia consumatorului.
In Romania, tensiunea intre nul si oricare dintre cele 3 faze este de cca 230V, iar intre oricare 2 faze este de 400V.
Daca pe 2 faze sunt tensiuni din zona 110V, iar pe a treia 230V, atunci o siguranta de la transformatorul de medie tensiune este arsa. Daca pe toate fazele sunt pe la 110V, atunci 2 sigurante sunt arse. In ambele cazuri trebuie contactat furnizorul de energie electrica corespunzator zonei.

radu000

radu000

Active Member

Acum am vazut ca problema e mai veche.
Din ce stiu eu, in Spania, tensiunea pe retea este tot 230/400V. Deci daca ai pe 2 faze 110/240V la intrarea in tabloul electric, nu e normal, e o problema in reteaua furnizorului de energie electrica
Chiar daca tensiunea nominala nul - faza e 110V, atunci 240V intre 2 faze e cam mult, deci ceva e ciudat pe acolo.
Dac nu s-a rezolvat pana acum, mai bine nu te baga sa umbli in panoul electric si cheama pe cineva care stie ce face.

ifsffyfe

ifsffyfe

Junior Member

Buna seara!
Am si eu o intrebare daca nu va suparati.
Am o betoniera limex 190 si s-a ars intrerupatorul.am facut eu o improvizatie pe moment si a mai functionat cat sa imi termin treaba,dar am  taiai papucii firelor.
acum am cumparat intrerupator dar nu mai stiu cum sa leg firele albastre subtiri ca am un singur papuc in plus si 2 fire albastre.precizez ca am montat firele de la priza si cele principale din motor.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate