Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...
 

Carismatici

* * * * * 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
1396 replies to this topic

#1027
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,549
  • Înscris: 16.03.2004

 -Daniel, on 25 ianuarie 2022 - 22:16, said:


De ce periculoasa? Ca mai poarta unii parul lung, ca se canta rock, ca sunt patrunsi de acel duh de borboroseli, ca se mai lesina, ca se mai latra, ca se mai rade isteric? Macar iti ofera o speranta la o viata fara lacrimi si durere.

Mișcările carismatice se bazează pe emoție, de aceea sunt atât de ”profitabile” din perspectiva strângerii de adepți. Racolarea are succes mai ales printre tineri, fiind biserici mai liberale decât vechii penticostali (cum ai spus și tu, au voie să se îmbrace și să se comporte ca lumea nepocăită). Totuși, carismaticii păstrează aceleași doctrine ce provin din filozofia platoniciană, din tradiții păgâne, precum: trinitatea, focul iadului (nemurirea sufletului), ținerea duminicii.
Să zicem că aceste dogme eronate nu ar fi nu știu ce, dar influența spiritelor necurate este evidentă în aceste biserici carismatice, prin acele fenomene, pe care le-ai enumerat și tu. Decât să se îmbogățească un pastor carismatic hipnotizator, nu mai bine de banii ăia, tânărul adept carismatic, să-și cumpere toate cărțile lui Bart Ehrman? Sau să învețe bine germana ori franceza, cum a procedat și Bart Ehrman, pentru a citi tot ce au scris bibliștii în aceste două limbi?
Bart Ehrman mărturisește într-una din cărțile sale că a învățat, pe lângă limbile vechi greaca și aramaica, și franceză dar mai ales germană, ca să... poată citi, el nu mai spune ce cărți, dar noi știm, este vorba de școala germană a ”înaltului criticism”.

#1028
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,549
  • Înscris: 16.03.2004
Idolul meu, distinsul profesor de teologie Bart Ehrman, mărturisea într-una din cărțile sale (în ”Forged”), în sensul că la cursurile lui are de-a face cu mulți studenți religioși (majoritatea fiind carismatici, fiindcă carismatismul este nr.1 în State, fie că vorbim de penticostali sau de carismatici ori valul III - Power evangelism, diferențele între aceste 3 valuri s-au estompat foarte mult).
Trebuie ținut cont că Ehrman își are catedra într-unul din orașele situate în ceea ce se numește American South, ”Bible belt”, cele câteva state sudice mai tradiționale, unde oamenii sunt foarte religioși.
Așa, deci, în cartea sa, Ehrman descrie reacția carismaticilor cu privire la cursurile sale, unii sunt consternați (cum de nu au știut toate acestea până atunci! --- adică aspecte cu privire la inconsistența textului biblic), alții sunt contrariați, devenind chiar dușmănoși, alții își astupă urechile, nevrând să audă (parcă li se ia ceva!)
Absolut toți întreabă: cum de pastorul nostru carismatic nu ne-a spus toate acestea până acum?Posted Image [ https://yoursmiles.org/msmile/wonder/m1432.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://yoursmiles.org/msmile/wonder/m1830.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by dark, 29 January 2022 - 08:47.


#1029
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,088
  • Înscris: 10.09.2008

 dark, on 29 ianuarie 2022 - 07:53, said:

Totuși, carismaticii păstrează aceleași doctrine ce provin din filozofia platoniciană, din tradiții păgâne, precum: trinitatea, focul iadului (nemurirea sufletului), ținerea duminicii.
Să zicem că aceste dogme eronate nu ar fi nu știu ce, dar influența spiritelor necurate este evidentă în aceste biserici carismatice.

Spiritele necurate erau sufletele morților (necurați ca și cadavre), dar după Bible sufletele nu supraviețuiesc morții, nu sunt nemuritoare. Deci nu există spirite necurate.

#1030
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,549
  • Înscris: 16.03.2004

 logic1, on 29 ianuarie 2022 - 09:10, said:

Deci nu există spirite necurate.

Eu cred în existența spiritelor necurate și am ajuns la concluzia (de ceva timp) că în mod sigur bisericile carismatice sunt sub patronajul lor. Tot ce se întâmplă acolo, de la glossolalie la vedenii, vise și căderi pe spate, se întâmplă prin activitatea acestor spirite inferioare care ne înconjoară și ne vor răul. Aceste spirite ne ispitesc să comitem fapte rele și în general, amăgesc cât pot, pe cine pot.

#1031
-Daniel

-Daniel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,124
  • Înscris: 16.04.2016

 dark, on 28 ianuarie 2022 - 11:09, said:

Hristos este un mit.
Penticostalo-carismatismul este o afacere world-wide bazată pe ocultism (hipnoză, transe, glossolalie)
Și eu am crezut că Isus Hristos este singurul nume în care cineva se poate mântui, deși, din tinerețe am avut ocazia să citesc și păreri contrare, în diferite cărți.
Ceea ce m-a făcut să schimb la 180 0 a fost Biblia Bartolomeu Anania, traducerea după Septuaginta. Acolo, la fiecare carte, există o introducere. Am citit introducerea la cartea Daniel (mă preocupau profețiile cu cornul cel mic, din Daniel și cele 2300 de seri și dimineți). Acolo apar niște informații pe care eu le cunoșteam totuși, dar parțial, însă nu le dădusem prea multă atenție, crezând că sunt dezinformări din partea ateilor comuniști.
Dar mi-a picat fisa datorită lui Bartolomeu, fie-i țărâna ușoară!
Dacă vrei să citești și tu introducerea la Daniel, o poți descărca de aici
Iar dacă Daniel este un impostor, atunci și Hristos, fiindcă l-a numit pe Daniel ca fiind ”profet” și l-a citat în cuvântările Sale, credintându-l în felul acesta ca profet inspirat de Iehova, ceea ce nu era, nici măcar pentru evrei!Posted Image

Nu stiu daca termenul impostor este corect, dar inteleg ideea...
Eu imi pusesem speranta in Pavel dar, de-o vreme, nu-mi mai inspira incredere.

Nici Creatorul tau nu ma atrage. Daca nu s-a descoperit la modul clar oamenilor, in conditiile in care lumea are atat de multa nevoie, inseamna ca  este un Dumnezeu la fel de rece (?) ca ...al carismaticilor. Iar duhurile rele, ce or mai fi creaturile astea, dupa ce ca-s lasate libere, mai au si putere asupra oamenilor!

#1032
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 man_4Jesus, on 05 octombrie 2009 - 09:52, said:

Ce parere aveti despre bisericile carismatice care au aparut mai nou....?

Ca sa fie carismatice, inseamna sa aiba Duhul lui Hristos. Sa aiba Duhul lui Hristos, inseamna sa stie sa talmaceasca Scriptura, pentru ca este scris ca Hristos vorbea in pilde multimilor, dar lamurea pildele ucenicilor. Doar ca, daca luam doi carismatici si ii rugam sa ne lamureasca pildele, fiecare va veni cu propria talmacire si la urma se vor certa si intre ei si cu noi. Ceea ce inseamna ca toate bisericile carismatice sunt alcatuite din mincinosi. Deci nu-s carismatice si, intrucat se fac pe ei insisi prooroci, sunt prooroci mincinosi si proorocii mincinosi sunt coada balaurului, adica sunt coada de topor a Satanei.

Edited by Dorel666, 29 January 2022 - 22:32.


#1033
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,549
  • Înscris: 16.03.2004

 -Daniel, on 29 ianuarie 2022 - 22:22, said:


Nici Creatorul tau nu ma atrage.

Cu siguranță, Dumnezeul meu nu este și cel al carismaticilor, fiindcă dumnezeul carismaticilor este satana. Dumnezeul meu nu a trimis pe nimeni pe Pământ, niciodată, dar...a dat fiecărui om propria conștiință, care este îndreptarul bine - rău. Ascultă de glasul conștiinței pentru a face doar bine și astfel te-ai închinat Dumnezeului meu! [ https://yoursmiles.org/tsmile/angel/t1312.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#1034
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,549
  • Înscris: 16.03.2004

 -Daniel, on 29 ianuarie 2022 - 22:22, said:

Iar duhurile rele, ce or mai fi creaturile astea, dupa ce ca-s lasate libere, mai au si putere asupra oamenilor!

Aici se vede mâna ocrotitoare a lui Dumnezeu, creaturile demonice nu ne pot ataca decât dacă noi ne dăm de partea lor. :idea:
Iar grupările carismatice sunt o metodă prin care spiritele necurate ajung să posede pe cel care cade în plasa lor. :idea:

#1035
-Daniel

-Daniel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,124
  • Înscris: 16.04.2016
Daca spui ca demonii ne intind plase inseamna ca nu putem sa ne ferim; carismaticii sunt victime fara voia lor. Cine se da intentionat de partea demonilor? Nimeni.
Dar, inainte de toate, ce certitudini ai ca exista aceste duhuri rele? Ca sa nu critic Creatorul degeaba, iar ele sa fie inventii ale oamenilor!
Esti sigur ca nu punem pe seama lor unele lucruri pe care nu ni le explicam, din cauza faptului ca ne aflam sub influenta conceptiilor/scrierilor religioase? S-a demonstrat ca exista aceste creaturi?

#1036
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,549
  • Înscris: 16.03.2004
Păi, cine te aruncă pe spate la carismatici? Nu dracul? Cine te face să bolborosești în limbi? Nu dracul? Cine îți inspiră tot felul de ”vieți anterioare” în ședințele de hipnoză? Nu dracul? Cine produce acele vedenii sau vise prevestitoare, pe care unii le au? Nu dracul?

#1037
-Daniel

-Daniel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,124
  • Înscris: 16.04.2016
Care drac? Ce-i ala drac? De ce pui problema ca un religios? Nu cumva l-ai imprumutat pe drac si pe demoni din religii?

#1038
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,549
  • Înscris: 16.03.2004
Dualitatea Bine-Rău nu este neapărat un concept religios. Este în fiecare dintre noi, iar eu pot folosi orice termen doresc atâta timp cât interlocutorul înțelege despre ce este vorba. Binele și Răul sunt axiomatice, nu trebuie să le definesc eu acum.
Carismatismul este un produs al Răului (ca să nu mai folosim termenul ”drac”!)

 -Daniel, on 31 ianuarie 2022 - 16:14, said:

Daca spui ca demonii ne intind plase inseamna ca nu putem sa ne ferim;

Dacă respingem aprioric Răul, ne ferim ab initio.

#1039
-Daniel

-Daniel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,124
  • Înscris: 16.04.2016
Provocarea consta in a demonstra ca exista aceste creaturi supranaturale intrinsec rele. In kickstarturile carismaticilor din grupul lui Avadanoaiei au loc niste fenomene pe care le-am atribuit interventiei spiritelor rele. De ce am facut asta? Fiindca nu avem alta explicatie. Daca nu o avem, nu inseamna ca nu exista.

Care este RAUL din acele scapari de dureri temporare? Concret!

 dark, on 31 ianuarie 2022 - 16:55, said:

Dacă respingem aprioric Răul, ne ferim ab initio.

Ce te face sa crezi ca un carismatic nu se fereste de rau? Unde anume crezi ca se joaca cu focul desi este constient de pericol?

#1040
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,549
  • Înscris: 16.03.2004

 -Daniel, on 31 ianuarie 2022 - 16:58, said:

Care este RAUL din acele scapari de dureri temporare? Concret!

Prima dată gândește-te așa: ți-a venit factura la gaze, de trei ori mai scumpă. Imediat, primul gând: ”ce hoție!”. Este hoția ceva rău?Posted Image  Și lista poate continua! Bine rău, rău bine etc.
Vindecările lui Avădănoaie sunt bune? Da, sunt bune, dar în primă instanță, după aceea, observi că Avădănoaie doar se folosește de aceste sugestii hipnotice... pentru a strânge aderenți la secta lui, și asta este... RĂU!
Vezi? Nu putem scăpa de această dualitate care nu are nimic religios per se, Bine, rău, Rău, bine etc.

#1041
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,549
  • Înscris: 16.03.2004

 -Daniel, on 31 ianuarie 2022 - 17:04, said:

Ce te face sa crezi ca un carismatic nu se fereste de rau?

Depinde.:)
Carismaticul de rând este înșelat de dracul, carismaticul lider este un șef care are o afacere, un biznis, din care scoate bani.

https://uk.linkedin.com/in/romeoava

Romică Avădănoaei este pastor la Biserica Metropolitană din București și coordonator local București pentru EQUIP.

[ https://romaniaevanghelica.files.wordpress.com/2011/07/romica-avadanoaei.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Pe lângă afaceri prin UK, iată cu ce se ocupă Romică:

A mai trecut un an si am mai citit Biblia o data. De la cap la coada. Vechiul Testament si Noul Testament.
Voi cm sunteti la capitolul acesta?
Am de gand sa fac la fel si anul viitor. Nu a fost usor dar am reusit.
Cine se mai inscrie?
Aveti aici un tabel pentru citit Biblia zilnic.


Porcăriuțe... pentru fraieri! Posted Image

Ai nevoie de tabelele ăstuia? Posted Image

[ https://img5.findglocal.com/596/164/1542476795961646.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#1042
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,549
  • Înscris: 16.03.2004
Deci trebuie acum să-l studiez pe acest ”Romică”, observ deci că are pe contul lui de Yt niște filmulețe cu ”vindecări stradale”, însă sunt vechi toate, de câțiva ani. S-a oprit din ”misiune”?
Oricum, o primă observație: nicio vindecare nu este dovedită medical, nimeni nu vine de la spital cu vreo radiografie sau un bilet de externare pentru a dovedi că Romică s-a rugat lui Isus și boala chiar a dispărut. Totul este la nivel de simțuri, că nu-l mai doare pe pacient, atât. Puțin, foarte puțin...


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/OFIQVB60_YA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#1043
-Daniel

-Daniel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,124
  • Înscris: 16.04.2016

 dark, on 31 ianuarie 2022 - 17:08, said:

Prima dată gândește-te așa: ți-a venit factura la gaze, de trei ori mai scumpă. Imediat, primul gând: ”ce hoție!”. Este hoția ceva rău?Posted Image  Și lista poate continua! Bine rău, rău bine etc.
Vindecările lui Avădănoaie sunt bune? Da, sunt bune, dar în primă instanță, după aceea, observi că Avădănoaie doar se folosește de aceste sugestii hipnotice... pentru a strânge aderenți la secta lui, și asta este... RĂU!
Vezi? Nu putem scăpa de această dualitate care nu are nimic religios per se, Bine, rău, Rău, bine etc.
Ca si cum apartenenta la un cult crestin te-ar face mai rau decat ai fost in calitate de lumesc. Ce interes au duhurile rele sa il motiveze pe un om sa se lase de bautura, tigari, injuraturi, glume si chefuri de prost gust, adulter, curvii, furaciuni ...numai tu stiiPosted Image

#1044
-Daniel

-Daniel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,124
  • Înscris: 16.04.2016

 dark, on 01 februarie 2022 - 08:34, said:

Deci trebuie acum să-l studiez pe acest ”Romică”
Dar pe Bart l-ai studiat? Esti sigur ca nu urmareste decat imbogatirea si faima? Esti sigur ca nu speculeaza in cartile lui?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate