Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Banii tinuti pe un Card Prepaid s...

Incep prietenii sa ceara imprumut...

Tunelul de langa Pasajul Lujerului

plafon soba racheta
 Este sigur sa trimit documente pr...

Problema proiector Epson - diafra...

Inchiriere apartament sistem real

iPhone XS telefonul functioneaza,...
 La multi ani @alin632!

Temperatura in depozite vama 5...

nota constatare compania municipa...

Inca un fost vechi comunist ajung...
 Ce argumente au cei care susț...

Recomandare auto 6k euro

Vreau sa trimit o bicicleta Timis...

Ceva studenti Academia Fortelor A...
 

Router Edimax br-6226n

- - - - -
  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#1
tjd1971

tjd1971

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 10.07.2008
salut tuturor,am nevoie de niste lamuriri iar situatia e in felul urmator ,stau la sat si dupa ani da asteptari pt net a sosit o firma care ne a pus net cu inregistrat MAC in retea iar eu as vrea sa pun un router wireles pt a scapa de cabluri respectivul cu netul mi a spus ca nu merge ca asa e setat serverul sa nu accepte routere E ADEVARAT.Eu m am gindit la un router EDIMAX 6226n, voi ce credeti sa nu il cumpar degeaba .mentionez ca am scotocit pe net am aflat ca TTL ar trebui sa fie diferit de 1 la mine e 54.multumesc anticipat

#2
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,757
  • Înscris: 24.02.2007
Fara a sti exact cum au gandit ei reteaua nu iti poate garanta nimeni 100% ca vei putea folosi routerul cutare. Mai e si varianta sa mearga azi, iar peste o saptamana sa introduca noi restrictii aiurea

#3
meanman

meanman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,921
  • Înscris: 14.08.2006
Daca as avea semnal de 3G acolo, mi-as lua un modem 3G si un router cu USB la care sa-i pot schimba firmwareul. mi se pare o mare prostie ca in ziua de azi sa-ti limiteze conexiunea doar la un PC.. Problema ta stiu sigur ca se poate rezolva cu un server de Linux.

#4
pavelescu

pavelescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,328
  • Înscris: 02.02.2005
Nu cred ca pot aia sa-si dea seama daca ai router sau calc . Eventual ala care vine sa monteze netul sa ia MAC-ul calculatorului. Oricum de pe router poti da un 'clone MAC' - si ai rezolvat problema .

#5
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,757
  • Înscris: 24.02.2007
Crezi gresit.

#6
tjd1971

tjd1971

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 10.07.2008
isp care apare  astral.ro cluj.respectivul cumpara de la ei banda si face distributie la noi in sat caci eu stau la sat in jud cluj,iar IP pt speedtest e cu 83.103 nu cel din calculator

Edited by tjd1971, 01 October 2009 - 20:43.


#7
cuculean

cuculean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.06.2004
Probabil ca merga sa folosesti un router, de ex. dl-524 care nu modifica TTL-ul.

#8
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,900
  • Înscris: 05.01.2006
@tjd1971:
1. Este posibil sa-ti mearga sau nu cu router... cel mai bine ar fi daca ai putea testa cu unul de imprumut ca sa nu investesti bani degeaba
2. Poate exista cineva aici pe forum care este deja abonat la ei si poti afla postand aici: http://forum.softped...p?showforum=335 orasul-providerului si sa astepti raspunsuri...

Bafta!

#9
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005
in principiu orice router care nu modifica TTL-ul si poti sa clonezi MAC-ul calculatorului inregistrat la ISP pe el este ok, la o analiza mai atenta a traficului se poate vedea totusi ca folosesti router dar atata timp cat nu incepi sa distribui conexiunea ta de net si la vecini nu ar trebuii sa ii deranjeze, vezi si ce specifica contractul si eventual intereseaza-te si la alti clienti ai ISP-ului respectiv care sunt problemele (asta trebuia sa o faci inainte sa semnezi contractul).

#10
tjd1971

tjd1971

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 10.07.2008
Nu se pune problema de a da la vecini caci stau la tara,contract nu avem inca.as vrea sa stiu daca isi da seama daca pun router s ar observa in server ca el tot asta ma abureste ca asa e facut sa nu accepte routere

#11
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 66,719
  • Înscris: 15.06.2004
Este posibil sa aiba anumite setari care daca recunosc ca in partea cealalta este un router sa blocheze conexiunea. Mai sunt asemena provideri, desi e o mare idiotenie. Ti s-a spus mai sus despre posibile solutii. Din pacate nu poti sti exact fara a testa.

#12
VanBasten

VanBasten

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 05.01.2007
cum sa si dea seama ca foloseste router?

#13
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,757
  • Înscris: 24.02.2007
De exemplu urmareste portul sursa.

#14
VanBasten

VanBasten

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 05.01.2007

View Postdani.user, on 2nd October 2009, 13:37, said:

De exemplu urmareste portul sursa.
nu cred ca e diferit fata de PC

#15
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005
da poate fi daca routerul face PAT (port adress translation) e suficient sa te uiti cu un snifer in pachete, dar oricum acolo vezi si adresa de IP de unde se trimite pachetul (deci vezi o adresa privata in spatele routerului), totusi am eu vaga impresie ca acolo tu iei net de la o retea locala care revinde un ADSL deci oricum in fata tu nu ai un IP public, poti sa faci un tracert spre google de exemplu? ai un exemplu in atach unde am facut un tracert de pe adsl-ul meu, deasemenea ai putea sa ne zici ce adresa de IP (sa vedem daca e publica sau privata) si eventual sa pui in bara de adrese IP-ul gateway-ului tau sa vedem daca "ISP-ul" tau are server sau va da net direct dintr-un modem adsl.

#16
VanBasten

VanBasten

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 05.01.2007
Adresa privata din LAN nu o sa mai fie in pachetul IP dupa NAT. Routerul tine minte cui trebuie sa faca forward. Eventual se decrementeaza TTL-ul, dar si aia se poate rezolva...
Eu zic ca daca utilizatorul se pricepe putin, poate sa faca routerul invizibil din punct de vedere al providerului.

#17
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,054
  • Înscris: 21.04.2005
Daca se pricepea,fii sigur ca nu mai deschidea postul asta  :D

#18
tjd1971

tjd1971

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 10.07.2008
IP nu e 83.102.137.139 e altul cu 192.168.0.6 ,azi am vorbit cu e iarasi si mia spus ca merge numai cu Acces Point :huh: ce zice ti .Isp e Astral de la care cumpara banda.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate