Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Kusadasi

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
2680 replies to this topic

#19
popeasca

popeasca

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 24.06.2005
O sa fie problema cu schimbatul biletelor ca am luat de la o agentie din Turcia. Initial am optat pentru Egeria Beach, si la sugestia lor am ales Pigale,  camere mai mari (mergem si cu copii) ... servicii mai bune, mi-au trimis tot felul de poze. :notangel:


Eventual vom vedea la fata locului, ca ne astepta cei de la agentie in Kusadasi ca sa ne conduca la hotel.

Care e pretul pentru inchiriat umbrela, sezlong si alte alea pe plaja?

#20
cosx

cosx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 460
  • Înscris: 24.02.2005
difera de la hotel la hotel .. la unele e gratis la unele platestie 1-2-3 euro/zi... vezi acolo
Era mai simplu daca luai de la o agentie din romania... oricum modificari la cazare se pot face doar daca anunti din timp , nu cand ajungi acolo ...
Poate ai totusi noroc...oricum ia neaparat optionalele (pamukale ,ephes, croaziera si seara turceasca)... eventual mergi si la aqua land. una pe zi si ai umplut sejurul.
Bafta !!

#21
popeasca

popeasca

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 24.06.2005
Multumesc pentru sfaturi.
O sa vedem la fata locului si o sa va spun cum a fost.

Succese nebanuite!

#22
danis007

danis007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 28.06.2005
Stimabililor,

Tocmai ce m-am intors dintr-o vacanta deosebit de placuta in Kusadasi unde am fost cu masina impreuna cu cativa prieteni... Daca va pot ajuta cu ceva informatii - shoot !!!

salutari multiple !!!

#23
pisicel

pisicel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 28.06.2005
Buna,

as vrea sa il rog pe Danis007  sa ne spuna mai multe despre vacanta lui la Kusadasi, cum a fost drumul, la ce hotel a stat, cum a fost mancarea, ce a vizitat etc

Merci

#24
popeasca

popeasca

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 24.06.2005
Salutare!

Si eu vreau sa stiu mai multe drum. Cu peripetii sau fara?
Ce stii despre plaja KUSTUR?
Asteptam...

:rolleyes:

Succese!

#25
mihab

mihab

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 28.06.2005
Salutare !

In curand voi pleca in vacanta la Kusadasi, cu auto propriu! Desi incerc sa pregatesc bine drumul si culeg informatii, rog pe danis007, care sigur are cele mai proaspete informatii, sa ne descrie traseul. Ar fi de mare ajutor si am evita unele greseli! Astept informatii referitoare la traseu, distante, circulatie, vama, etc si eventual  tips. La intoarcere voi face acelasi lucru!

Mii de multumiri!

#26
octaviancucu

octaviancucu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 30.06.2005
Rugaminte valabila pentru cei care au fost recent in Turcia, la Kusadasi: ce hotel de 5 stele situat cat de cat aproape de oras imi puteti recomanda (de exemplu intre Grand Blue Sky, Fantasia sau Ephesus Princes)?

Orice sugestie este bine venita!

#27
cocoman77

cocoman77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 11.05.2004
Salut!!!

Urmeaza sa plec si eu intr-o excursie in Kusadasi, in conditiile in care nu prea am multe detalii despre zona. Avand in vedere ca excursia e organizata de firma la care lucrez si e aproape "moca" :coolspeak:, am acceptat din prima. Problema este ca nu avem pensiune completa si daca s-ar putea as avea nevoie si eu de detalii uzuale....papa(pe unde si cam cat costa...si merita), bere si altele...ma refer la costuri in primul rand...Multumesc mult pentru informatii  :worthy:

#28
popemi

popemi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 261
  • Înscris: 04.01.2004
puneti si voi ceva poze  :w00t:

#29
danis007

danis007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 28.06.2005
Buna,

Hai ca incerc sa va povestesc un pic cum a fost vacanta. Am plecat 6 oameni cu 2 masini, din Bucuresti, undeva la 4 dimineata. La 6 eram deja in Bulgaria fara probleme la vama insa cu o gramada de taxe (adica taxa ecologica + pod : 575.000 lei / masina, taxa tranzit Giurgiu 414.000 lei / masina, vigneta Bulgari 4 euro / saptamana sau 10 euro / luna, nu-mai-stiu-ce taxa la Bulgari de 2 EUR / masina)... Evident, cu plinul facut la iesirea din tara. Apoi am mers complet regulamentar in Bulgaria (de-aia am facut 6 ore), n-am dat in nici un radar sau alte controale ale politiei. Interesant este ca in Bulgaria restrictia de viteza nu se inchide. Adica vezi restrictie 30 la ora si te astepti ca omul sa vezi si sfarsitul restrictiei... GRESIT ! nu o sa vedeti nici o inchidere de restrictie (mai putin la depasirea interzisa...). Nici macar indicatoarele de sfarsit de oras nu apar (am folosit de fiecare data oglinda retrovizoare ca sa vad cand incepe orasul...).
Drumul - ok.
Benzina : alimentati in Bulgaria, si nu in Turcia, este mult mai ieftin !!! Adica, in Turcia litrul de benzina fara plumb este undeva la 2,5 - 2,7 lire noi iar in Bulgaria este 1,7 leva (la oficial 1 lira noua = cca. 22.100 lei vechi iar o leva = 19.500 lei vechi...). Chiar am observat pompa de benzina de la cpt. Andreev despre care spunea cineva mai sus, si intr-adevar este mult mai ieftina... insa nu am observat-o decat la intoarcere :(
Apoi am stat vreo 3 ore in vama dintre Bulgaria si Turcia (cu toate ca nu era aglomeratie mare...). Asta pentru ca sunt 4 puncte de control (politia si apoi vama bulgara, apoi politia si vama turca). Atentie la viza, costa 10 USD de persoana si e bine sa aveti la voi chiar dolari, pentru ca la ei 10USD = 10EUR.
La turci nu sunt vignete, doar atunci cand intrati pe autostrada luati un bilet pe care il achitati la iesire... pentru vreo 300km am platit cca. 2 lire.
Noi am incercat sa mergem la Kusadasi intr-o singura zi (si am reusit), insa nu e chiar recomandat... pentru ca am facut aproape 22 de ore... ca varianta de dormit la intoarcere am folosit un hotelas ok in Uzunkopru (35 EUR / noapte camera cu mic dejun). Bacul pana la Cannakale merge din ora in ora 24h/zi si costa 5 lire / masina + 1,5 lire / persoana + 1 lira / masina pentru parcat. Cel putin asa scrie pe bilete, in ciuda faptului ca noua ne-au luat mai multi bani pentru cele 2 masini + 6 persoane (adica cca. 25 lire).
Drumul pana la Cannakale este ok, insa dupa Cannakale este in constructie, fapt pentru care am prins cateva ore cu restrictie de 30 la ora !!! Chiar si in portiunile care arata ok asfaltul este facut din ceva zgrunturos si zgomotos...
Nici in Turcia n-am dat in nici un radar (de fapt ne-am intors fara nici o amenda - wow !!!)
In Kusadasi am stat la Fantasia (parca am vazut pe cineva care intreba de acest hotel...). Hotelul este absolut ok, insa sa nu va ganditi la 5 stele mari... Adica este un hotel mare, vechi, complet renovat, cu servicii bune, mancare / bautura buna, camera dotata cu tot ce este necesar. Piscine curate, palmieri, verdeata, grozav... Cameristele nu stiu ce inseamna semnul rosu de pe manerul usii (Do not disturb !!!), insa nu va enervati - nu aveti ce face !!!
Fantasia are o masa de biliard normal si una de snooker, 2 calculatoare pentru internet (2 EUR / juma' de ora), entertaineri pe plaja si la piscina, darts, show in fiecare seara, tenis de masa, tenis de camp, volei pe plaja, pentanke, etc. Sunt 3 restaurante - unul de zi cu zi, si doua a-la-carte turcesc si international. Toata lumea este extrem de amabila, nu stiu ce sa faca ca sa te simti bine...
Bautura si mancarea sunt pe puteri (pana la ora 24.00). In all-inclusive intra berea Efes, gin local (ok), rake (bautura lor traditionala - adica ouzo), vin alb, rose si rosu (noi chiar i-am invatat pe barmani ce inseamna sprit :), rom (bun in combinatia cu cola), sucuri clasice (coca-cola, fanta, sprite) + tang de toate culorile...
Am fost la baia turceasca (mie mi-a placut tare mult, sotiei mele nu prea...). Pentru cei ce nu sufera sauna nu e recomandata baia turceasca, pentru ca acolo este un fel de sauna umeda (dupa ce intri in cca. 30 de secunde este fleasca de transpiratie...). Distractia asta costa cca. 10 - 12 EUR / persoana.
Am fost la Efesus (luati excursie, nu mergeti pe cont propriu ca e mult mai scump). Excursia costa cca. 30 EUR / persoana si nu sunt sigur ca merita... Mai ales ca acolo nu este fabrica de bere Efes (asa cum a crezut un prieten de-al meu...)!!!
Am fost in Boat trip - ok. Te duce cu vaporasul undeva departe, acosteaza la un mal unde cobori si faci plaja sau baie, apoi mananci pe vapor niste chestii (adica o bucatica de peste si una de pui amandoua prajite in acelasi ulei), iar pleaca vaporasul si mergi intr-un alt loc de facut baie... Costa 15 EUR / persoana, face banii pentru apa deosebit de curata la mal si deosebit de albastra in larg...
N-am fost la Pammukae (era destul de departe), o excursie acolo costa 33 EUR / persoana.
Nu exista snorkling, doar scufundari. Mai puteti alege un jeep safari (care este 25 EUR / persoana) care mi s-a parut interesant (in ciuda faptului ca nu am fost), excursie in insula Samos (32 EUR / persoana), Adaland - Aqua Fantasy (pentru cei pasionati de parc acvatic - 17 EUR), turkish night (30EUR), bazar (10EUR)...
Deocamdata nu stiu ce sa mai zic. Mai spuneti si voi ce va intereseaza. Oricum, concluzia mea dupa aceasta vacanta a fost ca nu ma mai vede Marea Neagrea decat (poate in week-end) !!!

Salutari multiple !!!

#30
danis007

danis007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 28.06.2005
Peripetii ... nimic deosebit insa :
1. am oprit o singura data in Bulgaria la marginea unui camp (ca sa avem vizibilitate la distanta). Regulile le-am stabilit singuri, unul statea in masina cu motorul pornit in timp ce ceilalti vizitau(!) imprejurimile. A aparut o masina rosie cu 2 indivizi, masina ce a trecut cu 20 la ora pe langa noi, apoi s-a oprit. A dat inapoi, iar a mers inainte dupa care iarasi s-a oprit. In momentul in care a aparut un prieten de-al meu (la 1,90 si 120 kg) au plecat. Coincidenta ? Habar n-am.

2. pe autostrada in Turcia, in jur de 12 noaptea, am observat doua masini (o dubita si un sedan) care mai intai au mers paralel cu noi, apoi ne-au depasit, apoi au ramas in urma samd. A durat vreo douazeci de minute distractia asta, dupa care am hotarat sa incetinim ambele masini pana la cca. 30 la ora sa vedem ce fac. Am incetinit iar cele 2 masini au disparut. In cateva minute a aparut un tunel, ne facusem deja planurile pentru actiunea "tunelul"... Insa... nimic. Oricum, intamplarile astea ne-au tinut treji :)

N-am avut evenimente deosebite. Mai mult, am avut o senzatie placuta cand la toate vamile doar am dat pasapoartele pe geam si am trecut (nici macar n-am deschis portbagajul...).

Plaja Kustur ? Din pacate n-am ajuns pe-acolo...

Salutari multiple !!!

#31
danis007

danis007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 28.06.2005

octaviancucu, on Jun 30 2005, 10:11, said:

Rugaminte valabila pentru cei care au fost recent in Turcia, la Kusadasi: ce hotel de 5 stele situat cat de cat aproape de oras imi puteti recomanda (de exemplu intre Grand Blue Sky, Fantasia sau Ephesus Princes)?

Orice sugestie este bine venita!

<{POST_SNAPBACK}>


Fantasia este la 5 km de Kusadasi pe drumul catre Soke. Grand Blue Sky este mai departe, catre Davutlar, deci cred ca este la vreo 10km. Nu stiu unde este Ephesus Princes...

#32
danis007

danis007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 28.06.2005

mihab, on Jun 28 2005, 17:14, said:

Salutare !

In curand voi pleca in vacanta la Kusadasi, cu auto propriu! Desi incerc sa pregatesc bine drumul si culeg informatii, rog pe danis007, care sigur are cele mai proaspete informatii, sa ne descrie traseul. Ar fi de mare ajutor si am evita unele greseli! Astept informatii referitoare la traseu, distante, circulatie, vama, etc si eventual  tips. La intoarcere voi face acelasi lucru!

Mii de multumiri!

<{POST_SNAPBACK}>


Pentru traseu o sa ma uit pe harta si iti comunic. Ceea ce stiu cu siguranta este ca nu am ales varianta data de route michelin pentru ca mi s-a parut mai complicata...

#33
danis007

danis007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 28.06.2005

mihab, on Jun 28 2005, 17:14, said:

Salutare !

In curand voi pleca in vacanta la Kusadasi, cu auto propriu! Desi incerc sa pregatesc bine drumul si culeg informatii, rog pe danis007, care sigur are cele mai proaspete informatii, sa ne descrie traseul. Ar fi de mare ajutor si am evita unele greseli! Astept informatii referitoare la traseu, distante, circulatie, vama, etc si eventual  tips. La intoarcere voi face acelasi lucru!

Mii de multumiri!

<{POST_SNAPBACK}>


Si mi-am mai amintit ceva : iesirea de pe autostrada catre Kusadasi este blocata, este in lucru. Fapt pentru care este bine sa coborati de pe autostrada inainte de Kusadasi, pentru ca altfel ajungeti la Soke si pierdeti astfel vreo ora....

#34
popeasca

popeasca

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 24.06.2005
Multumim mult pentru detalii. Noi plecam miine de dimineata in jur de 4 dimineata spre Kusadasi. Vreamea se anunta buna la turci, desi la noi lasa de dorit.
Va scriu cand ne intoarcem.
Succese nebanuite!

#35
Xero

Xero

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 12.09.2004
Salut, eu vreau acu in august sa plec impreuna cu vreo 9-10 ppl la kusadasi dar transportul nu ma intereseaza pentru ca vreau sa merg cu autocar. CE MA INTERESEAZA in mod special, sunt PRETURILE la DISCOTECI, BARURI si MAGAZINE(alimente, bere).
Multumesc anticipat pentru info.
scrieti aci sau puteti sa-mi scrieti pe mail..chiar va rog...(vladtimro@@@yahoo.com)

#36
danis007

danis007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 28.06.2005

popeasca, on Jul 2 2005, 21:25, said:

Multumim mult pentru detalii. Noi plecam miine de dimineata in jur de 4 dimineata spre Kusadasi. Vreamea se anunta buna la turci, desi la noi lasa de dorit.
Va scriu cand ne intoarcem.
Succese nebanuite!

<{POST_SNAPBACK}>

drum bun si nu va faceti probleme de vreme, o ploaie la ei e eveniment national ... :) va asteptam inapoi sanatosi ...

salutari multiple !!!

ps : apropo de "inapoi sanatosi", atentie ce asigurari de sanatate va luati. noi am avut 2 de la ardaf (ieftine) si 4 de la allianz (cu vreo o suta si ceva de mii mai mult si cu un formular in plus de completat). datorita unor probleme de sanatate a trebuit sa apelam la aceste asigurari, iar ardaf "nu acopera" (asa mi s-a spus de catre doctorul hotelului...). daca nu aveam allianz scoteam din buzunar vreo suta de euro pentru cateva antiinflamatorii, un antibiotic si niste picaturi pentru ureche...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate