Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Declaratia Unica - dividende WINE

Plase ferestre, din nanofibra, an...

Batch defect de cartele metrou

350 lei pentru o plomba e mult sa...
 Incarcator Makita China

Boala pomi, sau insecte?

Ghiduri clinice Romania

Credit - persoane cu dizabilitati...
 Diferente dioptrii intre ochi

cod CAEN magazin online cu aproba...

Vocuher eMag peste pret comanda a...

Punct alb pe gingie
 Schema scaner Lexmark X215

Descarcare poze raw de pe card mi...

Frigiderele in 1960

Popcorn nefacut
 

Windows "All In One" Tutorial

- - - - -
  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#19
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,225
  • Înscris: 15.06.2004
Nu e nici un XP la descriere. Se cheama All-In-One ptr ca permite comasarea tuturor versiunilor de Vista sau 7 pe acelasi disc.

#20
ramses4u

ramses4u

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 24.02.2007
Am incercat sa scot Starter-ul cu imagex.exe /delete si in loc sa se micsoreze install.exe s-a marit. Am observat ca pentru orice modificare (am scos si HOMEBASIC x86 si x64) se mareste din ce in ce

Sa incerc cu imagex.exe /mountrw ???

#21
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,225
  • Înscris: 15.06.2004
Ma mir. Adevarul e ca nu am folosit functia respectiva.
Exista insa o alta posibilitate. Sa creezi de la 0 un nou install.wim. Pe asta am folosit-o o data.

#22
ramses4u

ramses4u

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 24.02.2007
Si cum se procedeaza la un install.wim nou?
Eu avand doar DVD-ul cu toate variantele de Win 7

#23
ramses4u

ramses4u

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 24.02.2007
Acum am observat ceva in link-ul dat de tine
"When you modify an image, ImageX stores additional resource files that increase the overall size of the image. "

Asa ca o sa fac un export din install.wim original catre un altul (probabil in alta locatie), cu ceea ce vreau sa ramana

Daca reusesc o sa postez din nou

#24
emillian

emillian

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,041
  • Înscris: 06.11.2006

View Postramses4u, on 8th January 2010, 10:39, said:

Am incercat sa scot Starter-ul cu imagex.exe /delete si in loc sa se micsoreze install.exe s-a marit. Am observat ca pentru orice modificare (am scos si HOMEBASIC x86 si x64) se mareste din ce in ce

Sa incerc cu imagex.exe /mountrw ???

Poți exporta imaginile de windows pe care le dorești într-un alt install.wim (doar strictul necesar).

#25
gabyluca91

gabyluca91

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 16.07.2010

View Posteiffel, on 28th September 2009, 11:50, said:

Necesita:
- WAIK (Windows Automation Installation Kit) - se poate descarca gratuit de pe site-ul Microsoft - Recomandat sa fie intotdeauna ultima versiune ( la fiecare SP este scos un nou WAIK compatibil si cu versiunile anterioare ).
- Windows Vista x86 si Windows Vista x64 sau Windows 7 x86 si Windows 7 x64, DVD sau imagine.
- Un program pentru scrierea imaginilor - Nero, IMGBurn, etc.

deci daca nu este instalat pe PC windows vista sau 7 nu pot sa folosesc WAIK-ul ca sa fac un cd bootabil urmand pasii pe care i-ai mentionat?

Edited by gabyluca91, 06 August 2010 - 23:39.


#26
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,225
  • Înscris: 15.06.2004
Desi eu am scris altceva acolo - si anume ca ai nevoie de imaginile acelor DVD-uri , intr-adevar ai nevoie de Vista sau 7 ptr a instala AIK-ul de 7.
Daca te intereseaza sa modifici un DVD de Vista, poti folosi un AIK de Vista care merge si pe XP SP2 cu upgrade la zi sau SP3.

#27
A_Catalin

A_Catalin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 24.01.2008
Foarte bun tutorialul.
Multumesc.
L-am incercat si eu dar pe o pereche x86 + x64 care le modificasem in prealabil cu rt7Lite. Am facut cateva tweak-uri, am adaugat ultimele actualizari si am facut Unattended in mare parte.
O mica problema e ca rt7Lite pune setarile de Unattended in acelasi fisier Autounattend.xml in root. Deci pe DVD-ul cu amandoua Windows-urile pot sa pun doar unul din ele.
Am ales pe cel pentru x86.
Cand instalez x64, fiind serialul de la x86 in fisier, ma pocneste dupa instalare ca "mai ai doar 3 zile sa activezi" :D

Are cineva vreo idee despre cum as putea rezolva...?
Multumesc anticipat.

#28
A_Catalin

A_Catalin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 24.01.2008
Am gasit: trebuia sa combin cele 2 xml-uri...

#29
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,225
  • Înscris: 15.06.2004
Probabil e la customizarea aia iti aparea si problema cu serialul. In mod normal ptr aceasi versiuen de windows poate fi folosit acelasi serial si pe 32 si pe 64 biti.

#30
ozzyboy

ozzyboy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,377
  • Înscris: 16.01.2007
Frumos tutorial...eiffel...Eu am aflat de metoda asta abia acum cateva saptamani...
Vreau sa zic, ca l-am simplificat un pic... utilizand PowerISO...PowerISO asta "mentine" mereu disk-ul bootabil si lucrand direct in el...Dupa ce am creat wim-ul final, toata treaba am  facuto in poweriso(insert, delete, save)...

@Catalin, ma intereseaza si pe mine cum ai imbinat cele doua xml-uri...Eventual o exemplificare ceva...thx!

View PostA_Catalin, on 26th October 2010, 23:47, said:

Am gasit: trebuia sa combin cele 2 xml-uri...


View Posteiffel, on 27th October 2010, 11:35, said:

Probabil e la customizarea aia iti aparea si problema cu serialul. In mod normal ptr aceasi versiuen de windows poate fi folosit acelasi serial si pe 32 si pe 64 biti.

Edited by ozzyboy, 02 November 2010 - 21:28.


#31
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,225
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

l-am simplificat un pic... utilizand PowerISO
Da, se poate cu orice program care stie sa lucreze cu ISo ( UltraISo, PowerISO si altele ), singura diferenta e modul de lucru si proprietatile imaginii finale.
Mai exact daca vei da sa vezi proprietatile acelui fisier, la tine va rezulta ca a fost Realizat cu Power ISO, iar conform acestei metode va apare CdImage, si copyright-ul Microsoft Corporation. Identic cu proprietatile imaginii originale.
In plus, in cazul unor alte programe pot sa apara si fisiere suplimentare in continutul discului ( back-up-uri sau temporare ale acestor programe, sau copii ale fisierelor de boot. )

#32
A_Catalin

A_Catalin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 24.01.2008
ozzyboy, am inserat campurile de amd64 dupa cele de x86. Adica ce incepe cu "<component name ..." si se termina cu  "</component>".
Asta e la mine acum:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!--This answer file generated by RT Seven Lite-->
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
  <settings pass="windowsPE">
	<component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
	  <SetupUILanguage>
		<UILanguage>en-US</UILanguage>
	  </SetupUILanguage>
	  <InputLocale>0418:00010418</InputLocale>
	  <UserLocale>ro-RO</UserLocale>
	  <UILanguage>en-US</UILanguage>
	  <SystemLocale>en-US</SystemLocale>
	</component>
	<component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
	  <SetupUILanguage>
		<UILanguage>en-US</UILanguage>
	  </SetupUILanguage>
	  <InputLocale>0418:00010418</InputLocale>
	  <UserLocale>ro-RO</UserLocale>
	  <UILanguage>en-US</UILanguage>
	  <SystemLocale>en-US</SystemLocale>
	</component>
	<component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
	  <ImageInstall>
		<OSImage>
		  <InstallFrom>
			<MetaData wcm:action="add">
			  <Key>/IMAGE/NAME</Key>
			</MetaData>
		  </InstallFrom>
		  <InstallToAvailablePartition>false</InstallToAvailablePartition>
		  <WillShowUI>onerror</WillShowUI>
		</OSImage>
	  </ImageInstall>
	  <UserData>
		<ProductKey>
		  <Key>XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX</Key>
		  <WillShowUI>onerror</WillShowUI>
		</ProductKey>
		<AcceptEula>true</AcceptEula>
	  </UserData>
	</component>
	<component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
	  <ImageInstall>
		<OSImage>
		  <InstallFrom>
			<MetaData wcm:action="add">
			  <Key>/IMAGE/NAME</Key>
			</MetaData>
		  </InstallFrom>
		  <InstallToAvailablePartition>false</InstallToAvailablePartition>
		  <WillShowUI>onerror</WillShowUI>
		</OSImage>
	  </ImageInstall>
	  <UserData>
		<ProductKey>
		  <Key>XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX</Key>
		  <WillShowUI>onerror</WillShowUI>
		</ProductKey>
		<AcceptEula>true</AcceptEula>
	  </UserData>
	</component>
  </settings>
  <settings pass="oobeSystem">
	<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
	  <UserAccounts>
		<LocalAccounts />
	  </UserAccounts>
	  <OOBE>
		<NetworkLocation>Home</NetworkLocation>
		<HideEULAPage>true</HideEULAPage>
		<ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
		<HideWirelessSetupInOOBE>true</HideWirelessSetupInOOBE>
		<SkipMachineOOBE>false</SkipMachineOOBE>
		<SkipUserOOBE>false</SkipUserOOBE>
	  </OOBE>
	  <DisableAutoDaylightTimeSet>false</DisableAutoDaylightTimeSet>
	  <TimeZone>GTB Standard Time</TimeZone>
	  <Themes>
		<WindowColor>Sky</WindowColor>
	  </Themes>
	</component>
	<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
	  <UserAccounts>
		<LocalAccounts />
	  </UserAccounts>
	  <OOBE>
		<NetworkLocation>Home</NetworkLocation>
		<HideEULAPage>true</HideEULAPage>
		<ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
		<HideWirelessSetupInOOBE>true</HideWirelessSetupInOOBE>
		<SkipMachineOOBE>false</SkipMachineOOBE>
		<SkipUserOOBE>false</SkipUserOOBE>
	  </OOBE>
	  <DisableAutoDaylightTimeSet>false</DisableAutoDaylightTimeSet>
	  <TimeZone>GTB Standard Time</TimeZone>
	  <Themes>
		<WindowColor>Sky</WindowColor>
	  </Themes>
	</component>
  </settings>
  <settings pass="specialize">
	<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
	  <Themes>
		<WindowColor>Sky</WindowColor>
	  </Themes>
	</component>
	<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
	  <Themes>
		<WindowColor>Sky</WindowColor>
	  </Themes>
	</component>
	<component name="Microsoft-Windows-Security-Licensing-SLC-UX" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
	  <SkipAutoActivation>true</SkipAutoActivation>
	</component>
	<component name="Microsoft-Windows-Security-Licensing-SLC-UX" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
	  <SkipAutoActivation>true</SkipAutoActivation>
	</component>
  </settings>
</unattend>

PS: daca iei cu copy + paste sa fii atent la wordwrap-ul care-l face pagina de forum...

Edited by A_Catalin, 04 November 2010 - 19:35.


#33
A_Catalin

A_Catalin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 24.01.2008
Am incercat si cu Vista.
Separat cele doua iso-uri se instaleaza fara probleme in VirtualBox.
Dar cand le unesc interfata din setup incepe sa se miste supergreu incepand cu cea in care alegi ce editie sa instalezi. Adica apare greu (dupa ceva minute) si ia comenzile greu (de exemplu cand vrei sa formatezi).
In ritmul asta am timp sa fumez toate tigarile dintr-un pachet. Pacat ca nu fumez   :rolleyes:
Task manager imi arata ca unul din cele 2 procesoare e la 100% cu VirtualBox (continuu). Cand in final indeplineste comanda se duce la 0.

Are cineva vreo idee de ce face asa si cum sa remediez...?
Multumesc anticipat.

#34
A_Catalin

A_Catalin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 24.01.2008
A, am uitat sa precizez ca e vorba de Vista cu SP2 inclus (original).
Am incercat combinatia si pe calculatorul real (nu numai in VirtualBox), aceeasi problema.
Cei care au incercat sa combine Vista si le-a mers - ce versiune ati folosit...?

#35
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,225
  • Înscris: 15.06.2004
Ai folosit tot versiuni customizate ca la 7 sau ai incercat direct originalele ?
Ca versiunile originale mi-au mers si la Sp2...

#36
A_Catalin

A_Catalin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 24.01.2008
Intai am incercat cu cele customizate (ca erau aceleasi modificari ca la 7 si deci teoretic ar fi trebuit sa mearga).
Apoi am incercat cu cele originale - nicio schimbare...
Am incercat si sa fac un install.wim separat (sa copii editiile din celelalte 2 wim-uri in el), degeaba...

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate