Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Cartoonito revine in Romania de l...

La multi ani @marinel1976!

La multi ani de Sfanta Maria!
 La multi ani @xcit!

Chiuveta de baie (alba) ceramica ...

Sapa autonivelanta - uscare

Parere Audi/VW/Skoda
 ROA (Rise Of Artificial) - FLOW D...

Sfaturi dimensiuni elemente lemn

Se mai dau tichete de masa pentru...

Nu imi apare chat-ul pe YouTube
 Modem Huawei E3372 vs E3372h / al...

Indepartare pete infiltratii cu c...

Sfaturi pentru ingrasare

Relatie disfunctionala cu sotul d...
 

LHC:restart

- - - - -
 • Please log in to reply
86 replies to this topic

#73
djbogdi

djbogdi

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 698
 • Înscris: 08.06.2009
Din noiembrie incepe ciocnirile cu ioni

#74
drgroza

drgroza

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 1,441
 • Înscris: 19.05.2002
LHC to Recreate Conditions Just After Big Bang

"...Soon, however, the protons won't be alone, lead ions -- whole atomic nuclei -- will be smashed up. Why? To recreate the conditions immediately after the Big Bang."


>news.discovery.com<

#75
drgroza

drgroza

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 1,441
 • Înscris: 19.05.2002
"Trecerea la coliziunea ionilor de plumb(atomi fara electroni) deschide perspectiva studiului materiei cum era la inceputul existentei sale.
Unul din obiectivele principale ale etapei este crearea unor cantitati infime de <plasma quark-gluon>si studiul evolutiei acesteia catre materia
care constituie universul de azi"
"Experimentul cu ioni de plumb va dura pana in 6 decembrie cand acceleratorul va intra in mentenanta tehnica"
=====
http://press.web.cern.ch/

Edited by drgroza, 08 November 2010 - 16:57.


#76
drgroza

drgroza

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 1,441
 • Înscris: 19.05.2002
Proof of Extra Dimensions Possible Next Year, Swiss Researchers Say


Monday, 15 Nov 2010
  
GENEVA — Scientists at the CERN research Center say their "Big Bang" project is going beyond all expectations and the first proof of the existence of dimensions beyond the known four could emerge next year."We are producing new results all the time" ...


http://www.reuters.c...E6AE3QU20101115

#77
drgroza

drgroza

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 1,441
 • Înscris: 19.05.2002
Antimateria era folosită de către Căpitanul Kirk din Star Trek pentru a fi propulsat printre stele. Acum, a devenit în sfârșit realitate, după ce oamenii de știință de la CERN au reușit să capteze primul atom de antimaterie.Echipa de cercetători a putut "prinde" 38 de atomi de anti-hidrogen într-un laborator, pentru o fracțiune de secundă.

Experimentul nu duce la crearea motoarelor warp din Star Trek, momentan, însă ar putea oferi niște răspunsuri interesante despre natura și originile Universului.

Antimateria este oglinda materiei. Atomii normali sunt alcătuiți din nuclee încărcate pozitiv, orbitate de electroni încărcați negativ. Antimateria este făcută invers. Atomii au nuclee negative și electroni pozitivi.

Când materia și antimateria se întâlnesc, se anihilează instantaneu una pe cealaltă, eliberând energie.

Antimateria a rămas doar la nivelul SF de când a fost teoretizată de fizicianul britanic Paul Dirac, în 1931. Până acum.

Un reactor de antimaterie alimentează nava USS Enterprise din serialul SF Star Trek, în timp ce o bombă din antimaterie ascunsă sub Roma joacă un rol important în cartea și filmul lui Dan Brown, Îngeri și Demoni.

În mod teoretic, un singur gram de antimaterie ar conține mai multă energie destructivă decât cea mai mare bombă nucleară cu hidrogen. Oricum, crearea și deținerea chiar și a unei cantități infime de antimaterie este atât de grea și de scumpă, încât șansele de a fi folosită ca o super-armă sunt extrem de îndepărtate.

Noua cercetare, publicată joi în revista Nature, i-a implicat pe cercetătorii de la CERN, Geneva.

Folosind aparatul Alpha (Anti-hydrogen Laser Physics Apparatus), oamenii de știință au răcorit antiprotoni încărcați negativ, versiunea-oglindă a nucleului de hidrogen, și i-au îndesat într-un nor de 20mm lungime și 1,4mm lățime.

Acești nori de particule au fost introduși apoi într-un nor rece similar de pozitroni, electroni din antimaterie. Aceste două tipuri de particule s-au combinat pentru a forma atomi de antimaterie de hidrogen,care au fost capturați cu succes de un câmp magnetic pentru o fracțiune de secundă.

În trecut, au mai fost creați atomi de antimaterie care însă au dispărut aproape instantaneu.

Experimentele cu antimateria i-ar putea ajuta pe cercetători s-a rezolve misterele universului.

Când Big Bang a dat naștere Universului acum 13,7 miliarde de ani, au fost create cantități egale de materie și de antimaterie, cred oamenii de știință. Dar cosmosul este dominat azi de materie, iar cercetătorii se întreabă unde a dispărut antimateria.

======realitatea.net

Attached Files


Edited by drgroza, 18 November 2010 - 13:45.


#78
drgroza

drgroza

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 1,441
 • Înscris: 19.05.2002
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/jwrFwcqa4UI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#79
drgroza

drgroza

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 1,441
 • Înscris: 19.05.2002
Experimentul LHC care a recreat Big Bang-ul surprinde fizicienii: Universul timpuriu era un lichid extrem de fierbinte, si nu un nor de gaz

Universul era un lichid extrem de fierbinte imadiat dupa nasterea sa, indica primele rezultate ale experimentului care si-a propus recrearea conditiilor de dupa Big Bang, la LHC, uriasul accelerator de particule al CERN, amplasat in apropiere de Geneva, relateaza The Daily Telegraph.

Oamenii de stiinta au descoperit ca, imediat dupa nasterea universului, a fost creata o "supa" cu o temperatura de peste 10.000 de miliarde de grade Celsius.

Substanta, cunoscuta sub denumirea de plasma quarc-gluon, s-a comportat mai degraba asemanator unui lichid, potrivit cercetatorilor.

Rezultatul i-a surprins pe oamenii de stiinta, contrazicand varianta general acceptata a ceea ce s-a petrecut imediat dupa crearea universului, potrivit careia Big Bangul a generat un nor de gaze supra-fierbinti din care s-a format ulterior materia.

"In primele momente ale Universului, acesta s-a comportat ca un lichid foarte dens", explica dr. David Evans, de la University of Birmingham.

"Avem de nevoie de mult mai multe analize si fapte pentru a intelege acest rezultat, dar este cu adevarat un rezultat fascinant", spune el.

Uriasul accelerator de particule de la granita franco-elvetiana a reusit sa creeze, la inceputul lunii noiembrie, un mini Big Bang prin coliziuni de ioni de plumb, experiment in care s-au atins temperaturi de 10 trilioane de grade, de un milion de ori mai mari decat in centrul soarelui.

La aceste temperaturi, atomii si particulele care ii formeaza inceteaza sa mai existe, amestecandu-se in partile lor constituente, cunoscute sub denumirea de quarci si gluoni.

Fizicienii considerau ca la aceste temperaturi foarte inalte fortele care in mod normal leaga quarcii si gluonii slabesc considerabil, rezultand o substanta care se comporta asemanator unui gaz.

Cercetari similare, efectuate in urma cu cinci ani la Relativistic Heavy Ion Collider din Upton, New York, au reusit sa creeze temperaturi de 4.000 de miliarde de grade, iar plasma quarc-gluon s-a comportat ca un lichid, dar majoritatea fizicienilor se astepta ca la temperaturi mult mai mari sa se comporte similar unui gaz.

Ultimele rezultate obtinute de CERN dau peste cap aceste estimari iar acum oamenii de stiinta incearca sa-si dea seama de ce plasma quarc-gluon nu se comporta potrivit asteptarilor.

Dr Evans explica: "Teoria sugera ca forta care tine impreuna quarcii si gluonii incepe sa slabeasca si, la nivelul de temperaturi intalnit dupa Big Bang, quarcii ar incepe sa se miste liber, ca un gaz".

"Am descoperit ca Forta Nucleara Tare care ii leaga isi pastreaza destul de multa putere, chiar si la aceste temperaturi inalte. Quarcii continua sa interactioneze intre ei la un nivel mult mai mare decat ne asteptam

Aceste rezultate ar trebui sa ne ajute sa intelegem mult mai mult despre misterioasa perioada dinaintea formarii protonilor si neutronilor, in universul timpuriu""

Profesorul Brian Cox, expert in fizica particulelor la University of Manchester, spune ca aceste descoperiri ridica multe intrebari despre cum arata universul timpuriu.

Oamenii de stiinta "au folosit o metafora pentru a incerca sa explice cum arata, in conditiile in care era diferita de orice lichid cu care suntem noi obisnuiti".

"Ei vorbesc despre forta interactiunii dintre quarci si cum s-au comportat aceste particule. Se pare ca interactioneaza mult mai puternic decat ne-am asteptat noi si astfel se comporta ca un lichid".

===hotnews

#80
drgroza

drgroza

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 1,441
 • Înscris: 19.05.2002
CERN's LHC Saw Hints of 1st Nanoseconds of Universe's Birth (VIDEO)


  Researchers on the Compact Muon Solenoid (CMS) experiment at CERN's Large Hadron Collider near Geneva, Switzerland, have seen hints of what may be the hot, dense state of matter thought to have filled the universe in its first nanoseconds of existence. The CMS detector has captured a signal thought to represent this quark-gluon plasma. Quarks are generally trapped in groups of two or three by the gluons that bind them, but in the moments after the big bang, the universe was so hot that they could escape, becoming a fluid of free quarks and gluons...........

http://www.dailygala...rses-birth.html

#81
drgroza

drgroza

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 1,441
 • Înscris: 19.05.2002
Large Hadron Collider to stay running for another year


Scientists had been due to shut down the accelerator at the end of this year for a major refit but that has been put back until the end of 2012.

The decision means that scientists will have another year to carry out physics experiments while the machine is running at half power.

It will then shut for 15 months before reopening to run at full capacity.

“If LHC continues to improve in 2011 as it did in 2010, we’ve got a very exciting year ahead of us,” said Dr Steve Myers, CERN’s Director for Accelerators and Technology.

“The signs are that we should be able to increase the data collection rate by at least a factor of three over the course of this year.”

=============http://www.telegraph.co.uk/science/large-hadron-collider/8293812/Large-Hadron-Collider-to-stay-running-for-another-year.html

Deocamdata...bye,bye.

:peacefingers:

#82
drgroza

drgroza

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 1,441
 • Înscris: 19.05.2002
"Could Atom Smasher be Used as a Time Machine?


Geneva, Switzerland –  In a 'long shot' theory, physicists propose that the world's largest atom smasher could be used as a time machine to send a special kind of matter backward in time.

The scientists outline a way to use the Large Hadron Collider (LHC), a 17-mile long (27-km) particle accelerator buried underground near Geneva, to send a hypothetical particle called the Higgs singlet to the past.

There are a lot of "ifs" to the conjecture, including the major question of whether or not the Higgs singlet even exists and could be created in the machine.

"Our theory is a long shot, but it doesn't violate any laws of physics or experimental constraints," physicist Tom Weiler of Vanderbilt University said in a statement.

However, if the theory proves correct, the researchers say the method could be used to send messages to the past or the future.

Weiler and Vanderbilt graduate fellow Chui Man Ho describe their idea in a paper posted March 7 on the research website arXiv.org.

Elusive Higgs

The Higgs singlet is related to another theorized but not yet detected particle called the Higgs boson. This particle, and its related Higgs field, are thought to confer mass on all the other particles, and its discovery could help scientists answer the question, why do some particles have more mass than others?

The search for the Higgs boson was one of the main motivations for building the LHC in the first place. Since the atom smasher began regular operation last year, it has yet to find evidence of the Higgs boson, but the machine is still ramping up to its peak energies.

If the collider does succeed in producing a Higgs boson, some theories predict that it will create a Higgs singlet at the same time.

This particle may have a unique ability to jump out of the normal three dimensions of space and one dimension of time that we inhabit, and into a hidden dimension theorized to exist by some advanced physics models. By traveling through the hidden dimension, Higgs singlets could reenter our dimensions at a point forward or backward in time from when they exited.

"One of the attractive things about this approach to time travel is that it avoids all the big paradoxes," Weiler said. "Because time travel is limited to these special particles, it is not possible for a man to travel back in time and murder one of his parents before he himself is born, for example. However, if scientists could control the production of Higgs singlets, they might be able to send messages to the past or future."

M theory

The test of the researchers' theory will be whether the LHC shows evidence of Higgs singlet particles and their decay products spontaneously appearing. If it does, Weiler and Ho believe that they will have been produced by particles that travel back in time to appear before the collisions that produced them.

The theory is based on M-theory, a "theory of everything" that attempts to unite the forces of nature and describe everything in the universe. It's based on string theory, which posits that all particles are fundamentally made up of tiny vibrating strings.

Theoretical physicists have developed M-theory to the point that it can accommodate the properties of all the known subatomic particles and forces, including gravity, but it requires 10 or 11 dimensions instead of our familiar four. This has led to the suggestion that our universe may be like a four-dimensional membrane or "brane" floating in a multi-dimensional space-time called the "bulk."

According to this view, the basic building blocks of our universe are permanently stuck to the brane and cannot travel in other dimensions.

There are some exceptions, however. Some argue that gravity, for example, is weaker than other fundamental forces because it diffuses into other dimensions. Another possible exception is the proposed Higgs singlet, which responds to gravity but not to any of the other basic forces."
===========

http://foxnews.com/s.../#ixzz1GqF6vsi8

#83
NASTYPRIMUL

NASTYPRIMUL

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,605
 • Înscris: 20.09.2008
Chiar, unde sint difuzate date despre ce se intimpla acolo?

#84
Naoto

Naoto

  Glasperlenspielmeister

 • Grup: Moderators
 • Posts: 12,053
 • Înscris: 15.12.2009

View PostNASTYPRIMUL, on 18th March 2011, 16:14, said:

Chiar, unde sint difuzate date despre ce se intimpla acolo?

http://lhcb-public.w...ch/lhcb-public/

#85
Naoto

Naoto

  Glasperlenspielmeister

 • Grup: Moderators
 • Posts: 12,053
 • Înscris: 15.12.2009

View PostNASTYPRIMUL, on 18th March 2011, 16:14, said:

Chiar, unde sint difuzate date despre ce se intimpla acolo?

asta-i pentru cine vrea să urmărească în timp real

http://op-webtools.w...rs.php?usr=LHC3   :photo:

#86
drgroza

drgroza

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 1,441
 • Înscris: 19.05.2002
"CERN Officials May Have Witnessed 'God Particle'

Posted on: Saturday, 23 July 2011, 05:40 CDT

Scientists working at the Large Hadron Collider (LHC) at the European Organization for Nuclear Research (CERN) may have gotten their first look at the so-called "God particle" -- the fabled massive elementary particle known as the Higgs boson -- according to BBC News reports published Friday.

According to BBC Science Correspondent Ian Sample, officials at the Geneva-based particle physics laboratory announced the possible discovery during the 2011 Europhysics Conference on High-Energy Physics (HEP 2011), which opened Thursday in Grenoble, France."

http://www.redorbit....icle/index.html

#87
drgroza

drgroza

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 1,441
 • Înscris: 19.05.2002
ASACUSA
Atomic Spectroscopy And Collisions Using Slow Antiprotons

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Y2Kx08sTr5Y?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate