Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne
 Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 

despre vorbirea in limbi

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
1282 replies to this topic

#109
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010

View Postkruger, on 28 ianuarie 2013 - 09:38, said:


Paco, motivatia lor e ca, desi nimeni nu intelege ce bolborosesc ei acolo (nici macar ei), cica ei Ii vorbesc lui Dumnezeu ... si se simt ei "ziditi sufleteste" de experienta asta. La fel mi-au spus niste pupatori de moaste, ca se simt "plini de duh sfant" cand se apropie de cutia in care e cadavru' ala.

spre surprinderea ta, exista numeroase cazuri cand darul limbilor sau al profetiei, vine la persoane care nu si-au propus sa le primeasca, nici nu credeau in ele, insa fiind curate moral si practicand rugaciunea foarte des, au primit ungerea respectiva (asta e cheia, rugaciune foarte multa, sustinuta, zilnic cateva ore iar vasul tau sa fie curat, adica fara pacate la vedere sau ascunse).

#110
kruger

kruger

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,927
  • Înscris: 04.02.2006

View Postblueday, on 28 ianuarie 2013 - 09:41, said:


spre surprinderea ta, exista numeroase cazuri cand darul limbilor sau al profetiei, vine la persoane care nu si-au propus sa le primeasca, nici nu credeau in ele, insa fiind curate moral si practicand rugaciunea foarte des, au primit ungerea respectiva (asta e cheia, rugaciune foarte multa, sustinuta, zilnic cateva ore iar vasul tau sa fie curat, adica fara pacate la vedere sau ascunse).
Nu sunt deloc surprins de falsa smerenie... mai ales in cazul bapticostalilor care "vorbesc in limbi". Iar falsitatea lor e evidenta, chit ca ei sunt prea orbi sa o vada. Iti dau un singur argument:

Ei nu sunt in stare sa vorbeasca altora despre jertfa lui Isus, care ne iarta de pacat si ne face copii ai lui Dumnezeu.  Ei sunt mai avansati, domne' , au trecut de faza asta incepatoare si ei deja vorbesc in limbi straine. Asta e ingamfare prosteasca .

#111
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postblueday, on 28 ianuarie 2013 - 09:11, said:

in primul rand ca astea sunt intrebari de copil.

acestea sunt limbi de circulatie internationala si in general, cuvintele sunt cunoscute; daca cineva ar vorbi in italiana sau spaniola, nu ai intelege? si daca nu intelegi de prima data, nu poti inregistra pentru a traduce ulterior?


Sunt întrebări pertinente, stai liniştit ....

Cum să înţelegi dacă cineva vorbeşte într-o limbă pe care nu ai învăţat-o?  Asta în primul rând.  
În al doilea rând, de ce să vorbeşti într-o altă limbă dacă la acea întrunire nu sunt prezenţi oameni care nu înţeleg limba vorbită de cei prezenţi?

Acesta a fost scopul vorbirii în limbi în secolul I.  
Ideea era ca acele persoane străine venite la sărbătoare să înţeleagă mesajul privitor la lucrurile măreţe ale lui Dumnezeu.

(Faptele 2:8–11) . . .Atunci cum de auzim fiecare limba în care ne-am născut? 9 Parţi, mezi, elamiţi, locuitori din Mesopotamia, din Iudeea şi din Capadocia, din Pont şi din provincia Asiei, 10 din Frigia, din Pamfilia, din Egipt, din regiunea Libiei, care este spre Cirena, oameni din Roma veniţi aici pentru un timp, atât iudei, cât şi prozeliţi, 11 cretani şi arabi, îi auzim vorbind în limbile noastre despre lucrurile măreţe ale lui Dumnezeu“.

Se practică astăzi ‘vorbirea în limbi’ aşa cum o practicau creştinii din secolul I?

În secolul I, darurile miraculoase ale spiritului, inclusiv capacitatea de ‘a vorbi în limbi’, au demonstrat că Dumnezeu îşi retrăsese favoarea de la sistemul de închinare iudaic şi o acordase congregaţiei creştine nou instituite (Evr. 2:2–4). Întrucât acest obiectiv a fost atins în secolul I, mai este necesar să se demonstreze acelaşi lucru şi astăzi?

În secolul I, capacitatea de ‘a vorbi în limbi’ a impulsionat lucrarea internaţională de mărturie pe care Isus le-o încredinţase continuatorilor săi (Fap. 1:8; 2:1–11; Mat. 28:19). Cei care astăzi „vorbesc în limbi“ îşi folosesc această capacitate în acelaşi scop?

În secolul I, când creştinii ‘vorbeau în limbi’, ceea ce spuneau ei avea sens pentru cei ce cunoşteau acele limbi (Fap. 2:4, 8). Dar astăzi ‘vorbirea în limbi’ se reduce de obicei la o înşiruire de sunete neinteligibile, rostite într-o stare de extaz, nu-i aşa?

Edited by Eugen3, 28 January 2013 - 11:00.


#112
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010
omule, opreste-te.

lasa brosurica.

ti-am spus, anulezi versete intregi din Biblie care vorbesc despre felurite limbi, cu diferite scopuri, lucrarea Duhului este diversificata insa noi astazi daca observam ceva ce nu e scriptural, inseamna ca e o lucrare de la cel rau! tot ce ti-am spus pana acum a fost biblic! vorbirea in limbi nu este pentru predicare, deoarece la Penticosta predicase Petru inainte, limbile au fost ca dovada ca Duhul a fost turnat! ele pot fi semn cand sunt intelese de auditoriul necredincios sau pot fi ziditoare de persoana, cand nu sunt intelese decat de Dumnezeu, fiind o linie de comunicatie cu acesta; de asemenea, mai este darul talmacirii si darul profetiei cu rolurile lor.

daca refuzi darurile Duhului Sfant, inseamna ca Acesta nu mai actioneaza, nu mai lucreaza! dar e problema ta, nu a mea; nu am nicio problema daca tu nu crezi in darurile acestea (atata poti, atata este pentru tine, un mod de inchinare sec, fara substanta, tip colocviu si club de socializare), in rest sa fii sanatos, ofera timp si bani unei organizatii omenesti ...pur omenesti.

#113
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postblueday, on 28 ianuarie 2013 - 11:21, said:

1)  daca observam ceva ce nu e scriptural, inseamna ca e o lucrare de la cel rau! tot ce ti-am spus pana acum a fost biblic!

2)  vorbirea in limbi nu este pentru predicare, deoarece la Penticosta predicase Petru inainte, limbile au fost ca dovada ca Duhul a fost turnat! ele pot fi semn cand sunt intelese de auditoriul necredincios sau pot fi ziditoare de persoana, cand nu sunt intelese decat de Dumnezeu, fiind o linie de comunicatie cu acesta; de asemenea, mai este darul talmacirii si darul profetiei cu rolurile lor.


1) Tocmai, că nu ai putut dovedi cu Scriptura ideile pe care le susţii.  

În Corinteni Pavel nu discuta despre rugăciunea personală, ci, mai degrabă, despre folosirea darului limbilor la întrunirile adunării.

(1 Corinteni 14:23) . . .Dacă toată congregaţia se întruneşte deci în acelaşi loc şi toţi vorbesc în alte limbi, dar intră nişte oameni de rând sau nişte necredincioşi, nu vor zice ei că sunteţi nebuni?

Mai mult, cuvintele lui Pavel sînt în deplină armonie atît cu scopul pentru care a fost dat darul limbilor cît şi cu descrierea darului, din cartea Faptele apostolilor.

Dacă citeşti întregul capitol 14 din 1 Corinteni, poţi observa cu uşurinţă următoarele:
(1) limbile la care se face referire erau limbi cunoscute şi nu vorbiri neinteligibile,
(2) darul nu urma să fie folosit în particular, ci pentru folosul necredincioşilor.

De aceea Pavel spunea că, dacă nimeni din cei prezenţi nu înţelegea limba şi dacă nu era cine să traducă, atunci cel care vorbea trebuia să se roage să poată traduce şi astfel să-i zidească pe alţii, în special pe necredincioşi.
Dacă însă nu exista nici unul care să traducă, atunci după cum spune Scriptura, era mai bine ca acesta să tacă.

(1 Corinteni 14:28) 28 Dar, dacă nu este niciun traducător, să tacă în congregaţie . . .

2) Uite cum contrazici din nou adevărul prezentat de însuşi Isus!

(Faptele 1:8) . . .dar veţi primi putere când spiritul sfânt va veni peste voi şi-mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până în cea mai îndepărtată parte a pământului“.

Micul grup de discipoli nu cuprindea în mijlocul său vorbitori ai tuturor limbilor. Dar cu vreo zece zile mai tîrziu, la sărbătoarea Zilei a cincizecea conform promisiunii lui Isus — spiritul sfînt a fost turnat peste aproximativ 120 de discipoli ai săi, adunaţi la Ierusalim, într-o cameră de sus.

Cu ce rezultat? Ei „au început să vorbească în diferite limbi“ şi astfel au putut să înceapă numaidecît efectuarea lucrării de mărturie care le-a fost încredinţată. — Fapte 2:1–4.

Asta învaţă Biblia, nu ce încerci tu să susţii ....

Edited by Eugen3, 28 January 2013 - 11:59.


#114
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010
esti dus cu pluta.

dupa ce s-a coborat Duhul si au vorbit in limbi si proorocit, au inceput sa propovaduiasca in limba lor materna.

iar eu pot sa-ti arat si alte situatii descrise in Biblie, in care s-a coborat Duhul, au vorbit in limbi si totusi n-au predicat nimic.

6. Cand si-a pus Pavel mainile peste ei, Duhul Sfant S-a coborat peste ei, si vorbeau in alte limbi si proroceau.
7. Erau cam doisprezece barbati de toti.
8. In urma, Pavel a intrat in sinagoga, unde vorbea cu indrazneala. Timp de trei luni a vorbit cu ei despre lucrurile privitoare la Imparatia lui Dumnezeu si cauta sa induplece pe cei ce-l ascultau.

in sinagoga, Pavel a vorbit in ebraica si nu in limbile duhovnicesti.

iar punerea mainilor s-a facut ca aceia sa primeasca si ei botezul cu Duhul.

Edited by blueday, 28 January 2013 - 11:47.


#115
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postblueday, on 28 ianuarie 2013 - 11:43, said:

esti dus cu pluta.

Observi blueday, acestea sunt în realitate singurele tale "argumente" în faţa dovezilor clare din Scriptură.
Aşa procedează toţi când îşi dau seama că susţin învăţături care nu au fundament biblic.  Recurg la injurii şi la apostrofări ....

Cine are ochi de văzut vede .... Posted Image

#116
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010
iata ce scrie acest incompetent, Eugen, copiind din brosurile lui :

Dacă se citeşti întregul capitol 14 din 1 Corinteni, poţi observa cu uşurinţă următoarele:
(1) limbile la care se face referire erau limbi cunoscute şi nu vorbiri neinteligibile,
(2) darul nu urma să fie folosit în particular, ci pentru folosul necredincioşilor.

si ce scrie in Biblie:

1 - erau neinteligibile:

In adevar, cine vorbeste in alta limba nu vorbeste oamenilor, ci lui Dumnezeu; caci nimeni nu-l intelege si, cu duhul, el spune taine. (1Cor.14:2)

2-

28. Daca nu este cine sa talmaceasca, sa taca in biserica si sa-si vorbeasca numai lui insusi si lui Dumnezeu.

Eugen scoate din verset partea in care Pavel spune ca cel care vorbeste in limbi, daca nu este talmacire, sa taca in biserica dar sa-si vorbeasca doar lui insusi si lui Dumnezeu, Eugen nu-l lasa sa se roage pentru el insusi, desi Pavel il lasa, daca nu vorbeste in limbi bisericii.

de asemenea,

Cine vorbeste in alta limba se zideste pe sine insusi; dar cine proroceste zideste sufleteste Biserica. (1Cor.14:4)

Eugen impostorul zice ca vorbirea in limbi nu zideste decat daca e sub forma de predicare, ca sa zideasca pe altii, ca asa a citit el la Penticosta (desi nu intelege ca lucrarea Duhului e variata si tot ce face Duhul e prezentat in Scripturi, insa el omite cu buna stiinta multe versete).

Edited by blueday, 28 January 2013 - 12:03.


#117
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postblueday, on 28 ianuarie 2013 - 11:51, said:

iata ce scrie acest incompetent, Eugen, copiind din brosurile lui :

si ce scrie in Biblie:

1 - erau neinteligibile:

In adevar, cine vorbeste in alta limba nu vorbeste oamenilor, ci lui Dumnezeu; caci nimeni nu-l intelege si, cu duhul, el spune taine. (1Cor.14:2)

2-

28. Daca nu este cine sa talmaceasca, sa taca in biserica si sa-si vorbeasca numai lui insusi si lui Dumnezeu.

Eugen scoate din verset partea in care Pavel spune ca cel care vorbeste in limbi, daca nu este talmacire, sa taca in biserica dar sa-si vorbeasca doar lui insusi si lui Dumnezeu, Eugen nu-l lasa sa se roage pentru el insusi.

Cum să-l înţeleagă măi blueday, dacă nu cunoşteau limba vorbită de el?  
Pavel nu susţine ce vrei tu să spui, că vorbea o limbă care nu se vorbea nicăieri pe glob!

Ţi-am mai postat dovada că te înşeli, dar văd că o ţii pe a ta în continuare, în pofida realităţilor prezentate de Pavel în versetele din Corinteni.

Cuvîntul grecesc tradus cu „limbă“, glossa, este acelaşi cu cel folosit în Faptele 2:4, 11 unde, evident, el se referă la limbi cunoscute.

Cuvîntul grecesc tradus cu „ascultă“ poate însemna auzirea a ce se spune fără a înţelege sensul. Acest lucru poate fi şi mai bine înţeles în lumina versetelor 13, 16 şi 17 din 1 Corinteni, capitolul 14, unde citim: „De aceea cel ce vorbeşte într-o limbă să se roage să poată traduce. Altfel, dacă faci să se aducă laude printr-un dar al spiritului, cum va zice ‘Amin’ la mulţumirile tale omul obişnuit [‘necredincios’ vezi versetele 22–25], din moment ce nu ştie ce zici? Într-adevăr, tu aduci mulţumiri într-un mod excelent, dar celălalt nu se edifică“.

Simplu exprimat, cel ce vorbeşte într-o limbă vorbeşte mai degrabă lui Dumnezeu decît oamenilor dacă oamenii care-l ascultă nu înţeleg ce zice. Pavel a avut în vedere nu vorbiri de neînţeles, ci limbi străine care, eventual, puteau fi înţelese de alţii.
Dar dacă nimeni din cei prezenţi nu înţelegea limba şi dacă nu era cine să traducă; atunci cel care vorbea trebuia să se roage să poată traduce şi astfel să-i zidească pe alţii, în special pe necredincioşi.
Dacă însă nu exista nici unul care să traducă, atunci după cum spune Scriptura, era mai bine ca acesta să tacă. — 1 Corinteni 14:28.

Asta reiese din contextul cuvintelor lui Pavel, nu ce vrei tu să susţii ....

Repet ideea, Pavel nu vorbea despre rugăciunea personală în acel capitol din Corinteni!

În plus, o persoană poate să se roage pentru ea însăşi în limba maternă, fără să se dea în spectacol!

Edited by Eugen3, 28 January 2013 - 12:07.


#118
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010
Sa taca in biserica, si nu omite, incompetentule ce esti, continuarea: SI SA-SI VORBEASCA LUI INSUSI SI LUI DUMNEZEU !

de asemenea:

In adevar, cine vorbeste in alta limba nu vorbeste oamenilor, ci lui Dumnezeu; caci nimeni nu-l intelege si, cu duhul, el spune taine. (1Cor.14:2)

lucrurile sunt clare, evidente !

Pavel arata ca exista un tip de vorbire in limbi care nu se adreseaza oamenilor ci lui Dumnezeu, oamenii nu inteleg (de aia e nevoie de darul talmacirii); acest tip de vorbire, functionand in particular, zideste! dar el nu se foloseste in biserica, adica public ci doar in particular ! (daca nu e talmacire).

eu ma opresc aici, ti-am explicat destul !

parerea mea: iti bati joc de Biblie si cred ca o faci chiar intentionat.

deci, daca nu e dar de talmacire, sa taca in biserica, dar...SI SA-SI VORBEASCA LUI INSUSI SI LUI DUMNEZEU ! deci poate sa se roage personal, deoarece limbile sunt ziditoare! daca e si talmacire, zideste si biserica si pot fi folosite tare sa auda toti!

Edited by blueday, 28 January 2013 - 12:14.


#119
Billy

Billy

    Cautator ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,256
  • Înscris: 26.06.2005

View Postblueday, on 28 ianuarie 2013 - 11:51, said:

iata ce scrie acest incompetent, Eugen, copiind din brosurile lui :
...
Eugen impostorul zice ca ...

Mesaj moderator:

Continua tot asa (evident ca asta nu este o incurajare) si o sa te ia moderatorul la ochi pana cand o sa sfarsesti cu suspendari si puncte de avertizare.
Nu poti sa tii discutia la obiect si nu la subiect, va trebui sa suferi rigorile regulamentului. Ce zici, e ok asa?

#120
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010
Pavel nu spune ca cel care vorbeste in limbi face un pacat ci e foarte bine ca vorbeste in limbi, dar sa o faca in particular, lui insusi si lui Dumnezeu; de asemenea, bine ar fi sa se roage pt darul talmacirii, pentru a talmaci si bisericii, zidind pe toti, astfel! dar daca nu este talmacitor, nu zice: NU TE RUGA!  ci sa se roage doar lui insusi si lui Dumnezeu, tacand in biserica.

View PostBilly, on 28 ianuarie 2013 - 12:11, said:


Mesaj moderator:

Continua tot asa (evident ca asta nu este o incurajare) si o sa te ia moderatorul la ochi pana cand o sa sfarsesti cu suspendari si puncte de avertizare.
Nu poti sa tii discutia la obiect si nu la subiect, va trebui sa suferi rigorile regulamentului. Ce zici, e ok asa?

da, sunt de acord.

dar totusi raman la parerea ca cine vorbeste in numele Domnului, trebuie sa faca dovada ca are Duhul Sfant,

#121
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postblueday, on 28 ianuarie 2013 - 12:10, said:

Sa taca in biserica, si nu omite, incompetentule ce esti, continuarea: SI SA-SI VORBEASCA LUI INSUSI SI LUI DUMNEZEU !

de asemenea:

In adevar, cine vorbeste in alta limba nu vorbeste oamenilor, ci lui Dumnezeu; caci nimeni nu-l intelege si, cu duhul, el spune taine. (1Cor.14:2)


Ţi-am spus anterior.  Poate să-şi vorbească şi în limba natală, fără să se dea în spectacol ...

În plus, normal că nu-l înţelegeau ceilalţi dacă "vorbea în altă limbă".

View Postblueday, on 28 ianuarie 2013 - 12:17, said:

da, sunt de acord.

dar totusi raman la parerea ca cine vorbeste in numele Domnului, trebuie sa faca dovada ca are Duhul Sfant,
De acord cu tine blueday.  

Iar Biblia arată clar cine are în realitate Duhul Sfânt ....

(Galateni 5:22, 23) . . .Pe de altă parte, rodul spiritului este: iubirea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunăvoinţa, bunătatea, credinţa, 23 blândeţea, stăpânirea de sine. Împotriva acestor lucruri nu există lege.

(Efeseni 4:29, 30) . . .Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură, ci unul bun pentru zidire, după cum este nevoie, ca să le dea celor care-l aud ce este folositor. 30 De asemenea, nu întristaţi spiritul sfânt al lui Dumnezeu. . .

Ţie ţi se pare că manifeşti calităţile care alcătuiesc rodul Duhului Sfânt în vorbirea ta?
Cine are ochi de văzut, vede realitatea ....

Edited by Eugen3, 28 January 2013 - 12:22.


#122
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010

View PostEugen3, on 28 ianuarie 2013 - 12:18, said:


În plus, normal că nu-l înţelegeau ceilalţi dacă "vorbea în altă limbă".

exact, de aceea, fiindca prin vorbirea in limbi se spun taine, Pavel recomanda ca cel ce vorbeste in limbi sa se roage si pt darul talmacirii, pentru a putea talmaci zidind pe toti.

insa asta nu anuleaza zidirea adusa in particular de vorbirea in limbi, deoarece scrie clar: cel ce se roaga in limbi se zideste pe sine insusi - 1 Cor 14:4

#123
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postblueday, on 28 ianuarie 2013 - 12:20, said:

insa asta nu anuleaza zidirea adusa in particular de vorbirea in limbi, deoarece scrie clar: cel ce se roaga in limbi se zideste pe sine insusi - 1 Cor 14:4
Se zideşte doar pe el, dacă ceilalţi nu înţeleg limba străină vorbită de el.  Asta e ideea din Scriptură, nu ce vrei tu să susţii ....

Şi, apropo, Biblia nu spune, "cel ce se roagă" în limbi, ci spune, "cine vorbeşte" într-o altă limbă ...., în sensul că vrea să-i înveţe pe cei prezenţi la întrunire ...

(1 Corinteni 14:4) . . .Cine vorbeşte într-o altă limbă se zideşte pe sine, dar cine profeţeşte zideşte congregaţia.

Ţi-am mai explicat, Pavel nu vorbea despre rugăciunea personală în acel capitol.  Se pare că ignori în continuare acest adevăr din Scripturi ....

Edited by Eugen3, 28 January 2013 - 12:28.


#124
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010
Deja am tensiune si palpitatii la inima, cand vad cum iti permiti sa masacrezi textul biblic care spune clar:

As dori ca toti sa vorbiti in alte limbi, dar mai ales sa prorociti. Cine proroceste este mai mare decat cine vorbeste in alte limbi; afara numai daca talmaceste aceste limbi, pentru ca sa capete Biserica zidire sufleteasca. (1Cor.14:5)

din acest verset se deduce ca darul proorociei e mai mare ca darul limbilor, afara daca si traduce respectivul! deci Pavel admite ca poate sa vorbeasca in limbi, fara darul talmacirii, atunci e mai mic decat cel ce profeteste, insa devine egal cu cel ce profeteste daca, pe langa darul limbilor, are si darul talmacirii si explica de ce: pt ca limbile nu zidesc decat personal insa in cazul profetiei, se zideste biserica, la fel limbi combinate cu talmacire, zidesc biserica.

repet, Pavel nu anuleaza cu absolut nimic darul vorbirii in limbi, aceste limbi fiind neintelese decat Dumnezeu le intelege.
dar invata ce sa se faca, adica sa nu se foloseasca in biserica ci doar personal si sa se roage pentru darul talmacirii
de asemenea, recomanda darurile mai bune: profetia.

Edited by blueday, 28 January 2013 - 12:25.


#125
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postblueday, on 28 ianuarie 2013 - 12:24, said:

Deja am tensiune si palpitatii la inima, cand vad cum iti permiti sa masacrezi textul biblic care spune clar:

As dori ca toti sa vorbiti in alte limbi, dar mai ales sa prorociti. Cine proroceste este mai mare decat cine vorbeste in alte limbi; afara numai daca talmaceste aceste limbi, pentru ca sa capete Biserica zidire sufleteasca. (1Cor.14:5)

din acest verset se deduce ca darul proorociei e mai mare ca darul limbilor, afara daca si traduce respectivul! deci Pavel admite ca poate sa vorbeasca in limbi, fara darul talmacirii, atunci e mai mic decat cel ce profeteste, insa devine egal cu cel ce profeteste daca, pe langa darul limbilor, are si darul talmacirii si explica de ce: pt ca limbile nu zidesc decat personal insa in cazul profetiei, se zideste biserica, la fel limbi combinate cu talmacire, zidesc biserica.


Deci chiar nu te interesează deloc adevărul se pare ...

(1 Corinteni 14:4–6) . . .Cine vorbeşte într-o altă limbă se zideşte pe sine, dar cine profeţeşte zideşte congregaţia. 5 Eu însă aş vrea ca toţi să vorbiţi în limbi, dar mai ales să profeţiţi. Într-adevăr, cine profeţeşte este mai mare decât cine vorbeşte în limbi, afară numai dacă şi traduce, aşa încât congregaţia să fie zidită. 6 Dar acum, fraţilor, dacă aş veni să vă vorbesc în limbi, cu ce v-aş fi de folos dacă nu v-aş vorbi şi printr-o revelaţie sau prin cunoştinţă sau printr-o profeţie sau printr-o învăţătură?

Observă că subiectul principal este "zidirea congregaţiei", nu rugăciunea, şi nici zidirea personală ...

#126
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010
bai nene...

chiar nu se poate!

ce nu intelegi??? Pavel spune ca nu vine in biserica pentru a vorbi in limbi ci pentru a invata, profeti! dar asta nu exclude rugaciunea in limbi, facuta de Pavel in mod particular. Pavel avertizeaza asupra greselii de a vorbi in limbi in biserica (corintenii asa faceau si era gresit).

la fel, femeile sa taca in biserica (adica sa nu vorbeasca public ceva!) dar asta nu inseamna sa stea mute! pot sa se roage in particular, cand vin in adunare.

la fel si vorbirea in limbi, netalmacita, ea nu e pentru biserica ci pentru folos personal (sa-si vorbeasca doar lui si lui Dumnezeu).

Daca ai citi Scripturile, si nu brosurelele acelea aberante:

18. Multumesc lui Dumnezeu ca eu vorbesc in alte limbi mai mult decat voi toti.
19. Dar in biserica, voiesc mai bine sa spun cinci cuvinte intelese, ca sa invat si pe altii, decat sa spun zece mii de cuvinte in alta limba.

deci, Pavel admite ca vorbeste in limbi si multumeste lui Dumnezeu pentru asta, totusi, in biserica, nu doreste sa vorbeasca in limbi (zece mii de cuvinte in alta limba) stiind ca nu va fi inteles, voind sa zideasca biserica, spune cinci cuvinte intelese (profetie sau invatatura).

dar asta nu inseamna ca Pavel, in particular, nu folosea vorbirea in limbi, bineinteles ca o folosea! doar tot el spune ca prin limbi se comunica cu Dumnezeu:

In adevar, cine vorbeste in alta limba nu vorbeste oamenilor, ci lui Dumnezeu;(1Cor.14:2)


Eu pun punct aici, daca tu vrei sa-ti bati joc de sfintele scrieri in continuare, anuland lucrarea Duhului Sfant asa cum este descrisa in Biblie, e treaba ta.

Edited by blueday, 28 January 2013 - 13:11.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate