Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Temperatura in depozite vama 5...

nota constatare compania municipa...

Inca un fost vechi comunist ajung...

Ce argumente au cei care susț...
 Recomandare auto 6k euro

Vreau sa trimit o bicicleta Timis...

Ceva studenti Academia Fortelor A...

Reflectoare mobile pentru vreme n...
 Acord vizionare...?

Afecteaza in vreun fel piata munc...

Urticarie de contact cu hainele ?

Modificare tocator de crengi
 Transfer bani pe trading212

Autoturism saltat din parcare din...

Portare OROC (Telekom) - Orange

Despre Șemineu electric !
 

Probleme router

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
bambucea

bambucea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 11.01.2007
Salut,

am acest router Linksys WRT54G2 si problema e ca se blocheaza foarte des ( il resetez de 2-3 ori pe zi ). Nu mai merge nimic pe internet, nu incarca nici o pagina dar pot accesa fisierele de pe alt calculator din retea. Am doua calculatoare conectate prin cablu si un laptop pe wireless. Pe wireless nu sunt probleme cu internetul.
Routerul este conectat la un modem de cablu de la UPC. Am incercat sa pun calc direct la modem si merge deci la router este problema. Ce ar putea avea? Nu am multe torente active simultan ( maxim 5-6 ).

Multumesc.

#2
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,900
  • Înscris: 05.01.2006
Presupunand ca l-ai setat ca in manualul lui si bineinteles specific pt cazul tau...
Seteaza pe restul calculatoarelor sa obtina ip automat sau daca nu merge lasa setarile in asa fel incat sa mearga reteaua interna dupa care asigura-te ca:
-ori pui dns-urile care le are routerul (vizibil pe status - wan)
-ori pui dns-urile: 208.67.222.222 si 208.67.220.220
Daca nu ai in status wan nici un dns atunci cloneaza mac-ul cu mac-ul de pe calculatorul care merge legat direct la internet.

Bafta!

#3
bambucea

bambucea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 11.01.2007
de configurat e corect. problema e ca se blocheaza dupa cateva ore de functionare. cele 2 calculatoare am setat manual ip-urile.
routerul isi asigneaza automat adresele de la modem, am lasat pe auto.

Edited by Ravy, 17 September 2009 - 00:12.


#4
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,900
  • Înscris: 05.01.2006

Vizualizare mesajbambucea, pe 16th September 2009, 22:26, a scris:

de configurat e corect.
asta e bine

Vizualizare mesajbambucea, pe 16th September 2009, 22:26, a scris:

problema e ca se blocheaza dupa cateva ore de functionare
asta nu e bine...
da cine se blocheaza? daca te referi la router oricum momentan e irelevant ce face el dupa perioada x daca nu ai net pe calculatoare

Vizualizare mesajbambucea, pe 16th September 2009, 22:26, a scris:

cele 2 calculatoare am setat manual ip-urile
si ce dnsuri ai setat?

Vizualizare mesajbambucea, pe 16th September 2009, 22:26, a scris:

routerul isi asigneaza automat adresele de la modem, am lasat pe auto
ai verificat in status la router si e ok ce ipuri obtine?

sau mai pe scurt... ai facut ceva din ce-am postat mai sus?

#5
bambucea

bambucea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 11.01.2007
cred ca nu m-am facut inteles. Am net pe toate calculatoarele pana in momentul in care routerul se blocheaza.
ip-urile sunt 192.168.1.X, dns identic cu default gateway, 192.168.1.1 ( ip-ul routerului ).

#6
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,426
  • Înscris: 17.09.2005
Ai incercat sa decrementezi MTU ?

#7
bambucea

bambucea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 11.01.2007
MTU 1500.

Blocarea afecteaza doar conectivitate la internet prin LAN. Transferul de fisiere functioneaza normal, iar pe wireless merge si internet.

#8
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,900
  • Înscris: 05.01.2006

Vizualizare mesajbambucea, pe 16th September 2009, 18:53, a scris:

Pe wireless nu sunt probleme cu internetul.

Vizualizare mesajbambucea, pe 17th September 2009, 17:03, a scris:

Blocarea afecteaza doar conectivitate la internet prin LAN. Transferul de fisiere functioneaza normal, iar pe wireless merge si internet.
din aceste doua posturi se intelege ca nu ai probleme pe wireless, pe cand tu mai zici si:

Vizualizare mesajbambucea, pe 17th September 2009, 12:24, a scris:

Am net pe toate calculatoarele pana in momentul in care routerul se blocheaza.
Nu inteleg de unde ai tras concluzia ca routerul se blocheaza... De ce nu "se blocheaza" calculatoarele?

Din ce ai zis tu eu avd situatia in acest fel si te rog sa ma corectezi daca gresesc:
-ai net pe toate calculatoarele in mod normal
-la un moment dat nu mai ai net pe cele doua calculatoare pe cablu
-in perioada blocarii reteaua locala intre wireless-cablu reteaua merge
Daca este asa testeaza schimband porturile in care intra cele doua calculatoare cu celelalte doua porturi libere...

Bafta!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate