Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Blocuri Noi in Bucurestii Noi/Damaroaia_2009-2014

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
5260 replies to this topic

Poll: Blocuri Noi in Bucurestii Noi/Damaroaia_2009-2014 (66 member(s) have cast votes)

Care din cele 2 asociatii considerati ca are dreptate in demersurile sale?

  1. http://ascdbn.ro/ (Asociatia Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi) (54 votes [81.82%] - View)

    Percentage of vote: 81.82%

  2. http://www.administratorimobileubm.ro (Asociația Constructorilor din Damaroaia) (12 votes [18.18%] - View)

    Percentage of vote: 18.18%

Vote

#127
korr41

korr41

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,887
  • Înscris: 27.06.2007
Yetam multumesc de raspuns.Stai jos si traieste-ti fericirea in continuare.Posted Image Poate-mi raspunde cineva la intrebarea de mai sus.E ok sa faci un bloc in 3 luni? De ce graba asta atat de mare?Posted Image Dpv tehnologic nu e ok si totusi...

#128
Cuvy

Cuvy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 28.04.2004
Graba ca sa nu aiba nimeni timp sa-i prinda ca construiesc fara autorizatie, depasesc limita de inaltime si gradul maxim de ocupare al terenului (POT-ul). Este clar ca n-ai cum sa torni placa dupa placa la diferenta de o saptamana fara sa incalci vreo norma tehnologica. Nu mai vorbim de fundatia minuscula raportata la inaltimea cladirilor.

E greu sa mai dai jos un bloc atunci cand il ai deja construit... dar nu imposibil. :)

#129
korr41

korr41

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,887
  • Înscris: 27.06.2007
Multumesc! Explicatia de mai sus e valabila si pt. Yetam care o da cotita cum vrea muskiul ei! Oare de ce?Posted Image Deci vorbim de infractiuni grave!!! Mai,mai ce tiganie...Astept totusi si o explicatie ca la facultate!

Edited by korr41, 09 September 2012 - 19:30.


#130
Yetam

Yetam

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 13.05.2012
Atata timp cat doar vorbiti....spor la vb in continuare! Daca ati si face ceva, atunci da, jos palaria!

#131
korr41

korr41

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,887
  • Înscris: 27.06.2007
Ok Yetam! Eu unul m-am lamurit!Posted Image

#132
_Minime_

_Minime_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 533
  • Înscris: 01.11.2011

View Postkorr41, on 08 septembrie 2012 - 19:54, said:

...care-i umple pe ei de averi incalculabile!
De fapt asta te doare pe tine, nu ca strica "farmecul" cartierului. Sincer, eu prefer ca tiganii sa faca averi din constructii, producand niste lucruri palpabile si locuri de munca in societate, decat din mafie, furturi, cersit sau alte fapte antisociale. De altfel de-aia si sunt mai civilizati tiganii din Buc Noi decat cei din alte zone.

Ca se fac mismasuri la autorizatii cred ca e evident pt toata lumea, dar asta se intampla peste tot in Bucuresti, cand e vorba de investitii mari, cum sunt blocurile. Cate scandaluri nu sunt in presa gen "Cathedral plaza" care are zece etaje in plus sau demolari de monumente istorice pt a fi inlocuite de cladiri de birouri.

Faptul ca exista blocuri in Buc Noi construite in graba si fara a se respecta normele nu contest. Am vazut blocuri cu stalpii cat la o vila P+1. Dar sunt si multe construite bine, cu garaj subteran, lift, stalpi grosi si armati cu simt de raspundere. Se vorbeste de adancimea fundatiei, pai daca au demisol sau subsol, cum sa fie fundatia mica?

De-asta cumparatorii ar trebui sa ceara neaparat documentatia si poze din timpul santierului pt a vedea ce cumpara. Ideal ar fi ca de asta sa se ocupe agentiile imobiliare, cand duc un client undeva sa fie sigure ca blocul respecta toate normele si are toate actele puse la punct.

Apropo de ura fata de blocuri a vechilor locuitori ai zonei: A cumparat un prieten in damaroaia un ap cu 2 camere. Langa bloc e o casa veche unde cresc oamenii aia gaini, rate si am impresia ca si un porc. Toata gospodaria e neingrijita, casa acoperita cu carton, gardul varza, ma rog, si la tara ti-ar fi rusine. Ei bine omul acesta e foarte ofensat de cei ce parcheaza in fata "gospodariei" sale, chiar daca nu are masina si nici macar poarta "mare" si nu am vazut niciodata pe cineva sa-l viziteze. Acum, mai recent a umplut trotuarul cu "stalpi" facuti din resturi de caramida si BCA pusi unul peste altul ca sa nu se mai poata parca. O frumusete care aduce valoare cartierului, nu ca mizeria de bloc de langa.

Iar povestea cu intimitatea, sa fim seriosi, in cartierul asta terenurile au 200-300mp, nu ai nici un pic de intimitate, orice casa mansardata se uita ca la cinema in curtea a jumate de strada, nu e nevoie de blocuri pt asta.

Eu ca proaspat locuitor al cartierului as fi mai fericit daca ar disparea manelistii si "gospodarii". Si ei cred ca s-ar simti mult mai bine intr-un sat decat intr-un cartier al capitalei. Noroc ca incet incet le cumpara tiganii terenurile si fac blocuri pe ele.

Un exemplu de cum a scazut o zona dupa inlocuirea blocurilor cu case e Herastraul. Nu stiu daca ati prins vremurile alea, dar in soseaua nordului se cresteau porci la curte pana prin '97 (unii gospodari au rezistat chiar si pana prin 2005). Dupaia au inceput sa faca bloculete si uite ce rau au ajuns. Mult mai bine in tei-toboc, ca au pastrat caracterul zonei.

#133
korr41

korr41

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,887
  • Înscris: 27.06.2007
1 Asa e !Recunosc,ma doare faptul ca infractorii prospera!
2 Nu cred in misiunea lor de a civiliza zona! Ei nu pot civiliza pe nimeni niciodata!Occidentul refuza categoric,genul asta de civilizatie,si-i pune in avion periodic cu destinatia Romania! Cam antidemocratic,dar la cat cacat mananca politicienii din vest,asta scapa ca o chestie neobservata! Oricum spre bucuria autohtonilor.Sau ma insel?Posted Image
3 Ma mai doare faptul ca vrei nu vrei,Romania se tiganizeaza.Trist pt. viitoarele generatii.Posted Image
4 Nu s-a raspuns la intrebarea de mai sus referitoare la viteza de executie a blocurilor.Si mai ales de ce se grabesc asa tare?Posted Image
5 In 15 minute citesti tot acest blog http://abuzuri.webklik.nl/page/home Pune-te un pic pe studiu! Linkul e valabil si pt Yetam.

#134
Cuvy

Cuvy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 28.04.2004

View PostYetam, on 09 septembrie 2012 - 19:35, said:

Atata timp cat doar vorbiti....spor la vb in continuare! Daca ati si face ceva, atunci da, jos palaria!

Eu personal am facut sesizare la Politie pentru constructia din Saradei 6. Inca astept raspunsul lor.
Aceeasi abordare este valabila si pentru cei care se plang de vecinul cu gainile si care blocheaza strada cu caramizi / BCA. Au facut vreo sesizare undeva?
Suntem un neam de pasivi si ignoram ceea ce ni se imtampla in jur, desi observam ca ceva nu este in regula.

Legat de blocuri: nu coteaza cine le construieste ci faptul ca le fac incalcand legile si reglementarile in vigoare - ma refer aici la (1) a obtine autorizatie si (2) a respecta ceea ce scrie in ea, gen regim de inaltime. Nu mai vorbim de locuri de parcare lipsa sau de gradul de ocupare al terenului.

korr41: daca nu ti s-a raspuns cum te asteptai la intrebarea "de ce atata graba in executia blocurilor" spune-ne macar parerea ta.

#135
pointer

pointer

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 06.05.2007
Salutare tuturor !
De cateva saptamani caut sa achizitionez un apartament in Bucurestii Noi. As vrea sa ii intreb pe cei care stau deja in acest cartier care zona ar fi mai buna: cea de langa piata, unde am avantajul apropierii fata de mijloacele de transport in comun, parc, scoala, etc - dar unde mi s-a spus ca ar sta mai multi etnici, sau zona imediat dupa Podul Constanta, pe partea stanga (strada Amintirii, Linistei, Navigatiei) unde mi s-a parut totul foarte izolat si linistit. Adevarul este ca am mers in recunoastere numai in timpul zilei. Cum spunea cineva, una este sa treci cu masina de cateva ori, altceva sa locuiesti.
De asemenea, m-a speriat un prieten care s-a mutat din cartier si care stie ca pe langa strada pietei se vand droguri de catre tiganii mai tineri si ca s-ar cere taxa de protectie, de catre tiganii mai bogati, ca sa fii lasat in pace.
As vrea sa stiu cat este adevarat, cat este fabulatie. VA multumesc mult de tot.

#136
C0Bu

C0Bu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 371
  • Înscris: 25.01.2006
Pointer, fabulatii domne. Taxa de protectie droguri si alte povesti nemuritoare.
Tre sa ai grija seara sa nu calci  puradeii cu masina pe strazi :)) ca umbla zici ca sunt haite de caini maidanezi. In rest nici macar masina nu mi-au spart-o aici in zona.. am mai carat si subwooferul in casa sa fiu sigur ca nu raman fara el si nu e lucru usor ca are 25 kg.
Ce draq, ca am stat 26 de ani in Constanta in Faleza Nord, cartier foarte bine vazut, poate cel mai bun din Constanta si sincer sa fiu am ramas fara casetofon la masina de cateva ori si de 4 ori am alertat politia ca m-am trezit cu tigani prin curte la 3 dimineata la furat de diverse. Eram pregatit aici in zona sa ma rupa astia cu furatu da uite ca si tiganii "ie" de mai multe feluri :D
Eu personal am mai recomandat zona si la colegi/prieteni in cautare de casa.

#137
donbarlone

donbarlone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 28.12.2003
Domnilor, va salut , am si eu o intrebare referitor la o constructie de pe intr neatarnarii la nr. 14, ati auzit ceva rau de ea sau de proprietari?

#138
IO10

IO10

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 04.01.2008
Eu va recomand sa evitati cumpararea de la acesti indivizi. Promit si stelele de pe cer si sunt dispusi sa discute si sa negocieze orice, pana cand se vad cu banii in mana si dupa nu ii mai intereaza nimic. Incearca sa scoata bani de la cumparatori de pe toate partile, lucrand cu mana de lucru ieftina si materiale de foarte proasta calitate (ex: in toata casa mi-au fost montate prize si intrerupatoare de 1 RON bucata), cerand tot felul de sume necuvenite (comisioane bancare, cum ar fi cel de retragere numerar etc), lasand lucruri neterminate (monteaza centrala termica cu un instalator oarecare, dupa care te lasa pe tine sa platesti instalarea la o firma autorizata pentru a face rost de factura si a beneficia de garantie). Daca totusi ati apucat sa incepeti vreun demers de cumparare sau nu credeti in avertismentele altora, deschideti foarte bine ochii la tot si scrieti totul in acte (costuri finisaje, termene de finalizare etc)! Nu semnati nimic pana cand un este totul asa cum v-ati inteles. Si tineti minte ca, cuvantul lor nu valoreaza nimic, in ciuda seriozitatii cu care se lauda (de ce oare aduc ei asta in discutie?). Nu recomand nimanui sa aiba de a face cu aceasta persoana. Succes!

#139
Yetam

Yetam

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 13.05.2012
IO 10 este neplacut prin ce ai trecut tu. Pe de alta parte noi nu am avut absolut nicio problema. Totul s.a desfasurat cnf intelegerilor, finisajele le.am ales noi si au foat facut absolut impecabil, oricat de carcotasa am incercat sa fiu. Stiu ca sunt mai multe pers care construiesc si vand imobile aici, poate am avut noi noroc. SI acum dupa 2 luni de cand ne.am mutat daca avem ceva intrebari il sunam pe vanzator si e supwr ok. Noi chiar suntem multumiti.
Mult succes celor care vor sa cumpere, se pare ca vor avea nevoie.

#140
taurash

taurash

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 395
  • Înscris: 22.05.2008
Mare atentie la ce cumparati si, asa cum spunea si IO10, de la cine cumparati.
Vanzatorul iti promite orice si dupa ce ai semnat antecontractul, usor, usor incepe sa faca cum vrea el. Nu insist pe seriozitatea constructorului/vanzatorului pentru ca este specifica de la caz la caz si depinde si de cel care cumpara cum il percepe.
De asemenea, nu comparati ce se construia in urma cu 3-4 ani inainte de criza cu ce se construieste acum de cand s-a introdus prima casa.
Incerc sa va dau cateva sfaturi care definesc si schimbarile aparute:
- spunea cineva ca sunt si constructii serioase cu parcari, lift, etc. Eu unul nu am mai vazut asa ceva construit in ultima vreme. Pur si simlu construiesc pe un teren cat mai mult si cat mai ieftin. Se ia autorizatie de S+P+2+M si se construiesc apartamente si la subsol (inloc de garaje) si se mai adauga si 1+2 etaje in plus fata de mansarda. De lift nici nu se pune problema sa faca. Scarile cat mai inguste. Balcoane minuscule sau inexistente. Bucatariile incluse in living. Totul pentru Prima Casa. Asta este piata pana la urma si asta se vinde.
- sa zicem ca au autorizatie de construire cu grad de ocupare 65% din teren. Oricum ei construiesc mai mult ca fac etajele intermediare iesite in afara iar la final, terenul din jurul blocului este dezmembrat si vandut ca si loc de parcare. In final te trezesti cu blocul pe un teren ocupat 100% si mai poti avea si "norocul" sa nici nu mai aiba acces la strada.
- asa cum ziceam, vand tot terenul ramas ca si loc de parcare si sunt blocuri unde nu mai au nici macar loc pentru tomberoanele de gunoi!
- inainte sa decideti cumpararea mergeti cu un inginer sa va dea un aviz tehnic: constructia imobilului, apartamentul, finisajele, etc.
- verificati bine actele la un jurist si stabiliti clar de la inceput cum vreti sa faceti tranzactia: in general vor banii cash in euro si va treziti la banca ca nu aveti cum sa-i dati decat platind comisioane de retragere numerar.
- nu semnati nimic pana nu faceti receptia finala care trebuie sa respecte ceea ce ati trecut in antecontract. De aici sfatul sa treceti tot foarte clar in antecontract. Stiu, poate suna aiurea toate sfaturile astea de soacra insa sunt foarte neseriosi si nu merita sa va riscati sa vedeti daca vanzatorul vostru este serios sau nu in final!
- mare atentie la utilitati: vedeti contoarele de apa, gaze, electrica. La apa este o problema intrucat factura vine pe bloc si au fost multe cazurile in care constructorul nu a platit nimic de la inceput si cei care au cumparat au platit facturi la ApaNova de cand s-a construit imobilul! O sa zica unii ca poti sa-l dai in judecata. Va spun ca nu s-a intamplat asa pana acum si oamenii au lasat de la ei si au impartit factura.
- vedeti daca sunt deja instalate si prevazute: cablu TV, interfon, etc. Va treziti ca trebuie sa le faceti voi si sa le platiti!
- verificati sa fie totul finalizat la centrala si sa aveti contractele, facturile si garantiile. Daca aveti si alte echipamente (poate ati luat cu bucatarie mobilata si utilata) cereti si aici facturile.
- nu va jenati sa verificati si sa cereti sa fie totul finalizat la cel mai mic amanunt: baterii, robineti, prize, etc. Va treziti ca aveti usa cu deschidere pe o parte si intrerupatorul pe cealalta. Sa vedeti atunci cheltuieli sa schimbati.
- verificati vecinii atat in imobil cat si in zona respectiva. In general la parter isi construiesc chiar acesti constructori un apartament pentru a arata chipurile ce bine fac finisajele si sa-ti ia ochii. Isi "decupeaza" frumos si terenul blocului si isi fac terasa cu iesire direct din apartamentul de la parter. O sa "beneficiati" de super distractie seara intrucat ei sunt multi la numar, "mananca" seminte, sunt galagiosi si incep "activitatea" pe la 11 seara pana mai spre dimineata. Nu mai vorbesc ca nu-si platesc facturi si traiesc pe spinarea celorlalti pana se muta de acolo in urmatorul bloc pe care-l construiesc.
- verificati terasa/acoperisul sa fie iesite in exterior si sa fie bine facuta pentru ca altfel va treziti cu infiltratii prin casa indiferent de etajul la care stati si oricum platiti cu totii la reparatii! De aici si sfatul sa nu luati absolut nicio decizie pana nu aduceti un specialist!

Sunt multe de spus insa ma opresc aici, va urez multa bafta si sa retineti cel mai important sfat: cascati bine ochii la ce vreti sa luati!

#141
korr41

korr41

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,887
  • Înscris: 27.06.2007
taurash,ce curaj ai dom'le! sa le zici asa pe fata! Posted Image

#142
C0Bu

C0Bu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 371
  • Înscris: 25.01.2006
Tiganii nu sunt prosti. Eu sincer sa fiu l-am tinut pe al meu din scurt si pana in ultima clipa i-am spus ca ordinul de plata este in geanta la mine si daca nu am chef sa-l semnez...nu-l semnez. Sa vedeti ce frumos mi-a facut si curat in apartament si a terminat tot ce avea de terminat in 24 de ore.
Repet, tiganii nu sunt prosti, doar profita daca le dai ocazia. Eu ma salut si acum pe scari cu constructorul chit ca a incercat sa scoata de la mine comision de retragere bani din cont, bani in plus pentru obiectele sanitare ...bani pentru orice...nu i-am dat NIMIC in plus fata de cum ne-am inteles. Inca am sa ii dau 150 de lei pe curentul consumat cat am stat pe organizare de santier.

Vecinii mei...? Opinii impartite..pe unii i-a jupuit..de la alti nu a vazut un leu..vecini care au platit cu 5-6000 euro mai mult ca mine pe acelasi tip de apartament..

P.S. eu tot de la un CARAIAN am cumparat.

#143
crs32

crs32

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 02.10.2012
Va salut,
Tocmai am achizitionat un apartament intr-un bloc nou in zona Bucurestii Noi prin programul Prima Casa.
Aceleasi dubii le-am avut si eu referitor la proprietari,constructii,vecini zona etc., insa in cele din urma m-am hotarat si am cumparat proprietatea.
Din fericire am avut o cunostinta la banca si m-a ajutat cu verificatul actelor si chiar mi-a recomandat pe cineva care a mers cu mine pentru a se interesa despre cum a fost construit imobilul.
Apartamentul era nefinisat ... ne am inteles la un pret , am facut antecontractul cu notarul pe care l-am ales eu iar apoi am mers si mi-am ales finisajele iar in cateva zile totul a fost pus la punct.
Sunt foarte multumit si ma bucur ca am facut aceasta alegere....desi repet am avut multe indoieli si banuieli cu privire la tot ce ati vorbit aici.
O zi buna.

#144
korr41

korr41

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,887
  • Înscris: 27.06.2007
Si eu ma bucur ca ai facut aceasta alegere!Te-ai inscris special pe softpedia sa  faci pe aria asta primul anunt? Posted Image Cusuta cu ata alba!!!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate