![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
The Shawshank Redemption (1994)
Last Updated: Oct 11 2010 20:25, Started by
tonny77
, Sep 02 2009 15:20
·
0

Posted 02 November 2009 - 15:18

E un film bun,frumos,emotionant si care spune multe dar nu e un film de clasa.Asa cred eu.Avand in vedere ca meritul unui film sta in ce are de spus si felul in care o spune,filmul nostru mi se pare ca"sufera" la capitolul al doilea.In primul rand,ii reprosez ca secventele de film durand de la momentul zero(inceputul filmului) si pana la intrarea in inchisoare a lui Andy sunt seci din punct de vedere dramatic si au doar rolul de a ne intriga in a-l judeca pe Andy(scop pur comercial, deci).
In al doilea rand,dupa parerea mea, sa apelezi la un narator e una dintre cele mai miselesti nascociri si un agent degradant al artei cinematografice iar ca un film cu asemenea pretentii sa recurga la folosirea unui narator,eu unul,cred ca nu e bine.
In al treilea rand,filmul contine la un moment dat o imagine de o grosolanie pura:imaginea lui Andy strangand o funie in maini si sugerand,mai mult decat agresiv, ca acesta se va sinucide;deci,pe fondul relatarii povestii din perspectiva naratorului,coleg de suferinta al eroului nostru(deci nu omniprezent si omniscient) intervine deodata imaginea cu pricina care, dupa cum veti fi de acord si voi, e prezentata din perspectiva unui narator omniprezent si omniscient.Si asta numai ca sa amplifice megasurpriza ce ni se pregatea.Deci,pentru mine asta e un gest de neiertat pentru un film de clasa.
In randul al patrulea,in afara inevitabilelor "goofs"(si exemple-s multe) faptul ca sapa un ditamai tunelul in ceea ce trebuia sa fie un simplu perete de celula vecina e de netrecut cu vederea.Asadar,la examenul de capodopera,eu l-as pica la subiectul regie(care e obligatoriu). |
Posted 04 November 2009 - 12:25

Cinemagia:
Quote Anul 1947. Andy Dufresne, un tânăr bancher, este condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea soţiei şi a amantului acesteia, deşi Andy declară că este nevinovat. În închisoare Andy il întâlneşte pe Red, un negru închis de 20 de ani. Andy va pune la cale un ingenios plan de evadare, dar şi de pedepsire a tiranicului director al închisorii. Putini stiu ca regizorul este francez: Frank Darabont... ![]() |
Posted 22 December 2009 - 23:43

Mie mi s-a parut impresionata si scena spanzurarii lui Brooks in biblioteca, practic ni se arata doar picioarele atarnand-atat cat sa ne dam singuri seama de gestul batranului, dupa ce scrijelise cateva cuvinte in grinda. Omul ala a recurs la acest gest deoarece, asa cum explicase si Red, in cei 50 de ani de cand se afla acolo, devenise practic una cu sistemul. Odata iesit afara din sistem (inchisoare) nu mai stia sa faca altceva. In afara sistemului era practic inutil, in timp ce in interiorul sistemului era CINEVA!
|
Posted 23 December 2009 - 03:13

Posted 04 January 2010 - 23:59

Abia acum 5 min l-am vazut si imi pare rau ca mi-a luat asa de mult sa vad filmul asta.Sigur intra in top 5 la mine
![]() |
Posted 17 January 2010 - 21:19

Numai mie mi se pare că are foarte multe din Papillon??
|
Posted 19 January 2010 - 15:04

La Papillon se pune mai mult accesnt pe ceea ce face dupa ce evadeaza...
|
Posted 26 January 2010 - 18:57

Nici sa n-aud, da' nici sa n-aud de naratori.
![]() |
|
Posted 27 January 2010 - 15:25

Aseara am vazut filmul.Din partea mea are nota 9 si intra in top 10 filme preferate
![]() |
Posted 28 January 2010 - 00:37

Un film foarte bine realizat.
Ideea nu este originala, fiind inspirat din The Great Escape si alte filme. Locul de pe imdb este ridicol. Nu intra in primele 50 de filme realizate ever. Edited by GNR, 28 January 2010 - 00:38. |
Posted 19 March 2010 - 19:57

Iar vocea lui Morgan Freeman, care nareaza... face toti banii
![]() Edited by SINEKT, 19 March 2010 - 19:57. |
Posted 06 June 2010 - 23:35

The Shawshank Redemption ramane pe locul 1 in topul preferintelor mele chiar daca este genul acela de film pe care dupa ce l-ai vazut de mai multe ori isi pierde farmecul. Dar si-a facut treaba, desi ideea este oarecum banala : justitia nedreapta este pedepsita iar Andy ajunge sa traiasca dupa propria dreptate. Totusi, Morgan Freeman joaca cel mai bine in tot filmul iar vocea lui iti da senzatia de misterios, vechi si lipsit de speranta. Tim Robbins este de asemenea un actor foarte bun dar Freeman este cel mai avantajat de rol, naratorul-personaj.
Este un film pe care il poate intelege oricine, care poate provoca aceleasi senzatii oricui, de aceea este primul in topul 250 IMDB.Pentru ca mesajul se transmite usor, rapid si ramane de efect. Am observat de fiecare data cand ma uit la The Shawshank Redemption cu cineva iar el/ea il vede in premiera, eu nu ii mai pot impartasi aceleasi senzatii pentru ca ele s-au uzat. ![]() |
Posted 06 June 2010 - 23:37

si cand te gandesti ca in rolul principal trebuia sa fie Tom Hanks
![]() |
|
Posted 27 June 2010 - 20:56

Ce mai e de adaugat despre acest film?
S-a spus tot ce era de spus. Top 10 personal... |
Posted 19 July 2010 - 14:33

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users