![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
DigiMobil a lansat serviciul de „roaming international“ international

Posted 08 March 2017 - 14:24

AM zis ca traficul inclus este, practic, nelimitat. Adica abia am reusit sa consum, cu hotspot la 10 oameni, 5GB in 5 zile. Pana la restul de 40-50 (cat o mai fi acum) e ca si cum ar fi nelimitat. Acum, rogu-te, pune si tu un link catre abonamentul ala de 3euro de la Vodafone, ca poate ma mai gandesc. Dar sa includa si voce si sa nu trebuiasca sa mai am alte abonamente/optiuni active. Multumesc anticipat. Nu de alta, dar eu platesc sub 2E pe luna pentru chestia asta, fara stelute, fara conditii, fara nimic. Chestia cu acoperirea, in cazul meu este irelevanta. Am aceeasi acoperire cu Vodafone, Orange, Telekom in 99% din timp. In restul de 1%, semnalul telefonului mobil este ultima mea preocupare.
3 zile, am dat drumu la net am platit 50euro + TVa ![]() Edited by farausername, 08 March 2017 - 14:34. |
Posted 08 March 2017 - 14:30

Amuzanta faza ce sa zic, 50 Gb e cu totul si cu totul diferit de nelimitat, hai sa recunoastem. Nelimitat=fara limita, mult, foarte mult, imens. Sute de Gb sau chiar 1-2 Tb.
Da, varza cand compari cu super-vitezele total inutile (in afara de teste de viteza) de la celelalte retele. Niciodata n-am avut nevoie de mai mult de 3,5 Mbps si o singura data am depasit cei 5GB, facand hotspot pentru cei cu telefoane de la concurenta. Mai povesteste-mi, te rog, eu fiind utilizator de 9 ani si ceva.
3 zile, am dat drumu la net am platit 50euro + TVa ![]() Edited by LunaCrystal, 08 March 2017 - 14:32. |
Posted 08 March 2017 - 14:36

AM zis ca traficul inclus este, practic, nelimitat. Adica abia am reusit sa consum, cu hotspot la 10 oameni, 5GB in 5 zile. Pana la restul de 40-50 (cat o mai fi acum) e ca si cum ar fi nelimitat. Si dupa 31 Martie 2017 ? Sau nu ai vazut stelutele ? de pe site-ul rcs-rds citire : "(2) Viteza de acces de pana la 21 Mbps este determinata de tipul echipamentului terminal utilizat si de parametri retelei 3G Digi Mobil si nu este garantata. La depasirea traficului recomandat viteza de acces se va limita pana la 128 kbps viteza de download si pana la 64 kbps viteza de upload. Viteza de acces in reteaua 4G de pana la 150 Mbps este determinata de tipul echipamentului utilizat si de parametri retelei 4G si este negarantata. In perioada 01.11.2016 - 31.03.2017 (sau incepand cu prima data la care survine resetarea traficului de internet, conform abonamentului), poti naviga promotional la viteza maxima 4G in limita a 50 GB. Dupa aceasta data, la depasirea traficului recomandat in abonament pentru navigare la viteza maxima (adica 5 Gb), viteza de acces se va limita pana la 128 kbps pentru download si pana la 64 kbps pentru upload. Traficul pentru viteza maxima va fi utilizat in functie de preferintele utilizatorului si de limitarile retelei Digi Mobil. Edited by farausername, 08 March 2017 - 14:38. |
Posted 08 March 2017 - 14:47

Pai cine a zis ca e abonament ? , e cartela dragule ! Apropo cate minute ai incluse in abonamentul tau de 2 euro ? Nationale evident ! 200, dar daca depasesc, ma cost 1c/minut nu 21c/minut, cum e in cazul Vodafone. In plus, nu stau cu grija ca, vai, mi se termina creditul. Cel mai mult am platit vreo 12E dupa un concediu de 7 zile in Spania unde nu m-am zgarcit nici la vorbit nici la trafic de net. De retinut, totusi ca eu nu prea sunt vreun vorbitor la telefon, iar daca tot vorbesc, prefer Skype sau Whatsapp sau FB Messenger. @Luna, Ti-am demonstrat cu cifre ce si cat costa, nu sunt fan DiGi decat prin prisma tarifelor. Daca maine gasesc ceva mai bun am zburat fara regrete, insa astepta asta de aproape 10 (zece) ani. Iar faza cu "acoperire doar in orasele mari" e deja de domeniul trecutului. Repet, de Revelion, in Porumbacu de Sus, eram singurul din 10-11 care avea internet 3G la viteza mai mult decat decenta. Restul aveau semnal doar 2G in dreptul geamurilor (Orange) sau prin balcoane (Vodafone). Mi s-a parut amuzant cum toata lumea imi cerea parola de la hotspot desi pana atunci eram tinta glumelor cu abonamentul meu de 2E. Da, exista cateva de semnal in Harghita si Covasna, dar in comparatie cu anul trecut sunt mult mai rare. Cel putin de-a lungul caii ferate ce strabate ambele judete. Cred ca e suficient sa te uiti pe CellMapper sa vezi cum sta treaba cu semnalul.
Si dupa 31 Martie 2017 ? Sau nu ai vazut stelutele ? de pe site-ul rcs-rds citire : "(2) Viteza de acces de pana la 21 Mbps este determinata de tipul echipamentului terminal utilizat si de parametri retelei 3G Digi Mobil si nu este garantata. La depasirea traficului recomandat viteza de acces se va limita pana la 128 kbps viteza de download si pana la 64 kbps viteza de upload. Viteza de acces in reteaua 4G de pana la 150 Mbps este determinata de tipul echipamentului utilizat si de parametri retelei 4G si este negarantata. In perioada 01.11.2016 - 31.03.2017 (sau incepand cu prima data la care survine resetarea traficului de internet, conform abonamentului), poti naviga promotional la viteza maxima 4G in limita a 50 GB. Dupa aceasta data, la depasirea traficului recomandat in abonament pentru navigare la viteza maxima (adica 5 Gb), viteza de acces se va limita pana la 128 kbps pentru download si pana la 64 kbps pentru upload. Traficul pentru viteza maxima va fi utilizat in functie de preferintele utilizatorului si de limitarile retelei Digi Mobil. Tu stii de cate ori s-a prelungit chestia aia? Eu stiu doar ca in momentul in care am trecut la abonamentul de 2E aveam 500MB inclusi. Apoi au crescut la 1GB, apoi la 2, apoi la 3, iar acum e la 5. Asta pe 3G. Pe 4G, la fel a crescut tot timpul si s-a prelungit perioada "promotiei". Digi n-are niciun motiv sa scada traficul pentru ca au ditamai retea nationala de fibra si nu prea ii costa nimic acel trafic. Problema lor e reprezentata de frecventele folosite si de latimea de banda, dar, consider ca pentru banii dati primesc mult mai mult decat mi-as fi putut dori vreodata. |
Posted 08 March 2017 - 14:48

Am schimbat cartela ca operatorii interni din Italia taxau mai scump...
Am consumat Serviciu : Trafic Internet Mobil Trafic Internet 284MB 0.0000 EUR Trafic Internet Roaming 752MB 48.9346 EUR (Doar pe teritoriul Italiei) Edited by Gotyc, 08 March 2017 - 14:48. |
Posted 08 March 2017 - 14:54

200, dar daca depasesc, ma cost 1c/minut nu 21c/minut, cum e in cazul Vodafone. In plus, nu stau cu grija ca, vai, mi se termina creditul. Eu am peste 1000, deci nu ma intereseaza daca depasesc, oricum folosesc mai putin de 100 . Dar cu grija platii lunare stai ? E , fix asa e si la cartela , trebuie sa platesti lunar.
Tu stii de cate ori s-a prelungit chestia aia? Problema lor e reprezentata de frecventele folosite si de latimea de banda, dar, consider ca pentru banii dati primesc mult mai mult decat mi-as fi putut dori vreodata. Eu nu am zis ca pentru banii aia nu ofera suficient ! |
Posted 08 March 2017 - 14:56

@Extinct Am vazut chiar si pe CellMapper si sta rau si foarte rau. Uite in judetul Hunedoara 4G e doar in doua orase si alea nu prea bine acoperite. Nu e 4G si 3G-ul merge prost inclusiv in statiuni (Straja si Parang), iar in Transalpina nu este nici macar 3G. Mai e multtt pana departe. Oricum ai vazut si tu ca ai ajuns tinta glumelor cu abonamentul tau.
P.S. Si eu am si Digi, insa cartela, daca ajung intr-o zona sau imrejurare unde ceilalti operatori nu merg imediat pun cartela Digi la treaba. Pana acum am patit asta la Cabana Curmatura din Piatra Craiului (nu foarte recent insa). Edited by LunaCrystal, 08 March 2017 - 14:58. |
Posted 08 March 2017 - 15:00

Dar cu grija platii lunare stai ? E , fix asa e si la cartela , trebuie sa platesti lunar. Da, dar vezi tu, extraoptiunea aia pe care te bazezi poate ca nu mai e valabila luna viitoare. Asta ca sa nu vorbim ca platesti de minim trei ori mai mult decat mine. Pentru mine nu conteaza suma ci principiul. De ce sa platesc ceva ce nu folosesc (in cazul tau 900 de minute). De ce sa platesc de minim trei ori mai mult pentru aceleasi servicii? |
Posted 08 March 2017 - 15:04

Si abonamentele se pot modifica unilateral oricand, insa cand esti in perioada minima contractuala doar la initiativa operatorului.
Am schimbat cartela ca operatorii interni din Italia taxau mai scump... Am consumat Serviciu : Trafic Internet Mobil Trafic Internet 284MB 0.0000 EUR Trafic Internet Roaming 752MB 48.9346 EUR (Doar pe teritoriul Italiei)
Tu stii de cate ori s-a prelungit chestia aia? Eu stiu doar ca in momentul in care am trecut la abonamentul de 2E aveam 500MB inclusi. Apoi au crescut la 1GB, apoi la 2, apoi la 3, iar acum e la 5. Asta pe 3G. Pe 4G, la fel a crescut tot timpul si s-a prelungit perioada "promotiei". Edited by LunaCrystal, 08 March 2017 - 15:06. |
Posted 08 March 2017 - 15:12

P.S. Si eu am si Digi, insa cartela, daca ajung intr-o zona sau imrejurare unde ceilalti operatori nu merg imediat pun cartela Digi la treaba. Pana acum am patit asta la Cabana Curmatura din Piatra Craiului (nu foarte recent insa). La sfarsitul anului, cand trag linie, ies mult mai ieftin decat la oricare alta retea. Daca as avea masina si as calatori foarte mult, m-as orienta, probabil, catre alta retea, dar nu este cazul. Pe rutele pe care merg frecvent, gen Brasov-Cluj, Brasov-Bucuresti sau Brasov-Timisoara, nu am intampinat probleme. Si stiu asta pentru ca de-obicei ascult muzica online, deci, mi-as da seama instant de lipsa semnalului. La curmatura, da, ai dreptate, semnalul e decent spre bun.
Dar tu sti ca au si scazut nu doar crescut traficul? Initial era nelimitat pe 4G nu doar 30 si apoi 50 Gb ca acum. Stiu ca tu esti un idealist si ai impresia ca toate-s bune si frumoase si internetul ar trebui sa fie nelimitat iar hotspoturile neparolate. In lumea reala, oamenii sunt niste dobitoci si abuzeaza de tt ce primesc gratis, gen tepe pe internet de pe hotspoturile "deschise", descarcare de torrente de pe abonamentele nelimitate si multe altele. Am un prieten ce are un bar in Centrul Brasovului. A zis sa fie baiat de treaba si sa lase reteaua libera. In trei saptamani, reteaua a devenit inutilizabila. Acum isi schimba parola o data pe luna si reteaua merge bine. Edited by Extinct, 08 March 2017 - 15:18. |
|
Posted 08 March 2017 - 15:17

Da, dar vezi tu, extraoptiunea aia pe care te bazezi poate ca nu mai e valabila luna viitoare. Asta ca sa nu vorbim ca platesti de minim trei ori mai mult decat mine. Pentru mine nu conteaza suma ci principiul. De ce sa platesc ceva ce nu folosesc (in cazul tau 900 de minute). De ce sa platesc de minim trei ori mai mult pentru aceleasi servicii? Pai pe mine, daca tot discutam situatii atipice , ma costa sub 20 de euro pentru tot anul , pe tine ? Si asta in contextul in care am lunar peste 10 Gb net, mii de minute/sms (apropo cat mai e un sms la digi ?), si semnal indiscutabil de alta calitate/acoperire fata de Digi ! Dar na, ar trebui sa ma portez la Digi ca sa am si eu abonament d-asta smecher cu nelimitat de 5Gb si steluta ! Edited by farausername, 08 March 2017 - 15:18. |
Posted 08 March 2017 - 15:19

La fel si steluta ta, poate luna viitoare nu mai este valabila ! Pai pe mine, daca tot discutam situatii atipice , ma costa sub 20 de euro pentru tot anul , pe tine ? Si asta in contextul in care am lunar peste 10 Gb net, mii de minute/sms (apropo cat mai e un sms la digi ?), si semnal indiscutabil de alta calitate/acoperire fata de Digi ! Dar na, ar trebui sa ma portez la Digi ca sa am si eu abonament s-asta smecher cu limita de 5Gb si steluta ! Eu am semnat contractul pentru 200 de minute nationale si 500MB. Din cate am explicat mai sus, pana acum singurele modificari au fost "in sus". Primesc mult mai mult decat intelegerea initiala. Ba chiar abonamentul a scazut, ca a scazut si TVA-ul. Pai explica si tu ce tarife/optiuni ai. Ti-am zis, sunt deschis optiunilor. Eu tot sub 20E platesc... SMS-ul e 1c, dar n-am mai folosit de multa vreme. E acolo daca e nevoie neaparat de tehnologia asta anacronica. Chiar si parintii mei care au peste 60 de ani folosesc FB Messenger sau Whatsapp. Edited by Extinct, 08 March 2017 - 15:29. |
Posted 08 March 2017 - 15:30

In momentul asta am :
Nelimitat VDF 150 m nationale si int fix UE/SMS nat 500 nat min/sms, int fix 350 nat/int voce/nat sms Netul nu are sens sa il pun ca ar fi ceva de genul : 2Gb+1,5Gb+200mb+250mb+92 Gb ... Deci mai mult decat suficient . Sa nu mai vorbesc de netul primit pentru apeluri , avand in vedere nelimitatul de pe cartele , e lesne de inteles cat as putea aduna ! Toate astea ma costa fix 3 euro ! Avand in vedere ca mai incarc o cartela lunar , numai din bonusurile de reincarcare (minute si sms nationale) 6 luni pe an pot sa stau cu costuri 0(ZERO), adica fara sa reincarc ! Abonamentul , chiar cartela Digi mi s-ar plia perfect pe partea de voce , la date insa ....daca ar avea optiunea de vorbesti net primesti ar fi ideala, asa , platesc ocazional 1 euro in plus la VDF ![]() Edited by farausername, 08 March 2017 - 15:37. |
Posted 08 March 2017 - 15:39

In momentul asta am : Nelimitat VDF 150 m nationale si int fix UE/SMS nat 500 nat min/sms, int fix 350 nat/int voce/nat sms Netul nu are sens sa il pun ca ar fi ceva de genul : 2Gb+1,5Gb+200mb+250mb+92 Gb ... Deci mai mult decat suficient . Sa nu mai vorbesc de netul primit pentru apeluri , avand in vedere nelimitatul de pe cartele , e lesne de inteles cat as putea aduna ! Toate astea ma costa fix 3 euro ! Avand in vedere ca mai incarc o cartela lunar , numai din bonusurile de reincarcare (minute si sms nationale) 6 luni pe an pot sa stau cu costuri 0(ZERO), adica fara sa reincarc ! Abonamentul , chiar cartela Digi mi s-ar plia perfect pe partea de voce , la date insa ....daca ar avea optiunea de vorbesti net primesti ar fi ideala, asa , platesc ocazional 1 euro in plus la VDF ![]() Un link catre oferta asta? Multumesc. Eu vad ca cea mai ieftina optiune de cartela e 6E/luna. Edited by Extinct, 08 March 2017 - 15:41. |
Posted 08 March 2017 - 15:45

Pai citeste topicul de Extraoptiune Vodafone ! Nu este pe site ! Este oferta 5 redusa la 3 !
Edited by farausername, 08 March 2017 - 15:45. |
|
Posted 08 March 2017 - 15:50

Pai citeste topicul de Extraoptiune Vodafone ! Nu este pe site ! Este oferta 5 redusa la 3 ! Deci, ai ajuns la preturile astea prin programe de fidelizare si alte costuri mai mari facute de-a lungul timpului. Oferta 5 de care vorbesti, nu o vad pe site. Deci, eu, daca ma portez, trebuie sa platesc de minim trei ori mai mult. Q.E.D. L.E., daca imi arati cum pot obtine tariful ala , prin portare, jur ca acum ma duc sa fac cererea. Teoretic, suntem aici pe forum ca sa ne ajutam. Teach me, master. Macar in privat, ca sa nu facem offtopic. Edited by Extinct, 08 March 2017 - 15:58. |
Posted 08 March 2017 - 16:08

Obtii tariful ala trimitand un sms cu textul oferta redusa la 321.
1. E drept, prin zonele pe care le-ai mentionat nu am fost de multi ani. Oricum, inainte de a pleca pe undeva, studiez Cellmapper si, daca e cazul imi iau o cartela de la altii pentru cele cateva zile petrecute in zona respectiva, si-mi redirectionez apelurile catre acea cartela. Un exemplu ar fi Vama Veche, unde semnal este, dar celulele sunt supraaglomerate (sau cel putin asa erau acum doi ani cand am fost ultima oara). La sfarsitul anului, cand trag linie, ies mult mai ieftin decat la oricare alta retea. Daca as avea masina si as calatori foarte mult, m-as orienta, probabil, catre alta retea, dar nu este cazul. Pe rutele pe care merg frecvent, gen Brasov-Cluj, Brasov-Bucuresti sau Brasov-Timisoara, nu am intampinat probleme. Si stiu asta pentru ca de-obicei ascult muzica online, deci, mi-as da seama instant de lipsa semnalului. La curmatura, da, ai dreptate, semnalul e decent spre bun. 2. Da, in perioada de teste cand mai nimeni nu avea telefoane cu banda 38. E ilogic sa ofere nelimitat. Ar congestiona reteaua pentru ca oamenii in general nu prea au masura si, chiar avand Wi-Fi acasa, prefera sa sta pe 3G/4G pe principiul "Daca tot e nelimitat...". Asa s-au ars cu stick-urile alea oferite in custodie. Stiu vreo trei oameni care le foloseau pe post de "wireless" si se mirau ca le merge prost internetul. Stiu ca tu esti un idealist si ai impresia ca toate-s bune si frumoase si internetul ar trebui sa fie nelimitat iar hotspoturile neparolate. In lumea reala, oamenii sunt niste dobitoci si abuzeaza de tt ce primesc gratis, gen tepe pe internet de pe hotspoturile "deschise", descarcare de torrente de pe abonamentele nelimitate si multe altele. Am un prieten ce are un bar in Centrul Brasovului. A zis sa fie baiat de treaba si sa lase reteaua libera. In trei saptamani, reteaua a devenit inutilizabila. Acum isi schimba parola o data pe luna si reteaua merge bine. 2. Ba e foarte logic sa ofere nelimitat, totul este insa sa si vrea/considere rentabil asta. Si la ce trebuie masura, ce daca sta pe 4G si acasa? Si eu o fac, probleme? Deaia e net, sa fie folosit. Exceptand hot-spoturile mele emise de telefoane care fiind iphone nu am cum sa le las fara parola dar pun parola simpla toate routerele mele au fost si sunt neparolate. Nu am avut experiente prea neplacute, exceptand uneori pana la 15 device-uri straine conectate. Edited by LunaCrystal, 08 March 2017 - 16:09. |
Posted 08 March 2017 - 16:25

Obtii tariful ala trimitand un sms cu textul oferta redusa la 321. 1. Ahaaa, deci si tu iti iei cartele de la alti operatori. Asta nu e tot improvizatie ca si in exemplul meu cu roamingul in Turcia? Aproape pe intreg litoralul 3G-ul nu merge bine la Digi in sezon. Pe ruta Brasov - Cluj pot sa iti zic ca sunt probleme la toti operatorii intre Teius si Cluj in zona dealurilor. Pe ruta Brasov - Bucuresti in general insa Digi merge bine, e drept. 2. Ba e foarte logic sa ofere nelimitat, totul este insa sa si vrea/considere rentabil asta. Si la ce trebuie masura, ce daca sta pe 4G si acasa? Si eu o fac, probleme? Deaia e net, sa fie folosit. Exceptand hot-spoturile mele emise de telefoane care fiind iphone nu am cum sa le las fara parola dar pun parola simpla toate routerele mele au fost si sunt neparolate. Nu am avut experiente prea neplacute, exceptand uneori pana la 15 device-uri straine conectate. 1. Poate nu nu ai sesizat cand am spus ca nu am mai facut asta de mult timp, iar cand am fost pe-afara, nu am apelat la metoda asta pentru ca tarifele erau OK. Daca vreau sa "improvizez" pentru roaming, imi iau o cartela locala care e oricum mai ieftina (cel putin in Turcia). 2. Faptul ca tu nu ai avut probleme, nu inseamna ca nu au existat probleme. Una e sa stai pe net pe 4G si sa faci browsing si alta e sa descarci torrente (care, evident, paralizeaz orice celula). Legat de securitatea WiFi, ti-am zis, am exemplu concret (si nu e singurul), in care oamenii efectiv si-au batut joc. Parolele si traficul limitat sunt o masura de prevenire a abuzurilor. PEste tot pe unde am fost in vacante, terasele, cafenelele restaurantele si aeroporturile aveau WiFi gratis. Trebuia doar sa ceri parola sau erai limitat de timp. Nu poti lasa la liber, pentru ca in afara mai exista si chestia aia numita terorism. In aeroporturi, pentru 30 de minute de Wi-Fi trebuie sa dai toate datele, chestie care mi se pare absolut normala. O sa-ti pui si tu parola pe retea cand o sa-ti faca vreun "smecher" ceva carding de pe reteaua ta si o sa te trezesti cu politia la usa. Da, nu te pot acuza, pentru ca fiecare device are un mac address si poti "iesi" repede, dar te scuteste de niste vizite si declaratii pe la politie, iar daca se intampla sa-l prinda pe "smecher", niste vizite pe la institutiile de justitie in calitate de martor. Sunt destul de batran cat sa prind dezvoltarea internetului in Romania de la zero si am patit, vazut si auzit multe. Mi-a trecut de multa vreme idealismul asta al tau (pentru care, sincer, te invidiez). |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users