Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Star wars, care e ordinea?

Upgrade stocare! Pot clona SS...

Oferta de locuinte a scazut in Ro...

amortizoare pentru alt model
 Ulei ungere lant /ulei amestec Hu...

Vreau sa incep sa joc tenis de camp

titanic 1:200 libertatea

Upgrade ram Asus Rog Zephyrus G16...
 Terminator End of war 2023

Senzor de prezența/mișc...

Filmare camera video sau smartphone

Rog confirmare/infirmare solutie ...
 Cablu fan controller - placa de b...

Un sfat, va rog, ce senzori sa fo...

Rezerva succesorala, donatie scut...

Prima History

Europa, in preajma Craciunului

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

almid

almid

Junior Member

• Grup: Members
   Banuiesc ca multi dintre noi isi petrec Craciunul alaturi de familie si de prieteni, acasa.
Totusi sunt atatea locuri frumoase in Europa care merita vazute in preajma sarbatorilor de iarna. Cu 2-3 saptamani inainte de Craciun se poate deja simti "spiritul Craciunului".

Cei care au deja experienta unor astfel de excursii, unde v-ati simtit cel mai bine? Unde sunt impodobite orasele intr-un mod cat mai pitoresc? Destinatiile comerciale trebuie insotite de o cultura religioasa a tarii respective?
   Se poate face un top al celor mai indicate destinatii din Europa in preajma Craciunului?

Edited by almid, 29 August 2009 - 08:20.

Pitzifelnic

Pitzifelnic

Active Member

View Postalmid, on 29th August 2009, 09:20, said:

Banuiesc ca multi dintre noi isi petrec Craciunul alaturi de familie si de prieteni, acasa.
Totusi sunt atatea locuri frumoase in Europa care merita vazute in preajma sarbatorilor de iarna. Cu 2-3 saptamani inainte de Craciun se poate deja simti "spiritul Craciunului".

Cei care au deja experienta unor astfel de excursii, unde v-ati simtit cel mai bine? Unde sunt impodobite orasele intr-un mod cat mai pitoresc? Destinatiile comerciale trebuie insotite de o cultura religioasa a tarii respective?
   Se poate face un top al celor mai indicate destinatii din Europa in preajma Craciunului?
Nürnberg pentru ca se pare ca acolo e cel mai vechi targ de Craciun. Salzburg pentru ca e foarte frumos, are targ si acolo s-a scris "Heilige Nacht". Rothenburg ob der Tauber pentru ca la ei se vand articole de Craciun tot anul, insa de Craciun e chiar mai frumos decat in restul anului.

mahmud

mahmud

Member

View PostPitzifelnic, on 29th August 2009, 10:19, said:

Nürnberg pentru ca se pare ca acolo e cel mai vechi targ de Craciun. Salzburg pentru ca e foarte frumos, are targ si acolo s-a scris "Heilige Nacht". Rothenburg ob der Tauber pentru ca la ei se vand articole de Craciun tot anul, insa de Craciun e chiar mai frumos decat in restul anului.

daca vrei detaliaza putin despre targul din salzburg,in ce perioada este,se poate gasi cazare la fata locului sau e mai buna o rezervare,orice alta informatie.mersi mult

Pitzifelnic

Pitzifelnic

Active Member

View Postmahmud, on 30th August 2009, 17:20, said:

daca vrei detaliaza putin despre targul din salzburg,in ce perioada este,se poate gasi cazare la fata locului sau e mai buna o rezervare,orice alta informatie.mersi mult
Pai este in primul rand targul de Craciun de la Palatul Mirabell (piata din fata-Mirabellplatz). Se deschide din 19.11, dar deschiderea oficiala va fi in 25.11. Va fi deschis pana in Ajunul Craciunului, adica 24.12.2009. Aproape zilnic vor avea si reprezentantii cu coruri vanatoresti, formatii de suflatori, etc. in general de la ora 17,15, dar sunt si zile in care sunt inscrise si doua reprezentatii. Vor fi casute in care se vor vinde de toate, de la ornamente de brad si ceramica, pana la dulciuri, carnati si covrigi.
Asta este targu mai "nou". Cel vechi, existent inca din secolul 15, inceput insa sub forma unui targ de vechituri zilnic si tinut de pe la 1690 si sub forma de targ de Craciun, este cel de la Dom-und Residenzplatz din orasul vechi (piata mare din centru). Aici va fi deschis la fel din data de 20.11 pana in 23.12 pana seara la 20,30 iar in zilele urmatoare, pana in 26.12 inclusiv cu program mai scurt.
Eu cu cazarea as rezolva inainte sa merg, mai ales in perioada sarbatorilor de iarna, pentru ca orasul e foarte vizitat si risti sa nu mai gasesti cazare in oras.

mahmud

mahmud

Member

View PostPitzifelnic, on 30th August 2009, 18:08, said:

Pai este in primul rand targul de Craciun de la Palatul Mirabell (piata din fata-Mirabellplatz). Se deschide din 19.11, dar deschiderea oficiala va fi in 25.11. Va fi deschis pana in Ajunul Craciunului, adica 24.12.2009. Aproape zilnic vor avea si reprezentantii cu coruri vanatoresti, formatii de suflatori, etc. in general de la ora 17,15, dar sunt si zile in care sunt inscrise si doua reprezentatii. Vor fi casute in care se vor vinde de toate, de la ornamente de brad si ceramica, pana la dulciuri, carnati si covrigi.
Asta este targu mai "nou". Cel vechi, existent inca din secolul 15, inceput insa sub forma unui targ de vechituri zilnic si tinut de pe la 1690 si sub forma de targ de Craciun, este cel de la Dom-und Residenzplatz din orasul vechi (piata mare din centru). Aici va fi deschis la fel din data de 20.11 pana in 23.12 pana seara la 20,30 iar in zilele urmatoare, pana in 26.12 inclusiv cu program mai scurt.
Eu cu cazarea as rezolva inainte sa merg, mai ales in perioada sarbatorilor de iarna, pentru ca orasul e foarte vizitat si risti sa nu mai gasesti cazare in oras.

poti oferi ceva sfaturi privitor la cazare in zona respectiva si daca se poate face rezervare fara avans si fara a fi posesor de card?in drumul spre olanda cu trenul parca ma tenteaza unpopas de 1-2 zile prin zona.pls help!

moschino

moschino

Member

View Postmahmud, on 13th September 2009, 15:48, said:

poti oferi ceva sfaturi privitor la cazare in zona respectiva si daca se poate face rezervare fara avans si fara a fi posesor de card?in drumul spre olanda cu trenul parca ma tenteaza unpopas de 1-2 zile prin zona.pls help!
de ce nu iti faci un card?este asa simplu,te costa decat 20 ron,depinde de banca :coolspeak:

Pitzifelnic

Pitzifelnic

Active Member

Mie mi-a placut o pensiune foarte linistita, "Am Nussdorferhof", de pe Moosstrasse. Cred ca o gasesti pe internet. Era o pensiune familiala, condusa de o familie de austrieci destul de simpatici. Cred ca accepta si rezervari prin telefon, fara card. Probabil ca-i gasesti pe internet; nu stiu cat mai costa o camera anul asta.
Dezavantaj: mergi cam 20 de minute pe jos pana in orasul vechi, dar poti sa iei si autobuzul daca vrei sa ajungi mai repede.

mahmud

mahmud

Member

View PostPitzifelnic, on 16th September 2009, 09:46, said:

Mie mi-a placut o pensiune foarte linistita, "Am Nussdorferhof", de pe Moosstrasse. Cred ca o gasesti pe internet. Era o pensiune familiala, condusa de o familie de austrieci destul de simpatici. Cred ca accepta si rezervari prin telefon, fara card. Probabil ca-i gasesti pe internet; nu stiu cat mai costa o camera anul asta.
Dezavantaj: mergi cam 20 de minute pe jos pana in orasul vechi, dar poti sa iei si autobuzul daca vrei sa ajungi mai repede.

am zapacit gugalul dar tot nu am reusit sa intru pe pagina lor de web,sau nu ma pricep!?poate esti tu  mai priceput                                                                                                                                                                    oricum se pare ca ma voi orienta spre acest tip de cazare,in pensiuni,pt ca in hotel sunt scoruri mari.
oricum iti multumesc pt implicare si mai astept sugestii

need_alex

need_alex

Member

View Postmahmud, on 16th September 2009, 11:39, said:

am zapacit gugalul dar tot nu am reusit sa intru pe pagina lor de web,sau nu ma pricep!?poate esti tu  mai priceput                                                                                                                                                                    oricum se pare ca ma voi orienta spre acest tip de cazare,in pensiuni,pt ca in hotel sunt scoruri mari.

The Am Nussdorferhof in Salzburg, Austria situated Moosstrasse 36 can be contacted by phone +43662 824838 or fax +43662 8248389.

dar cica ar fi vreo 98 eur / noapte, conform http://www.pilotguid...ere_to_stay.php

Edited by need_alex, 16 September 2009 - 17:50.

codruta

codruta

Member

Eu as sugera Strassbourg sau in general Alsacia. Cei de acolo sunt asa de innebuniti dupa Craciun ca ziceau ca e singurul oras din Europa care are 2 magazine cu decoratiuni de Craciun deschise tot timpul anului (asta nu stiu daca e adevarat, dar am vazut unul dintre ele si era o nebunie inauntru). Eu l-am vizitat vara, dar cei de acolo spuneau ca orasul e pur si simplu magic de Craciun si ca trebuie neaparat vazut si iarna. Mai adaug ca impresia care mi-au lasat-o alsacienii este ca au pastrat cumva un suflet de copil si gasesti la tot pasul zone in care ai impresia ca ai intrat cu totul intr-o poveste si nu mai esti pe lumea asta.

Pitzifelnic

Pitzifelnic

Active Member

Vad ca TAROM a introdus un zbor direct Bucuresti-Salzburg pe perioada iernii (5.12.2009-25.02.2010). Eu am facut o simulare si-mi iese round trip la 137,91 EURO, TTI. Eu zic ca merita! Iti cara si echipamentul de schi (15 kg) gratis. Asa ca e rentabil si pentru schiori si pentru cei care vor sa prinda ceva din farmecul sarbatorilor de iarna de la ei.

mihaiela_jian

mihaiela_jian

Junior Member

O intrebare; poti sa te cazezi la Salzburg si sa mergi zilnic la partiile de sky ?????????????Multumesc

lbordea

lbordea

Junior Member

View Postmahmud, on 16th September 2009, 11:39, said:

Interesanta zona pentru mers de Craciun - eu anul acesta am ales Paris, dar poate la anul merg in Austria undeva mai linistit... sa vedem.
Pentru Salzburg eu am gasit 2 hoteluri petru 24-29dec la preturi rezonabile: Belmondo Hotel Salzburg is Mercure Hotel Salzburg City - ambele par destul de aproape de centru. La Belmondo nu e frumos exteriorul dar interioarele camerelor sunt fainutze.

flima

flima

New Member

salutare tuturor!

am inteles ca in preajma craciunului este foarte frumos si animat in salzburg; se intampla asa si in preajma anului nou? a fost cineva in salzburg cam intre 27.12 - 03-01? prin alte zone am inteles ca inclusiv restaurantele sunt inchise :(((
deci stie cineva ce-as putea gasi deschis in acest interval? sau totul e pustiu?....

multumesc mult!

Pitzifelnic

Pitzifelnic

Active Member

View Postflima, on 12th October 2009, 22:53, said:

salutare tuturor!

am inteles ca in preajma craciunului este foarte frumos si animat in salzburg; se intampla asa si in preajma anului nou? a fost cineva in salzburg cam intre 27.12 - 03-01? prin alte zone am inteles ca inclusiv restaurantele sunt inchise :(((
deci stie cineva ce-as putea gasi deschis in acest interval? sau totul e pustiu?....

multumesc mult!
Nu e deloc pustiu. Sunt deschise toate, de la muzee, pana la baruri, cofetarii si restaurante, atat in 31.12 cat si in 01.01. Dupa cum spuneam, multe baruri deschid chiar la 1-2 ore dupa revelion, ca sa poata lumea sa se distreze.

flima

flima

New Member

multumesc pentru vestea buna :)

Silvana72

Silvana72

New Member

Despre targul de Craciun din Viena ce puteti spune?

Pitzifelnic

Pitzifelnic

Active Member

View PostSilvana72, on 25th October 2009, 15:54, said:

Despre targul de Craciun din Viena ce puteti spune?
Vienezii s-au apucat mult mai tarziu de tinut asemenea targuri, strict de Craciun. Initial puneau un pomisor de Sf. Nicolae si isi dadeau si ceva cadouri tot atunci (deci prin 06.12). Asa ca pana la urma Craciunul era mai mult o sarbatoare a adultilor.  Prima data au pus afara un pom luminat de Craciun in 1814, in timpul Congresului de la Vine, cand acolo se cam stransese toata crema diplomatica din Europa (nu stiu daca are vreo legatura!). Burghezilor insa le-a placut mult ideea, asa ca prin 1815 deja s-a reglementat taierea copacilor de Craciun, pentru ca altfel se faceau defrisari serioase! Nobilii au inceput si ei, tot dupa aceea, sa-si mai puna cate un pom de Craciun in celebrele sali de dans din Viena. Cadouri au inceput sa primeasca si copiii dupa ce au preluat de la protestanti si ideea de "Ingeras" (Christkind), moment din care au inceput sa se bucure si ei de sarbatoarea asta.
Oricum, este documentat ca aveau un targ la Viena in luna decembrie a fiecarui an, incepand inca de pe la 1298, de pe vremea imparatului Albrecht I, care a permis tinerea acestui targ care avea insa doar rolul de a asigura aprovizionarea vienezilor. Ulterior i-au schimbat numele din Targul de Decembrie in Targul lui Toma (Thomasmarkt), prin secolul 16. Prin secolul 18 a ajuns sa fie cunoscut drept targ de Nicolae si Craciun (Nikolo- und Weihnachtsmarkt) sau Targul Ieslei (Krippenmarkt).
Anul asta vor avea targ de Craciun din 14.11-24.12.2009. E deschis in general de la 10 la 21:30 zilnic, cu exceptia zilelor de vineri si sambata cand e deschis pana la 22:00. In 24.12.09 va fi deschis pana la 18:00. Locatia va fi spatiul din fata Primariei din Viena (Rathaus). O sa fie vreo 145 de gherete, cu dulciuri, jucarii, mancare, bautura, haine, decoratiuni de Craciun, curele, etc.
In locul din fata Primariei se tine targul numai din 1975. Inainte se tinea in piata "Am Hof", nu departe de vechea primarie, unde se afla si coloana Mariei si biserica cu acelasi nume.
In aceeasi perioada cu targul, se mai tine in Primarie si Atelierul Ingerasului (Christkindl Werkstatt) de la 9 la 19, unde pot copiii si parintii sa bricoleze diverse chestii de Craciun. Parintii cumpara un bonulet valoric de EURO 1,50 (daca ala mic vrea sa produca biscuiti) sau EURO 3,00 (daca vrea sa faca pe mestesugarul: rame foto, decorat vaze, coliere de margele, etc).
Pe langa acesta, vor mai fi vreo 10 targuri raspandite prin tot orasul, cu aceeasi tematica, prin Freyung, Maria Theresien-Platz, Karlsplatz, castelul Belvedere, Schönbrunn si altele.

Edited by Pitzifelnic, 26 October 2009 - 12:06.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate