Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

De la Ribbentrop-Molotov la Antonescu

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
164 replies to this topic

#37
stalnet1

stalnet1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,508
  • Înscris: 10.01.2007

View Postbaal_ro, on 29th August 2009, 03:02, said:

Vorbesti fara sa stii ce . Ia si citeste oleaca de istorie , din carti nu fituici de pe net si poate vei intelege de ce aia sau ailalta .Nu il idolatrizez pe Antonescu dar sa spui ca daca aveam rege eram salvati e o tampenie . Domnu Mihai daca avea oleaca de coloana cum incearca sa para acum , lua atitudine si il infrunta in fata pe Antonescu, ceea ce n`a facut caci nu avea sprijunul maselor. De ce ? Deoarece increderea in Casa Regala , sau mai bine spus in camarila regala era in acei ani mai mica decat in presedentia de acum . Din motive bine stiute si atunci si acum . NU aveam scapare oricum ai privi lucrurile .La E erau aia rosii iar la V erau aia bruni . Trebuia sa alegem de partea cui sa fim acest lucru fiind vizibil de dureros pentru noi in vara lui `40 .Mica Intelegere si Intelegerea Balcanica ajunsesera doar vorbe in vant . Cehoslovacia disparuse in `38  in urma Munchenului de care beneficiase si Polonia atunci , un lucru putin stiut astazi , aceeasi Polonie careia prin 35-36 i se propusese o alianta cu Germania dar au refuzat`o in final sfarsind sub cizma Wermachtului la fel ca Cehia, Austria unde Dolffuss nu il agrea deloc pe un alt austriac ajuns la Berlin . Ceilalti de langa noi abia asteptau sa ne jupoaie de oleaca de pamant (Ungaria si Bulgaria) in timp ce sarbii se tineau bataiosi sub privirile batjocoritoare ale nemtilor . Ceva in genu tu de la oras cu mertan la scara te uit de sus la varu de la tara cu caruta .Asta fu cel mai vizibil in programul pe care si l`au propus pentru a ajunge in Grecia , fara voia sarbilor . In est aceeasi poveste . Tatucul a ,,reprimit`` statele baltice in URSS , a impartit Polonia cu Dolfi , a mai luat cateceva de la noi si finlandezi , si saliva privindu`ne .
De la cine asteptam ajutorul?
Englezii si francezii ne`au spus ,,Succes Romania`` din fuga trenului , nu benefeciam de aceleasi garantii pe care le avusese Polonia la 1 Septembrie 1939 , sau pe care nu si le respectasera in cazul Cehoslovaciei cu un an inainte . In momentul ala cica incepusem sa ne ,,inarmam`` dupa ce 20 de ani cumparasem numai vechituri . Cehia atunci era unul din cei mai mari producatori de armament , avea una din cele mai bune armate atunci , alt lucru putin stiut astazi dar datorita presiunilor statelor garante ( stiti voi care) a ingenuncheat  si dintr`o data nu mai puteam primi armament decat de la francezi care onorau cu intarziere iar din toamna lui `39 au sistat livrarile . Dpdv militar eram la pamant . Asa ca trebuia sa facem repede  ceva . De rezistat nu aveam cum , mai ales in situatia strategica de atunci : bulgari la S , unguri si germani la V si NV , sovietici la E si NE . Mai incercasem ceva asemanator in 1916 si ne`am luat`o in asemenea hal ca 3 ani glorioasa armata a stat in Moldova . Din privinta asta puteam fi linistiti : aveam vointa , gura mare , planuri dar la punerea in practica esuam lamentabil . Pt cei care nu ma cred ii rog sa studieze asediul Odesei in 1941 , cucerita cei drept de romani , dar cu ce pret? cand in ingamfarea unora s`a refuzat sprijinul german , ca ne pricepem noi mai bine . Ce a facut Antonescu atunci: a ales in opinia sa raul cel mai mic . Uitati haosul care domnea atunci in Regat , coruptia omniprezenta , vidul de putere existent ,moralul extrem de scazut in urma sfasierii Romaniei Mari, situatia fara iesire . A luat comanda si a decis in numele romanilor .  Bun - rau a luat niste decizii si spre deosebire de ceilalti si`a asumat responsabilitatea .
N`aveai cum , citez``sa stai in cur si sa astepti`` , unele lucruri se intampla oricat de mic te`ai face . Si atunci tre sa iei niste decizii , unele ti se vor parea bune pe moment , dar e posibil ca peste cativa ani sa nu fie la fel de bune . E ca la loto . Cehii s`au facut mici si le`au dat nemtilor ce au vrut - au sfarsit`o ca noi sub cizma rosie intr`un final , polonezii s`au tinut tari , au luptat , guvern in exil , Armija Krajova (rezistenta ca in Serbia) -au sfarsit`o ca noi , Bulgarii au facut ca noi -tot la fel au ajuns ,Ungurii la fel , Sarbii , chiar daca vorba ta ,, nu s`au predat niciodata`` daca te uit atent in 45 mergeau pe acelasi drum ca noi , doar ca Tito s`a certat cu tatuca si si a mers oleaca  paralel .
Ceea ce spui tu e ca si situatia de astazi : stai apatic si nu te intereseaza cine guverneaza, te gandesti doar la ziua de salariu , frigiderul cu mancare si cu ,,inventia secolului``- petul de 2 L si episodul nu stiu cat din dezbaterea cutarei crime de pe otv . Nu te duci la vot sa alegi , ca toti este niste hoti , si astepti sa se intample ceva . Pai cum sa se intample ceva daca toti stam in cur ca boii si privim la poata noua . Pana nu  ne punem mintile la contributie si vom inceca sa facem ceva vom fi in continuare , in perceptia unora : CURVA EUROPEI .
Iar unele lucruri nu pot fi modificate de noi , suntem prea mici , neinsemnati comparativ cu altii, si pot sa dau exemple din toata istoria noastra: Unirea de la 1600 , n`a rezistat ; ungurii, polonii,rusii treceau pe la noi cand se razboiau cu turcii , ni se trimiteau domnitori de peste granita si ii acceptam, plateam taxe la Inalta Poarta ca era mai sigur , vorba cantecului:,,Capul ce se pleaca /Sabia nu`l taie`` , apoi n`i s`a dat un rege in veacul 19 ca asa era la moda, daca te uiti toti care nu aveau rege s`au pricopsit , unii spun ca fu ideea unei babe pe nume Victoria - cate o monarhie la fiecare , ni s`a promis marea si sarea ca sa intram in Primul Macel Mondial ca sa mai slabim presiunea pe frontul de vest  iar la tratatul de pace ne intrebau , voi ce vreti ? ca ati capitulat . Capitulat tot din vina lor . In al doilea macel am schimbat`o cu 180 de grade la momentul oportun dar cartile erau facute deja si am inghiti galusca . Dupa `90 tot la fel numai ca se cheama FMI si globalizare .
Asa a fost si va fi si obisnuiti`va cu ideea ca tara asta nu este nici macar a urmasilor urmasilor nostri . Am citat din unul care chiar daca afost tare in p**a la vremea lui si avea tiitori in fiece targ amu e mare si  sfant .

Acum vreau sa vad daca imi iau ban ca te`am contrazis .
un 10 urias pt @baal_ro
bravo bravo bravo .
dar trist! putini ca el
toti trebuie sa punem mina pe carte; e vital sa stim de unde venim ca incotro e mai greu
Inca odata felicitari pt ca ai scris acest post!

Edited by stalnet1, 29 August 2009 - 13:40.


#38
justmealex

justmealex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 02.07.2008
Anglia si Franta au declarat razboi doar Germaniei pentru ca: 1) Germania era tara care dorea o revansa dupa primul razboi mondial. 2) Geografic avea o pozitie mai amenintatoare, langa Franta. 3) Pe atunci se credea ca armata germana e cea mai puternica din lume, deci o amenintare serioasa. 4) Desi era improbabil nu riscau ca Germania sa ramana un aliat al URSS.

Iar cu SUA, ei bine politica izolationista s-a dovedit a fi ineficienta din punct de vedere economic. America avea o industrie serioasa care trebuia mentinuta cu resurse, resurse care pana atunci le detineau in mare parte Anglia si Franta. Dupa razboi insa situatia s-a schimbat. Americanii au fost baietii buni care au zis ca fiecare tara are dreptul la libertate etc Asa una cate una au luat fiinte tarile africane. Iar cele 2 tari europene au pierdut influenta, iar SUA si URSS si-au impus-o in fostele colonii europene.

Din 2 rele o alegi pe aia mai putin rea. Daca Germania ar fi castigat razboiul in Europa SUA trebuiau sa se confrunte si cu o Germanie Nazista si cu o Rusie (sau ma rog cear mai fi ramas din ea) comunista. Deci daca interveneau si-si ajutau prietenii din Europa pozau in baietii buni, iar Germania Nazista si Imperiul Japonez nu mai erau o amenintare. Ramanea doar batranul Ivan.

Faptul ca le-au dat rusilor ce au vrut a fost un lucru ok. La fel ca si americanii si rusii au luptat, au pierdut sute de mii se soldati, si au castigat. America era o tara bogata cu industrie buna, dar nu era un sac fara fund. Un razboi cu URSS atunci era foarte costisitor in cazul bun in care ar fi putut fi castigat, desi era improbabil.

Bolsevizarea Europei de Est era imposibil de evitat fara un razboi. Razboiul rece nu a fost un razboi intre ideologii cum se sustine. Nu conta daca Rusia ar fi fost fascista sau la fel de democrata ca america, doreau acelas lucru. Ca 2 capre care se intalnesc pe un pod ingust si niciuna nu vrea sa cedeze. Ambele superputeri vroiau sa domine intreaga lume. Bine ca Rusia era comunista a fost OK asa a fost posibil sa-i invinga fara sa ne omoare pe toti, i-au provocat la o cursa a inarmarilor, cheltuind sume foarte mari pe proiecte fantestice cum ar fi Star Wars etc, stiind ca rusii odata si o data o sa ramana cu buzunarele goale, iar populatia o sa iasa in strada si-o sa zica FUCK!.

Edited by justmealex, 30 August 2009 - 03:29.


#39
zmedeu

zmedeu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,538
  • Înscris: 09.08.2009

View Postjustmealex, on 30th August 2009, 03:21, said:

Anglia si Franta au declarat razboi doar Germaniei pentru ca: 1) Germania era tara care dorea o revansa dupa primul razboi mondial. 2) Geografic avea o pozitie mai amenintatoare, langa Franta. 3) Pe atunci se credea ca armata germana e cea mai puternica din lume, deci o amenintare serioasa. 4) Desi era improbabil nu riscau ca Germania sa ramana un aliat al URSS.
complet ilogic.

Existau tratate internationale, existau conventii care au fost incalcate in momentul in care Franta si Anglia au declarat razboi Germaniei nu si URSS-ului. In acel moment URSS nu era semnatara a Conventiei de la Geneva. In decembrie 1939 URSS-ul a fost dat afara din Liga Natiunilor.

Totodata in aprilie 1939 Germania si URSS semnasera un protocol de ajutor reciproc economic si militar. Iar pactul Ribbentrop-Molotov le puneau pe ambele tari intr-o pozitie de aliate. Iar Poloniei, Rom^niei, Ungariei, samd Anglia si Franta le garantasera integritate fata de oricare invadator, fie el Germania ori URSS. PUr si simplu Anglia si Franta s-au comportat execrabil, dovada modul in care estul Europei va fi ocupat in perioada septembrie 1939 iulie 1940 de URSS iar Anglia si Franta si-au incalcat tratatele fata de tarile est-europene. De ce? De ce NU au declarat razboi URSS-ului?

Faptul ca Anglia si Franta declara razboi Germaniei este de inteles. Trebuiau s-o faca mult timp inainte. Faptul insa ca Franta si Anglia nu declara razboi URSS-ului este de neinteles. Contravine oricarei legislatii internationale din acel moment, contravine principiilor politice, etice, etc. Cu alte cuvinte, in spatele hotararii Frantei si Angliei de a nu declara razboi URSS-ului, mai ales cand URSS-ul se aliaza cu Germania nazista in a cuceri Polonia si celelalte tari est-europene, se ascunde o magarie, o porcarie, o pata rusinoasa care le anuleaza orice calitate morala pe care aceste tari si le-au revendicat la sfarsitul razboiului ca tari invingatoare.

View Postjustmealex, on 30th August 2009, 03:21, said:

iar populatia o sa iasa in strada si-o sa zica FUCK!.
Populatia a iesit in strada la comanda, in momentul in care Washingtonul si Moscova au decis "pulimea iesiti in strada" (expresie folosita recent si de primarul capitalei, Oprescu).

Edited by zmedeu, 30 August 2009 - 04:26.


#40
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,897
  • Înscris: 25.06.2007

View Postjustmealex, on 30th August 2009, 04:21, said:

stiind ca rusii odata si o data o sa ramana cu buzunarele goale, iar populatia o sa iasa in strada si-o sa zica FUCK!.

Pai ce, a iesit populatia Rusiei in strada?
La rusi prabusirea sistemului s-a produs de la varf si a fost declansata de Gorbaciov.

#41
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,019
  • Înscris: 31.07.2007

View Postjustmealex, on 30th August 2009, 04:21, said:

Anglia si Franta au declarat razboi doar Germaniei pentru ca:
1) Germania era tara care dorea o revansa dupa primul razboi mondial.
2) Geografic avea o pozitie mai amenintatoare, langa Franta.

1 - Nu acesta a fost motivul declaratiei de razoi. A fost unul din motivele expansioniste ale Germaniei.
2 - Pai avea, dupa ce a inghitit toate teritoriile fara a trage un foc de arma. Asta pana la Polonia.

View Postzmedeu, on 30th August 2009, 04:56, said:

Totodata in aprilie 1939 Germania si URSS semnasera un protocol de ajutor reciproc economic si militar. Iar pactul Ribbentrop-Molotov le puneau pe ambele tari intr-o pozitie de aliate. Iar Poloniei, Rom^niei, Ungariei, samd Anglia si Franta le garantasera integritate fata de oricare invadator, fie el Germania ori URSS. PUr si simplu Anglia si Franta s-au comportat execrabil, dovada modul in care estul Europei va fi ocupat in perioada septembrie 1939 iulie 1940 de URSS iar Anglia si Franta si-au incalcat tratatele fata de tarile est-europene. De ce? De ce NU au declarat razboi URSS-ului?

Era prea mult sa declare razboi si URSS-ului. Promisiunile date altor natii (de a-i proteja) s-au naruit odata cu tavalugul german care a inceput sa treaca prin Europa.

Quote

Faptul ca Anglia si Franta declara razboi Germaniei este de inteles. Trebuiau s-o faca mult timp inainte.

Pt. asta trebuie sa-i multumim lui Chamberlain, pe care Hitler il ducea constant cu vorba. Ce victorios a aterizat el in Anglia si de pe aeroport prezenta un document prin care Hitler promitea incetarea agresiunile in Europa. In scurt timp, surpriza! Au intrat nemtii in Polonia.

Quote

Faptul insa ca Franta si Anglia nu declara razboi URSS-ului este de neinteles. Contravine oricarei legislatii internationale din acel moment, contravine principiilor politice, etice, etc. Cu alte cuvinte, in spatele hotararii Frantei si Angliei de a nu declara razboi URSS-ului, mai ales cand URSS-ul se aliaza cu Germania nazista in a cuceri Polonia si celelalte tari est-europene, se ascunde o magarie, o porcarie, o pata rusinoasa care le anuleaza orice calitate morala pe care aceste tari si le-au revendicat la sfarsitul razboiului ca tari invingatoare.

Germania reprezenta amenintarea serioasa care venea din vest. Ea era problema principala a aliatilor, nu URSS-ul. De multe ori politica nu tine de moral ci de necesitate si oricum, faptul ca nu au declarat razboi rusilor a fost inspirata. Probabil banuiau ei ca Germania nu va ramane mult timp aliata cu URSS-ul.

#42
ego_zenovius

ego_zenovius

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,399
  • Înscris: 24.11.2006

View Postedy_wheazel, on 30th August 2009, 20:25, said:

De multe ori politica nu tine de moral ci de necesitate...
intotdeauna

View Postzmedeu, on 30th August 2009, 04:56, said:

Cu alte cuvinte, in spatele hotararii Frantei si Angliei de a nu declara razboi URSS-ului, mai ales cand URSS-ul se aliaza cu Germania nazista in a cuceri Polonia si celelalte tari est-europene, se ascunde o magarie, o porcarie, o pata rusinoasa care le anuleaza orice calitate morala pe care aceste tari si le-au revendicat la sfarsitul razboiului ca tari invingatoare.
nu e nicio magarie, nicio porcarie. pur si simplu nu te puteai pune si cu nemtii si cu rusii in acelasi timp.

#43
zmedeu

zmedeu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,538
  • Înscris: 09.08.2009

View Postego_zenovius, on 30th August 2009, 22:13, said:

nu e nicio magarie, nicio porcarie. pur si simplu nu te puteai pune si cu nemtii si cu rusii in acelasi timp.
numai ca actul de justitie nu tine cont de pragmatism. Actul de justitie este o disciplina foarte formalizata, motiv ca actiunea unui individ/stat/entitate ce actioneaza cu duble standarde va fi trata de formalism in aceeasi clasa de echivalenta, cu acelasi rezultat.

Faptul ca nu s-a intamplat asa dovedeste ca actul de justitie a fost corupt, de invingatori. Motiv ca Antonescu este curat ca lacrima, atata timp cat actul de justitie a fost corupt. Motiv ca astazi tot mai multe personalitati se exprima despre procesul de la Nurnberg ca a fost o porcarie si ca judecatorii si procurorii s-au comportat execrabil.

In acest topic nu incercam sa explicam actele criminale ale unuia prin actele criminale ale altuia. Nu disculpam crimele Frantei si Angliei prin crimele URSS-ului si a Germaniei naziste. Punem toate crimele in aceeasi clasa de echivalenta: crime.

#44
ego_zenovius

ego_zenovius

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,399
  • Înscris: 24.11.2006

View Postzmedeu, on 31st August 2009, 00:05, said:

numai ca actul de justitie nu tine cont de pragmatism.
te gasisi tu justitiarul lui peste prajit.
carevasazica dupa tine anglia si franta ar fi trebuit sa atace simultan germania si urss-ul, pentru ca acestea ocupasera polonia.
pai iti dai seama - sau, ca sa folosesc o vorba draga tie, pi'z'dai seama - cam ce ar fi insemnat asta? atacate fiind amandoua - germania si urss ar fi ramas, vrand-nevrand, amice. si nimeni nu le-ar fi putut sta in cale.

#45
stalnet1

stalnet1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,508
  • Înscris: 10.01.2007

View Postego_zenovius, on 30th August 2009, 22:17, said:

te gasisi tu justitiarul lui peste prajit.
carevasazica dupa tine anglia si franta ar fi trebuit sa atace simultan germania si urss-ul, pentru ca acestea ocupasera polonia.
pai iti dai seama - sau, ca sa folosesc o vorba draga tie, pi'z'dai seama - cam ce ar fi insemnat asta? atacate fiind amandoua - germania si urss ar fi ramas, vrand-nevrand, amice. si nimeni nu le-ar fi putut sta in cale.
asa a si fost ! Desi au pornit impreuna lacomia,interesul economic,dorinta de suprematie le-a oprit parteneriatul

#46
zmedeu

zmedeu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,538
  • Înscris: 09.08.2009

View Poststalnet1, on 31st August 2009, 01:11, said:

dorinta de suprematie le-a oprit parteneriatul
cand?
in 1939? in 1940?
sau in 1941?
Germania si URSS s-au despartit mult timp dupa ce Anglia si Franta declarasera rabzboi Germaniei, dupa ce Franta si celelalte tari occidentale fusesera ocupate de germani, dupa ce Estul Europei fusese ocupat de URSS, dupa ce in mai 1940 la Dunkerque aliatii evacuasera teritoriul continental al Europei.

Rudolph Hess a zburat in Scotia pe 10 mai 1941 intr-o incercare de a-i convinge pe aliati sa faca pace cu Germania dupa ce Hitler fusese refuzat in nenumerate randuri de Churchill, dupa ce ambasadorul SUA la Londra, Joe Kennedy, tatal celebrilor Kennedy, incercase sa-i convinga pe englezi sa cada la pace cu Hitler.

Abia pe 22 iunie 1941 incepe operatiunea Barbarossa, atacul asupra URSS-ului dupa ce informatiile primite de germani de la iscoadele lor indicau planurile URSS-ului de a ataca Germania. Pe 27 iunie are loc asazisul pogrom de la Iasi, cel cu trenul mortii, organizat de germani, de Einsatztruppen, trupele de elita germane ce faceau curatenie inaintea armatei regulate.

Concluzia:
realitatea din WWII nu concorda nicidecum cu filmele Hollywood, cu lectiile de indoctrinare din scolile comuniste de dupa 1945 si cu lectiile din scolile din perioada de dupa 1989, a normalizarii prin multiculturalism, prin dictatura corectitudinii politice.

Edited by zmedeu, 31 August 2009 - 02:04.


#47
Pierde_verile

Pierde_verile

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,870
  • Înscris: 10.07.2008

View Postego_zenovius, on 30th August 2009, 23:13, said:

intotdeauna


nu e nicio magarie, nicio porcarie. pur si simplu nu te puteai pune si cu nemtii si cu rusii in acelasi timp.
Nu era obligatoriu să ajuți cu ceva U.R.S.S. Ar fi fost poate o victorie mai scumpă împotriva Germaniei, dar lucrurile bune au întotdeauna un preț mai mare. Și dacă ții seama de raportul calitate / preț (cât a costat apoi războiul rece și suferințele Europei de Est),  o victorie fără sprijinul URSS, chiar cu somarea ei să stea în teritoriile naționale  era infinit mai ieftină. În joc era un armistițiu cu Germania pe care nu l-a acceptat acel sclerozat în scaun cu rotile - președintele S.U.A. de atunci.

#48
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,897
  • Înscris: 25.06.2007

View PostPierde_verile, on 31st August 2009, 09:16, said:

o victorie fără sprijinul URSS, chiar cu somarea ei să stea în teritoriile naționale  era infinit mai ieftină. .

Daca Germania nu-si dispersa fortele pe doua fronturi si isi concentra fortele doar in Vest ocupa Anglia fara probleme majore.

#49
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,897
  • Înscris: 25.06.2007
Un articol din Romania libera de vineri:
http://www.romaniali...or-germani.html

#50
Anjin`

Anjin`

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,160
  • Înscris: 10.05.2005
În legătură cu URSS cea mai mare și mai bine dotată armată terestră, era considerată incapabilă de a se apăra de specialiștii din întreaga lume după Războiul de Iarnă. De asemenea în războiul din Spania cele două doctine și cele două mari puteri s-au confruntat mult mai clar ca-n Vietnam. După pregătiri &shit era clar că va fi un duel între uriașii timpului. Am participat și noi acolo Moța și Marin, Valter Roman etc.

Eu nu știu cum e cu documentele secrete ale timpului dar dacă Stalin și armata rusă credeau că pot ca la un an după ce se arată incapabili de a câștiga un război local să provoace probabil cea mai bună armată terestră din Europa(lume).

De asemenea spre deosebire de statele totalitare democrațiile tind să fie pașnice, mai ales cu amintirea războiului , cu siguranța că Franța are cea mai puternică armată din lume etc.

#51
Patefon

Patefon

    Out

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,641
  • Înscris: 26.03.2008
Uite o hartie de la "Tatuca Churchill". Impartirea Romaniei dupa razboi: 90% Rusia, 10% ceilalti.

Attached Files



#52
sorin520

sorin520

    OM

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,572
  • Înscris: 05.09.2008

View PostPatefon, on 1st September 2009, 12:34, said:

Uite o hartie de la "Tatuca Churchill". Impartirea Romaniei dupa razboi: 90% Rusia, 10% ceilalti.



Nu am înțeles niciodată de ce au semnat ,,acordul'' de la Munchen din sept '38 pentru ca în martie '39 să spună că:,,e ultima agresiune pe care o admit''Au acceptat reconstituirea Imp.Țarist,dar au declarat război Imp.german,cînd toată lumea vorbea de oprirea socialismului

#53
skandal

skandal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,241
  • Înscris: 09.11.2003
Ea sa ne inchipuim istoria alternativa.

Germania remilitarizeaza Renania. Englezii si francezii tac. Germania si Rusia semneaza Pactul de la Munchen. Una alta, Germania invadeaza Polonia. Aliatii ii declara razboi.

Ignoram ca dupa acest moment, URSS ajunge sa fie expulzata din Liga Natiunilor si chiar incearca sa se alature Axei.

Doar incercam sa continuam scenariul alternativ de la 17 septembrie 1939. Aliatii in razboi cu Germania deja. Si sa zicem ca Aliatii declara razboi URSS. Asa. Pe unde? Razboiul adica. In Marea Baltica? In Polonia? In Caucaz? Bombardamente cu baze aeriene de unde?

De facto, intre URSS si Aliati a existat o neutralitate incordata, vecina cu razboiul, pana la invadarea URSS de catre Germania. Au fost oarecum aliati, vesticii cu URSS, din '43 (ca pana atunci oricum nu se putea materializa alianta) pana in '45.

Razboaie au fost pe urma, ba prin Africa, ba prin Asia.

Dar la momentul '39 nu cred ca ar fi fost posibil un razboi Aliati-URSS. Ar fi fost o chestie la fel de stupida si inutila ca si declaratia de razboi a Romaniei fata de SUA. Un fel de scuipat la distanta, dar care cade pe la mijloc.

Edited by skandal, 02 September 2009 - 02:12.


#54
zmedeu

zmedeu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,538
  • Înscris: 09.08.2009

View Postskandal, on 2nd September 2009, 02:07, said:

Ignoram ca dupa acest moment, URSS ajunge sa fie expulzata din Liga Natiunilor si chiar incearca sa se alature Axei.
Personal n-am ignorat acest eveniment, ba chiar l-am mentionat. A avut loc in decembrie 1939.

View Postskandal, on 2nd September 2009, 02:07, said:

Si sa zicem ca Aliatii declara razboi URSS. Asa. Pe unde?
Franta si Anglia au declarat razboi Germaniiei in momentul in care era atacata Polonia. Logic este ca in acel moment trimiti trupe sa aperi Polonia, sa ajuti Polonia. Dar ce au facut aliatii in schimb dupa ce au declarat razboi Germaniei, in Polonia? Mai ales ca imediat URSS-ul a atacat partea ramasa libera a Poloniei.

Logic era ca aliatii sa declare razboi URSS-ului, tot in POlonia. Sa intervina in ajutorul Poloniei. Altfel de ce declari razboi, de florile marului? Ca sa astepti sa te atace Germania?

View Postskandal, on 2nd September 2009, 02:07, said:

Au fost oarecum aliati, vesticii cu URSS, din '43 (ca pana atunci oricum nu se putea materializa alianta) pana in '45.
La Stalingrad militarii rom^ni participanti mi-au spus ca batalia a inclinat in favoarea rusilor in momentul in care a aparut armamentul SUA. Asta se intampla in 1942.

View Postskandal, on 2nd September 2009, 02:07, said:

Dar la momentul '39 nu cred ca ar fi fost posibil un razboi Aliati-URSS. Ar fi fost o chestie la fel de stupida si inutila ca si declaratia de razboi a Romaniei fata de SUA. Un fel de scuipat la distanta, dar care cade pe la mijloc.
Dar creaza un moment legal, un moment istoric important. Devine un reper fata de care se raporteaza o serie de acte ulterioare. Polonia a fost intotdeauna o tara est-europeana favorizata de occident pe cand Rom^nia a fost considerata intotdeauna o tara de kka. Intelectualitatea poloneza a stiut intotdeauna sa-si duca stindardul, sa fie mandra de propria identitate, pe cand rom^nii se balacesc in mizerii de fiinte fara coloana vertebrala, care isi improasca istoria lor adevarata cu kkt, substituind-o cu una falsa, de second hand, precum istoria aia a continuitatii daco-romane.

Noi in momentul septembrie 1939 cand aliatii declara razboi Germaniei dar nu URSS-ului nu vedem un moment de slabiciune a occidentului, un moment prin care sa condamnam occidentul, ci din contra ne complacem sa le gasim scuze, poate ne pica ceva, caci occidentul este invingatorul,traim din mila lor, ce ne arunca ei sa roadem osul.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate