Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua

sugestie usa interior
 ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...
 

Grecia - Peloponez

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1274 replies to this topic

#1243
callatis06

callatis06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 311
  • Înscris: 26.01.2007
Ce locații recomandați ca puncte de plecare în explorarea peninsulei, care să fie la îndemână pentru a vizita cât mai multe obiective?
Este clar că n-o să pot vizita întreaga zonă, dar, pentru a acoperi cât mai mult din suprafața peninsulei și a vedea cât mai multe obiective (ruine, cetăți, situri, muzee, plaje, etc) doresc să mă cazez în trei/patru locuri distincte, pentru a avea o bază de explorare cât mai cuprinzătoare.
Mă puteți ajuta cu recomandări de stațiuni/orășele/sătuce care să îmi satisfacă aceste dorințe?
Menționez că am citit aproape toate review-rile din acest topic Posted Image, dar sfaturile actualizate sunt mai mult decât binevenite.
Mulțumesc! Posted Image

#1244
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,883
  • Înscris: 22.12.2005
pai nu s a schimbat mai nimic din ce ai citit:) e la fel atat istoria/obiectivele cat si natura :)

#1245
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

 callatis06, on 21 ianuarie 2023 - 20:45, said:

... Menționez că am citit aproape toate review-rile din acest topic ...

Atunci nu trebuie decât să alegeţi ce vreţi să vizitaţi şi cât de mult vreţi să vă deplasaţi în fiecare zi. Cum zice şi Foxy, în afară de cazări şi taverne toate obiectivele sunt acolo.

Cu o cazare în zona Tolo/Asini, sau Nafplio, sau chiar Corint sau Loutraki puteţi acoperi partea de nord-est, unde densitatea de obiective este mare. Pentru Laconia (cele 2 "degete" dinspre sud şi sud-est) ar merge o cazare în zona Ghiteio/Mavrovouni, iar pentru Mesinia ("degetul" sud-vestic) aveţi la dispoziţie Finikounta, Methoni sau ceva mai "sus" - Gialova sau chiar Pilos. Dacă sunteţi dispuşi la a parcurge distanţe mai mari, atunci cu o cazare în Stoupa sau chiar în Kalamata puteţi acoperi tot sudul, dar parcă e mai eficient cu 2 cazări.
În fine, partea de nord-vest are şi ea destule obiective de vizitat şi mai sunt obiectivele din "interior" (gen Olympia, valea Loussios cu Moni Prodromou, Kapsia, Andritsena cu Templul Vasses, Vasta etc.), dar toate acestea pot fi vizitate în zilele în care schimbaţi cazarea, sau unele pot fi lăsate pentru altă ocazie (de exemplu în cadrul unei vacanţe pe Zakinthos sau pe Kefallonia).

În fine, idei sunt multe, şi oricum aţi alege va fi ok. Nu cred că poate cineva să reuşească să viziteze tot Peloponezul într-o singură vacanţă, aşa încât vor mai rămâne destule şi pentru o dată viitoare.

O altă abordare, mai ok zic eu, este să împarţi vizita Peloponezului în 3 zone, (nord-est, sus-est şi sud-vest) şi să vizitaţi exhaustiv fiecare zonă în câte o vacanţă. Dar asta ar fi ideal, şi aproape imposibil de realizat, fiindcă tentaţia de a vizita şi obiective din altă zonă e mare (sunt destule obiective ce pot fi vizitate având cazarea în mai multe locuri, aşa încât există diverse variante). Plus că avem cu toţii tendinţa să nu lăsăm "pe altă dată" dacă tot suntem în apropiere.


Sănătate şi alegeri inspirate !

Edited by OvidiuNS, 21 January 2023 - 21:35.


#1246
callatis06

callatis06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 311
  • Înscris: 26.01.2007
Mulțumesc, Ovidiu! Prompt ca întotdeauna și cu sfaturi complete și inspirate. Recomandările tale vor sta, cu siguranță, la baza alegerilor mele. Posted Image
Zic și eu TCB! Posted Image

#1247
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,883
  • Înscris: 22.12.2005
Concluzia este ca n-ai citit :). Ovidiu a repostat informatia existenta.Ii place sa faca rezumat la rezumat la rezumat :). Si e bun tare in asta.
ai 2 variante
- recitesti, iti faci un plan si revii cu el spre discutie
- nu citesti ci ceri sfaturi punctuale (ex - zone/orase/obiective )
:)

Este foarte diferita experienta de vizitare cu cazari vs rulota, respectiv cu avionul pana acolo si apoi inchiriere. Ca idee de "draft"zic.

#1248
callatis06

callatis06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 311
  • Înscris: 26.01.2007

 OvidiuNS, on 21 ianuarie 2023 - 21:30, said:

.................. alegeri inspirate !
Mulțumită recomandărilor făcute, am stabilit patru locații, care îmi vor fi la îndemână pentru a vizita cât mai multe obiective. Așadar, am ales Nafplio, Monemvasia, Pylos și Katakolo. Cred că astfel voi reduce cât mai mult timpii de deplasare, iar de timpul rămas mă voi bucura de frumusețile peninsulei. Urmează să fac rezervările.
PS. Voi mai avea o cazare în Delphi - la dus și una la Menidion - la întors (cu haltă la Missolonghi, poate văd și oareșce flaminigiPosted Image )
Mulțumesc încă o dată, @OvidiuNS!

#1249
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,745
  • Înscris: 26.08.2008
Daca ajungeti la Messolonghi recomand sa intrati in Garden of Heroes, sa vedeti monumentul poetului Lord Byron, iar de acolo sa urcati catre si sa intrati pe micuta insula Aitoliko, pe drum veti vedea si pasarile flamingo, iar din Aitoliko aveti imediat acces pe autostrada pe care urcati spre Ioannina (Menidi, cazarea voastra).

Attached File  IMG_20220918_144245605.jpg   785.4K   36 downloads  Attached File  IMG_20220918_144250529.jpg   548.74K   37 downloads  Attached File  IMG_20220918_144303598.jpg   519.68K   34 downloads

Pasarile flamingo le-am vazut pe aici:

https://www.google.c...!7i13312!8i6656

Imagini de anul trecut din Messolonghi:

https://forum.softpe...6#entry29706801

Edited by BlueKing-69, 27 January 2023 - 18:46.


#1250
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

 callatis06, on 27 ianuarie 2023 - 11:37, said:

... am ales Nafplio, Monemvasia, Pylos și Katakolo ...

Poate după ce citeşti relatările mele din 2011 vei alege a doua cazare nu Monemvassia ci Ghiteio (sau şi mai bine Mavrovouni, adică pe plajă). Nu ştiu exact ce obiective doreşti să atingi, e bună şi Monemvassia ca bază de cazare, dar parcă e prea izolată în colţul ăla sud-estic. Mie mi se pare mult mai bine poziţionată zona Ghiteion - Mavrovouni, iar Monemvassia şi insula Elafonissi sunt la cca. o oră de condus de Mavrovouni. Dar mai întâi citeşte ce am vizitat în 2011 şi cum m-am organizat atunci. Cum ziceam, e bună şi o cazare la Monemvassia, mai ales pentru o explorare mai temeinică a acelui minunat oraş-cetate, dar e posibil să ajungi şi tu la concluzia mea (că e mai flexibilă o cazare la Mavrovouni - Ghitio).
În fine, vezi şi tu ...

La Katakolon m-am plimbat în octombrie 2006, când MSC Musica a făcut escală acolo. Pentru noi e memorabilă acea zi. Ne îmbarcasem la Bari, cu o zi înainte, şi nu dormisem noaptea precedentă de frică să nu ratăm avionul care era prea de dimineaţă. Ar fi fost o catastrofă să ratăm croaziera. Consecinţa ? Am dormit buştean şi nu am auzit mobilele în dimineaţa când am ajuns la Katakolon, astfel că am ratat excursia gratuită cu autocar şi ghid la Olympia. Memorabil ! Dar nu a fost bai mare. Adică ai văzut deja, am vizitat Olympia în 2009, când am fost însoţit de tatăl meu în luna mai. Şi am mai vizitat-o încă o dată în 2011, când am fost cu soţia. De data asta am vizitat-o la plecarea din Peloponez, când mergeam spre Parga (mai precis Ammoudia), unde mai luasem 2 nopţi de cazare, ca să nu fie plecarea prea bruscă spre Românika ...

Atunci, în 2006, după ce am văzut din balconul vasului cum pleacă autocarele spre Olympia, ne-am dus şi am luat relaxaţi micul dejun, apoi am coborât în port la Katakolon şi ne-am plimbat pe-acolo. Drăguţ locul, erau câteva taverne, cafe-baruri şi magazine de suveniruri. O bază de cazare acolo poate fi ok, însă nu mai mult de 2-3 nopţi, că e mic locul. Poate o cazare la Kylini ar fi şi ea ok, mai ales că la Kylini este şi plajă de nisip, care mi s-a părut bunicică. Şi o altă idee ar fi o cazare chiar în Patras. Am stat o noapte în Patras, în iunie 2013, când am fost în Zakynthos, am povestit pe topic şi am pus şi poze cu ce am vizitat în Patras şi la întoarcerea din Zakynthos.


Sănătate şi spor la documentare în continuare !

#1251
callatis06

callatis06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 311
  • Înscris: 26.01.2007
Raționamentul care a stat la baza alegerii Monemvasiei în detrimentul Gytheio/Mavrovouni a fost acela că, cel puțin pe hartă, pare mai aproape de Elafonisos (diferența ar fi de cca 50 km/o juma de oră) și că, în drumul meu spre Pylos, voi acorda atenția cuvenită celor două frumoase locații. În plus, mi-am propus ca o zi întreagă să o dedic explorării temeinice a orașului și a cetății. De interes este și faptul că ofertele de cazare în Monemvasia sunt oarecum mai multe și mai convenabile decât în Gytheio.

Cât despre Katakolon, ai intuit foarte bine Posted Image și așa m-am gândit și eu. Voi sta doar trei nopți pentru a fi cât mai aproape de Olympia și pentru a face o zi de plajă la marea Ionică, în speță la Kourouta.

Sănătate maximă să ai și să îți țină Dumnezeu obiceiu', că tare inspirat și altruist ești. Posted Image

#1252
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,745
  • Înscris: 26.08.2008

 callatis06, on 28 ianuarie 2023 - 06:02, said:

... în drumul meu spre Pylos, voi acorda atenția cuvenită celor două frumoase locații.

Cele doua frumoase locatii presupun ca ar fi Gytheio si Mavrovouni.

Remarcabile de petrecut timp acolo, dar eu ti-as recomanda sa iti faci traseul prin Gytheio - Sparta - Kalamata - Pylos iar in aria Spartei sa nu ratezi MYSTRAS! Inclusiv urcat la cetatea de la cel mai inalt nivel al asezarii.
In opinia mea este unul din obiectivele de top din Peloponez!

Ovidiu are mare dreptate cu Gytheio ca baza de cazare pentru explorat imprejurimile, inclusiv Monemvasia si Elafonisos, dar depinde enorm de timpul pe care il puteti aloca... ori eu inteleg ca aveti de gand sa vedeti oarecum intreg Peloponezul intr-un sejur [este drept, ceva mai extins].
Astfel - de exemplu - aveti la indemana SI tulburatoarea zona Mani (Vatheia, Mountanistika, Cape Tenaro...)

______

La naiba, tot am in cap restanta mea: Cycladele!
Dar in permanenta ma recheama sudul Peloponezului, eu asa o senzatie de LIBERTATE nu am trait nicaieri.

#1253
callatis06

callatis06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 311
  • Înscris: 26.01.2007

 BlueKing-69, on 28 ianuarie 2023 - 22:19, said:

....... sa nu ratezi MYSTRAS! Inclusiv urcat la cetatea de la cel mai inalt nivel al asezarii.
In opinia mea este unul din obiectivele de top din Peloponez!
Nicidecum. În drumul de la Nafplio spre Monemvasia (când schimb baza de cazare) voi trece musai prin Sparta, așadar Mystras are alocate cca 2 ore în planurile mele. Într-adevăr nu știu cam cât timp mi-ar lua și urcarea până la cetate și minunatele biserici bizantine, mai ales că nu mai am vârsta la care să mă cocoț așa cum aș vrea. Fiind obiectiv de top chiar nu aș vrea să îl ratez. Mulțumesc.Posted Image

 BlueKing-69, on 28 ianuarie 2023 - 22:19, said:

... ori eu inteleg ca aveti de gand sa vedeti oarecum intreg Peloponezul intr-un sejur [este drept, ceva mai extins].
Aș vrea io multe, da’…. mai las și pentru data viitoare.

 BlueKing-69, on 28 ianuarie 2023 - 22:19, said:

...........aveti la indemana SI tulburatoarea zona Mani (Vatheia, Mountanistika, Cape Tenaro...)
Cu siguranță Mani își va avea locul în planurile mele viitoare.Posted Image

Mulțumită review-urilor și recomandărilor voastre am creionat, în linii mari, locurile și obiectivele pe care mi-am propus să le vizitez anul ăsta (varianta optimistăPosted Image ): zona Nafplion (fortăreața Palamidi, castelul Bourtzi), Ermioni, insulițele Hydra și Spetses, Epidavros, Mycene, Sparta, Mystras, Monemvasia, Elafonissos, Neapoli, Vathia, Foneas beach, Pylos/Navarino, Koroni – fortăreața, cetatea Methoni, Voidokilia beach+laguna, Bassae-templul lui Apollo, Olympia antică și câteva plaje de la Marea Ionică. E mult, e puțin, voi vedea. Drumurile spectaculoase, deși nu par lungi, sunt cele care vor contribui semnificativ la timpul alocat obiectivelor enumerate. Eu le asimilez, oarecum, cu cele din Creta, unde cca 50 de km poți să îi faci și în două ore.

#1254
danavl62

danavl62

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 515
  • Înscris: 09.03.2009

 BlueKing-69, on 28 ianuarie 2023 - 22:19, said:





______

La naiba, tot am in cap restanta mea: Cycladele!
Dar in permanenta ma recheama sudul Peloponezului, eu asa o senzatie de LIBERTATE nu am trait nicaieri.

@BlueKing ești pe sufletul meu!
Pentru mine, Mani rămâne pe primul loc în top Grecia continentală. Aș parcurge pe jos toată coasta doar să nu se mai termine drumul și să mă pot bucura în tihnă de tot ce vad.

#1255
honney_bunny

honney_bunny

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 23.01.2010
Callatis, daca as reface traseul în Peloponez, as alege ca baza de cazare:
- Tolo/Nafplio (am fost cazati in Tolo, a fost o alegere buna)
- Mavrovouni (în loc de Githeyo, din cauza parcării greu de găsit, din cauza așezării îngrămădite a orășelului, f. frumos de altfel). Ma bucur ca nu am ales Monemvasia, am ajuns acolo în dupa-amiaza în care am vizitat Elafonissos, fiind cazati in Githeyo, a fost suficient)
- Methoni (în loc de Pylos)
În anul următor am revenit lângă Tolo si în Ag Nicholaos (pt Mani, pt Spileo Dirou, pt Stoupa, Foneas).. aici nu as schimba nimic, mi-a rămas la suflet veșnic.
Încă mai sunt locuri unde nu am ajuns, desi am umblat foarte mult.

Edited by honney_bunny, 06 February 2023 - 23:15.


#1256
callatis06

callatis06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 311
  • Înscris: 26.01.2007
Mulțam pentru sfaturi. Posted Image Îmi doresc mult să mai fie și pentru mine “o dată viitoare” și să am ocazia să îmi calibrez și mai bine cazările, în funcție de sfaturile voastre și de experiența acumulată. Momentan am stabilit cazările, pentru că dacă nu o făceam intram, oarecum, în criză de timp. Deja, fiind în februarie, prețurile par a fi crescut și nu prea mai am de unde alege. Am redus, în schimb, cu o zi cazarea din Monemvasia, în favoarea unei zile de plajă în Elafonissos.

#1257
aaron111

aaron111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 14.12.2007
Anul asta Peloponezului ii acordam 7 zile. Anul trecut a trebuit sa modificam planurile, astfel ca traseul pe care il doream a fost abandonat. Am stat cateva zile in Vilia si am facut plaja la Psatha si Porto Germeno, apoi Evia (5 zile in Karistos si 2 in Agii Apostoli), pentru ca partea finala de 5 zile sa fie in zona Athosului, la Koumitsa. Pentru vara lui 2023 am facut deja rezervarile (pentru prima data atat de devreme), dupa cum urmeaza: 4 zile Preveza, 4 in Pylos, 3 in Skoutari, 2 in Eghina (Ag. Marina), iar in drum spre casa 3 zile in Kokkino Nero.

Edited by aaron111, 09 February 2023 - 13:25.


#1258
aaron111

aaron111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 14.12.2007
In zona Preveza am stabilit ca obiective de atins: Cassope si Dance of Zalonga, Nicopole, Arta (podul si Panaghia Parigoritissa), satul Koronisia, Necromantion of Acheron. Plajele din zona sunt rezonabile. Daca timpul permite, Ammoudia, apoi in Lefkada plajele Milos si Kathisma.
In drum spre Pylos: gradina eroilor din Missolonghi, cetatea venetiana din Nafpaktos, Olympia.
Apoi, palatul lui Nestor, Niokastro, Methoni (inclusiv castelul), Koroni, precum si plajele din zona: Voidokilia, Divari, Methoni, cele 3 din Finikounta.
In drum spre Skoutari: Messene, Kardamyli si Turnul Mourtzinos, precum si o baie la Foneas. ;)
De la Skoutari: Limeni (Areopoli e o cunostinta mai veche pe care acum nu o mai vizitam, desi are niste prajituri asa bune!), Mezapos, Gerolimenas, Vatheia, Porto Kagio/Marmari, Tenaro. Baie/plaja in Skoutari, Kotronas, Mezapos, Vathi, Gerolimenas, Marmari, Ampelo, Alipa.
In Eghina: manastirea Sf. Nectarie, manastirea Fecioara Maria Chrysoleontissa, templul Aphaiei, templul lui Apollo. Plaja la Ag. Marina si Marathona.
Kokkino Nero: podul bizantin si Calypso Gorge, eventual si Larisa. Plaje in zona sunt multe si frumoase, de la Rakopotamos pana la Stomio.
Sa vedem la fata locului cate din cele propuse se vor materializa. :)

Edited by aaron111, 10 February 2023 - 12:57.


#1259
Lizicat

Lizicat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,619
  • Înscris: 05.05.2007

 callatis06, on 27 ianuarie 2023 - 11:37, said:

...Așadar, am ales Nafplio, Monemvasia, Pylos și Katakolo. ...
Si ce faci? Sari peste Elafonisos si Mani? Esti sigur?

#1260
callatis06

callatis06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 311
  • Înscris: 26.01.2007
Locațiile enunțate sunt alese ca bază de plecare. Un pic mai jos am scris cam ce mi-am propus să vizitez, iar despre Elafonissos, doar ce-am scris mai sus că am renunțat la o noapte de cazare in Monemvasia in favoarea unei zile și nopți pe insulă. Cât despre Mani, de data asta doar în trecere și nu mai jos de Areopoli.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate